Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Om het even anders voor te stellen denk ik dat we moeten stoppen met hagen enkel als zichtbreker te zien, in mijn ogen zijn het vooral belangrijke en waardevolle elementen, corridors en beschutting voor onze fauna en in vele gevallen de belangrijkste vaste structuren in ons tuinontwerp.
Misschien heeft u de hazelworm al eens gezien tijdens een wandeltocht door de bossen.
De meeste mensen zijn bang van dit beestje, want "van een slang moet je opletten". Raar genoeg is dit geen slang, maar wel een hagedis; eentje zonder poten weliswaar.
Sfeer brengen in huis met een mooi bloemstuk in de tijd van Kerst. Bloemschikken stap-voor-stap uitgelegd op deze pagina. Hieronder maken we een kerstschaal als bloemstukje
Dopluizen en schildluizen, hardnekkig maar bestrijdbaar, zeker indien je er tijdig bij bent! Leer hier over de verschillen en over enkele oplossingen om er vanaf te geraken.
Boeketten blijven altijd “in” en het is altijd leuk om een boeket in huis te hebben of er één te krijgen.
De meesten onder ons zullen niet gauw zelf een boeket maken omdat de techniek hen ontbreekt.
Hier maken we een korenschoof gebonden boeket in klassiek wit-groen.
Een vers sappig appeltje, van de boom rechtstreeks in de mond. Het geluk zit in kleine dingen. Maar wat doe je als je veel appelen en peren hebt en ze niet direct kan consumeren? Appel- of perenconfituur maken is een optie, maar gelukkig kunnen appelen en peren nog een lange tijd bewaard worden om later van te smullen.
Hi, In de achtertuin staat een tuin gaas hekwerk, met onderaan nog kleine Hedera Hibernica klimop. Omdat de klimop nog laag is, hebben we nu geen privacy.
Even wat hulp nodig van andere mensen met tuin ervaring. Op dit moment hebben we aan de zijkant van ons huis nog de oorspronkelijk schutting vanuit de bouw (hekwerk met klimop).
Deze pluimhortensia staat hier waarschijnlijk al vanaf begin jaren '90; was er slecht aan toe toen wij hier kwamen wonen; heeft nu een hoogte van ruim 170 cm en ziet er veel beter uit! Helaas ontbreekt de naam.
Ik weet niet of ik n Black beauty of n Black lace heb. Ik ben wel blij dat de gigantische luis-kleef-troep van laatst, geen zichtbaar naar effect heeft gehad.
Deze voelt zich goed achter een Aucuba en omringd door klimop, geheel voor het blote oog onzichtbaar, ongestoord, op een rustig vergeten plekje van de tuin, in de zon, uit de wind .
Dat planten sterk zijn bewijzen deze narcissen. Gisteren heb ik een boomstronk(links boven op de foto wat zichtbaar) verlegd en de narcissen vonden toch de kracht om er onder naar boven te komen.
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Dichtje week 50 Roodborstje In het naderend licht van het kerstfeest zoekt ze in elke boom een stukje Jezus Christus of zeg je God gewoon. Nu de dagen zich nog korten alle takken zichtbaar zijn zit daar rood geborst een vogeltje te wachten in verlangen de wereld is zó kaal ze fladdert zacht de vleugeltjes vouwt ze gedonst dan op trekt haar kopje naar het hartje toe en fluit heel zacht: "zou God.
Voor wie naar hier gekomen is om tips en advies te vinden - hier is er eentje - wij, persoonlijk, vinden hortensia's / hydranghea's het mooiste ogen als ze vanachter een mooi kortgeknipt haagje naar boven tevoorschijn komen - zo is de altijd wat kale onderkant van de takken onzichtbaar. Je kan ze ook met de liefde des vrouwenmantels bedekken.
Nogmaals de keizersmantel (Argynnis paphia), dit keer op de buddleja 'Miss Ruby' Het verschil tussen de keizersmantel en de overige parelmoervlinders is het ontbreken van de witte parelmoervlekken op de onderzijde van de achtervleugels. Zichtbaar op de tweede foto
Deze (water ?)-muntsoort heeft een zeer voortvarend wortelverspreidingssysteem vandaar dat ik hem heb opgesloten maar de gevangenis wil nog niet erg onzichtbaar verborgen worden door de omgeving en is dus wel tamelijk lelijk.
Pennisetum Karley Rose gaat liggen bij elk regenbuitje en ligt nu dus al drie dagen. Het muskietengras ernaast is verpletterd en de hele tuin heeft geen oog meer.
De hoornaar (Vespa crabro) is de grootste wesp van westelijk Europa. De steek van een hoornaar is pijnlijker dan die van een honingbij, maar bevat minder gif.
Pinussen hebben heel soepel hout dat onder het gewicht van pakken sneeuw niet afbreekt maar soepel meegeeft. Deze naald werd door de draad van een spinnenweb helemaal uit zijn normale stand getrokken.
De rode klaver [Trifolium pratense] is ook weer zo'n bloempje aan de kant van de weg dat niet opvalt. Maar als je het van dichtbij bekijkt is het een prachtig bloempje.
Zag helaas nu pas dat de foto iets hoger gemaakt had moeten worden, maar door het zonlicht soms moeilijk te zien op het scherm. Toch wel een mooi gezicht zo.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De gewone smalboktor of rode smalbok (Stictoleptura rubra) is een keversoort uit de familie van de boktorren (Cerambycidae). De gewone smalboktor heeft een lengte van tien tot twintig millimeter.
Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Vooraanzicht van een hommel Sony slta58-lens Tamron 90mm 21:1 macro +Raynox 250--1/60sec-f5.0-iso 100
Dit is een schets dat ik zelf maakte dat het zou kunnen worden op het einde van de tuin met zicht op weilanden .Al één nog beter schets maken met de afmetingen .
Mijn zitsteen onder de berk, staat precies op een hoek zodat ik twee zichtlijnen kan overzien. Heb dan ook een andere kijk op de tuin als van het terras.
Mijn tuintje is eerder een border op 'etalage'-hoogte. Gemakkelijk om te onderhouden zonder bukken en leuk om alles van zo dichtbij te zien groeien en bloeien.
Tja - wie of wat zou hier niet rijp worden - de hele dag tegen een bakstenen muur met zicht op het zuiden - hele dag zon (als ze wil schijnen - maar zelfs op een overdekte dag heb ik de indruk dat de stenen opwarmen.
En een macro van zijn oog (vrijwel niet uitgeknipt, zo uit de camera). Zo bijzonder en mooi om zulke details van dichtbij te kunnen mogen fotograferen.
Het nieuwe Japanse sfeerhoekje van dichtbij: Buddha/monnik beeldje met imitatie bamboetjes, een brok rozenkwarts, witte kwarts en ruwe kwarts uit Wales
Bloeiend zijn ze natuurlijk mooier, deze verdroogde bloemetjes van de Deutzia Hybridia Mont Rose of wel Bruidsbloem, maar van dichtbij heeft het toch wat.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Dit was het zicht vandaag vanuit m'n luie relax - heb toch heel wat gedaan alvorens ik kon gaan liggen (en blijven zonder "nog aan iets te denken dat nog rap moest gedaan worden" .
Ja hoor, bij ons achter aan de bosrand, een klein nest Processierupsen. Hier spuit de gemeente niet dus we zijn voorzichtig en houden ook de honden daar weg.
Dichtje week 8 Fé Brú en Ari staan in"mok" stand willen er nog wat dagen bij trekken daarom een grijze deken uit de "kelere" kast en laten het dalen over de wei. Uit het zicht klepperen de ooievaars: "T, is niet anders.
Ken de naam van dit charmante bloempje niet. Heb hem gekregen uit de tuin van de buren waar hij prachtig lichtblauw bloeit en hier bloeit hij toch niet wit zeker.
Ze zien er gevaarlijk uit zo van dichtbij. Ik denk dat de bladluizen de schrik van hun leven beleven als ze zulk monster zien naderen en hun broertjes en zusjes horen vermalen worden tussen die grijpgrage kaken.
Deze foto ook maar even hier geplaatst, een fijn hulpmiddel om insecten voor de lens te krijgen. Het is zeer fascinerend om van dichtbij het nestgedrag van een Rosse metselbij Osmia bicornis te volgen.
We zijn wezen wandelen in Zandvliet - aan de kust leek het me te koud met die gure wind. In de bossen is er bijna geen wind, enkel zoevend boven onze kop in de toppen van de hoge Pinus bomen, en is het zalig even op de berm in de zon te zitten met zicht op een open plein waar ze de oude bomen gerooid hebben om plaats te maken voor de vele zaailingen.
Vers uit Bokrijk Eerst spierwit en bijna doorzichtig. Ben ook benieuwd hoe ze gaat verkleuren, de nerven komen eerst aan de beurt om dan volledig groen te worden.
Ik fotografeerde eerste mooie wolken, maar zag ineens een libel zitten. Ik heb meteen ingezoomd en zie een libel met tegenlicht, het is een mooi gezicht!
Nog twee kilometer en dan zijn we weer bij de auto dachten we, maar dan is alles afgesloten en moeten we 6 kilometer omlopen! Het begint al te schemeren, maar wel een mooi gezicht.
De muur die er nu staat beschermd tegen een keer in de 50 jaar tegen hoogwater van de Maas (hier bij Neer. Het opzetstuk toont de bescherming voor een keer in de 250 jaar.
De vakantietijd breekt weer aan; en ik wil iedereen van harte uitnodigen om aan de hand van ‘’n korte foto impressie ‘n kijkje te nemen in de prachtige tuinen van Marqueyssac, (wellicht 'n vakantie tip voor alle tuinliefhebbers) gelegen aan de Dordogne. Het is er echt genieten!
Vandaag weer een foto van dezelfde orchidee gemaakt, nog steeds mooie bloemen en mijn uitzicht vanuit het keukenraam van een stukje tuin, waar het allemaal gebeurd!
Dit boek geeft een mooi overzicht van oude en hedendaagse "tools" die we in de tuin gebruiken. Slechts 7 EUR (Davidsfonds 2e hands boekenverkoop voor een goed doel).
Aquarel Vroeg is de morgen in het heldere water was ik mijn gezicht oh heerlijk. een briesje beschildert mijn voorhoofd in droomkleur ik ben een aquarel.
De klimhortensia staat weer in bloei. We hebben 'm daar gezet omdat er een versleten plastieken plantentunnel in de wei achter staat, zodat die een beetje uit het zicht is.
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
Tropische vlinders - niet in onze tuin, en zeker niet nu - uit een ARTIS boek - gevonden bij onze zoektocht naar "op het eerste zicht moeilijk herkenbare vormen" voor illustratie van een muurtje.
Eind 2013 heb ik naast het huis een aantal struikjes geplant, er stond nl. helemaal niets, en het uiteindelijke doel is de struiken zo hoog te laten worden dat het uitzicht op de garagedeur van de buren in elk geval minder wordt.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina