OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De ui is een niet weg te denken ingrediënt uit onze keuken. Rauw is de groente niet zo lekker, maar gebakken, gestoofd of gedroogd vormt het een heerlijke smaakmaker in tal van gerechten. Door de grote consumptie in onze voeding, kan het zelf kweken van uien alleen maar een voordeel zijn. Veel werk vragen ze niet en kies je voor plantuinen, dan geniet je dat zelfde jaar nog van een rijkelijke oogst van top kwaliteit.
De start van de eerste lentemaand belooft nat te worden. We spreken niet voor niets over ‘Maartse buien’…die luien dat de lente… eraan komt kruien. Door de zachtere periodes in de maand februari zijn er al een aantal tuinwerkzaamheden gebeurd en hopen we stilaan dat koning winter ons land definitief overslaat. We maken onze tuinen rustig klaar voor de lente en genieten intussen van de voorjaarsbloeiers en de vogelenzang!
Met de eerste zonnestralen op onze huid en de lente in het vooruitzicht, beginnen onze groene vingers weer te kriebelen. In tegenstelling tot andere jaren, wordt februari een maand van zachte temperaturen met weinig en lichte vorstperiodes. Wachten tot het dooit hoeven we dus niet te doen. Al zijn de weergoden niet altijd even betrouwbaar en kan het tegen eind februari nog stevig koud worden, toch zijn er heel wat groenten bestand tegen deze koude temperaturen en klaar om vroeg in het jaar geplant te worden.
Zalig toch die gedachte dat het nieuwe moestuinseizoen niet zo veraf meer is. Binnen een paar maanden kunnen we ons terug uitleven in de tuin en met onze vingers in de aarde wroeten. Het maakt een mens gelukkig! Januari en februari zijn de maanden om ons voor te bereiden, om grootse plannen te maken en reeds zaden en pootgoed te bestellen zodat we alles tijdig in handen hebben en we zeker niks missen.
In Nederland zeggen ze meestal “ui”, in Vlaanderen meestal “ajuin”. Maar beide benamingen worden gebruikt voor hetzelfde bolgewas, een groente die opgebouwd is uit laagjes en een vrij pittige smaak en geur heeft.
2 gerechten met aardappelen in de oven - deze aardappelrecepten en andere gerechten met aardappelen leest u in de groentenrubriek met recepten van Tuinadvies
Ik heb uien geplant en omdat ik zandgrond heb heb ik deze geplant zo diep dat net het topje boven de grond uitkwam. ( dat las ik in de tuinboeken) Nu zie ik dat de ui ( het bolletje dus) geheel onder de aarde is gekomen ( door wieden, beregenen?
Beste medemoestuinder, Vorig jaar en dit jaar ook weer: De uien zijn aan de onderkant, bij de wortels dus, gespleten. Ook begint daar een beetje rot te komen.
Ook uit eigen tuin, maar nu eens geen bloemen, maar tomaten, paprika's, uien, knoflook, een pepertje en champignons (gekocht) verwerkt tot een heerlijke zigeunersaus.
Nog steeds flinke buien vooral afgelopen nacht weer behoorlijk geregend , stond 20 mm in de regenmeter maar er staan nog nergens plassen dus er kan nog best wat bij
In de serre, dankbaar voor de beschutting tegen de felle wind die probeert aan de pannen te rukken en de bij wijlen overvloedige buien komen er steeds meer planten in bloei.
De eerste uien zitten erin, de rest van de tuin is door de bouwwerkzaamheden nog een rommeltje, toch mn oude kotje is vandaag gesloopt en het wrek vordert gestaag, naast het nieuwe kot zie je een lager gedeelte, hierin zit mn watervat geisoleerd en donker verstopt, met eronder mn generator en hogedrukspuit.
Deze Hortensia's zijn na de hete dag (afgelopen donderdag 33 C), tussen de buien door, al een beetje witter aan het worden. En de Montbretia buigt zich hierover en wacht op zijn beurt om te showen met zijn bloemenpracht.
De thalictrum zien uit de grond komen reeds een tijdje geleden, zien groter worden, van vorm en kleur zien veranderen, en we zijn nog lang niet aan de eigenlijke bloei, de bestuiving en het uitzaaien - mensen dat is een wonder !
Deze twee zijn zeker 'n half uur aan het bakkeleien geweest om de voederbak, geweldig om te zien, een viel zelfs van de stam, geweldig om die strijd te zien.
De citroenvlinder (Gonepteryx rhamni) vrouwtje Goed te zien is dat ze niet wit maar groen is, tijdens de vlucht is dat niet te zien. Als ze rusten lijken ze perfect op een blaadje.
Ze zijn er weer de libelles, de foto's niet helemaal zuiver door de wind. Ik wilde ze toch laten zien omdat mijn camera dingen ziet die met het blote oog moeilijk te zien zijn.
Ze zijn er weer de libelles, de foto's niet helemaal zuiver door de wind. Ik wilde ze toch laten zien omdat mijn camera dingen ziet die met het blote oog moeilijk te zien zijn.
Ze zijn er weer de libelles, de foto's niet helemaal zuiver door de wind. Ik wilde ze toch laten zien omdat mijn camera dingen ziet die met het blote oog moeilijk te zien zijn.
Zaterdag onze moerasvijver uitgekuist en nu zien we onze gasten beter. Buiten het dagelijks bezoek van wat mezen, merels en een winterkoninkje was vandaag de grote gele kwikstaart weer te zien.
Ze zien er gevaarlijk uit zo van dichtbij. Ik denk dat de bladluizen de schrik van hun leven beleven als ze zulk monster zien naderen en hun broertjes en zusjes horen vermalen worden tussen die grijpgrage kaken.
De druivenranken zijn nu kaal, alle bladeren zijn weggehaald en alleen een witte stam is er nu te zien, maar met een paar mensen is het atrium versierd en zijn er nu kerstlichtjes in de plaats van de bladeren te zien, heel gezellig.
Wilt u mijn tuin zien waar ik hier voor woonde kijn op yutube tuin wietse van baaren oude almeloseweg wierden dan kunt u de tuin van 2014 en 2016 zien op een film en ook de rest veel plezier en laatweten wat u er van vind groeten van wietse
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
Wat bloeit deze roos uitbundig, krijg er niet genoeg van. Wel hier en daar wat stokjes gezet, want de bloemen hangen een beetje door de vele regenbuien.
Ik dacht dat ik mooie grote sieruien in mijn tuin had, maar deze waren enorm en zo mooi tegen deze achtergrond in de Oud Hollandse tuin in het Clingedaelse bos!
Een bezoekje gebracht aan de tuin van Verheggen in Lottum. Heel veel verschillende soorten Dahlia's die ondanks de stortbuien er nog prachtig bij stonden !
Geef toe, ge moet het al héél goed kennen om hierin 4x dezelfde plant Helleborus Emma te zien - niet teveel op kleurverschillen/veranderingen betrouwen.
Dood hoekje in tuin,heel vol geplant met vanalles Oxalis citroenpelargonium Goudsbloem zinnia ,zonnebloemen,bosliefjes,eens zien wat dat gaat geven de komende weken
Deze voormiddag weer veel gewriemel in de zonnebloemen. Veel foto's genomen waarop op één rechtsboven een meesje en linksonder een distelvink te zien zijn.
Oude vuilnisemmer uit 1967 van de gemeente Heverlee,wordt nu gebruikt als versiering met dalia harmony roze ,zal in juli het resultaat hier laten zien.
Met vrienden op bezoek geweest bij het Westlands museum in Honselersdijk. Er waren bloemen, fruit en groenten te zien, echt het Westland in een notendop!
Fargesia murieliae groeit niet zo snel, maar is na een dikke tien jaar toch redelijk uit de kluiten gewassen De witte rododendron ondersteunt hem wel mooi.
Vanalles te zien in de bermen langs de Nete - allicht geen grote botanische wonderen, maar tot vreugd van R steeds meer van die grote witte margrieten.
De Balfortbrug, hier vielen op 23 december 1944, op de brug, 20 doden door een bombardement, rechts boven is het monumentje te zien voor de slachtoffers.
Op deze rustige herfstdag zijn we uit de sleur gebroken en de wijde natuur ingegaan - op safari - om paddenstoelen te "trekken" - ik wilde eens zien hoeveel moeite het zou kosten om 10 verschillende soorten te zien in een doordeweeks bos als dat van Zandvliet - Grens BE-NL nabij Putte Berendrecht etc.
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
Volledig afgevlogen atalanta (Vanessa atalanta), die veel heeft meegemaakt in zijn korte leven. Het is een trekvlinder, die duizenden kilometers aflegt en dat is goed te zien.
Mijn tuintje is eerder een border op 'etalage'-hoogte. Gemakkelijk om te onderhouden zonder bukken en leuk om alles van zo dichtbij te zien groeien en bloeien.
Schitterend - letterlijk - de blaadjes glanzen als spiegeltjes vaak te "straf" om er een goede foto van te nemen. Je moet echt wat onderbelichten om details te zien
Hoe kunnen we dit noemen. We zien de grote kerstversiering op een huis aan de overkant, met op de achtergrond het affakkelen van iets op het chemieterrein.
We waren stomverbaasd dit gras in bloei te zien, staat hier sinds 1999 en zou bloemloos zijn. In ons klimaat komt deze Miscanthus bij hoge uitzondering in bloei.
Aad de tuinman heeft weer een nieuwe plant bij gezet in het atrium,een mooie Calathea Leopardina. Vanaf mijn voordeur naar beneden kijkend kan ik hem zien, mooi!
Bij ons "avondrondje" heeft mijn vrouw het volgende zien zitten onder een struik. Ik naar binnen om mijn toestel te halen en op de gevoelige plaat te leggen.
Haarbos (Ochropleura plecta) Een nachtvlinder uit de familie van de uilen. Veel voorkomende vlinder, maar ze verstoppen zich graag tussen het gras, dus niet zo makkelijk waar te nemen.
Heerlijk een rondje door de tuin op eerste kerstdag nog nooit zo veel bloemetjes zien bloeien als dit jaar. Mijn man heeft gisteren het gras nog gemaaid.
De boomstronken en wortels van de bomen worden al overgroeid door de klimop en zijn straks niet meer te zien. Deze bomen waren vorig jaar omgevallen vanwege de storm.
Rudbeckia is ontploft na terugkomen van vakantie . Rest is een beetje en rommeltje, nu tweede jaar tuin en we zien nu pas hoe wat groeit en hoeveel ruimte inneemt.
Deze foto is niet uit eigen tuin maar gemaakt in een park in Peking. Ik hiermee aantonen dat ze daar ook wel een aardig stukje tuinkunst kunnen laten zien.
Het is alsof de Tillandsia's hier een strijd leveren om het kleinst mogelijk bloempje te laten zien. Ik denk dan dit Tillandsia bandensis is maar ben niet helemaal zeker.
Alle onderste brede takken van de vogelkers weggezaagd verf op de wonden en nu kan je de donkere vlier goed zien: Er staan er 5. Het liefst eigenlijk, allemaal weg.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina