OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Zelf een bloemstukje maken in een zelfgemaakt schorsbakje. Leer hier stap voro stap een bakje van schors maken om als basis te gebruiken bij het bloemschikken.
anti-knaagplanten: Anti-knaagplanten tegen konijnen en andere knaagdieren om ze te weren uit de tuin... Bekijk hier het volledige artikel over Konijnen en hazen weren in de tuin
We zijn er ons ook niet elke dag van bewust maar op een dag waarop de maan voor de zon schuift en het overdag plots even donker wordt, wordt het stil en staat iedereen naar de hemel te staren.
Dit verschijnsel komt maar heel zeldzaam voor, maar volgende week vrijdag is het zover. Op 20 maart 2015 vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats die in België en Nederland bij goed weer volledig zichtbaar is.
Zelfs in schaduwrijke plaatsen kunt u groenten telen, zolang u kiest voor de juiste gewassen en enkele eenvoudige aanpassingen doet. Bekijk hieronder de soorten groenten die in schaduwrijke plaatsen kunnen geteeld worden.
Op warme zomerdagen kan een schaduwrijke tuin de aangenaamste plek zijn om te vertoeven. Het zonlicht krijgt geen kans om binnen te dringen, warmt de tuin minder snel op en blijft het op het heetst van de dag een frisse plaatst. Een schaduwtuin hoeft niet saai te zijn, er zijn voldoende prachtig bloeiende schaduwplanten om je tuin op te fleuren. Hieronder een aantal opvallende soorten die je schaduwrijke oase laten opfleuren:
Bij het aanleggen van de tuin worden planten gekozen volgens de plaats waar ze komen en de hoeveelheid zonlicht ze krijgen. Onder grote bomen en achter muren zijn er schaduwpartijen die vaak zeer weinig zonlicht krijgen.
niet wintergroene bodembedekkers in de tuin aanplanten bodembedekker bodembedekkers soorten eigenschappen afbeeldingen bemesten onderhoud onderhouden snoeien mest scheuren bloemen
Hi, Ik heb in het voorjaar schaduwkruid gekocht en aangeplant (240 plantjes). Ze krijgen eigenlijk een beetje te veel zon maar ik compenseer dit door ze redelijk wat te sproeien met water.
Als ik deze week 8 jonge pachysandera planten plant in potgrond, en ik wil de groei actieveren. Wanneer kan ik ze dan snoeien tot 5 cm en bemesten met koemest ?
Ik ben de naam van deze plant even kwijt, maar Ranonkeltje deze plant houdt echt van schaduw! Misschien iets voor jouw in dat stukje tuin waar je nog schaduwplanten wilt plaatsen!
Een van mijn favoriete planten voor een half schaduwhoek is de Tetrapanax, ik hoop hem dit jaar ergens tegen te komen en weer een hoekje te maken waar redelijk wat schaduw is. Het zal ongeveer gelijk worden aan dit, op de border stenen na.
Dit is een foto van het ronde perk waarvoor wij een plant zoeken die graag in de volledige schaduw staat en van vocht houdt. Graag een plant met roze, witte of paarse bloemen.
Deze westerborder is verdeeld in twee delen. Het deel in de voortuin heeft de hele dag zon, het deel achter ons huis heeft veel schaduw en enkel 's avonds een beetje zon.
Het blijft al het hele jaar mooi de oost Indische kers in de zon [en de schaduw] en niet te vergeten in de sla heerlijk radijs smaak licht bitter en kleurrijk op het bord
Kirengeshoma palmata,Japanse wasbloem - vaste plant 90cm hoog, 3x verplant, ging niet goed in de zon en ook niet onder Taxus waar ze weinig vocht kreeg. Nu staat bij de muur in een hoek van de tuin, 90% in schaduw met veel licht en ze keek aan zon opgang.
De blauwe hibiscus, staat vooral in de schaduw en krijgt in de namiddag zon, is een van mijn tuinjuwelen en zo fantastisch bloeiend elk jaar weer! hier een close-up!
Schaduw/lichtspel op het lover van de Beuken (in het Zwarte Woud waar ik met de Electro-bike veel toerkes heb gemaakt - op en af deerde me niet natuurlijk .
Deze berk staat bij ons in de serre en gaat door het dak , het dak moet steed meer ruimte maken voor de berk want die groeit het water gaat langs de stam in de groen die wij hebben open gelaten voor de brek de berk verzorgt voor on bij warmte dat er schaduw is dus is hij belangerijk voor on s iedere 3 jaar wordt de berk terug gesnoeit anders word hij te hoog en dan gaat hij bij storm te veel heen en weer in het dak
Als jullie het niet vervelend vinden gooi ik de live-cam van de ooievaars in de Kasteeltuinen er nog een keer op. Het is zó mooi om te zien hoe de grote iedere keer zo gaat staan zodat de kleintjes schaduw hebben.
Hij deed zijn vleugels niet veel open maar hier bezoekt een Gehakkelde aurelia (volgens mij) onze duizendschoon die in de schaduw staan. Hij weet dus ook waar op het moment beter vertoeven is.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
De witte Gaura, die nu niet opvalt, gaat hier weg en dan komt de Jumbo Lelie daar te staan. Ik heb al enkele Phloxen, die uitgebloeid waren in de schaduw gezet.
Er was een moment waarop hij teveel schaduw kreeg en geen bloemen meer gaf. Ik heb hem uit de pot gehaald en met de grond die er nog aan zat in een emmer gezet.
Hoewel ze niet volop in de zon staan, zijn deze tulpen na vorig jaar toch goed teruggekomen en zelfs uitgebreid. Ze staan wel kurkdroog in iets wat ik "warme schaduw" zou durven noemen (ze staan namelijk vlak naast een drukke weg en naast een tuinpad dat wél in de zon ligt en dus 's zomers heel warm wordt!
Paarden maar naar hier gehaald ondanks de kersenbomen, maar schaduw hebben ze nodig met deze temperaturen . De twee rozenboompjes groeien geweldig en geen water of meststoffen gehad.
Bosanemoontje komen nu bij honderden in bloei. Raar hé, 's winters en na de bloei vind je boven en in de grond bijna niks hiervan, enkel fijne draadwortels bijna niet te herkennen.
Mijn vorige tuin (9a) in Humbeek (Grimbergen De schaduwtuin met prieeltje (zelfgebouwd) en klein vijvertje. Achter het prieeltje werkhoekje en compostbakken.
Cortusa caucasica Vormt brede rozetten met zacht behaard diep gelobd blad. De harige stengels zijn bezet met losse trosjes van vijftallige klokvormige bloemen.
Deze hibiscus is altijd een droom in de tuin, staat voornamelijk in de schaduw en krijgt vanf 14.00 uur zon, bloeit daardoor wat later maar ook langer.
In de schaduw van onze tuin staat deze strelitzia (Paradijsvogelbloem) in onze veranda al in bloem van begin december. het is nog steeds dezelfde bloem die open komt op de foto bij allerlei : https://www.
Nymphaea Tetragona: Witte waterlelie die net zoals de Nymphaea Pygmaea Rubra van juni tot september onophoudelijk zijn prachtige bloemen laat zien. Door haar grotere bladeren neemt ze iets meer plaats in de vijver waardoor ze de visjes van een beetje schaduw voorziet.
Niet de mooiste foto, maar zo moeten wij in de 'hete' kempen de grootbladige hortensia's beschermen tegen de zon. Deze 'For Ever&Ever'|staat in de halfschaduw (morgenzon) en zou met dit 'rotweer' toch nog verbranden.
Heet, maar getemperd door de fijne schaduw van de "pin parasol", binnenplein, rustig, relax, in de hoek een klassieke gitaarspeler die zijn CD's verkoopt, een burcht hoog op een heuveltop vlakbij de stad, romeinse en moorse ruïnes, mooi aangelegde wandelpaden en promenades.
Alle pinussen nigra nigra in het nieuw aangelegde bosje staan goed. Vond een denneappel met zaden in (verwonderlijk want er loopt hier een eekhoornje rond .
Deze is van 17/06/2012 - @Lily - het buxoshaagje in rozentuin was nog OK. Hoge Sophora en Gleditia geven nog veel leuke en frisse schaduw op het gazon en de vijver.
Telopea Shady Lady White. Een dichte middelgrote tot grote struik met breed diepgroen blad met medium formaat bloemknoppen, nectarstroom voorziet anthousiaste honingeters.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.