menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 13 juni 2024

Gemakkelijk kruiden kweken op je terras

Bloemen brengen schwung aan je tuin en kruiden geven smaak aan je gerechten. Er is echter geen enkel bezwaar om ze te combineren in je tuin. ‘I love my garden’ zegt je welke kruiden je op je terras kan zetten voor een frisse en gevarieerde sier- en kruidentuin.

Gemakkelijk kruiden kweken op je terras

Gemengde tuin 

Vanaf april laten de temperaturen weer toe om meer tijd buiten door te brengen. Zit je graag op je terras en hou je van geurige bloemen en frisse kruiden? Je kan gerust kruiden kweken op je terras en ze tussen je bloemen zetten. Net als bloemen zijn keukenkruiden een plezier voor alle zintuigen, want ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook zeer mooi. Denk bijvoorbeeld aan de frisse groene blaadjes van munt, de gele bloemetjes van venkel of de paarse bloemen van bieslook en rozemarijn. 


Arm aan onderhoud

Heb je geen groene vingers maar wil je toch je eigen kruiden kunnen gebruiken? Kruiden kweken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je je kruiden in potten plant heb je een minimum aan onderhoud. Het enige dat ze nodig hebben is voldoende zon en water. Bovendien kan je veel soorten kruiden gemakkelijk samen in 1 bak planten, waardoor je weinig werk hebt en je ze snel terugvindt. Let op! Aarde in potten verliest sneller zijn voedingsstoffen. Vul dus regelmatig aan met mest zoals . 

Plukverse kruiden bij de hand

Met een verzameling keukenkruiden heb je 101 mogelijkheden om je eten heerlijk smaak te geven. Je kan ze zeer gemakkelijk zelf planten: een bloempot met een beetje , plantje erin, aandrukken en klaar! Combineer tijm, rozemarijn, oregano, salie en laurier om in de zomer je barbecuevlees te kruiden of plant munt, citroenmelisse en citroengras voor je cocktails. Geef ze gewoon een plekje uit de wind waar ze voldoende zon krijgen en zorg voor voldoende drainage, kruiden houden namelijk niet van natte bodem. Zorg ook dat je ze op de juiste manier combineert: rozemarijn houdt bijvoorbeeld van veel zon terwijl lavas liever in de schaduw staat.

Terug naar boven icoon