Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Met de back to the roots aqarium van Aquafarm: Zelf je eigen kruiden kweken is niet alleen in maar ze smaken ook nog zoveel lekkerder als je ze vers kan verwerken in je gerechten. lees meer over de aquafarm aquarium.
Tuinieren stopt niet op je vijfenzestigste, ook niet als je minder mobiel bent, niet veel kracht meer hebt of een beperkte mobiliteit. Net zoals je je huis op een bepaald moment herinricht naar levenslang wonen, kun je ook je tuin perfect aanpassen aan de oudere dag.
Misschien had je er nooit tijd voor, maar wil je je na je pensionering wel op de tuin storten. Of was je al je hele leven een fervent tuinier, en wil je dat het liefst zo lang mogelijk blijven.
Eén vierkante meter, meer heb je niet nodig om je eigen groenten te kweken. Een afgedankte zandbak, een vergeten stukje siertuin, een streepje gazon of simpelweg een hoek van je terras of balkon: voor een vierkante meterbak vind je altijd wel een plekje.
Mycorrhiza: wat doet mycorrhiza met onze planten? Deze schimmels zijn een levensnoodzakelijke vector voor de uitwisseling van water en voedingstoffen. Zij nestelen zich rond de wortels van de plant en zorgen voor een betere ontwikkeling van het wortelgestel, meer bloemen en meer vruchten.
Een van de belangrijkste elementen van een balkon zijn de meubels. Een balkon is een verlengde van de woonkamer, richt deze daarom in dezelfde stijl als de woonkamer in. Zo creëer je eenheid en kun je gemakkelijk spullen van binnen naar buiten verplaatsen en andersom.
Zelf groenten en kruiden telen kan al op een heel klein plekje en u hoeft er niet eens rugpijn aan over te houden. In de tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk niet alleen een ruime keuze potten, m²-tuinen en houten plantbakken op voet of op wielen
Het FAVV meldt dat op 1 februari 2017 het H5N8 vogelgriepvirus werd geïdentificeerd bij een hobbyhouder in Lebbeke. Zijn dierenarts bracht de dieren bij DGZ binnen in het kader van de verhoogde waakzaamheid.
Een houtwal, het woord zegt het in feite zelf, is een verhoogde berm die beplant is met kreupelhout. Of het stuk dat we beplanten in dit artikel nu verhoogd moet zijn dat laat ik tussenbeide, vandaar het woord groensingel. Met deze term willen we eigenlijk een gemengd plantsoen beschrijven die zowel nootdragende, besdragende en bloeiende soorten bevatten.
Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit. Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke kennis of overdreven handigheid.
Beste mensen, Ik heb een vraagje betreffende het vullen van onze verhoogde (gemetste) plantenbak > 3m lang - 55cm hoog en 60 cm diep (zie afbeelding in bijlage) We willen hier uiteraard graag wat planten in planten om onze koer/terras wat meer leven te geven. Nu is onze vraag welk type zand gebruiken we best om de bak mee te vullen.
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
De verhoogde borderbakken zijn klaar, kan ik nu eindelijk mijn tuin gaan aankleden met planten. En natuurlijk de te enthousiast aangekochte planten van vorig jaar een definitief plaatsje geven.
3 week terug deze plantenbak gemaakt om de schutting te laten begroeien. Heb er een hedera en een kamperfoelie in gezet, later komt er nog kattekruid bij in.
In m'n nieuw gemaakte,verhoogde border en ervoor tot aan de voederplek staan een groot deel zonnebloemen uit een doorsneden pakje dat ik gratis had gekregen. Een paar beginnen te bloeien.
Hoogstwaarschijnlijk weer een erg foute combinatie van mij, of verkeerde standplaats (ochtend tot iets na de middag zon) maar mijn steeds groen wordende fonteinen omgetoverd tot plantenbakken. Planten staan onderaan op hydro korrels en water loopt weg helemaal onderaan, maar planten kunnen er met de wortels wel nog bij als ze zoeken.
Citroen-Munt is echt een blikvanger door de rode stelen (in de nieuwe kruidentuin in verhoogd bed) - by the way van donkere stelen gesproken, R heeft mooie stekken van de Hydrangea Zorro opgekweekt. En nog zo'n 40 andere .
Hier de nieuwe planten in de border gecombineerd met de vaste planten die ik al had. Hier en daar moet nog wat komen maar de eerste border is zo goed als klaar.
Al mij roosjes zijn 2 de hands,iemand ging ze op de compost gooien,laat kunnen planten,maar met veel liefde doen ze het goed gooien,laat kunnen planten ,veel liefde en ze doen het prima
De nieuwe planten staan nog maar net waar ze moeten staan en Happy kan het weer niet laten.Als een slang sluipt hij rond de planten en duwt ze opzij zodat hij er kan liggen.
Werken aan de voortuin, nog enkele planten ontbreken, zoals de helleborus, te planten in het latere najaar en de voorjaarsbollen, ook nog later aan te planten
Update van de border die we dit jaar hebben aangepakt: woekerende en oude planten eruit, zoals hop en lelietje-van-dalen. Nu een mix van eenjarige en vaste planten.
Wat ik al allemaal niet moet doen om Chevy uit dit stukje tuin te houden. Het ziet er niet uit, maar de planten hebben even geen last van die graver op vier poten.
In de waterafvoer van het vervallen huisje in onze tuin heb ik vanmorgen zeven planten uitgegraven, maar ik weet echt niet wat het is, om te weten waar ik ze het best naar zou verplanten.
Door het kijken naar de foto,s van Tuinvrienden, leer ik veel en plant nu grotere groepen van dezelfde planten bij elkaar. Door de planten te delen krijg ik voor elkaar, dat de tuin, toch rust uitstraalt.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ook hier staat al twee jaar een nep maar de sfeer is er niet op achteruitgegaan. Wat ik wel mis; de geur en daarna hoef ik hem niet in de tuin te planten.
IK DEZE WEEK DE AANTAL PLANTEN GETELD IN ONZE KLEINE TUIN 110 SOORTEN EN 369 STUKS DUS U KUNT WEL NAGAAN DAT HET VOL IS MAAR DAT VERTELLEN DE FOTO.S OOK WEL
Deze planten waren zo erg beschadigd door de vorst, dat ik de gelegenheid heb aangegrepen om ze even te verplanten. Nu ineens lijken ze toch nog mooi te gaan bloeien!
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten. Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Het is tijd voor de petunia's , ik koop alleen witte omdat dit een prachtig contrast heeft met mijn andere planten Hier volgt een reeks foto's waar ik de petunia's geplant heb
Er staan drie planten bij elkaar dit is de enige met bes vorming dus een vrouwelijke, de andere zijn dan mannen. Maar ik ga ze in de gaten houden of dat klopt.
Heb er vorige week een stuk tuin er bij gemaakt, nu moet om de vijver nog planten, maar ik moet het eerst uitgraven en andere grond opbrengen want ik zit hier op klei grond
Vermits de grond te droog en te hard is om te planten ben ik nieuwe plannen aan het maken voor het najaar. Want er is een deel van de border die ik zou willen vernieuwen
Deze vond ik vandaag tussen mijn wilde planten, is veel bleker van kleur dan het gewone ridderspoor, hopelijk krijg ik er wat zaad van , want is maar 1 plantje
Deze vond ik vandaag tussen mijn wilde planten, is veel bleker van kleur dan het gewone ridderspoor, hopelijk krijg ik er wat zaad van , want is maar 1 plantje
De planten van vorig jaar hebben de winter doorstaan maar het heeft wel een tijd geduurd tot er weer bloei was . Heb er nog een stek tussen gezet en de rest heb ik maar uitgedeeld
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
Het is dus zeer zeker geen Razzmatazz dat heeft Easy plant toegegeven . Er zijn geen vervangende planten meer en wat het dan wel is werd ook niet verteld .
Dit heb ik over na het uiteen halen van een stanhopia 2 fotos, hij was van binnen wel erg vochtig Mischien wel 15 planten of meer diversen losse bulpen
Dit heb ik over na het uiteen halen van een stanhopia 2 fotos, hij was van binnen wel erg vochtig Mischien wel 15 planten of meer diversen losse bulpen
En hier staan er veel van in de Pinus-potjes - ga 'm niet bij plantenherkenner zetten, maar moest iemand er op vallen per toeval, of het gewoon weten wat het is, dan .
In onze tuin - Deze rekenen we al een beetje tot onze \"vaste planten\" - staat op dezelfde plek als vorig jaar - Koraalzwam - Ramaria stricta - denk ik -
Vrijdag vol enthousiasme naar de vijver getogen en planten langs de rand gekortwiekt. Het is de bedoeling zaterdag het teveel aan waterplanten uit de vijver te verwijderen en die kunnen we hier dan even kwijt….
En nu staat er achter de fazantenbes , een mooie treur conifeer, gered van de dood deze wilde iemand uit doen en naar het groot vuil doen. Ik hoop er nog lang geniet van te hebben.
Dit zou Ilex Altaclerensis Golden King moeten zijn. In een reeks van 15 planten zijn er 3 volledig bruin: Komt dit nog goed, snoei ik, of moet deze vervangen ?
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
De planten kiezen zelf hun partner; de Lavendel heb ik daar geplant, maar waar het Weideklokje ineens vandaan komt is een raadsel, maar het is een mooie combi!
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
Hier op de foto is de Grafia golaka uitgebloeid maar blijft decoratief. De planten zijn erg geschikt om tussen de rozen te staan, maken amper blad die dan nog eens erg fijn gevederd is.
Phuopsis, deze bodembedekker duldt geen planten om zich heen, maar ze is wel goed te beteugelen en bloeit heel lang, zowel met veel zon als wat minder zon.
Het kasje voor de orgidias is ook zo goed als klaar, morgen kan ik er de planten in gaan zetten. 4 x 3 meter Het kasje afgekeken bij een kweker, die een soort gaas plastic gebruikt tegen de zon.
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
Ook kleintjes worden groot - op Harvest 2015 (BBC) de grootste champignonkwekerij van Europa gezien - paddenstoelen hebben veel meer gemeen met levende dieren dan met planten - eigenlijk zijn het géén planten, zo werd gezegd.
Ik ben de naam van deze plant even kwijt, maar Ranonkeltje deze plant houdt echt van schaduw! Misschien iets voor jouw in dat stukje tuin waar je nog schaduwplanten wilt plaatsen!
Na drie weken wat rustiger aangedaan ( Lumbago) ben ik gisteren toch wat kalmpjes aan begonnen. De border waar ik een grote struik uitgedaan heb ben ik stilletjes aan aan het "renoveren".
Anthurium, Flamingoplant, die is net als al mijn andere planten meegegaan in het zomerhuisje. Zo te zien heeft hij het wel naar zijn zin, want er komen al weer nieuwe bloemen bij!
Hier wat foto's van mijn planten war ik trots op bent De cactus en de Aloe Vera heb ik als heel klein plantje jaren geleden meegekregen van mijn zoon uit z'n tuin in Zuid-Frankrijk waar hij destijds woonde.Ben er supertrots op de kleine Aloe is van de grote.
Hier wat foto's van mijn planten war ik trots op bent De cactus en de Aloe Vera heb ik als heel klein plantje jaren geleden meegekregen van mijn zoon uit z'n tuin in Zuid-Frankrijk waar hij destijds woonde.Ben er supertrots op de kleine Aloe is van de grote.
Onder de lege schaal nog een stukje stam van de 'Acer Palmatum Bloodgood' Hij werd te groot voor de andere planten. Even de Streptocarpus er maar gezet.
Hier kon ik toch niet aan voorbij lopen zonder een foto te maken . Behoorlijk grote planten al met een nog veel behoorlijker prijs , voor 169 euro mocht je deze meenemen .
Mijn Polygala calcarea staat nu 2 jaar in mijn tuin maar heeft nog nooit 'n bloemetje laten zien, alleen toen ik hem kreeg (zie plantengids), weet iemand hoe ik daar iets aan kan doen, op het net vind ik niets maar daar ben ik ook niet zo handig in.
Het stukje tuin waar de Hortensia's zijn gerooid , er staan nog wel wat planten in potten die de winter nog op een beschut of warm plekje mogen doorbrengen
Deze plant had ik al helemaal opgegeven, zelfs al uit mijn plantenlijst verwijderd maar de plant dacht daar anders over, is weer mooi uitgelopen en dit is weer de eerste bloem
Heel de week weg gaan in het donker thuis komen in het donker, kijk wat ik iedere dag moet missen, de prachtige herfstkleuren die mijn planten nu vertonen
In onze tuin moeten de cavia en konijntjes, zoals hier Elise en Klaas, vrij kunnen rondlopen. Gifitge planten zijn dus uit den boze, want ze knabbelen overal aan!
De koperen ketel bij de voordeur. Drie vaste planten en links: blauwe Salvia, midden: Pentas, boven: Begonia Dragon Wings, onder: dubbele Million Bell.
Juli 2017 nieuwe voortuin, juni 2018 dit resultaat. Wat je ziet is de border tussen ons en onze buren, in overleg zijn we voor mediterrane planten gegaan.
Toch een mooi boeket Gemaakt van de af geknakte uit lopers.het heeft hier zaterdag namiddag gestort regent Veele bloemen en planten en dat op amper 15 min ?
5 Mei 2015 het eerste voorjaar toen we ingetrokken waren bij mijn schoonvader heeft maar een jaar geduurd. De planten zijn ook mee verhuist en verplant voor de 3 de keer.
Uit zaad gekweekte plant , bloeit laat dus misschien kunnen we dit jaar van de mooie bloemen genieten . Heb nog meerdere planten over dus als er liefhebbers zijn hoor ik het wel
Blad van de Ginkgo Biloba, Japans notenboom of Japanse Tempelboom. Deze plant mocht ik ook overnemen van de oude bewoners, samen met nog twee andere planten.
Er begint terug wat groen aanwezig te zijn, de lente mag dan doorbreken. Geen idee waar die verdwaalde Narcis vandaan komt, die zal'k na z'n bloei verplanten .
Hier en daar verschijnen er elk jaar weer wel planten op plekken waar ik me niet van kan herinneren dat ik ze daar ooit gezet heb zoals hier tussen de varens aan het zonneterras
De libel die ik zaterdag in de serre fotografeerde is blijkbaar niet meer eruit kunnen komen , lag nu tussen de planten , dus Lou dit is helaas een lijkje
Nieuw perk aangelegd met klimplantenboog in het najaar van 2014. Kan niet wachten tot ie volgroeid is Aan de dakpannetjes kun je zien hoeveel clematissen er tegen staan, voor de rest staat er nog een witte regen tegen om een mooi bladerdak te vormen en een klein blijvende hop voor de prachtige hopbellen
Nieuw perk aangelegd met klimplantenboog in het najaar van 2014. Kan niet wachten tot ie volgroeid is Aan de dakpannetjes kun je zien hoeveel clematissen er tegen staan, voor de rest staat er nog een witte regen tegen om een mooi bladerdak te vormen en een klein blijvende hop voor de prachtige hopbellen
Aan de uitlopers van Disporum zie je vaak niet wat voor plant het uiteindelijk gaat worden. Ik vind het grappig dat deze planten als ze nog zo klein zijn al hun bloemen een beetje laten zien terwijl ze nog lang niet aan het bloeien zijn!
Deze hortensia hebben we in het jaar van onze verhuizing gestekt; we vonden hem heel mooi en kenden geen naam. Zo konden we de plant laten staan en de jonge planten in pot meenemen.
Gek genoeg lijken deze niet op de foto in de Plantengids (van ons forum), maar enig opzoekingswerk leert me dat dit toch echt wel de juiste T.pulchella violacea is .
Doe ik elk jaar; sla planten als de bonenstokken op hun plaats staan, dan kan ik de sla oogsten voordat de bonen te hoog worden. Die ruimte is anders toch verloren.
Ik blijf het indrukwekkende dieren vinden. En dat ze schade zouden doen aan je planten is volgens mij toch wat overdreven want ik merk er hier maar weinig van.
Achterste deel van de tuin, lastige plek voor planten. heb het opgelost door grind en nu lijkt de boomspiegel op water vooral in de zomer met rondom klaprozen erg mooi.
Cupressus sempervirens "Pyramidalis". (na de snoeibeurt) Staat bij mijn in de recycle (rots)tuin, tussen alle horizontaal laag groeiende plantjes wilde ik wat verticale elementen (planten).
Voortuin begint mooier te worden (harde werk voor oprit en parkingplaats begin te lonen nu de planten terug hun plaats innemen en beginnen te groeien) - juni 2014
Het beoogde veld waar het gras moet komen is eindelijk leeg, veel vrienden en buren een groot plezier kunnen doen met mooie volwassen planten. Ik ben nu met de kantafwerking begonnen, daarna egaliseren en dan kan het kunstgras er in.
26 augustus 2017 Physoplexis comosa een héél klein plantje heb ik in april in een spleetje van een grote steen geplant omdat ik hem in het rotsplanten bordertje altijd kwijt raakte. Spannend zou hij aan slaan en zie nu staat hij in volle bloei te pronken.
Deze is een vernonia genoemd naar Betty Blindeman. Betty was een lieve mevrouw die altijd klaar stond om je te helpen bij Jan Spruyt (vaste plantenkweker).
De Adderwortel moet je wel in de gaten houden, vormt snel nieuwe planten door worteluitlopers. De Geranium phaeum zaait zich overal uit maar vind ik niet storend.
Veel tuinderijen hier en ze maken er wat van, zoals hier met op de voorgrond bloeiende heide en op de achtergrond een soort Vikingschip vol mooie planten.
In de serre, dankbaar voor de beschutting tegen de felle wind die probeert aan de pannen te rukken en de bij wijlen overvloedige buien komen er steeds meer planten in bloei.
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Op een oor na gevild, deze klus; in oktober 2011 zetten we de eerste 35 m en in 2012 de volgende 35. Nu eindelijk de voltooiing, morgen nog 20 planten, een draad spannen om ze vast te zetten en dan is de beukenhaag van ruim 100 m een feit!
Nieuw planten border gedeelte was paar maanden geleden al gedaan de afrondingen was ik nu aan bezig en er sta nu Amelanchier lamarakii in het late avond gezet meer foto later.
Blad houdende planten sieren de herfst / wintertuin. De vele Heuchera's doen het prima maar ze verkleuren nogal door de tijd daarom zijn de namen niet gemakkelijk terug te vinden.
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
Dit is de eerste stap richting "mijn tuin": het tuinhuis is gezet en ook mijn planten zijn mee verhuist van de vorige woning (niet-winterharde planten zoals olijfboom en passieflora staan momenteel nog ff binnen, maar die zullen in de border komen links op de foto). De papavers en tulpen zijn al gezaaid (mss te vroeg, maar ik ben een beginner) en ik sta klaar om te beginnen, maar ik zal nog enkele maanden geduld moeten hebben
De Hortensia's die er voor stonden eruit gehaald dus dit plantje krijgt nu veel meer zon en het resultaat laat zich raden , veel meer bloei De Hortensia's trouwens niet gerooid voor dit ene plantje , ik was het beu dat ze jaar na jaar verbranden . Kunnen we weer een leuk stuk opnieuw gaan aanplanten .
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
Combinatie van planten in bakken, sommige ben ik aan 't 'redden' (of dat hoop ik toch) andere moeten nog uitgroeien (in de grijze ronde bakken staan speciale aronskelken).
Nieuw sinds vorig jaar en nu al een stevige "struik" met hier en daar al wat bloemen! Nog maar eens het bewijs dat je pioenen best koopt bij een goede kweker zodat je planten meteen een goede start hebben.
Even naar het plantencentrum geweest, waar ik eind februari weer kan beginnen, tot mei. Daar is me toch een afgeprijsde Orchidee aan de vingers blijven plakken.
De klimhortensia staat weer in bloei. We hebben 'm daar gezet omdat er een versleten plastieken plantentunnel in de wei achter staat, zodat die een beetje uit het zicht is.
Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. kan iemand me zeggen wanneer ik de oude en jonge bollen kan terug planten?
En hier het begin van mijn hobby tuinieren. Was van de honderd volkstuintjes de eerste vrouw en mocht de boel ook met bloemen inplanten, om zo nog meer dames enthousiast te krijgen.
De witte Gaura, die nu niet opvalt, gaat hier weg en dan komt de Jumbo Lelie daar te staan. Ik heb al enkele Phloxen, die uitgebloeid waren in de schaduw gezet.
Weer een kleine wandeling gemaakt in de omgeving van de Lier en een bedrijf bezocht die planten verkoopt voor de bedrijven in het Westland,. Afrikaanse Lely.
Het lieveheersbeestje heeft het huisje op het terras gevonden om te overwinteren, nu nog een mooi plekje vinden op de sedum of op één van de andere planten in het huisje.
Een paar maanden geleden tijdens onze wandeling langs de Nieuwe Waterweg een stekje meegenomen van de Sedum Album. Deze even bij andere planten gezet in de pot.
Een vogelbadje neergezet tussen de planten en achter de Calibrachoa Triobelle voor wat privacy voor de vogels. Stenen erin gelegd, zodat andere beestjes eruit kunnen klimmen.
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
Dat planten sterk zijn bewijzen deze narcissen. Gisteren heb ik een boomstronk(links boven op de foto wat zichtbaar) verlegd en de narcissen vonden toch de kracht om er onder naar boven te komen.
Er staat bij de omschrijving in plantenkiezer dat de calycanthus blad houdend is, maar volgens mij gaat hij echt zijn blad verliezen heeft iemand hier ervaring mee?
07-07 2016 mijn fuchciahoekje,afgelopen winter overgehouden in de koude kas, sommige planten zijn almeer dan twintig jaar oud, zeker die in het zuiltje en we kunnen er nu weer van genieten
Vandaag de planten uit hun winterverblijf terug in de woonkamer geplaatst .de Calathea staat nu in volle bloei en de Medinella beloofd ook dit jaar weer veel plezier .
Andere planten doen de belofte om in de nabije of verdere toekomst weer hun best te doen. Ze verwachten van mijn kant uiteraard ook een beetje vertroeteling en daar kunnen ze op rekenen.
De Hebe begint nu pas veel bloemen te krijgen, heeft zeker gehoord dat hij weg moet. Er hebben ooit twee hebe planten ingezeten, waarvan er blijkbaar één dood is gegaan en verwijderd door de vorige bewoners.
Vandaag stonden er weer planten in het Atrium, neergezet door Aad de tuinman, wat een feestje elke keer. Heb meteen een plant meegenomen en in een bloempot op het terras gezet, mooie aanwinst en nog gratis ook!
Hypericum, duidelijk mijn lievelingsplanten. Dit is een bodembedekker (Hidcote) maar ik heb er diverse struikjes van die het hier ook naar de zin hebben.
Overal Palmbomen, Platanen, e.a; "warmere" plantensoorten in Basel en omgeving (en tot mijn grote vreuge de allermooiste pinussen ook, maar die ga ik niet alle hier opladen.
Geluncht in onze favoriete locatie in deze buurt, " De Sfeerstal" in Nieuwveen. Een prachtig terras met overal bloemen en planten en je mag er ook bloemen plukken in de pluktuin!
Door de coronaperikelen is het lastig om aan leuke nieuwe rotsplanten te komen: alles is afgelast! Gelukkig verraste Jan Tholhuijsen ons met deze mooie Astilbe.
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Ken weinig van orchideen, maar ik vind het erg interessante planten. Hier een website met Zuid Australische 'aard'orchideen, die ik heb gevonden en die graag met jullie wil delen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Verder het dak afgewerkt vandaag en na veel meten toch de dakramen kunnen plaatsen desondanks de regen toch kunnen doorwerken! Wat Annabelle planten gekocht om het geheel wat aan te kleden
De eerste akker is vandaag gefreesd na er kunstmest over te hebben gestrooid en ik ben begonnen daar een net op te zetten voor de sla. Het is nog te koud om te planten dus ik kan rustig eerst het onkruid opwachten en dan nog een keer frezen of schoffelen.
Het is helemaal niet leuk al dat water , en gelukkig waren mijn planten niet stuk geregend , maar nu met al die warmte is het water geven volop, want veel zijn er nu roest , en hulp is niet meer gebaat, nu moet ik mijn bloemen niet meer fotograferen, spijtig ,ik red wat te redden valt,jullie tuintjes zullen ook om te snoepen zijn
Narcissus Tazetta Bridal Crown . Deze aangevraagd voor de plantenlijst , was een tijdje geleden al een paar keer voorbij gekomen als voorgetrokken bollen .
Er is een winterkoninkje druk in mijn tuintje. Zo ontzettend leuk, doordat ik vorig jaar een groot deel van de tuin opnieuw heb moeten aanplanten (na 26 jaar gingen alle dennen kapot) staat er nog 1 boom, en net daar hebben ze bedacht een nestje te bouwen.
Even weer op mijn favoriete bankje in het dorp gezeten en weer een lekkere haring hier gegeten en genieten van de mooie tuin verzorgd door de vrijwilligers. Dit keer weer andere planten en bloemen die nu opgekomen zijn.
Na de strenge vorst van begin 2012 waren we genoodzaakt deze border door het wegvallen van diverse planten te renoveren. Gelukkig is de Eremurus "Cleopatra" met een klein gedeelte in leven gebleven.
Saracenia leucophyl red lip (afkomstig van deer park alabama ) enig in belgie ,niet te verkrijgen in de winkel.staat vandaag te pronken bij mijn verzameling vleesetende planten
Maandag bij de doe het zelf materiaal gehaald en gisteren afdakjes gemaakt voor de winter. De meeste rotsplanten kunnen goed tegen de vorst, maar veel regen in de winter is funest.
Dag van de Roos in het Rosarium - Westbroekpark Den Haag. Echt een aanrader, het park is het hele jaar vrij toegankelijk en ieder jaar laten kwekers er hun mooiste rozen planten om gekeurd te worden door professionals en het publiek.
Nog even toevoegen aan de één en twee jarigen. Deze eenjarige papaver is nu vervangen door papaver orientale 'Coral Reef' die staat bij de vaste planten en is minder hoog en geen gedoe meer met zaaien.
Ontbijt in tuinhuis - achteraan het boekenrek met binnen handbereik de knipsels en magazines over tuin en planten. De grote en duurdere boeken staan uiteraard veilig thuis binnen.
Eindelijk na een paar ingrepen vorig najaar en dit voorjaar is de rechterkant van mijn ronde border naar mijn zin dit najaar nog 4 planten verwijderen en vervangen aan de linkerkant en dan is de border zoals ik hem wil.
De tuinen van Coursiana: domein van zes hectare, met 4 tuinen: de Engelse tuin, de bomentuin, de moestuin en de tuin met aromatische, medicinale en geurplanten. Al kuierend genoten van al dit moois.
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina