OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik lees dat er zoveel mensen lid zijn van dit forum pragtig. Meschien is het een leuk en goed iedee om nog meer reclame te maken voor tuinadvies BVD door folders en flaaiers te verspreiden.
Hallo forummers, Krijgen jullie ook zoveel reclame tussen de topics? zelfs gewoon aanklikbare afbeeldingen, zoals ik hieronder in de link heb gezet, het is erg verwarrend, soms denk je dat het een posting is van een van de leden, dan klik je daarop en het is een reklamestunt http://googleads.
Monarda Schneewitchen Lekker geurend bij het kneuzen van de blaadjes. Meestal als ik de groep passeer, neem ik een blaadje, vouw/rol het wat op en stop ik het vanvoren in mn neusgat.
17-4-2013 nieuw aangeplant vandaag Erysimum'bowles mauve',Monarde'cambridge scarlet',Heliopsis helianthoides,Gaillardia 'burgunder',Monarde'mahogany en siergras in de vijver aangebracht Butomus umbellatus'schneeweibchen,Nymphoides peltata,Calla palustris en een drijfplant.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
Mijn \"dode\" Phloxen eerst een 30 cm van de grond volledig weggesnoeid. Nu zit er volop nieuw leven in beide en komt er al een bloemetje terug piepen.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
De vlinderstruik is nog niet volledig in bloei en al bruin, die gaat eruit en een mooie paarse kopen. Dit heb je toch heel gemakkelijk met witte bloemen, jammer
Bouwpromotoren dumpen opgepompt water in een sloot - olie ook - waar zit Aquafin? Welke ambtenaar geeft de vergunning voor zoiets of knijpt een oog (enfin allebei) toe?
Phloxen toppen 2 Een Phlox is geen Fuchsia volgens Marei , nou ik denk dat de meeste mensen die hier wel eens rondneuzen dit wel weten. Wat er vervolgens stellig beweert wordt dat wanneer je een Phlox topt je enkel maar de bloei uitstelt en zich geen nieuwe takken vormen slaat volledig de plank mis.
En deze kolibrie vlinder krijgen we nog steeds elke dag op bezoek, ze zijn blijkbaar zot van de phlox (hier op de foto zit hij wel juist op de vlinderstruik)
Dit zijn 'n paar motieven, die ik gemaakt heb, die gebruikt gaan worden voor een paneel van 80x30cm met een border van een tuin, en natuurlijk enkele dieren er bij. Het is een andere manier van mozaïeken, erg arbeidsintensief, en veel slijpwerk maar ik wil het toch eens proberen, de laatste voor dit jaar, volgende winter misschien weer verder.
Vandaag moest ik de Phlox douglasii 'Crackerjack' tot even op de foto zetten, hij hangt in de rotstuin over een steen. Is wel een beetje aan de grote kant, maar het is een erg dankbare plant.
Nieuwe border : Kerria die ik in pot gekweekt heb terug op de plaats gezet waar die vroeger stond en gescheurde phlox van elders in de tuin; ervoor stokrozen
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
De nieuwe ''oosterse'' border weer gedeeltelijk beplant met de Fargesia mur.' Novecento',Phlox 'Delta', Veronica 'Rotfuchs' , Phlox 'Lavendelwolke' , Trollius 'Orange Princes' , Dendranthema 'Clara Curtis' en de Acer palmatum 'Orange Dream'.
Dit lijkt wel een beetje op een Drosera rotundifolia, maar die heb ik nooit geplant. Zou dit een zaailing kunnen zijn die "meegelift" is met de nieuwe Sarracenia-aankopen?
De witte Gaura, die nu niet opvalt, gaat hier weg en dan komt de Jumbo Lelie daar te staan. Ik heb al enkele Phloxen, die uitgebloeid waren in de schaduw gezet.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Bloesemperiode van twee prunussoorten: links een tengere pruimelaar (prunus domestica) 'Conducta de Wallon' en rechts een stebige kerselaar (prunus avium) 'Schneiders Späte Knorpelkirsche', op 30 april 2013.
Vandaag de (eerst) rechte border vergroot en het pad iets smaller gemaakt , Geum ,Lewisia , Phlox ,Astilbe,Catananche,Kalimeris,Anchusa ,Coreopsis en Fargesia geplant.
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Phlox zat binnen een paar dagen vol meeldauw , gisteren alles eruit gehaald en op een andere plek gezet . Had nu gelijk een prachtig plekje voor deze plant , grond flink diep losgemaakt en eerst potscherven en fijn grind in het plantgat gedaan .
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Tweede aanplant fase gedaan en geplant Doronicum , Phlox 'The King' , Astilbe 'Red Sentinel' ,Erysimum 'Red Jep' ,Erysimum 'Yellow Bird' , Delphinium 'Summer Skies' en Hemerocallis.Hierna de 3de fase bamboes aanplanten en bamboe schermen voor de schutting.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Naar aanleiding van De foto van Marei, met de prachtige fuchsia en de aantekening over bitterzout, het volgende. Bitterzout (magnesiumsulfaat) MgSO4 Magnesium is het centrale atoom van het chlorofyl molecuul, je kunt dit ook gewoon in je gietwater doen.
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Vandaag eindelijk begonnen met het herinrichten van de voortuin , sering uit de grond gespit en gezaagd en op die plek de Buddleja op stam geplaatst rondom Aster,Physocarpus, Helenium, Caryopteris en Phlox geplaatst de Hortensia eruit gespit en vervangen voor een Japanse Esdoorn nu alleen nog de laatste Hortensia eruit en vervangen en in het voorjaar de laatste beplanting aanbrengen.
Vandaag de meeste bloemen naar de achtertuin gedaan.Alle Alstroemia's en Echinacea's die in potten staan onder de tafel aan de Bamboe gezet,kan daar vliesdoek voor hangen.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Dichtje van week 1 Koele smiley´s "Kom laat ons gelen kan ons het schelen dat het sneeuwt!" ------------- Nu snap ik waarom lachende smiley´s geel zijn.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
Beste Elok hier speciaal voor u nog een paar foto,s uit China. Meen te mogen opmaken uit uw bericht dat u daar ook wel eens geweest bent,wil indien u daar prijs opstelt u persoonlijk wel wat foto,s mailen,maar zou dan wel een i mail adres nodig hebben?
Massa's sneeuwklokjes en krokussen onder de struiken waar 's zomers toch niets groeit en die nu veel stuifmeel leveren voor onze bijen als de temperaturen wat hoger zijn.
Hier de 2 gekregen helleborissen (blauw van Marei) en ja dan maak je het perk netter.De salvia,s eruit en de chocolade plant begint goed groen te worden.
Gewandeld in het gebied rond de plaatsen Maassluis, Vlaardingen en gestart in Maasland. Het zou erg warm worden, maar s' morgens was het nog redelijk koel en nevelig.
DE VORSTVRIJE OPSLAG VAN DE FUCIA,S ALLEN EEN FIJNE FEESTDAGEN EN EEN HEERLIJK 2016 GEWENST DOOR HENNIE EN WIETSE VAN BAAREN BEDANKT VOOR UW FIJNE REACTIE IN 2015
Half zeven ‘s morgens, nog behoorlijk fris, met de buitenlamp aan, wensen me de kleuren een goedemorgen. En ik ben heel blij om de dag zo te mogen beginnen !
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Nationaal Park Dwingelderveld is een Nationaal park in de Nederlandse provincie Drenthe globaal gelegen tussen Dwingeloo en Ruinen. Het is ongeveer 37 km² groot.
Bedankt voor alle reactie,s . wij hebben een geweldig optreden gehad en veel fans hun muziek mogen laten horen die net als bij ons veel nostalgie oproept.
Je kan hier peter/meter worden van een (of meerdere) druivelaar(s) - ik ken het "reglement" niet precies maar allicht heb je dan recht op een flesje per seizoen of zo.
Het paadje naar varkensstal. Daar hebben ook de konijnen en de legkippen hun hok en als de katten 's avonds niet tijdig binnen zijn slapen ze daar in het zachte stro.
Nog maar 's een keer - wat een verschil in foto's en kleuren tussen de drie foto's hé - dit vind ik het best gelijken op wat je echt ziet - licht roze, glanzend.
De hosta,s verzet, naar een plek in het bos, waar de bosaardbei weg is gehaald. veel astilbes, die het niet goed deden op een plek elders, hier naar toe verzet.
De 4e keer dat in 2013 de tuin zeiknat werd, maar dit sloeg werkelijk toch wel alles! Sommige dingen waren gewoon weg gedreven :S Ik hoop dit jaar op een beter tuinjaar!
Deze westerborder is verdeeld in twee delen. Het deel in de voortuin heeft de hele dag zon, het deel achter ons huis heeft veel schaduw en enkel 's avonds een beetje zon.
Onze Meidoorn in verschillende stadia' s. In de winter (eindelijk met sneeuw een foto kunnen maken), in de lente met rode bessen en witte bloesem en met groene blaadjes in de zomer.
De kuiflavendel ook even buiten gezet, in de zon, 's nacht moet hij terug binnen. Weet iemand of ik die nog korter mag snoeien, want hij is al terug groen aan t worden?
's morgens op de parking van het werk - Liquidambar - op één week tijd van geheel groen naar dit. 't is ofwel groen, ofwel quasi direct geheel rood, zo'n blad, bijna geen overgangsfase te merken.
Het Gamma-uiltje is een heel gewone trekvlinder uit het Middellandse Zeegebied, die zowel overdag als 's nachts vliegt. Zijn naam dankt hij aan de zilveren comma ( Grieks: gamma) op de voorvleugels, hier goed te zien.
Dichtje week 34 Bladeren Wanneer de bomen "bomen" struikelen struiken over de ruisende woorden en hebben het daardoor zó druk dat ze gewas blijven. eljo groet-je Met dank aan LT voor inspirerende bomen foto,s.
De weg werd bedekt met een nieuwe laag fijn wit zand - zal "tegen aa beuzze" zijn van de slakken die vaak uit de border naar het vochtige gazon oversteken, en 's morgens terug de border in kruipen.
Zo fijn dat we binnenshuis wat plezier kunnen beleven. Deze gaf ik in de ochtend nog wat water, alles nog groen, en s"avonds kreeg ik het "dank je wel" en werd beloond met deze rode verrassing.
Zomer, en toch heb ik soms al een herfst-gevoel - door bvb de vele spinnenwebben, kleine paddestoelkes ( zie foto van AnnP ook http://digituin.tuinadvies.
Door het kijken naar de foto,s van Tuinvrienden, leer ik veel en plant nu grotere groepen van dezelfde planten bij elkaar. Door de planten te delen krijg ik voor elkaar, dat de tuin, toch rust uitstraalt.
Ik dacht eerst nog, hier maak ik een mooie collage van, of ik zet er nog een gepast kaderke rond - maar in 's hemelsnaam wat kan hier nog aan verbeterd worden ? SSSS - juist !
Elk jaar geniet ik weer van de Echiveria,'s winters zet ik hem in de kas,en in het voorjaar haal ik hem uit zijn pot,verwijder de dorre bladeren en krijgt hij nieuwe grond,en als dank,zie het resultaat.
Eergisteren mij geamuseerd met nestkastje bouwen en s' avonds was er interesse van een koppel koolmeesjes, en ik die dacht dat het te laat op het seizoen was en dat de vogels eerst moesten wennen aan de aanwezigheid van nestkastjes
Clematis wand, nu meer rozenwand met vooraan Bobby James (kleintje, uit nieuwe scheut) en achteraan Filipes Kiftsgate. Bobby James ruikt geweldig goed, Kiftsgate nauwelijks.
Midden - de 747's zijn bezig aan een nieuw nest in de sophora die eerder dit jaar geheel gesnoeid was, maar nu natuurlijk vol sterke scheuten staat en waar tuurke moeilijk bij kan, hopen we. Kader: impressies van de RHS CFS 2008
Vorige week tufstenen gehaald bij Cathy Portier voor mijn nieuw rotstuintje. 'De tufrots' Deze week bij een speciale kweker van saxifraga's 80 saxen gekocht en opnieuw gelabeld en ingeboekt in de Dbase.
De dagpauwoog (Aglais io) 's Winters hangen hier in de kelder soms wel 20 stuks in een diepe winterslaap. Zodra het in april buiten boven de 15 graden is vliegen de eerste generatie uit.
Dit is de kleine stamroos rose en zodra hij bij mij op zijn plaats staat komt er na een paar zonnige dagen ook weer luis in en ik bespuit dat s,avonds met vloeibare groene zeep gemengd met wat spiritus en verdun dat met wat water, het helpt wel.
Nieuwe lavendel plantjes gekocht en bij de Calocephalus gezet, want de Heucheria' s waren dood gegaan. De Calocephalus is een beetje uit zijn vorm gegroeid, maar heb begrepen dat als je ze snoeit, je voorlopig geen bloei hebt het eerste jaar.
Een egel die s' avonds uit het bakje van Kroelie eet met kattenbrokjes, gefotografeerd door hert raam. Pas gebeurde het weer, maar heb daar geen foto van, vandaar deze wat oudere foto van dit jaar.
Squirrel-view - vanuit de grote Pinus - op de zijtuin de grote witte Hydrangea's zijn 'Grant's Choice' - maar omdat ie zo mooi 's avonds oplicht, fosforescerend als het schuim op de golven van de Noordzee, noem ik hem nu 'Skuumkoppe' en tegelijk is het een herinnering aan dat superlekkere Texelse biertje !
Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze oude hoeve, jammer, het was heerlijk om 's morgens van uit de keuken te kijken naar dit beeld,, nu word ze afgebroken, de uilen die er woonden zijn gevlucht, hopelijk vinden ze onze kerktoren, daar is het nu stil nu er geen misvieringen meer zijn.
Achteraan in de doorgang hangt de mooie ornament tussen de ingang van de tuin en dan het kleine gang naar de eigenlijk kleine tuin met serre en loggia het pad loopt rond ik zal de foto,s van mei 2014 deze week laten zien wat er heden te beleven is.een prettige tuin dag vandaag
Vanop het terras - Hydrangea is een witte, maar zijn eigenlijk zaailingen van de 'Blue Wave', denkt R - ze zijn zo blauw-achtig wit dat ze 's nachts a.h.
06-12-2020 Hoi Louisa S, ik heb even een foto gemaakt en inderdaad hij bloeit heel vroeg. Hij heeft wel een moeilijke start gehad want afgelopen winter heeft ie in een potje op het tuintafeltje gestaan.
Van zodra R haar Kennel & Schmenger 's ( tja, ze heeft nu eenmaal een neus voor koopjes ) uitdoet komt Ms.T aangerend, legt zich er op en verkneukelt zich aan de geur, ze steekt haar neus en kop geheel in de schoen, en wordt er high van, en dat een flinke dut.
De bloemenborder is af nu nog bemesten, eventueel cocosschilfers op strooien in april en dat deel is klaar voor de moment. Eerste ding dat ik nu moet doen nadat ik mijn vlinderstruik snoei; is mijn gras beginnen afrijden vrees ik (daar hou ik niet van :s heb alleen maar gras omdat mijn hond dat nodig heeft).
Hoewel ze niet volop in de zon staan, zijn deze tulpen na vorig jaar toch goed teruggekomen en zelfs uitgebreid. Ze staan wel kurkdroog in iets wat ik "warme schaduw" zou durven noemen (ze staan namelijk vlak naast een drukke weg en naast een tuinpad dat wél in de zon ligt en dus 's zomers heel warm wordt!
Dichtje week 4 Bewuste berusting. In het al opgeschoonde deel van de tuin staat mijn dame beeldschoon de kale hortensia,s te observeren die berustend rusten en de vierde week over zich heen zullen laten gaan.
't is wel al opletten geblazen met foto's nemen 's avonds - overal booby traps gespannen - hier alweer ene die zichzelf overtroffen heeft - langste draad 3m van ene niets vermoedende Japanse anemoon naar de Tibouchina ertegenover - hoe DOEN ze het .
Bosanemoontje komen nu bij honderden in bloei. Raar hé, 's winters en na de bloei vind je boven en in de grond bijna niks hiervan, enkel fijne draadwortels bijna niet te herkennen.
Dichtje week 35 Cydonia,s geluk. Aangetrokken door het geel kan ik mij niet bedwingen een tak te buigen om de vruchten strelend te bewonderen fluweelzacht glimmen ze me toe even sluit ik mijn ogen spontaan komen smaakpapillen in beweging daarom vertroetel ik de vruchten door blaadjes weg te knippen opdat de kweeperen de zon kunnen vangen en zo een gezonde spirit krijgen zich nóg voller te zuigen.
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Toen we deze plant kochten stond er alleen maar een naam en foto op het plaatje. We kenden 'm niet en bij nader opzoekingswerk kwamen we er achter dat hij ook wrede motplant wordt genoemd, doordat hij met zijn zoete geur motten lokt en hun tong vastklemt.
Deze berk staat bij ons in de serre en gaat door het dak , het dak moet steed meer ruimte maken voor de berk want die groeit het water gaat langs de stam in de groen die wij hebben open gelaten voor de brek de berk verzorgt voor on bij warmte dat er schaduw is dus is hij belangerijk voor on s iedere 3 jaar wordt de berk terug gesnoeit anders word hij te hoog en dan gaat hij bij storm te veel heen en weer in het dak
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
BENGAALS IJS tijdens een heldere voorjaarsnacht. Net zoals bengaals vuur dat wel echt vuur is maar schijnbaar niet warm, is bengaals ijs ook wel echt ijs maar niet gevormd door vrieskou van de lucht rondom.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina