OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De lente is in het land en velen hebben dan zin om aan de slag te gaan in de tuin of om een bloemstukje te maken. Ik heb een aantal elementen van een eerder bloemstuk gerecupereerd en er een frisgroene tint aan gegeven.
Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. Soorten muizen, ratten, muskusrat, woelrat, zwarte en bruine rat, veldmuis, woelmuis, spitsmuis,...
Hallo,ik ben Tor en ben hier nieuw.Ik heb altijd groenten in mijn serre geteeld en vond het tijd voor iets nieuws,en wil volgend seizoen bloemen en planten gaan kweken in mijn kast.
Hey allemaal, Mijn citrus sinensis heeft enkele weken in de garage doorgebracht tegen de harde vorst. Nu begint de temperatuur toch wel overdag al te pieken tot 10°C (kouder weer is voorspeld maar weet niet of het ook zal gaan vriezen).
Het huis krijgt nu stilaan een Skandinavische look. In februari komt er een serre van twee verdiepingen hoog en in maart wil ik weer starten met een groene wand in die serre, deze keer voor mezelf.
Ik heb bonen geplant begin april in de serre om eens te proberen vroeg boontjes te hebben . Maar tot nu toe gaat de groei zeer traag , ik denk een maand te vroeg.
Het "Balineese Hoekje" in onze serre moet elk jaar opnieuw ingericht worden, want er is geen verwarming in de winter. Zo staat het er nu weer bij begin mei 2015.
Even in de koude serre gekeken of er nog iemand water nodig had. En wat schets mijn verbazing, na al die sneeuw hier heeft de Ceanothus een minuscuul bloempje.
Ook de catalpa is gesnoeid dit najaar geen blad afval meer van de berk en de catalpa en veel licht in de serre waar wij nu door dat het blad weg is, direct wel een hogere temperatuur hebben van daag 22 graden heerlijk
De libel die ik zaterdag in de serre fotografeerde is blijkbaar niet meer eruit kunnen komen , lag nu tussen de planten , dus Lou dit is helaas een lijkje
De Hibiscus eerst in de koude serre gezet en nu in de huiskamer. Hier mag hij zijn laatste bloemen nog open gooien voordat hij aan de winterslaap begint.
Deze Bacopa heeft niet in de gaten dat het winter is. Ik heb de hele mand in de koude serre gehangen en hoop met mijn naïviteit dat het volgend jaar gewoon uitslaat.
De mooiste boom uit mijn tuin viel slachtoffer van de herfststorm van deze week. Gelukkig is de wind die nacht nog naar het noordoosten gedraaid, anders viel hij nog op de serre.
Ik heb de Hibiscus maar in de serre gezet want de nachten beginnen koud te worden. Ik wil hem wel binnen in de kamer neer zetten maar dat zal 'm niet worden met die wervelwind op vier poten.
Ik merk, 't was me nog nooit zo opgevallen, op mijn zwanenfoto collectie dat er verschillende zwanen en eenden, en zelfs de jongskes doen het al, met één poot naar boven zwemmen en met de andere peddelen? Soort RUGSLAG dus als het ware - kent iemand dat fenomeen ?
Na de mooie dagen van donderdag en vrijdag,waar we heerlijk buiten konden zijn,was het vandaag een stapje terug en nog even genieten van de bloeiende orchideeen in de serre
Deze berk staat bij ons in de serre en gaat door het dak , het dak moet steed meer ruimte maken voor de berk want die groeit het water gaat langs de stam in de groen die wij hebben open gelaten voor de brek de berk verzorgt voor on bij warmte dat er schaduw is dus is hij belangerijk voor on s iedere 3 jaar wordt de berk terug gesnoeit anders word hij te hoog en dan gaat hij bij storm te veel heen en weer in het dak
Wie nog oude "3 1/2 inch disketten" bakjes heeft kan ze perfect gebruiken als mini-serre. Onderaan gedraineerd, bovenaan deksel, en zelfs een slot erop dat niemand met je zaden gaat lopen.
In de serre, dankbaar voor de beschutting tegen de felle wind die probeert aan de pannen te rukken en de bij wijlen overvloedige buien komen er steeds meer planten in bloei.
Achteraan in de doorgang hangt de mooie ornament tussen de ingang van de tuin en dan het kleine gang naar de eigenlijk kleine tuin met serre en loggia het pad loopt rond ik zal de foto,s van mei 2014 deze week laten zien wat er heden te beleven is.een prettige tuin dag vandaag
Enkele maandan geleden had ik op deze plaats abrikozen-pitten in de grond gestoken(in de serre) En kijk wat er nu staat;? Kent er iemand de naam van deze zwammen?
Rechtsonder: het regenwatereservoir in de grote serre. Gemetseld met bakstenen, bepleisterd met verdichtingsmortel en dan nog eens aangestreken met 2 lagen Toroseal.
De eerste aardbei van het jaar die ik heb kunnen redden van de slakken uit de serre. We hebben 'm in vieren moeten snijden omdat de jongens allemaal een stukje wilden proeven.
Deze muurkas alias serre hebben we nu bijna al weer 3 jaar en het is een combinatie van moes - kruidentuin en terras. Heerlijk om in te dineren als het buiten de kas net iets te koud is.
Hier is de berk zij is in okt. helemaal ingekort dit moet iedere 3 jaar anders is de kruin te groot en is bij storm teveel beweging voor het dak van de serre verder is zij erg handig omdat de zon achter de berk verdwijnt in de zomer waardoor er een fijne temperatuur kan worden gecreëerd
Voilà ze staan er alle tien (5 links en rechts) Kaartje geeft geen grootte aan maar zou 80 tot 120 cm hoog kunnen zijn. In elk geval frisse kleurtjes fris groen die al lichtroze kleuren.
Na de drukke zondag, die heel gezellig was (zo,n 100 mensen, oud en heel jong), op deze maandagmorgen een vroege wandeling langs de Vechte, Op deze plek zie je de aangevreten maisstengels, Op de volgende foto, het graspad, naar het water. Ik heb de "nutria" nog niet gezien, maar weet nu, dat ze er zijn, Het is hier de lage kant en de dieren zwemmen naar de hogere overkant en graven daar hun tunnels onder de grond.
Cymbidiums bleven de ganse winter bij ons in de koude serre bij soms wel minimumtemperaturen van +3°C en bloeien nu. Dat venusschoentje is natuurlijk het makkelijkst.
Eric Young Orchid Foundation - Jersey Jersey is een eiland en is een hellend vlak, met de noordkant hoger, de zonnekant lager - daardoor goed beschermd tegen koude, steeds aangenaam warm en dus vele wilde orchideeën ook daar. foto is in een serre.
We zijn nu ook nog wel, in diverse kamers van het huis, voor een paar weken verzekerd van Cliviabloemen en ook nog een paar Cattleyabloemen zijn in aantocht. Eigenlijk staan de serres te vol om er nog vlot in te bewegen, laar staan er te zitten.
Door het mooie weer van enkele dagen geleden waardoor de temperatuur in de serre opliep tot 30°C en meer zijn de Frankenthaldruiven al goed uitgelopen. Ik zal geen twee weken meer moeten wachten om ze aan te binden aan de horizontale draden
Een schaal met Mammilaria fragilis staat nu weer buiten na een droge overwinteringsperiode in de vorstvrije serre. Ze zullen nu binnenkort wel beginnen bloeien
De peren wachten ongeduldig op warmer weer opdat de bijen zouden vliegen. De aardbeien werden eerst een beetje opgepept in de serre en sommige rassen laten zich al tot bloei verleiden en ook het mandarijnboompje doet als een schuchtere poging tot bloei.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
Orchideeën zijn eigenlijk maar lelijke planten die, om goed te groeien en te bloeien, elk een tamelijk specifiek leefklimaat opeisen. Dat is soms niet goed verenigbaar met dat van onze leefruimten.
Tweede Kerstdag ietwat verloren loop ik door de tuin richting Vechte mijn das ben ik vergeten om te doen de wind bijt toch loop ik door. In de rivier gepruttel van veel waterhoentjes ze zwemmen tegen de stroom in maar gaan tóch met de tijd mee " komt allen te samen" een kerstgevoel, dat ik niet beschrijven kan tintelt mijn ziel verwarring maakt plaats voor verwondering.
Alle pinussen nigra nigra in het nieuw aangelegde bosje staan goed. Vond een denneappel met zaden in (verwonderlijk want er loopt hier een eekhoornje rond .
Ook hier is, na drie jaar geduld, de Geranium Maderense bloemstengels aan het vormen. Ik heb ondertussen ook geleerd dat de Acacia dealbata toch beter wat korter houd en in de winter ook nog wat meer vochtig.
In het serretje worden begonia's, de in februari gezaaide Hongaarse paprika's, Cerinthes, zwarte stokrozen en Ipomoea's eerst nog wat opgepept en vertroeteld voor ze in de volgende weken naar buiten gaan. Anderen zoals de later gezaaide pompoenen, Dianthussoorten en Cleomes krijgen dan wat meer plaats en kunnen dan zorgvuldig verspeend of verpot worden.
Ze is af en ondertussen met bijtjes ,de voorbereiding ,de curcus imkeren heeft toch ongeveer 2 jaar in beslag genomen voordat er effectief bijen waren .Het was het waard .
Hierop komt dus dat 'eetdak' zoals Minouke het noemt. Rondom het tuinhuis bevindt er zich een pergola waar bessen en druiven aangebonden werden aan de voorkant en aan de achterkant werden er 5 perenbomen geleid waarvan de oogsttijd gespreid is tussen september en november.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina