Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/golden_gark_harken_kopen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 27 juli 2021

Multihark om te harken, zeven, scheppen, opruimen, rooien,... het onmisbare tuingereedschap

De innovatieve allesruimer!

Eigenlijk is er geen betere titel voor dit bijzondere gereedschap. Letterlijk in een handomdraai en comfortabel rechtopstaand ruim je alles wat je tegenkomt in de (moes)tuin, op verharde bodem, en in de boomgaard. Ideaal voor blad, onkruid en snoeiafval. Maar ook voor het afval uit de vijver.

Je kunt het zo gek niet bedenken: met deze hark ruim je in alle seizoenen allerlei soorten tuinafval, zoals gemaaid gras, bladeren en ander boomafval, snoeiafval, alle soorten onkruid en verwijderd mos. Met de hark verwijder je letterlijk in een handomdraai en zonder te bukken: van het gazon, uit de perken, van de paden, van het grind en zelfs uit de vijver.

multiharkOp het gazon 

Met de hark houdt je het gazon schoon en in een prima conditie. Zelfs nadat afval ingeregend is, zorgt de speciale constructie van de tanden ervoor dat ook blad en gras dat op de bodem kleeft, eenvoudig en effectief kan worden geruimd. Je voorkomt daarmee kale of dun begroeide plekken. De multihark loopt soepel over de grond en door het gras en werkt zich niet vast in de grond.

 In de perken
Door de speciale constructie van de tanden glijdt het werkblad van de multihark soepel horizontaal door de bovenlaag van de grond en kan humusrijke grond eenvoudig worden teruggezeefd. Het handvat van de hark (D-grip) zorgt voor de nodige stabiliteit waardoor je gecontroleerd schudt en zeeft.

Op de paden
Of het nu verharde of onverharde paden zijn zoals zand- of grindpaden, ruimt je probleemloos alles wat je tegenkomt. Kleinere oneffenheden in de bestrating worden opgevangen doordat de tanden een licht omhoog lopende vorm hebben. De hark is ook ideaal voor het bladvrij houden van de grindpaden. Je ruimt alleen het blad en zeeft het fijne grind terug.

bladeren ruimen met de multiharkIn de vijver
Draadalgen, ingewaaid blad en plantenresten, je komt van alles tegen in de vijver. Door het open werkblad met de dicht bij elkaar staande tanden ruim je dit met groot gemak. Een belangrijk voordeel is dat de flexibele kunststof tanden de vijverbodem minder snel zullen beschadigen.

Bemesten
Ook voor het bemesten van het gazon of de perken is de hark een prima hulpmiddel, vooral bij het verdelen van compost of gedroogde mest. De dicht op elkaar staande tanden werken als een zeef en zorgen voor een nauwkeurige en gelijkmatige verdeling van de meststoffen.

 

 

bemesten met de multihark - golden garkIn de moestuin en onder de bomen
Ook in de moestuin rooi je met het grootste gemak aardappelen, knollen en bollen, ontdaan van grond en zonder ze te beschadigen. Ook voor het rapen van gevallen fruit of noten en het ruimen van dennenappels, kastanus en eikels biedt de hark uitkomst.

 

 

 

 

 

Compost kun je met de multihark perfect verdelen en grove restanten zeef je er ineens uit.

 

golden gark kopen - multihark online

golden gark kopen - multihark online

 

 

 

 

 

 

Rooien van aardappelen wordt een leuke klus.                                                           Afgevallen fruit verzamelen en opscheppen.

In en om de stal
Voor paarden-, pony- en schapenliefhebbers is de hark het ideale hulpmiddel bij het uitmesten van de stal en het schoonhouden van het erf de weide. De multihark is ook uitermate geschikt voor het ruimen van achtergelaten afval op speelweiden, campings, recreatieterreinen en het strand.

golden gark kopen - multihark online
Zelfs de meest vervelende of vieze werkjes worden kinderspel.

De unieke ergonomische constructie van de hark staat borg voor effectief en comfortabel tuinieren. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig en duurzaam. De hark is ijzersterk en toch licht van gewicht. 

Bestel de multihark voor uzelf of als (eindejaars)geschenk voor uw vrienden die een tuin bezitten. Dit is ongetwijfeld een zeer nuttig cadeau waar de gebruiker u zeer lang dankbaar voor zal zijn.

#2257

Auteur: Kurt Vossaert