Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je zocht op 'verhoogde kruidentafel kweektafel tuinbouw landbouw koop'
Eén vierkante meter, meer heb je niet nodig om je eigen groenten te kweken. Een afgedankte zandbak, een vergeten stukje siertuin, een streepje gazon of simpelweg een hoek van je terras of balkon: voor een vierkante meterbak vind je altijd wel een plekje.
Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit. Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke kennis of overdreven handigheid.
Een eetbare tuin kan even decoratief zijn als een bloementuin met als grote voordeel dat hij ook nog eens lekkere vruchten oplevert. Bekijk hier het artikel over de eetbare tuin op terras of balkon.
Al wie ooit een zelfgekweekte tomaat gegeten heeft kan het beamen: de smaak is zoveel intenser dan de tomaten uit de supermarkt. Het is dan ook niet te verwonderen dat tomaten de lievelingsgroente van menig moestuinier zijn.
Biologisch tuinieren draait om een andere benadering, een keuze voor bepaalde methoden binnen vaste richtlijnen. Deze benadering is in de loop van tientallen jaren wetenschappelijk ontwikkeld, in reactie op de schadedie is veroorzaakt door 'conventionele' methoden.
Het’ Bloemeneiland’ of ‘ Drijvende Tuin in de Atlantische Oceaan’ wordt het vaak genoemd en dat is allerminst overdreven. Dankzij het milde klimaat dat er heerst, voelen planten van over de hele wereld, er zich thuis. Een tuinreis naar Madeira deel 3, Land- en tuinbouw op Madeira, Levadawandelingen en inheemse flora
De werkwijze en de techniek van het zaaien van planten zaaien, gazon, zaad, zaaiwijze, manier, werkwijze, techniek, breed, breedwerpig, zaaimachine, machine, zaaidoosje, zaaidoos, zaden, soorten, kopen
Citroen-Munt is echt een blikvanger door de rode stelen (in de nieuwe kruidentuin in verhoogd bed) - by the way van donkere stelen gesproken, R heeft mooie stekken van de Hydrangea Zorro opgekweekt. En nog zo'n 40 andere .
In m'n nieuw gemaakte,verhoogde border en ervoor tot aan de voederplek staan een groot deel zonnebloemen uit een doorsneden pakje dat ik gratis had gekregen. Een paar beginnen te bloeien.
De verhoogde borderbakken zijn klaar, kan ik nu eindelijk mijn tuin gaan aankleden met planten. En natuurlijk de te enthousiast aangekochte planten van vorig jaar een definitief plaatsje geven.
Ik ga het eens wagen met die plantzakken van tuin advies 2vol met kruiden gedaan en eentje met 1jaarigen heb er nog 3over maar ga toch wachten wat het gaat geven met deze 3
Ik heb geen bolletjes in de tuin, wel in bakjes op de tuintafel, is ook leuk maar niet alles wat in het bakje staat komt in bloei. Ga deze bolletjes wel bewaren.
Deze muurkas alias serre hebben we nu bijna al weer 3 jaar en het is een combinatie van moes - kruidentuin en terras. Heerlijk om in te dineren als het buiten de kas net iets te koud is.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
06-12-2020 Hoi Louisa S, ik heb even een foto gemaakt en inderdaad hij bloeit heel vroeg. Hij heeft wel een moeilijke start gehad want afgelopen winter heeft ie in een potje op het tuintafeltje gestaan.
Kruidentuintje met tijm, oregano, basilicum, snoeptomaatjes, peterselie gekrulde en platte, zurkel, bonenkruid, knoflook, dille, venkel, koriander, melissa, rozemarijn en laurier met nog een hoek rabarber en snijsla.
In het ene groente-en kruidenvak staan de aardbeien in bloei, in het andere heb ik rode pepers, rucola, koriander en snijbiet geplant. Als ik het goed inschat zijn dat wel zaken die ik regelmatig gebruik in de keuken .
De werktafel met bijbehorende beschutting om op het veld lekker beschut te kunnen werken. Een zelf gemaakte lekker lichte aanaarder om de aardappels en peen te verzorgen met een laag extra aarde.
Fier op men gazon resultaat na 10 dagen toepassing van 7,5 kg/ are Floranid Permanent + 2 kg/are kieseriet en patentkali - onkruiden worden met hand verwijderd maar krijgen bijna geen kans
Nieuwe border : Kerria die ik in pot gekweekt heb terug op de plaats gezet waar die vroeger stond en gescheurde phlox van elders in de tuin; ervoor stokrozen
't was natuurlijk terrasjesweer en uitermate geschikt voor een BBQ - voor de neus was 't kiezen tussen Alchemist of Provencekruiden, geurende waterlelie of ribbetjes.
Uit zaad gekweekte plant , bloeit laat dus misschien kunnen we dit jaar van de mooie bloemen genieten . Heb nog meerdere planten over dus als er liefhebbers zijn hoor ik het wel
@Lily, dit is een 'gewone' Ginkgo biloba die we door snoeien als zuil houden; neemt zo niet veel plaats in. We kochten hem voor vier gulden in 1998 bij een liefhebber, hij stond in een 9 cm potje; we kweekten hem op in een grotere pot en na twee jaar heeft 'ie deze plaats gekregen.
Dit is mijn Achimenes die ik met de zwarte zaadjes van de vorige Achimenes die ik had opnieuw gekweekt,de zaadjes zijn kleine zwarte balletjes, die de plant laat vallen in de aarde of er om heen verzamel ik.
Bosaardbei ( Fragaria Vesca) Smaken beter dan de gekweekte aardbeien. Alleen oppassen dat de vos er niet tegenaan gepiest heeft, dus de onderste sowieso niet eten.
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
Mijn echtgenote zorgde er steeds voor dat onze goedkopere, zelfgemaakte bijenkasten net dat ietsje meer en unieks hadden dan die uit de handel door er een versiering op aan te brengen. Daar gaat ze in de eerste dagen ook weer aan beginnen met de nieuwe kasten.
Er wordt andaag voor ons gezorgd .Recept:Water,vlinderstruikbloem, kippenvoer,suffinia, pasta, badzout, paprikapoeder,haarmousse,kipkruiden, honeyloops,dalia, handzeep, spaghetti, groene zeep heel belangrijk!
Voor één keer zat de merel op z'n gemak. Veel te zien in de achtertuin,maar sedert er een \"vetpotje\" met fruit en rozijntjes onder de vaste voedertafel staat,komt ie meer naar daar.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De kanarie (Serinus canaria) is een zangvogel uit de familie Fringillidae. De wilde soort komt voor op de Canarische Eilanden.
Neofinetia falcata groeit epifytisch in Korea en Japan waar zij van nature voorkomt, maar in cultuur kan zij ook in een pot worden gekweekt; vraagt veel licht maar gelijktijdig een koele standplaats en een rustperiode in de winter. De bloei is van juni t/m augustus.
Ik vind het momenteel erg lastig mooie foto's te maken; het groeit maar en doet maar allemaal en tegelijk: heel chaotisch. Maar dat kan ook mijn state of mind zijn.
De Durian: Het gaat nog steeds prima met de Durian gekweekt uit een pit meegebracht uit Indonesie. Het heeft de 'winter'overleefd, wel in de huiskamer hoor.
Deze roos cordana stond met kerst op tafel als miniroos , maar tot mijn verrassing is ze buiten uitgegroeid tot normale hoogte en heeft mooie roomwitte bloemen.
Goedemorgen aan iedereen een heel fijne dag Clematis is een geslacht van overwegend lianen uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Sommige soorten zijn overblijvende kruiden.
Normaal dulden ze elkaar niet samen aan het ontbijt maar deze keer bleven ze samen aan tafel, wel wat schichtig maar toch. Kwaliteit van de foto is wel minder door het reflecterende licht in het raam maar ik vond het toch de moeite waard om de foto te plaatsen.
En zijn we thuis niet in de schuur de frees aan het oppoetsen dan zitten we aan de koffietafel moeders de vrouw gek te maken met tuinontwerpen en groenteplanning.
Het roodborstje was vandaag de hele dag flink aanwezig zoals heel veel vogels die allemaal op voedsel uit waren. Hier op het tafeltje onder de overkapping, kort bij het keukenraam.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
Wat vroeger in de zomer haalden we bij ons favoriete tuincentrum vijf hele kleine succulenten in minuscule potjes voor op de tuintafel. We vonden er ook nog een passend schaaltje.
Een vijver vol salamanders! (Je ziet ze niet altijd, maar dat maakt het net interessant om aan tafel te zitten naast de vijver en af en toe verrast te worden door een kruipend of luchthappend exemplaar)