Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Af en toe mogen we al iets meer zonnestralen verwelkomen maar het echte lentegevoel laat nog wat op zich wachten. We maken een toffe, speelse creatie die zowel mooi staat in groep of alleen. Niet moeilijk te maken en ook tof om te geven. Winterse ijsblokjes - bloemschikken met fresia's, rankonkel en steelgras
Starten met kweken van planten vanuit zaad. Perspotten zijn hiervoor het best te gebruiken op voorwaarde dat ze goed zijn gemaakt. Lees hier meer over het opkweken van planten uit zelfgemaakte perspotten
Van 12 tem 22 november is het Week van de Smaak. Meer dan ooit hebben we nood aan kleine dingen die ons gelukkig maken. In deze bijzondere tijden zit koken voor familie en vrienden er jammer genoeg niet in maar je kan nog steeds in jouw eigen gezin of kleine bubbel genieten van het samen koken. Ik stel jullie drie gerechten voor op basis van aardappelen die bijzonder lekker zijn, niet zo moeilijk klaar te maken maar ons wel een feestelijk gevoel geven en dat zelf op een doordeweekse dag!
Een heerlijke on-the-go muffin met pindapasta en chocoladestukjes. Deze gezonde muffin met verrassende ingrediënten is helemaal vegan en olievrij! In een mum van tijd maak je de lekkerste muffins, klaar als heerlijk tussendoortje. Of eet de muffins als ontbijt, want dankzij de havermout en pompoen heb je meteen een verzadigd gevoel.
Opvallend veelzijdig, zo zou je de paprika kunnen omschrijven. Opvallend door zijn prachtige kleuren die aan gerechten meteen een zuiderse en zomerse toets geven. Veelzijdig omdat de vrucht een allrounder is in de keuken: van koud in slaatjes, over lekker opgevuld tot gekonfijt of gegrild in tal van mediterrane gerechten.
Snij de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes.
Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten.
De aanvoer van knolselder loopt op schema. Hét moment om voordelig te genieten van deze groente.
Gebruik knolselder om eender welke soep op te kruiden en/of snijd de knol in blokjes en stoof deze. Lekker zowel mét als zonder witte saus. Knolselderij bevat veel vezels en vitamine K.
Eetbare bloemen geven een meerwaarde aan ons bord en zijn leuk om in te vriezen in ijsblokjes of om salades, drankjes en desserts op te vrolijken. Ze zijn niet alledaags en geven door hun kleur, smaak en vorm een feestelijk toets aan ons gerecht. Ook bepaalde topchefs gebruiken graag eetbare bloemen om hun gerechten te verfijnen.
Rammenas: Een groter verschil is er nauwelijks te vinden in de groenterekken. De grote ronde pompoen met zijn flamboyante kleur en de slanke, zwarte rammenas met zijn witte vruchtvlees.
Eén van de vergeten groenten is de peterseliewortel, of wortelpeterselie. De groente lijkt op pastinaak, maar heeft een subtiele geur en smaak van peterselie. Het is een bijzonder en heerlijk ingrediënt in gerechten zoals soep en puree. De peterseliewortel kan in het voorjaar geplant worden en oogsten vanaf het einde van de zomer tot vroeg in het voorjaar. Eens geoogst kan de wortel een tijdje ongewassen bewaard worden op een koele en donkere plaats. De wortelpeterselie zit boordevol vitaminen en is dus de ideale gezonde vervanger voor de aardappel in koolhydraatarme gerechten. Haal de wortel in huis en proef het zelf!
De aubergine is niet alleen caloriearm (16 kcal/100 gr) maar ook erg vezelrijk. Dat maakt de aubergine een ideale groente om te bereiden in lekkere auberginegerechten
Er zijn 3 verschillende soorten selder. Lees hieronder meer over groene selder, witte selder en knolselder. Verschillende mogelijkheden voor recepten met selderij
In een vorig artikel hadden we het over prei, daarbij geven we nu enkele prei recepten om zelf thuis zelf een lekkere maatltijd te maken met prei.:
Omelet met prei, aardappen en veldsla en een lekker recept voor prei in de wok met een gepocheerd eitje.
Het oorspronkelijke gerecht van een frittata komt uit Italië. De frittata vindt zijn oorsprong op het platteland waar veel armoede was, en waardoor de mensen soms niet dagelijks een vers eetmaal konden veroorloven
Een recept dat ik verleden week on the fly in elkaar geflanst heb en waar mijn vrouwtje en ik verzot op waren.Courgette schillen en ontdoen van zijn zachte kern.
Hallo allemaal,zoals jullie prachtige recepten kunnen meedelen,vroeg ik mij af of jullie geen goede wok recepten kennen,heb sedert gisteren een wokmaar weet niet zo direct hoe te beginnen,marleen
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina