Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/crumble_van_rabarber

Recept Crumble van rabarber

Crumble van rabarber

Een heerlijk recept en makkelijk klaar te maken. De verhouding bloem, suiker en boter kan aangepast worden naar eigen smaak en voorkeur. Hoe minder boter je gebruikt, hoe droger (en minder vetrijk) de crumble wordt. 

Bij dit nagerecht staat de zure smaak van de rabarber in mooi contrast met de zoete crumble. Het perfecte dessert voor een warme zomeravond. 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

100 gram boekweitmeel (of andere bloem)
50 gram havermout
100 gram hoeveboter
200 gram kokosbloesemsuiker
300 gram rabarber
een snuifje gemberpoeder
100 gram rode vruchten (mag uit de diepvries zijn)

Hoe maak je het klaar

Schil de rabarber met een dunschiller en snijd de stengels in stukken.
Stoof de rabarber in wat boter op een zacht vuur. Voeg 100 gram suiker toe en de rode vruchten. Roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng met de keukenrobot of met de vingertoppen de boter, de rest van de suiker, wat gemberpoeder, de bloem en de havermout tot je een soort zanderig deeg krijgt.
Zeef de vruchten en vang het overtollige sap op in een kom. Dat kan je eventueel laten inkoken tot een coulis.
Schep de vruchten over in een vuurvaste schaal en verdeel het deeg over de vruchten.
Bak de crumble 20 minuten in de oven. 


#5389

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies