Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hakselen is het verkleinen van snoeiafval, zoals takken, haagscheersel en kleine stammetjes.
Het versnipperde hout, de gebroken schors en het versneden blad kunnen als mulchlaag gebruikt worden of ze kunnen gecomposteerd worden.
Compost ontstaat uit allerlei tuinrestanten: snoeiafval, plantenresten, bladeren,... Naast het tuinafval kunnen ook de keukenresten van plantaardige oorsprong op de composthoop.
Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig voor een zitmaaier wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe grasmaaier. De keuze bij het al dan niet aankopen van een zitmaaier is afhankelijk van enkele factoren.
Vaak wordt keuken- en tuinafval samen met het restafval in de vuilniszak gedeponeerd maar het kan ook anders. Een compostbak of compostvat in je tuin is daarvoor heel interessant. Bekijk hieronder de tips in deze composteercursus
Aubergines zijn er in verschillende vormen - lang en rond, groot en klein - en in diverse kleuren van wit via geel en groen tot zachtpaars en dat zowel egaal als gestreept. Al liggen vooral de prachtige dieppaarse in het groenterek. Bekijk hier tips om aubergines te kopen, aubergines te bewaren en klaarmaken van aubergine
Steeds meer mensen verkiezen hun grasmaaisel in de tuin te houden als mulchmateriaal. Ze strooien het vers gemaaide gras in een dunne laag op de bodem tussen de vaste planten, kruiden en struiken.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een paar bomen voor in mijn achtertuin maar het aanbod van de lokale plantenboeren is zeer beperkt. Dus nu ben ik op zoek naar een kwekerij/winkel met een groot assortiment.
Ik ga volgende woensdag nieuwe klimrozen kopen maar zou graag jullie persoonlijke ervaring willen weten van de volgende rozen. Sommige hebben een mindere reputatie maar zijn dan wel zo mooi dat je de ziektes erbij neemt Amaretto Jasmina a Shropshire Lad (kan als kleine klim gebruikt worden) Gloire de Dijon ( mooi maar.
Iemand enig idee hoe ik hier van af kan komen? groen containers doen ze hier niet aan, tuinafval verbrand je gewoon maar dit spul wil niet branden en waar je het ook neergooit het groeit gewoon verder.
Hier achter in het bos wordt vaak tuinafval gedumpt. Tijdens een wandelingetje met de honden heb ik wat van deze Vinca Minor mee genomen voor in een hangpot.
Stuk wortel van een te grote conifeer vorig jaar bij het groenafval gevonden. In een betonblok gezet, gaten in geboord nu niet maar moet je van de winter de drukte eens zien als ik vet in de gaten smeer.
Vandaag 120l tuinaarde verdeeld op de natte stukken bij de grijsbladigen. Wortels een beetje vrij gegraven en lekker droge warme tuinaarde erlangs verdeeld.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Ook de catalpa is gesnoeid dit najaar geen blad afval meer van de berk en de catalpa en veel licht in de serre waar wij nu door dat het blad weg is, direct wel een hogere temperatuur hebben van daag 22 graden heerlijk
Volgens mij zijn de meeste teams voor het komende seizoen al bekend. Hier en daar nog een triootje maar de verwachting is dat er daarvan nog één gaat afvallen.
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
De vlinderstruik is nog niet volledig in bloei en al bruin, die gaat eruit en een mooie paarse kopen. Dit heb je toch heel gemakkelijk met witte bloemen, jammer
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
Voorraadje bladeren voor de aanmaak van bladgrond - heb vorig jaar de methode "tuinadvies" gevolgd (in zwarte zakken) maar dat gaf na de herfst en winter niet echt veel resultaat .
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Dit lijkt wel een beetje op een Drosera rotundifolia, maar die heb ik nooit geplant. Zou dit een zaailing kunnen zijn die "meegelift" is met de nieuwe Sarracenia-aankopen?
Zomer, en toch heb ik soms al een herfst-gevoel - door bvb de vele spinnenwebben, kleine paddestoelkes ( zie foto van AnnP ook http://digituin.tuinadvies.
Gisterenavond heeft onze tuin een gouden medaille mogen ontvangen bij “De Limburgse tuinaannemer 2017-2018 in de categorie 250-1000 m2. Superfier natuurlijk!
Geinspireerd op de huisjes van een tuincentrum, zelf maar in de weer met afvalhout. Zo'n vogelrestaurant was niet moeilijk te maken en wordt regelmatig door allerlei clientele bezocht, echter komen er nog niet zo veel vogels eten als vorig jaar toen de temperatuur veel lager was.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Stukje van de heraangelegde scheiding met de buren (we willen niet één zijn met de buren, toch?) - de Gust, of beter zijn zoon Jozef - maar we blijven hem Gust noemen omdat wij ooit één van hun eerste klanten waren voor tuinaanleg - is wat kwistig geweest met de arborescens klimop.
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
In de schaduw van onze tuin staat deze strelitzia (Paradijsvogelbloem) in onze veranda al in bloem van begin december. het is nog steeds dezelfde bloem die open komt op de foto bij allerlei : https://www.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Is toch mooi herpakt, niet? zie hier hoe die aangetast was Vorig jaar maart, denk ik, begonnen met "Eminent" - Allez goed, 't een jaarke geen mooi zicht, maar niet onmogelijk.
Deze selectie is het geworden: Cornus alba 'Kesselringii', Eragrostis spectabilis (Liefdesgras) en Echinacea purpurea (Zonnehoed). De bladeren van het gras zouden in de herfst rood worden evenals de bladeren van de struik.
Allez - hier een denkopdracht voor alle tuinadviseurs die hun gedacht kwijt willen. Voortuin beetje vrij gemaakt nu hebben we binnenin de (2) buxus-vierkanten 2m x 2m plaats voor iets anders.
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Een bek vol - en nu wriemelen maar met de snavel tot de peul er afvalt en het binnenste pitje vrijkomt. Lief zo tot aan z'n knietjes, daaronder lijkt het meer een Tyrannosaurus Rex.
Een spinselnest van de kardinaalsmutsstippelmot (Yponomeuta cagnagella) Deze rupsen waren in mei en juni aanwezig in de wilde kardinaalsmuts http://www.tuinadvies.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Dit is richting Noorden - aan de Oostkant staat de Clematis-wand - vorig jaar was het eerste jaar na de verplanting van de Clematissen her en der verzameld - dit gaf al wel wat spectakel (= bekijks) dit tweede jaar gaan ze uitbundig de terrasrand versieren.
Naar aanleiding van De foto van Marei, met de prachtige fuchsia en de aantekening over bitterzout, het volgende. Bitterzout (magnesiumsulfaat) MgSO4 Magnesium is het centrale atoom van het chlorofyl molecuul, je kunt dit ook gewoon in je gietwater doen.
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
De heuvel heeft zijn uiteindelijke vorm en grote gekregen door de beschikbare hoeveelheid plaggen en, in de afgelopen 3 jaar afgegraven en opgespaarde, grond/zand uit de borders en vanonder al eerder weggehaalde tegels waar ik nu planten heb. Leuk werk zo'n heuveltje 'kneden' ?
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina