Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Tijd voor een nieuwe tuininrichting? Denk dan eens aan een urban jungle en breng de tropen naar hier. Met deze tropische planten en tips, maak je in een hand omdraai van je tuin, terras of klein balkon een exotisch stukje groen.
De cottagetuin of landelijke tuin wordt gekenmerkt als een tuin die in het landschap past. Om dit te doen kunt best gebruik maken van wilde hagen, bekijk hieronder nog meer tips:
Goedemorgen, Kwam gisteren tot ontdekking dat de varen die ik wilde weggooien toch weer begon te groeien. Toen we hier kwamen wonen stond die er al en ik vraag me nu af hoe deze varen noemt.
Tuinkabouter en varen, die binnenkort gaat verhuizen. Hij heeft te natte voeten, dus hij mag naar een iets droger stukje met een flinke portie humus erbij.
Heel apart de varen is vorig jaar aan de onderkant door het water gat gegroeid van de buxus pot , en zie nu is zij in vol ornaat weer aanwezig, vreemd maar we leuk om te laten zien.
We varen langs de eerste singel, en wel de Academiesingel (links) vernoemd naar het aan de andere kant gelegen terrein van de Koninklijke Militaire Academie (KMA)
Hier en daar verschijnen er elk jaar weer wel planten op plekken waar ik me niet van kan herinneren dat ik ze daar ooit gezet heb zoals hier tussen de varens aan het zonneterras
De lucht is besprenkeld met mooie wolken Wolken die als een ruimteschip steeds verder varen Terwijl onze ogen verdwaalt raken Wolken die ons doen denken en dromen over de toekomst Want daar zal zijn die wolk die jou droom vandaag opving
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats - verdoken achter grote varens en onder hulsttakken - kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Weer zo'n mooi wild randje naast de weg. Gras mag mooi kort, maar de randjes laat ik zo, met gras, akelei, gebroken hartjes, wilde aardbei, OLVbedstro, (kleine) varens (de grote gaan er toch wel uit), Vrouwenmantel, boshyacint, en wat nog meer - alles wat zich daar goed voelt mag er staan
Wilde aardbei heeft dit bedje mooi ingenomen. Verder staan er varens en in de lente krokus, tulpen, bosanemoon en meiklokjes Tuurke houdt me gezelschap op m'n toer door de tuin, en probeert me te verschalken door van achter de boskes naar m'n knoesels te springen.
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Het groot geaderd witje (Aporia crataegi) Helaas sinds 1975 niet meer in Nederland en België Staat op de Rode Lijst. Hier op de foto de paring, die wel 7 uur kan duren, indien het mannetje ervaren is.
Dichtje week 1 De eerste dag. Kerstmis, wat duurde je kort gelijk een zeepbel steeg je op vol goede gedachten ik keek je na behoedzaam ging mijn hand omhoog een gebaar van bescherming gewoon laten varen.
Omdat er achter de haag geen gras groeide, knutselde ik vorig jaar deze loopbrug in elkaar. De middelste planken buigen een beetje mee door wat het allemaal extra spannend maakt.
Brede wespenorchis Epipactis helleborine Verleden jaar gered , stond te pronken op een bouwkavel. Het terrein was al een poos afgezet met bouwhekken en verwildert.
Dichtje week 18 5 mei bijna voorbij. De zon was zorgzaam deze dag ik kijk om mij heen zie stralend goud-geel-groen van deze vrijheid krijg ik nooit genoeg het kijken naar de verschillende kleuren of het nu past of niet het zal de plant of struik een zorg zijn ze gunnen zichzelf hun eigen tijd van ruimte nemen en soms help ik een handje mee.
Bij de kringloop zag ik deze mooie bloempot en ja daar hoort echt een varentje in, dus meteen mezelf cadeau gedaan. Daar kan ik dan gewoon van genieten.
Deze is van 17/06/2012 - @Lily - het buxoshaagje in rozentuin was nog OK. Hoge Sophora en Gleditia geven nog veel leuke en frisse schaduw op het gazon en de vijver.
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
Vandaag nog twee voren met compost gelegd, gedroogde koemest eroverheen gestrooid, ligt klaar om gefreesd te kunnen worden er komen dan op gevormde voren aalbessen, frambozen, bosbessen, cranberry, aardbeien en kruisbessen te staan.
De halsbandparkieten waren weer eens in onze tuin, heel hoog in de boom. Ze kwamen zeker even kijken of er alweer lekkere hapjes waren zoals vorig jaar.
Het ziet er maar een rommeltje uit en de bladeren waren een beetje rot maar de stengels waren voortreffelijk. Mocht iemand ervaring hebben met het kweken van gebleekte rabarber dan kan ik wel nog wat tips gebruiken.
Met zestien waren we voor een kleine workshop bijenhotelletjes maken. Er waren heus wel handige kinderen bij en ook creatieve die het, voor een deel reeds voorbereide huisje nog wat uitbreidden en aanpasten.
Deze (water ?)-muntsoort heeft een zeer voortvarend wortelverspreidingssysteem vandaar dat ik hem heb opgesloten maar de gevangenis wil nog niet erg onzichtbaar verborgen worden door de omgeving en is dus wel tamelijk lelijk.
Aardevrouw inmiddels grotendeels bedekt door het slaapkamer geluk Eerstdaags ga ik haar weer een beetje bijwerken, schouder even modeleren en haren knippen.
Dit jaar gaan we proberen toch wat te oogsten voor eigen gebruik. Vorige jaren - met plezier - alles weggeschonken aan vogels, merels, lijster, duiven, .
De nieuwe Viooltjes hebben hun bestemming bereikt. Hier stonden purper Heuchera's tussen maar die waren niet mooi meer en hebben een andere bestemming gevonden.
Gisteren onze \"voederboom\" geplaatst en de eerste bezoekers waren er deze morgen al. Hier een koolmees die de weg gevonden heeft tussen de regendruppels.
Klimhortensia of Hydrangea petiolaris. Staat al enkele jaren op een heel droge plaats, deels onder een terras, en geeft nu toch welriekende witte bloemen.
Met vrienden op bezoek geweest bij het Westlands museum in Honselersdijk. Er waren bloemen, fruit en groenten te zien, echt het Westland in een notendop!
Zwemvijver met links het filtergedeelte reeds gecementeerd. Taxus in bollen was oude plant op het perceel en zal in de komende jaren verder vorm gegeven worden.
John's Garden ( Ashwood Nurserie), Kingswinford, West Midlands. De eigenaar, John Massey, Heeft ooit een gouden medaille bij de Chelsea Flowershow gewonnen.
Na jaren zonder sneeuwklokjes (knolletjes verdwenen altijd) toch nog eens geprobeerd,maar deze keer in de bloembakken. En een goed resultaat,ééntje gaat bijna bloeien.
Of het komt door het trieste weer, maar ik kon niet meer tegen die grote bos koninginnekruid aankijken. De bloemen waren nu al helemaal bruin en pluizig.
We waren stomverbaasd dit gras in bloei te zien, staat hier sinds 1999 en zou bloemloos zijn. In ons klimaat komt deze Miscanthus bij hoge uitzondering in bloei.
Aan alle tuinvrienden hier : een zeer fijne Kerst toegewenst ! Omdat het dit jaar een "groene Kerst" is diepte ik in mijn archief deze foto van enkele jaren geleden !
Oei, deze twee langpootmuggen zijn geplet terwijl ze zo innig bij elkaar waren! Het zonnescherm gaat automatisch naar boven als de zon weg is en zijn ze verrast.
Dit houtduivennest wordt hopelijk ook nog eens betrokken. Ze waren er aan begonnen (zie eerdere foto's) maar nu staat het leeg (als ik maar geen leegstandbelasting zal moeten betalen)
Ze is af en ondertussen met bijtjes ,de voorbereiding ,de curcus imkeren heeft toch ongeveer 2 jaar in beslag genomen voordat er effectief bijen waren .Het was het waard .
Nog een 18+ foto Kinderen even ogen dicht. De kleine rode weekschildkever, ook wel soldaatje of rode weekschild (Rhagonycha fulva) aan het paren op een gestreepte leeuwenbek (Linaria repens)
De boomstronken en wortels van de bomen worden al overgroeid door de klimop en zijn straks niet meer te zien. Deze bomen waren vorig jaar omgevallen vanwege de storm.
Eind mei 2012 De klimrozen moeten weer van nul herbeginnen na de strenge vorst. Einde van de zomer waren ze toch allemaal weer 1m hoog en sommigen zelfs meer geworden.
Aardappelen gerooid; Dit waren de merkwaardigste figuren; Net Kwik , Kwek en Kwak . En ze zijn nog familie van elkaar want ze kwamen,ongelooflijk maar waar, allen van dezelfde kuil(struik).
Zo zag de boom eruit, geheel gevuld met "pluizen" en bijna geen blaadje meer aan de boom, nadat de rupsen vertrokken waren! Gelukkig herstelt de boom zich elk jaar weer.
Ik dacht dat ik mooie grote sieruien in mijn tuin had, maar deze waren enorm en zo mooi tegen deze achtergrond in de Oud Hollandse tuin in het Clingedaelse bos!
Wie herinnert zich nog het ringen van die kleine vogels ? welnu ze zijn uit de nestkast gekomen , nog niet perfect van kleur maar toch al mooi in de veren he .
Waar die van leeft begrijp ik niet , heeft geen grond voor zijn voeten en krijgt alleen een beetje water als het regent . En toch doet hij het al jaren zo.
De trachycarpus fortunei zaailingetjes zien er een jaar later reeds zo uit, inmiddels nieuwe zaailingetjes opgepot die massaal opgekomen waren vanuit afgevallen zaadjes rond een volwassen exemplaar in de tuin.
Fuchsia Celia Smedley ongeveer even oud , heb al een aantal jaren een opvolger klaar staan maar kan het nog steeds niet over mijn hart krijgen om deze weg te doen .
Het roodborstje was vandaag de hele dag flink aanwezig zoals heel veel vogels die allemaal op voedsel uit waren. Hier op het tafeltje onder de overkapping, kort bij het keukenraam.
Dit hangt in de nieuwe hal van de orchideeën hoeve. We hebben er heerlijk gezeten, terwijl de kinderen op blote pootjes in de speeltuin aan het spelen waren.
Deze planten waren zo erg beschadigd door de vorst, dat ik de gelegenheid heb aangegrepen om ze even te verplanten. Nu ineens lijken ze toch nog mooi te gaan bloeien!
Een paar weken geleden heb ik, net als alle andere jaren, het blad van de Helleborussen tot op de grond afgeknipt. @Svoffel ik was wel wat langer bezig dan jij morgen
5 Mei 2015 het eerste voorjaar toen we ingetrokken waren bij mijn schoonvader heeft maar een jaar geduurd. De planten zijn ook mee verhuist en verplant voor de 3 de keer.
Druif leeggeplukt omdat ik de kozijnen wilde verven maar het niet durfde vanwege alle wespen. De druiven waren eigenlijk nog niet rijp, maar toch maar druivensap gemaakt en dat smaakte prima.
Na de strenge vorst van begin 2012 waren we genoodzaakt deze border door het wegvallen van diverse planten te renoveren. Gelukkig is de Eremurus "Cleopatra" met een klein gedeelte in leven gebleven.
De grote gele waren er al, en zijn er al bijna geweest (oude bollekes) nu een enkele grote paarse - de andere, kleintjes, komen er nu ook snel uit, morgen is het feest !
1 Koninginnepage is al zeldzaam om te zien, maar nog zeldzamer 2 , op een gegeven moment waren ze met 3 maar die heb ik spijtig genoeg niet samen op de foto gekregen.
Ongeveer 15 jaar geleden een kaapse waterlelie inde vijver gezet en er nooit meer iets van gezien Nu gisteren bleek dat er nog leven in zat al waren het maar 3 bloemetjes
De 4e keer dat in 2013 de tuin zeiknat werd, maar dit sloeg werkelijk toch wel alles! Sommige dingen waren gewoon weg gedreven :S Ik hoop dit jaar op een beter tuinjaar!
Zicht vanuit Masca, de verloren stad van Tenerife, met zijn 68 inwoners ook de kleinste en hoogste, pas eind jaren 70 begin jaren 80 werd hier een weg aangelegd. Voorheen moesten de inwoners eerst een voettocht langs de kust doen van 4 uur en verder naar Masca op de rug van een ezel of ander dier, stel je voor dat je de melk vergeten bent als je thuis komt.
Later, toen we gestopt waren, kwamen andere dieren poolshoogte nemen. Dat is interessant nu de klimop weg is, zitten er waarschijnlijk wel beestjes op de stam denken waarschijnlijk het roodborstje en de koolmees!
Heb je zo’n bloem in de Hemerocallis, verwijder hem dan, zie link. De hemerocallis galmug, Contarinia quinquenotata Synopsis Diplosis quinquenotata, is een van de grootste bedreigingen voor de daglelie van de laatste jaren.
Een paar bloemen waren nog goed van het boeket, dus die eruit gehaald en bij elkaar in kleine vaasjes gezet, de rest weggegooid. Zo kan ik toch nog lang van de bloemen genieten!
Mijn vingerplant deed het vrij slecht (slappe blaadjes), dus heb ik die eraf geknipt en nu blijkt dat er wel slappe bladeren waren, maar er zijn ook baby-blaadjes aan de andere stengels
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
Dit waren een groot soort eenden die over de weg liepen op zoek naar een open plek in de sloot. Ik heb ze even begeleid, want het is veel te gevaarlijk op de weg!
Hoe komt het, dat SNEEUWroem bij mij pas in april bloeit? Ik heb er de vorige jaren en vorige tuinen op nagekeken, maar de vroegste datum was 27 maart.
Gisterenavond genoten bij onze buren van Londerzeel. In deelgemeente Steenhuffel waren nog enkele dorpsgenoten afgezakt om van het spektakel te genieten.
De kauwen waren opmerkelijk rustig vandaag - zaten mooi in koppeltjes op takjes in enige zeldzame zonnestralen te turen naar het lekkers op het gras - waar de jumbo's ze geen kans lieten.
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
Deze week ook minder goed nieuws, er lag een dood goudhaantje onder de spar en er lagen nog 4 eitjes in het nestje, helemaal koud, dat doet pijn hoor. de foto is van enkele jaren terug
De rode dahlia's beginnen nu ook volop te bloemen, het zijn 2 soorten maar ik ken de naam niet meer, ze staan hier al jaren in potten, zo kan ik ze beter beschermen tegen de slakken.
Tijdens een fietstochtje deze namiddag zaten bij dit mooie vlees vier blauwe reigers. Toen ik mijn toestel bij de hand had waren er al twee opgevlogen en de twee anderen kon ik niet in één beeld vangen.
Uit het nest gevallen 10 dagen geleden,samen met nog een ander kuiken. De huismusjes hadden een beetje onmogelijk nest gebouwd onder de pannen van de schuur.
De phyllo cactus heb ik dit jaar maar even in de kamer gezet, de knoppen waren al zover dat ik hem niet buiten kon zetten Nu nog van de mooie bloemen genieten, er zitten nog 60 knoppen in
Vorige tuin in Tsjechie. Oude hooiwagen, (zebrinak) werd in de tijd van de communistische overheersing nog tot de jaren 60-70 door de kleine boeren gebruikt.
Echte guldenroede (Solidago virgaurea) Als enige Guldenroede die inheems is, neemt het aantal de laatste jaren af en begint de soort zeldzamer te worden. Om die reden is ze ook opgevoerd op de rode lijst van beschermde plantensoorten.
Deze rare knapperd dacht dat ie in een wellness center en beauty farm geland was, borstelde zich netjes af en ging liggen zonnen. We waren nochthans in de buurt bezig, is dus niet zo schuw blijkbaar deze gaai.
Deze pluimhortensia staat hier waarschijnlijk al vanaf begin jaren '90; was er slecht aan toe toen wij hier kwamen wonen; heeft nu een hoogte van ruim 170 cm en ziet er veel beter uit! Helaas ontbreekt de naam.
Ik was op de fiets, dus was het even spannend of ik de gekregen chrysant heel naar huis kon brengen. Een paar kleine takjes waren eraf gegaan, maar dan zet ik ze inderdaad de kleine glaasjes met water
Gisteravond was er één om te wachten tot de egel komt, en Vladimir passeert. Hij, de vleermuis dus, is gekomen rond 23u, normaal op z'n eentje maar nu met drie vriendjes, ik neem aan dat het Valentin, Vitali en Venyamin waren.
De 3 Artisjokken waren geschrokken van de verhuizing; ik was bang dat ze het zouden begeven maar nee: ze lieten zien dat ze helemaal naar hun zin stonden. Inmiddels ligt er ook weer n flinke lading haksel bovenin de bak.
Deze heb ik al verschillende jaren maar deed het niet goed op zijn vorige standplaats, 2 jaar geleden verzet en zie nu hoe hij gegroeid is. Weet iemand zijn naam, het is een klimplant, bladverliezend en zou normaal bloemdragend zijn.
Het was maart 2020 de straten waren leeg, de meeste winkels gesloten mensen kwamen bijna niet meer buiten, iedereen wist wat er aan de hand was maar de lente wist het niet en de bloemen bleven bloeien en de zon scheen .
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Leuke kinderen heb ik toch! Toen ze hoorden dat er een merelpaar zat te broeden in de klimop werd dat stuk tuin meteen deskundig afgezet met kegels zodat ze er met hun gocart of fietsen niet langs zouden rijden.
Deze azalea hebben we geplant in 1980 en bloeide voor het eerst uitbundig in 1982. Toen hebben wij er een foto van onze dochter bijgemaakt op de dag van haar eerste communie.
Alles staat klaar de laatste bui is zonet overgetrokken - de extra "bachen" over de tenten zouden later op de avond niet meer nodig blijken. Maar door deze waren de tenten iets verduiterd en door de sfeerverlichting kwam dat uiteindelijk nog beter uit
En als er niet gebouwd kan worden aan het zomerhuisje dan gaan de paaltjes voor het nieuwe onderhoudsvrije hekwerk erin. Devies voor dit jaar is investeren in onderhoudsarme zaken in de tuin zodat aankomende jaren onbezorgde aandacht naar tuinwerk uit kan gaan.
Onze water bron voor de vogels een pilaar en een zinken teil in de grond een klein bronnetje en je heb er jaren plezier van, dus ook de vogels en vergeet niet het klateren van het water die geeft een heerlijke rust
28 november 2020 vandaag de korf die ik jaren geleden zelf gemaakt heb, weer wat opgevuld met nieuwe sempervivum. Het zou mooi zijn als ik hem helemaal vol kon maken maar bij het onderste gedeelte zitten de vlechten te dicht op elkaar.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Wat mooie gouden tarwe-aren moeten zijn, geeft de natuur nu een grauwe zwarte schijn. Dit is niet goed voor ons brood, spijtig genoeg; misschien enkele boerkes dood.
Gisterenavond geproefd van onze notenwijn"notenporto" en hij is zachter van smaak dan vorige jaren. Eens andere wijn(Spaanse,anders altijd van de Lanquedocq ) gebruikt en minder alcohol per liter.
Overzichtsfoto: vooraan de siertuin, achteraan het speelveldje van de kinderen. Het "poortje" wordt stilaan ingepalmd door een doornloze klimroos (Zéphyrine Drouhin") en de beukenhaag krijgt stilaan de vorm van een kasteel: over een paar jaren hoop ik overtuigende kantelen te kunnen snoeien op de top van de toren.
Hier wat foto's van mijn planten war ik trots op bent De cactus en de Aloe Vera heb ik als heel klein plantje jaren geleden meegekregen van mijn zoon uit z'n tuin in Zuid-Frankrijk waar hij destijds woonde.Ben er supertrots op de kleine Aloe is van de grote.
Hier wat foto's van mijn planten war ik trots op bent De cactus en de Aloe Vera heb ik als heel klein plantje jaren geleden meegekregen van mijn zoon uit z'n tuin in Zuid-Frankrijk waar hij destijds woonde.Ben er supertrots op de kleine Aloe is van de grote.
Mijn mango boom van 40 jaar oud zat vol mieren. Maar dan ook heel veel trossen mieren Daarom had ik gevraagd of iemand hem een kopje kleiner kon maken.
De paring van de blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea), in het voorjaar gefotografeerd. Ze kwamen uit de overwintering op een zonnige dag in februari (ja toen was het weer beter dan in juni ) Ze zitten nog in hun winterpyjama met houtstof bedekt en het eerste wat ze doen is.
Een spinselnest van de kardinaalsmutsstippelmot (Yponomeuta cagnagella) Deze rupsen waren in mei en juni aanwezig in de wilde kardinaalsmuts http://www.tuinadvies.
Krijg er niet genoeg van, zo leuk om vogeltjes te kijken. Stoel achterste voren voor het raam gezet en met mijn armen steunend op de leuning en fototoestel in mijn handen, zien jullie het voor je en klikken maar!
Nieuwe lavendel plantjes gekocht en bij de Calocephalus gezet, want de Heucheria' s waren dood gegaan. De Calocephalus is een beetje uit zijn vorm gegroeid, maar heb begrepen dat als je ze snoeit, je voorlopig geen bloei hebt het eerste jaar.
Mijn catalpa staat al jaren heel mooi, maar dit jaar kraken alle takken af aan de stam. Wij moeten er zelfs niet aankomen, ze komen zo los van de stam.
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Het is helemaal niet leuk al dat water , en gelukkig waren mijn planten niet stuk geregend , maar nu met al die warmte is het water geven volop, want veel zijn er nu roest , en hulp is niet meer gebaat, nu moet ik mijn bloemen niet meer fotograferen, spijtig ,ik red wat te redden valt,jullie tuintjes zullen ook om te snoepen zijn
Voor zover ik het kan vinden is dit de Aziatische hoornaar. [Vespa velutina] Dit monster komt van nature voor in Azië en is enkele jaren geleden in Europa terecht gekomen.
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
Een onbekende dat ik jaren geleden cadeau gekregen had van een collega. Ze had het kaartje afgedaan omdat ze dat niet mooi vond en de vorst van de winter 2012 was er te veel aan voor mijn mooie witte roos die ik dan maar Nadia noemde.
Maar vandaag kan MAR zich de haren wel uit ’t hoofd trekken……want dit gebeurde gisteren: Niet goed uitgekeken, voeten niet opgetild, te hard gelopen……hoe dan ook, daar ging ik, rechtuit en plat en brak m’n pols….
Stukje van de heraangelegde scheiding met de buren (we willen niet één zijn met de buren, toch?) - de Gust, of beter zijn zoon Jozef - maar we blijven hem Gust noemen omdat wij ooit één van hun eerste klanten waren voor tuinaanleg - is wat kwistig geweest met de arborescens klimop.
Dichtje week 4 Bewuste berusting. In het al opgeschoonde deel van de tuin staat mijn dame beeldschoon de kale hortensia,s te observeren die berustend rusten en de vierde week over zich heen zullen laten gaan.
De witte Gaura, die nu niet opvalt, gaat hier weg en dan komt de Jumbo Lelie daar te staan. Ik heb al enkele Phloxen, die uitgebloeid waren in de schaduw gezet.
Al jaren heb ik in de perenboom, die dateert uit 1880, het gat wat in de stam zat bekleed met sempervivum. Toen het helemaal mooi vol was heeft in oktober 2018 de groene specht er in huis gehouden, hij maakte een gat tot helemaal in de linkse stam.
Het verhaal achter deze maansteen rotsen, in 1991 bij een vriend een grote tuin aangelegd, met een grote rotstuin, (25 ton stenen) de maanrotsen waren toen ook van de partij. In 2003 neemt de zoon het huis over en ruimt de rotstuin, alles opgeslagen achter in de tuin.
Dwergvorm van de Mountain Pine Door Erwin Carstens in Varel gevonden. Het bijzondere is de naald kleuren: helder groen nieuw blad in de zomer verkleurend naar donkergroen.
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Intro de Korte en Verte de Lange Ietwat in zichzelf gekeerd maar toch ondersteund door een mager zonnetje kijken Intro en Verte koppig naar voren. "Recht zo die gaat!
Ons tuintje en vakantiehuisje in Snezne (betekend sneeuw in tsjechisch)in het Adelaarsgebergte (Orlické hory) Tsjechie. Van 1991 tot1998 gehad, toen verkocht en boerderij daar gekocht.
Pad naar achter langs de rozentuin (links achter de Rhodo) - rechts van het pad vooraan een Rhodo 'Azalea' (R moet gieren bij deze 'nieuwe' naam-indeling, en ik ook eerlijk gezegd) Achter de Azalea de opkomende Hydrangea 'Ayesha' - dat is heel het seizoen door een feest om zien. R heeft gelukte 3 stekken van takken die naar de originele plant/bloemvorm waren teruggekeerd.
Een imkerij-informatiestand en honingproeverij, maar ook met aandacht voor solitaire bijen. Er waren ook mezennestkastjes te koop en toevallig vloog er op de open tuindag ook net een nestje koolmezen uit.
Dit volhouderke - waarvan iemand me de naam gaat verklappen - staat al enkele jaren in de tuin - heb 'm al 3 of 4 keer met diepe wortel en alles uitgedaan, maar op één plaats komt ie steeds weer terug. Ik heb de indruk dat iemand me ooit zei dat deze in de streek van brussel zeer bekend is.
Een tijdje geleden zag ik een Magnolia in bloei bij iemand hier vlakbij. Ik wist niet wat voor een boom het was, maar hij wad zo mooi dat ik op internet was gaan zoeken.
Ik kon het me toch niet laten , om enkele wensen achter te laten. Ik hoop dat mijn 'Kerst'-bal een beet je licht geeft in deze donkere dagen, en je weet;ook in 2018 welkom met vragen om ons steentje bij te dragen.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
De aanleg van het Amsterdamse Bos kreeg een onverwachte impuls door de grote werkloosheid in de jaren dertig. Met de slogan "vijf jaar werk voor duizend man" werden Amsterdamse werklozen met overheidssteun aan het werk gezet.
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina