OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik zoek Bamboestokken of tonkinstokken wie weet een adres waar ik ze kan kopen de bouwmarkten en intratuinen hebben ze niet . Wie weet een adres waar ik ze wel kan halen .
Doe ik elk jaar; sla planten als de bonenstokken op hun plaats staan, dan kan ik de sla oogsten voordat de bonen te hoog worden. Die ruimte is anders toch verloren.
Deze persicaria is nog redelijk, maar de licht roze knip ik straks helemaal terug. Er staat tijdelijk een mini appeltje tussen die met allerhande stokken steun nodig had.
M'n mooie Hibiscus deze ochtend nog voorzien van bamboestokken en klimrekjes opdat ie morgen niet volledig openwaait of afkraakt.Heeft heel veel bloembotjes.
Onze katten trokken zich van de kou niet veel aan, ze wisten dat hun ontbijt aan de chauffage ging staan. Ieder aan één kant, en de rest van de dag; hand in hand.
De 3 Artisjokken waren geschrokken van de verhuizing; ik was bang dat ze het zouden begeven maar nee: ze lieten zien dat ze helemaal naar hun zin stonden. Inmiddels ligt er ook weer n flinke lading haksel bovenin de bak.
Deze Dahlia's staan mooi in bloei, maar ik rooi ze zo snel de eerste vorst is geweest en laat ze op de kop drogen in de garage. Dan worden ze in februari voorgetrokken, zodat ik stekken kan nemen.
Onder het nieuwe houthok hopelijk nog op tijd in oktober een riant onderkomen gecreëerd om n egel aan te lokken om volgend voorjaar te helpen met de naaktslakken overlast
Bij het werk vanmorgen aan het stapelmuurtje kwamen we twee salamanders tegen die allebei trokken aan een eind van een regenworm. Bij het maken van de foto wilden ze alleen nog maar weg en was de worm vergeten.
Vandaag 120l tuinaarde verdeeld op de natte stukken bij de grijsbladigen. Wortels een beetje vrij gegraven en lekker droge warme tuinaarde erlangs verdeeld.
Ik heb mijn spiraal "af" verklaard De stokjes in het midden er uit getrokken (voor het uitmeten van nog meer wendingen), de steen in het midden, rozenkwarts erbij. En de rhodondendron die ik van een vriendin heb gekregen staat er ook naast.
Net een feestje in de bak met sempervivum plantjes, maar zo blijven de vogels echt weg, want de extra stokjes en steentjes werkten toch niet helemaal. De stokjes wapperen in de wind en als de zon schijnt, schitteren ze ook nog!
De fuchsiapergola met vooraan de Fuchsia "China Doll", voor alle baskets maken wij eind januari elk jaar opnieuw stekken. Deze pergola is de entree voor onze tuin.
Het verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke Ginkgo biloba kun je zien aan de rechtse op de foto is een vrouwelijke die heeft vanaf de stam iets wat hangende takken. De mannelijke links op de foto heeft vanaf de stam opgaande takken.
Buxus stekken water geven. Het gerucht gaat dat ge ze in 50% grof zand en goed dicht bijeen moet zetten zodat ze mekaar goed irriteren en beter wortels maken.
Tenminste zes bamboestokjes heb ik gebruikt. Die stokjes heb ik eens bij elkaar gescharreld toen iemand een gazen afscheiding had en hij wel de hedera met stok had maar niet de tijd om ze even zonder stok goed te plaatsen en in te vlechten.
Stekken die we gekregen hebben. Volgens de nomenclatuur van R gaan we volgend jaar een paar nieuwe soorten hebben, zoals de Hydrangea 'Wouwstraat' en de Hydrangea "Eerste Links Achter Het Poortje" .
De nieuwe Viooltjes hebben hun bestemming bereikt. Hier stonden purper Heuchera's tussen maar die waren niet mooi meer en hebben een andere bestemming gevonden.
Behalve zaaien en stekken is er met dit weer niks leukers dan knuffels maken voor m’n kleinkinderen…….als ik daarmee bezig ben kan wat mij betreft de winter niet lang genoeg duren
Nu ik eindelijk de slakken onder controle heb, beginnen nou deze beestjes mijn herfst asters op te vreten. Die herfst asters hebben het zwaar te verduren.
Krulhazelaar (Corylus avellana Contorta) niet te verwarren met de krulwilg. Deze struik geeft hele mooie kronkellige takken, zelfs de stam is gedraaid, heel goed bruikbaar bij de bloemschik.
Pad naar achter langs de rozentuin (links achter de Rhodo) - rechts van het pad vooraan een Rhodo 'Azalea' (R moet gieren bij deze 'nieuwe' naam-indeling, en ik ook eerlijk gezegd) Achter de Azalea de opkomende Hydrangea 'Ayesha' - dat is heel het seizoen door een feest om zien. R heeft gelukte 3 stekken van takken die naar de originele plant/bloemvorm waren teruggekeerd.
De klim- en eenmaal bloeiende rozen zijn gesnoeid en voorzien van de nodige meststoffen; alle restanten van de Hosta's zijn opgeruimd, binnenkort steken honderden voorjaarsbollen hun neusjes boven de grond, de Ipheion en Muscari doen dat nu al. We hebben zo rigoureus geruimd om nu nog zoveel mogelijk slakken te elimineren.
Een bezoekje gebracht aan de tuin van Verheggen in Lottum. Heel veel verschillende soorten Dahlia's die ondanks de stortbuien er nog prachtig bij stonden !
Wat bloeit deze roos uitbundig, krijg er niet genoeg van. Wel hier en daar wat stokjes gezet, want de bloemen hangen een beetje door de vele regenbuien.
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Bijen die stertselen. Dit wil zeggen dat zij door , met het achterlijf omhoog, heel snelle vleugelbewegingen te maken, de geur van de koningin in de omgeving al waaierend verspreiden om de andere bijen duidelijk te maken waar de koningin zich bevindt en om hen naar de nieuwe verblijfplaats te lokken.
Gestart in de buurt van Wassenaar en door de duinen en strand gelopen van Katwijk aan de Zee. Overal stonden deze mooie bloemen te bloeien in de duinen.
Goedemorgen aan iedereen een heel fijne dag Clematis is een geslacht van overwegend lianen uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Sommige soorten zijn overblijvende kruiden.
Deze moeten niet zo lang in bad omdat ze meer water krijgen doordat ze aan de zonnekant staan. Enkel de Orchideeën die stil stonden mogen er nu ook bij.
De eerste \\"waterige\\" sneeuwvlokjes komen hier naar beneden gedwarreld. Ondertussen dat ik dit hier schrijf zijn de vlokjes al natte vlokken geworden.
Mijn catalpa staat al jaren heel mooi, maar dit jaar kraken alle takken af aan de stam. Wij moeten er zelfs niet aankomen, ze komen zo los van de stam.
Renovatie stukje border gisteren. De stekken van de Heuchera (CjdK dank) teruggeplant; de Astilbe die de Heuchera aan het vermoorden was, ernstig toegesproken; flink grond en turf toegevoegd; en woekerende Bonekruid verwijderd.
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
Vandaag wat hout opgeruimd in de tuin wat ik een tijdje terug bij elkaar had geleg. Overal zaten er slakken, maar gingen er toen met een slakkengangetje vandoor, te onrustig!
Het is een slecht Dahlia seizoen, bijna allemaal zijn ze aangevreten door slakken. Ik heb alle kapotte knoppen verwijderd en hoop dat er nog een paar goede bloemen gaan ontwikkelen.
Naaldboom (naam?) waarvan ik de onderste takken -over de ondertse anderhalve meter van de stam zou willen afzagen, om ruimte te maken, eventueel voor houtopslagplaats.
Op de Hydrangea "ayesha" - met normale bloem hier links afgebeeld - staan volgens R twee takken met geheel andere bloemen - hier rechts. Is dit een bekend fenomeen?
Met massa's gezien tijdens een boswandeling in Zuidwest-Frankijk, enkele stonden al in bloei. De Witte affodil ( Asphodelus albus) kan je vinden in - Botanische Tuinen Utrecht - Hortus Botanicus Amsterdam - Hortus Alkmaar
Uiteindelijk kwam het er netje's uit te zien, en dit jaar ga ik de kas gebruiken om zelf te zaaien en te stekken. Hier heb ik dan ook nog veel te leren en zal het met vallen en opstaan worden.
Als ik me niet vergis is dit zoals Marei al zei Ajuga reptans 'Atropurpurea' (kruipend zennegroen) 'k heb er eentje uit het gazon gehaald waar het zich goed voortzet.
Pimpel- en koolmees aan het eten terwijl er een andere koolmees al in het wachtrijtje zit. De houten stokjes heb ik er op geplaatst omdat ijzer in de winter toch koud aanvoelt.
Helemaal achterin onder de kale bomen liggen veel bladeren en oude takken waar egeltjes soms hun winterslaap houden, maar ook veel insecten en andere dieren vinden daar een plekje.
Ik heb de beetje kale onderkant van de lonicera henryi dan maar wat opgefleurd met een pelargonium van drie meter hoog. Dan is deze dan ook weer in goed gezelschap.
Zo begon vanmorgen onze dag: zagen, hakselen en opruimen van de grote tak die afgebroken was door de storm en al de andere takken die verspreid door de tuin lagen!
Mijn misbaksel heeft al weer mooie takken voor straks met de kerst. De onderkant is geen kijk, maar dat valt in de zomer niet op omdat er bloemen omheen staan.
Alle onderste brede takken van de vogelkers weggezaagd verf op de wonden en nu kan je de donkere vlier goed zien: Er staan er 5. Het liefst eigenlijk, allemaal weg.
Zo zag de boom eruit, geheel gevuld met "pluizen" en bijna geen blaadje meer aan de boom, nadat de rupsen vertrokken waren! Gelukkig herstelt de boom zich elk jaar weer.
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
De ene week stonden de tulpen "Early Harvest"er schitterend bij, ene week later met sneeuw lagen ze plat, maar direct daarna bloeiden ze gewoon verder. Hebben door het koude voorjaar bijna maanden gebloeid.
Sinds ik 5m naar beneden uit boom ben gevallen - én het overleefd heb - laat ik snoeien van de dode takken over aan specialisten. Gisteren is Fausto honderdjaar oude kastanje komen snoeien.
Citroen-Munt is echt een blikvanger door de rode stelen (in de nieuwe kruidentuin in verhoogd bed) - by the way van donkere stelen gesproken, R heeft mooie stekken van de Hydrangea Zorro opgekweekt. En nog zo'n 40 andere .
Hoewel er overal monniken stonden die beleefd doch dringend verzochten geen foto's te maken is het me toch gelukt . Maar omdat het allemaal wat snel en in het geniep moest is de kwaliteit niet geweldig .
Hosta in een mand zonder slakken ,, gisteren en vandaag is bij ons een merels nest uit gemoord waarschijndelijk een steenmarter, een heel bloedbad en de oudersmerels die totaal van slag zijn , ik heb geen oplossing .
Echinacea summer cocktail begint met bloeien, rosa the fairy doet ook zijn best en de stamroos waarvan ik de naam niet weet bloeit al vanaf j mei en gaat daar voorlopig niet meer mee stoppen!
Opbouw van een kampvuurkring / Amfitheater met lange takken Corylus avellana (hzaelaar) maak ik een cirkel waarop ik bakstenen ga plaatsen. In de cirkel komt een worteldoek met grind, en een grote vuurschaal.
De rode dahlia's beginnen nu ook volop te bloemen, het zijn 2 soorten maar ik ken de naam niet meer, ze staan hier al jaren in potten, zo kan ik ze beter beschermen tegen de slakken.
Dit is voor mij nog een aandenken aan wijlen Bèr Slangen, oprichter van zijn gelijknamige rotstuin in Amby bij Maastricht. Jaaaaren geleden van hem blaadjes gekregen t.
Nu we het overhouden en stekken van de Dipladenia en Mandeville een beetje in de vingers hebben, is het ons dit jaar gelukt de gele variatie te bemachtegen. Onafgebroken bloeit hij en groeit al redelijk.
De weg werd bedekt met een nieuwe laag fijn wit zand - zal "tegen aa beuzze" zijn van de slakken die vaak uit de border naar het vochtige gazon oversteken, en 's morgens terug de border in kruipen.
Kerselaar; de rupsen hebben een flinke aanslag op de bladeren gedaan, de vogels zitten op de hoogste takken (waar wij niet bij kunnen) en misschien houden wij er ook een paar handjes aan over!
Nu het mais hoog Staat, kann ik in alle rust, de dode bomen ,takken en vooral de brandnetel weghalen. Wie suggesties heeft,voor struiken, die in deze natuur van de Vechte passen, dan graag!
Struikhei (Calluna vulgaris) een fijne nectarplant, want de nectar is makkelijk te bereiken voor vele insecten met een korte tong. Men kan net als van de takken van de brem een fijne bezem maken.
Dichtje week 14 Acer in lente tooi. Als kusjes in de wind hangen de opkomende blaadjes bijna verlegen aan de takken kijk hoe broos en zie hoe mooi ze blozen.
Achter huis zijn gisteren wat wilgentakken gesneuveld door een rukwind. Vanmorgen mijn versnipperaar klaargezet en er verdwenen heel wat dunnere takken.
De hesperis -achter bij de schutting- zorgt er weer voor dat dat het gat is opgevuld. Heb in het voorjaar twee toppen van deze plant aan de praat gekregen.
Voor Hugo en Rika stek van Taxus , deze zijn ongeveer 1jaar nu en beginnen nu pas wat groei te tonen. Ik neem altijd bij deze stekken met een hieltje en zet ze dan op een licht plekje weg, hou ze zo droog mogelijk en zeker uit de zon.
Slakken uit de tuin verplaatst, maar weet niet wat de meest "slakvriendelijke" manier is om deze beestjes te weren. En ik weet ook (nog) niet of ik met een slakkenprobleem zit of dat er maar enkele aanwezig zijn.
Het water in de natuurvijver staat erg hoog ,het gras in het water is de rand van vijver. Toen ik rond de vijver liep viel mijn oog op meizoentjes die onder water stonden en er boven uit piepte.
De eerste aardbei van het jaar die ik heb kunnen redden van de slakken uit de serre. We hebben 'm in vieren moeten snijden omdat de jongens allemaal een stukje wilden proeven.
Er moet nog een bankje gestapeld, van oude stenen, Het pompoenenveld is helemaal onkruid vrij, Elke week, komt er een foto. Achterin (links), mocht ik nog takken weg laten snoeien.
Denken en doen. Door zeeen ben ik gegaan brandingen hebben gedachten gekruld tot lokken in dalen van zwijgzaamheid klokten kleine golven tegen de wanden van mijn ziel in het kielzog van de tijd dreef dit gedicht naar de toekomst.
5 Mei 2015 het eerste voorjaar toen we ingetrokken waren bij mijn schoonvader heeft maar een jaar geduurd. De planten zijn ook mee verhuist en verplant voor de 3 de keer.
Digitalis op komst met méér dan één stam, of verschillende vergroeide stammen. Ik heb geen foto van als die bloeit, ik heb 'm uitgetrokken denk ik toen ik 'm zag.
Een karwei wat we uit handen hebben gegeven, 2 dagen lang de boomexperts aan het werk gehad in de oude eiken. Zo knap hoe ze daarboven in de takken klimmen en hangen en zo hun snoeiwerk verrichten.
De Fluweelboom, stak haar takken over het graspad. Voordat Dick er met de snoeischaar in ging, heb ik het toch al slechte pad weg gehaald en het perk vergroot, Voor Dick minder werk en de lavendelhoek mooier.
De Monnikspeper kan ik dat niet kwalijk nemen; die is behoorlijk z'n verband kwijt sinds de kast erbovenopviel door storm begin dit jaar. Gelukkig is hij enorm gaan compenseren; heeft veel nieuwe takken gemaakt aan de gehavende kant.
Ik heb er letterlijk en figuurlijk een stokje voor gestoken bij de sempervivum plantjes, want de vogels zoeken steeds tussen de plantjes of er wat te eten valt. Elke ochtend lagen de plantjes op de tegels, nu niet meer!
Vandaag nog eens een "rondje Ooidonk"(wandelen in eigen omgeving). Een uur later vertrokken dan normaal en 't was te merken;meer wandelaars en fietsers.
Deze cypress - tenonder gegaan aan mijn kettingzaag - heeft het goed vlaggen ! eigenlijk was het zo - onze jonge kat Tuurke was tot halfweg geklommen en geraakte er niet meer uit - zo wilden we na drie dagen zonder eten of drinken er toch iets aan doen.
Dit is het tweede jaar en nu komen er eindelijk redelijk grote bloemen in deze Hortensia (Hydrangea Arborescens - 'Incrediball', Strong Annabelle. Deze variëteit heeft stevigere takken en zou tegen een stootje kunnen.
Appels ze zijn eetbaar en geschikt voor appeltaart en appelmoes het is een midi boom stam is 1m hoog en hij heeft 5 takken die vanwege de zwaarte van de appels opgebonden zijn anders hangen de appels op de grond
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Diep in de border onder de grote hazelaar en de prunus is het zalig om eens naar boven naar het bladerdek te kijken. Hazelaar neemt heel wat ruimte in en onderaan staat een unieke rhodo die in de verdrukking staat en die we willen verzetten - hebben alvast afleggers gemaakt.
Toen we onze boerderij betrokken was dit een verroest handje (deurklopper). De schilder kwam om de boel op te knappen en maakte er een gouden handje van.
Kon het niet langer aanzien de kale takken van de skimmia. Heb er enkele teruggeknipt en deze rieten hoes had ik nog van de kringloop en die kon er nu mooi overheen.
De Ribes sanquineum zit al in de knop Als experimentje een paar takken in de vaas gezet; en ja hoor ze zijn open gegaan. Weliswaar niet in de mooie rode kleur als buiten , maar toch alvast een beetje lente in de vaas.
In de nieuwe tuin doen de rozen het niet al te best, en kijk, deze sukkel die in de vorige tuin ongelukkig was is hier happy. Ze is goed bezig met sterke nieuwe takken te maken.
Deze "denneboom" heeft stevige takken die regelmatig van de stam aflopen, met hierop kleine zijtakjes die naar boven gericht zijn, niet afhangend. De naalden zijn zeer stevig en kort, en ze zijn eerder afgerond dan puntig.
De palen die de leibomen recht moeten houden hebben we achter de bomen laten plaatsen, zodat je ze niet ziet. Verder zijn de takken geleid met alleen draden, geen dwarsbalk bovenop.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
't is hopeloos uit te leggen aan een merel dat ie niet zo moet schrokken, maar beter moet kauwen om met meer speeksel een betere spijsvertering te hebben, en dus niet zo dik te worden .
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
Dit rest nog van de Tamarix , de stam was van boven tot onder al behoorlijk hol dus het was hoog tijd om hem weg te halen . Ook meerdere takken met scheuren wat een gevaar had kunnen zijn voor de auto's die er altijd staan .
Deze mooie cactus stond op een klein terrasje bij een oud vrouwtje die ooit lang geleden een stekje meebracht uit Tunesië, ik heb me stoute schoenen aangetrokken en een stekje gevraagd
Pinussen hebben heel soepel hout dat onder het gewicht van pakken sneeuw niet afbreekt maar soepel meegeeft. Deze naald werd door de draad van een spinnenweb helemaal uit zijn normale stand getrokken.
Dit klein koolwitje vond ik 'snachts tijdens een ronde in de moestuin op zoek naar slakken die een hapje uit de groenten probeerden te stelen. Het voordeel van ze 'snachts te fotograferen is dat ze heel stil blijven zitten dus alle tijd om de flits en de camera te plaatsen.
Ook al staan ze niet in m'n eigen tuin, van elke Pinus Nigra Nigra die ik tegenkom, met iet-of-wa vorm, neem ik een foto als er gelegenheid is om even te stoppen. Nu zie je ze nog goed staan - straks is er teveel groen lover van andere bomen omheen.
Deze selectie is het geworden: Cornus alba 'Kesselringii', Eragrostis spectabilis (Liefdesgras) en Echinacea purpurea (Zonnehoed). De bladeren van het gras zouden in de herfst rood worden evenals de bladeren van de struik.
Nu gaan we naar Mappa Mundea, wat verderop in de dierenwinkel te vinden is. Onderweg zagen we net een medewerker van de winkel met een papegaai op zijn schouder lopen.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Hier kwam Pa met de hoofdmaaltijd, een dikke gezonde insecticidevrije rups. Aan het geluid in die holle boom te horen lustten ze nog wel meer zulke lekkernijen.
Vandaag de Campanula's aan 't Pampasgras en de witte lavendel bij de andere lavendel gezet. Bij 't gras weghalen kwam een hele bende slakken tevoorschijn.
De Hortensia's die er voor stonden eruit gehaald dus dit plantje krijgt nu veel meer zon en het resultaat laat zich raden , veel meer bloei De Hortensia's trouwens niet gerooid voor dit ene plantje , ik was het beu dat ze jaar na jaar verbranden . Kunnen we weer een leuk stuk opnieuw gaan aanplanten .
De regendaas (Haematopota pluvialis) Het vrouwtje probeert door de trui van mijn wederhelft te bijten, dat lukt dus niet, maar door een spijkerbroek kunnen ze wel bijten. Ze steken dus niet, maar bijten.
Van de week al de folie uit de kas verwijderd zodat er weer frisse lucht en licht in de koude kas kan komen, als cadeau kreeg ik mijn orchidee bloeiend met vijf bloeiende takken terug. Mijn vraag is hoe heet deze orchidee?
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Hier staat de winterharde Fuchsia hopelijk beschut genoeg. In het voorjaar wordt hij terug gesnoeid en de hortensia, daar haal ik ook wat lange takken vanaf.
Narcissus Tazetta Bridal Crown . Deze aangevraagd voor de plantenlijst , was een tijdje geleden al een paar keer voorbij gekomen als voorgetrokken bollen .
Op het keukenraam komen s'avonds vele insecten zitten, aangetrokken door het buitenlichtje. Steeds weer spannend wat er nu weer zit zoals dit exemplaar van ongeveer 2 cm!
Dit houtduivennest wordt hopelijk ook nog eens betrokken. Ze waren er aan begonnen (zie eerdere foto's) maar nu staat het leeg (als ik maar geen leegstandbelasting zal moeten betalen)
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Klaproos of papaver (Papaver) is een geslacht van bloeiende planten. Een bekende soort is de slaapbol (Papaver somniferum), waaruit maanzaad en opium gewonnen wordt.
Vandaag stonden er weer planten in het Atrium, neergezet door Aad de tuinman, wat een feestje elke keer. Heb meteen een plant meegenomen en in een bloempot op het terras gezet, mooie aanwinst en nog gratis ook!
Persicaria flink uitgedund - hoge takken eraf, nu zien we nog volop de kleine takjes met frisse blaadjes en volop bloemen - 't was trouwens weer bijtjesdag ! Oregano van her den der hier gegroepeerd.
Voordat ik de druifjes weer buiten ging zetten, hoorde ik gezoem in het huisje, een Blinde bij (Eristalis tenax) Die was meteen door de openstaande deur naar binnen gekomen, aangetrokken door de blauwe druifjes.
Dichtje in week 5 Overal t,is kniesoorweer dus ga ik aan het verplanten struiken verplaatsen van hier naar daar knuisten zwart van modder steken uit de mannenoverall die ruim valt om bovenlijf en benen het mooie van mijn lichaam totaal verdwenen maar kijk eens goed ogen lachen de tuinvrouw is tevreden. eljo groet-je
Even de loftrompet steken over dit bescheiden, mooie, makkelijke geraniumpje. Ooit als sliertig uitsteeksel uit iemands tuin meegekregen groeit en bloeit hij nu waar ik hem ook neerzet.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
Door de late nachtvorst in het voorjaar, had ik heel wat dode, zwarte takken in mijn Liquidambar die ik die zomer heb ingesnoeid. Met als gevolg dat er nu een beetje een halve boom staat.
Voor wie naar hier gekomen is om tips en advies te vinden - hier is er eentje - wij, persoonlijk, vinden hortensia's / hydranghea's het mooiste ogen als ze vanachter een mooi kortgeknipt haagje naar boven tevoorschijn komen - zo is de altijd wat kale onderkant van de takken onzichtbaar. Je kan ze ook met de liefde des vrouwenmantels bedekken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina