OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Water geven is deze maand ietwat wikken en wegen gezien beide weertypes elkaar onregelmatig afwisselen. Een combinatie die ervoor zorgt dat ook het onkruid stevig doorgroeit. Er is werk aan de winkel op het eind van dé tuinmaand van het jaar maar vergeet ook niet uit te rusten en tijdig iets te drinken!
Rabarber is officieel een groente en komt uit de duizendknoopfamilie. Dezelfde familie waar ook boekweit uit komt. Vreemd dat rabarber een groente is want naar smaak en gebruik in de keuken vind ik de plant gevoelsmatig meer thuis horen bij fruit. De grote rode bladstelen worden meestal gebruikt in jam, compote, bij gebak en allerlei andere nagerechten. De friszure smaak wordt hierbij geneutraliseerd door de toevoeging van suiker.
Om de bodem niet uit te putten en de planten gezond te houden, helpt het om gewassen te laten rouleren. Vrucht- of teeltwisseling is een vorm van preventie.
De tweede helft van de vierde maand is voorlopig veelbelovend met temperaturen boven de 20 graden. We zien nu volop kleur in de tuin: we genieten nu van alle fruitbloesems, ook late magnolia's staan nu weelderig en de boerenjasmijn kleurt sneeuwwit.
Beste, Ik heb enkele vraagjes ivm het onderhoud van een gazon en het vermijden van plagen/ziektes/schimmels Even mijn situatie schetsen; Wij hebben een 3-tal jaar geleden een huis gekocht, hierop stonden achter het huis een aantal "stallingen" of typisch vlaamse koterijen Na het verbouwen van het huis ben ik dan vorige zomer begonnen met buiten al wat orde op zaken te stellen. De meeste gebouwen buiten hebben we afgebroken, wat borduurtjes geplaatst en hierop een gazon aangelegd, zodat onze kleine meid al wat buiten kon ravotten.
Een "regen van eikels uit de grote eik naast ons huis zorgt momenteel voor aardig wat werk. Om te voorkomen dat ze zich vastbijten in de grond is het dagelijks opruimen geblazen.
De Clematis met roze bloemen voor de grijze muur en het roosje met witte bloemen voor de blauwe muur gezet. Nu maar hopen dat ze aanslaan en de winter goed doorkomen.
Haarbos (Ochropleura plecta) Een nachtvlinder uit de familie van de uilen. Veel voorkomende vlinder, maar ze verstoppen zich graag tussen het gras, dus niet zo makkelijk waar te nemen.
Rosse metselbij , Osmia bicornis. De meest voorkomende wilde bij op mijn hotel, prachtig hoe zij in het boorgat eitjes legt en stuifmeel voor de larve erbij plaatst.
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
Rupsen hebben de Viburnum opulus Roseum bijna in een skelet veranderd en de appetijt van de bewoner was blijkbaar niet groot genoeg om dit te voorkomen. Hopelijk zitten er binnenkort nog genoeg dan heeft zij vlug een maaltje klaar voor haar kroost.
De atalanta of admiraalvlinder of nummervlinder is een van de meest voorkomende vlinders in België en Nederland. In Noord-Europa is het een van de laatste vlinders die gezien kan worden vooraleer de winter begint.
Deze plantjes doen het goed tussen de steunen van de schommel. Het is dan wel de "foute" soort, maar gezien er hier geen natuurlijke populatie in kilometers omtrek voorkomt, zal het niet zo'n kwaad kunnen zeker?
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend De paarse dovenetel (Lamium purpureum) is een kleine, in West-Europa algemeen voorkomende dovenetel die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De paarse dovenetel is een 10-30 cm hoge, een- of tweejarige plant die opvalt door de kleine, 1-2 cm grote roze tot paarse bloempjes.
Neofinetia falcata groeit epifytisch in Korea en Japan waar zij van nature voorkomt, maar in cultuur kan zij ook in een pot worden gekweekt; vraagt veel licht maar gelijktijdig een koele standplaats en een rustperiode in de winter. De bloei is van juni t/m augustus.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De plakker (Lymantria dispar) is een nachtvlinder uit de familie van de donsvlinders (Lymantriidae), die voorkomt in het Palearctisch en als exoot in het gehele Nearctisch gebied. Sony RX10M3 + Raynox 250-1/25sec-f11-iso 500
De Atlantikwall was een meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie, die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie.
Glasvleugelpijlstaart, een dag-actieve nachtvlinder die in Vlaanderen niet veel voorkomt, familie van de kolibrievlinder, De rupsen van de pijlstaart zijn vooral terug te vinden in Kamperfoelie.
Petrophytum caespitosum, is een plantje uit de rozenfamilie, onopvallend zolang het niet bloeit, inheems in de ZW-staten van Noord-Amerika, waar het vaak voorkomt op kalksteenformaties. De bloeit begint eind juli-begin augustus en duurt tot de herfst.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
De Betonie is een inheemse plant, die echter nog eerder zeldzaam in het wild voorkomt. Toch is ze waarschijnlijk bij heel wat mensen bekend, want ze heeft wel haar weg gevonden naar de siertuin, waar ze echter vaak met haar wetenschappelijke geslachtsnaam ‘Stachys’ benoemd wordt.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Onder het nieuwe houthok hopelijk nog op tijd in oktober een riant onderkomen gecreëerd om n egel aan te lokken om volgend voorjaar te helpen met de naaktslakken overlast
In de hele border hadden we de planten al afgeknipt. Als laatste was de Molinia 'Transparent' aan de beurt, die al met zijn lange halmen over het tuinpad zwierde.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig weekend De Vlieg deze vlieg is kort geleden uit de pop gekomen is nog niet volledig op kleur en vleugels nog niet opgepompt De vlieg wordt geboren uit een eitje. Het wijfje legt bij voorkeur haar eitjes in mest, dode dieren, rottende voedingsmiddelen of compost.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag weidebeekjuffer (vrouwtje ) De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer uit de familie van de beekjuffers (Calopterygidae), die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt bij stromend water van redelijke kwaliteit. In het westen van Nederland is hij zeldzaam.
Vandaag de watervoorziening buiten ook nog even afgesloten; bij het openen van de waterput bleek dat er iemand daar een riant onderkomen had gevonden. Hij/zij was al aan de wintervoorraad begonnen.
Zelf gemaakt op de kleuterschool. Ik las ergens dat de bizondere conjunctie van Saturnus en Jupiter van 21 december jl die zelden voorkomt, wellicht ook de Ster van Bethlehem is geweest.
Elke dag in de middag als de zon schijnt vliegen de zwaluwen een rondje om de kerktoren. Waarschijnlijk zijn daar vliegjes die afkomen op de warme leisteen van de kerk, die ze vangen.
Ons tuintje en vakantiehuisje in Snezne (betekend sneeuw in tsjechisch)in het Adelaarsgebergte (Orlické hory) Tsjechie. Van 1991 tot1998 gehad, toen verkocht en boerderij daar gekocht.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De bolderik (Agrostemma githago) is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk in aantal afgenomen.
Enig kunst en vliegwerk en veel behendigheid is er nodig om bij de broodkruimels te komen ( en ook om gepast af te drukken - alhoewel, er zijn truukjes.hé.
Met het mooie smaragdgroene "schild" van deze "gewone" vlieg bezet men gelukkig (nog) NIET de fameuze bol van Jan Fabre - ooit in het paleis van HM Paola, nu in een museum.
Een mannetje klein vliegend hert (Dorcus parallelipipedus), deze is doffer dan het groot vliegend hert (Lucanus cervus) en heeft veel kleinere kaken en is driemaal kleiner. Niet te verwarren met het vrouwtje van het groot vliegend hert.
Alweer een duo rechtse is van gisteren , heeft zijn meeldraadjes al laten vallen. Niet alleen wij vinden de geur onweerstaanbaar de vliegeniers uit de buurt komen er ook in grote getale op af.
Wanneer de kolmeesjes uitvliegen - komen ze ofwel rechts in de Azalea terecht, ofwel links in de vijver, ofwel recht onder in een zacht bedje vol meiklokjes (mijn voorkeur) - Ms.T heeft huisarrest maar wordt voor de rust van ons geweten en ter compensatie en zoethouding vertroeteld met hapjes, snoepjes, crackers, paté, gentse kop, etc.
De grote engelwortel (Angelica archangelica) met diverse zweefvliegen waaronder een paar bosbijvliegen (Eristalis horticola). De larven van de bosbijvlieg leven niet aan land maar in het water.
Met het warme weer dat ze opgaven had ik op 2 november nog wat gras ingezaaid en nu vandaag (15 - 11) ziet het er zo uit. En nu met de komende dagen (qua temp.
Deze (een koppel) heeft ook het nieuwe eekhoornvoederbakje gezien al van ver komen aanvliegen - ze hebben wel scherp zicht hé - ze zien in de omgeving onmiddellijk wat er zoal van plaats of situatie veranderd is en komen het dan onderzoeken - Tuur ook trouwens.
De merel heeft het gevonden en smult er dagelijks van. Hij vertrouwd me voor geen meter want als ik ook maar even een voet buiten de deur zet vliegt die weg.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina