menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 30 september 2023

Honing met kaneel: een toverdrank?

Honing en kaneelHoning is al eeuwenlang ingezet als een soort van wondermiddel tegen allerhande ziekten en kwalen.
Honing is een lekker product afkomstig van bijen en staat al lang bekend voor zijn heilzame werking voor huid en haar, maar het is tevens ook gekend als een natuurlijk antibioticum.
Omdat steeds meer mensen immuun worden tegen antibiotica zijn Westerse wetenschappers op zoek gegaan en getest wat het effect is van honing te gebruiken voor ziekten en kwalen.
Vooral de combinatie van honing en kaneel bleek in vele gevallen een uitstekend middel te zijn. Daaruit kwam een hele lijst van aandoeningen waar na behandeling een verschil merkbaar werd:

Verkoudheden

Winterse verkoudheden kennen we helaas allemaal wel. In vele gevallen gaat dit vanzelf over, maar kan het toch wel een poosje duren. Gebruik hiervoor als remedie een lepel lauwe honing en een kwartlepel kaneelpoeder. Wanneer dit 2 keer daags gedurende 3 dagen wordt ingenomen zal dit de sinussen reinigen en de verkoudheid al snel verminderen of zelfs volledig verdwenen zijn.  

Honingraat

Ontbijt tegen hartkwalen

Honing met kaneel waarvan een pasta is gemaakt kan gebruikt worden op de boterham. Gebruik als ontbijt af en toe even deze pasta in plaats van confituur en dit zorgt voor een vermindering van cholesterol.
Twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in theewater, werden aan een cholesterolpatiënten gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed, binnen de twee uur tien procent minder was. Wie dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen.  Volgens informatie kan zuivere honing, dagelijks bij het voedsel ingenomen, de klachten van cholesterol wegnemen. 
Voor wie ooit een hartkwaal  of aanval kreeg, helpt een dagelijks ontbijt met honing en kaneel een volgende aanval te voorkomen. Verder zou het ook helpen bij kortademigheid en het versterken van de hartslag. Bovendien zorgt de honing en kaneel ervoor dat de aderen flexibeler blijven waardoor verstoppingen van aders minder snel voorkomen.


Artritis

Personen die lijden aan artritis kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepel kaneelpoeder innemen. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische gewrichtsontstekingen worden genezen. 
In een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat wanneer dokters hun patiënten behandelden met een mengsel van een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, dat van de 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen binnen een week totaal verlost waren van hun pijn en binnen een maand konden de meeste testpersonen die door de artritis  niet konden lopen of zich voortbewegen, weer zonder pijn lopen. 

Honing als wondermiddel

Infecties van blaas en urinewegen

Los 2 lepels honing en kaneelpoeder in een glas, dit zorgt ervoor dat de bacillen in de blaas vernietigd worden waardoor uiteindelijk blaasinfecties verholpen worden.

Verouderingsproces

Ook de tekenen van ouder worden (minder frisse huid) zouden verminderd kunnen worden door regelmatig een thee te maken met honing en kaneelpoeder. 3 tot 4 kopjes per dag zou de huid zacht en fris houden. Jouw levenslust en energie zal hierdoor ook toenemen.

Brandwonden en huidinfecties

Zoals hierboven reeds aangehaald zijn er positieve testen gedaan bij behandeling van brandwonden met honing. Ook andere huidaandoeningen zoals eczeem, ringworm en andere infecties zouden genezen worden met een mengsel van honing en kaneelpoeder.
Verder leverde kaneel samen met honing nog positieve resultaten af voor gewichtsverlies, puistjes, winderigheid, slechte adem, …

Opgelet:
Warm de honing nooit op in de microgolfoven. Die vernietigt de nuttige enzymen die in honing aanwezig zijn.
Honing wordt het best bewaard op een donkere koele plaats. Wanneer de honing begint te kristalleren kan dit opnieuw vloeibaar gemaakt worden door de pot in kokend water te stoppen (zorg er wel voor dat de pot niet breekt) en eenmaal vloeibaar is de honing als nieuw
.

Terug naar boven icoon