Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bosbessen zijn blauwe bessen maar blauwe bessen in onze tuin zijn ... geen bosbessen! Het verschil tussen Vaccinium myrtilus en Vaccinium corymbosum...
Het witte druifje heet officieel Muscari ‘White Magic’ en is familie van het bekende blauwe druifje.
De pure lente-uitstraling, veelzijdigheid en lange bloei zijn de sterke punten waaraan het wit druifje haar verkiezing tot ‘Lentebloeier van het Jaar 2012’ te danken heeft.
Ja hoor, ze zijn weer op pad: de slakken! Vorig jaar zagen mijn Hostas er niet meer uit op een bepaald moment, dus heb me voorgenomen om me dit jaar wat toe te leggen op het weren van slakken uit mijn tuin.
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Toch een beetje kleur erbij.Ook nieuwe boomschors (color wood) Ik weet juist niet of mijn viooltjes winterhard zullen zijn ,kheb die gekocht bij een handelaar in de straat die moest sluiten door covid regels.
Ter vervanging van de oude boomschijf, die helemaal uit elkaar was gevallen, kreeg ik dit voorjaar van een vriend een "plakje" boomstam.Binnen de kortste keren was een groot deel van de gaatjes gevuld met broed.
Vervellende Platanen. Bij deze bomen is het heel normaal dat de schors loslaat, maar door de hoge temperaturen en droogte gaat het dit jaar sneller en valt het meer op.
De peren wachten ongeduldig op warmer weer opdat de bijen zouden vliegen. De aardbeien werden eerst een beetje opgepept in de serre en sommige rassen laten zich al tot bloei verleiden en ook het mandarijnboompje doet als een schuchtere poging tot bloei.
Yin & Yang symbool nu toch bijna klaar. Alleen nog meer grind er bij mikken en de Yin punt in het Yang gedeelte maken Ik had niet verwacht dat de schors het zó goed zou doen!
De nieuwe pinda-silo schijnt te bevallen - uitgehold boomstammeke bekleed met schors - integreert goed met de Pinus - en voor één keer niet zelf gemaakt.
Schorsvlieg (Mesembrina meridiana) Voedt zich met nectar en de larve eten veel eitjes van andere vliegen. De eitjes worden in paardenmest of in koeienmest gelegd.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Voor wie niet weet waaraan ie begint - hier de afgedaagde stammen van de rambler roos "Bobby James" - doormeter is 6 cm voor de grootste. Daarnaast de schors van de oude gekapte kerselaar waar die op steunde - die was 25 cm diameter.
Voorkant van het gesloten deel van schuurtje met zwart geschilderde kant-delen (NB er moeten nog twee venstertjes met luikjes in) - In Nederland gebruikt men vaak kant-en-klare "potdekselplanken" die ook zwart maar aan beide lange kanten recht afgezaagd zijn. Dat vind ik niet mooi, mooier vind ik de schors-zijde van de plank.
Dit is eenBoompioen, roze-lila, erg mooi en stevig, gaf tot nu toe 1 bloem maar wel elk kaar meer hopen wij. De bloem is zeer groot en Annis kan het weten!
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Rijtje buxus gezet en een paar rozen Leonardo Da Vinci en voor de lol even mijn Venusbeeld erbij gezet De boomstronk ook op zijn plek gezet, die staat in de elfentuin.
Wat is natuur toch mooi he na zoveel regen of bewolkte dagen zo maanden heb eens foto genomen van lucht dat ik in men lig zetel lag aan de perenboom en je zon is er nog
Achterste deel van de tuin, lastige plek voor planten. heb het opgelost door grind en nu lijkt de boomspiegel op water vooral in de zomer met rondom klaprozen erg mooi.
Stukje achtertuin en volledige zijkant zijn schoongemaakt en hebben een vers laagje potgrond en gekleurde schors gekregen. Nog wat Hakonechloa macra 'All Gold' en Imperata cylindrica 'Red Baron' bijgeplant.
Vorig jaar een bellenboompje gekocht en dat heeft het niet gehaald maar het stekje wel . Deze weet nu niet goed of het naar boven of naar onder wil groeien .
Wij noemden dit de Ballenboom , geen idee hoe hij echt heet , de vrucht die je op de rechtse foto zit , was na 3 weken zo gegroeid dat hij klem zat.(foto middenonder
De boomstronken en wortels van de bomen worden al overgroeid door de klimop en zijn straks niet meer te zien. Deze bomen waren vorig jaar omgevallen vanwege de storm.
Er staat bij de omschrijving in plantenkiezer dat de calycanthus blad houdend is, maar volgens mij gaat hij echt zijn blad verliezen heeft iemand hier ervaring mee?
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
De Ginkgo biloba – Japanse notenboom. Ziet er prachtig uit met deze kleuren, of toch niet, want ik heb gelezen dat de blaadjes geel moeten worden in de herfst.
Dat planten sterk zijn bewijzen deze narcissen. Gisteren heb ik een boomstronk(links boven op de foto wat zichtbaar) verlegd en de narcissen vonden toch de kracht om er onder naar boven te komen.
Ik heb de Ginkgo Biloba, Japans notenboom in een grotere pot gedaan, op aanraden van jou Joukje! Aan zijn voet heb ik nog wat eenjarige Potrulaca plantjes gezet.
Over een lengte van 12 meter ook alle coniferen verdroogd. Een begin gemaakt deze te vervangen door rondhout afwisselend met houtsnippers en boomstammetjes.
Blad van de Ginkgo Biloba, Japans notenboom of Japanse Tempelboom. Deze plant mocht ik ook overnemen van de oude bewoners, samen met nog twee andere planten.
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
De seringenboompjes staan er niet meer, zijn binnen 1 jaar alle 3 stukgegaan,spijtig genoeg en weet niet waarom. En de azalea zit in de grond, tussen de vinca.
Eikenboom heeft de transplantatie overleeft, gelukkig. Net nadat hij in blad kwam, ging het vreselijk waaien dus maar even aan een gordijnrails opgebonden met verband.
Paarden maar naar hier gehaald ondanks de kersenbomen, maar schaduw hebben ze nodig met deze temperaturen . De twee rozenboompjes groeien geweldig en geen water of meststoffen gehad.
Na de storm van de afgelopen dagen komen er ineens zwarte of bruine vlekken aan de bladeren van mijn perenboompje. Weet iemand van jullie wat daar de oorzaak van kan zijn?
Meerdere keren per dag komt hij snoepen van de insecten voederblok. Mannetje en vrouwtje roodborst zaten vandaag naar elkaar te fluiten in de perenboom.
Al jaren heb ik in de perenboom, die dateert uit 1880, het gat wat in de stam zat bekleed met sempervivum. Toen het helemaal mooi vol was heeft in oktober 2018 de groene specht er in huis gehouden, hij maakte een gat tot helemaal in de linkse stam.
Kaarsenhouder is van een half boomstamstronkje, gewoon 3 gaten in geboord met frees ofte een scharnierboor 32mm diameter. Wel opletten dat je het hele kot niet in de fik steekt mat al dat droog hout eromheen.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Deze cypress - tenonder gegaan aan mijn kettingzaag - heeft het goed vlaggen ! eigenlijk was het zo - onze jonge kat Tuurke was tot halfweg geklommen en geraakte er niet meer uit - zo wilden we na drie dagen zonder eten of drinken er toch iets aan doen.
Iemand goede ideeën voor deze grote bloembak opnieuw op te vullen? Ik had gedacht aan een krentenboom in struikvorm of een zilverberk in struikvorm, beverboom, sierappel in struikvorm, koekjesboom, Sambucus Nigra, .
De blauwe geranium die zich fraai vermengde met de knolspirea en rode geum onlangs overal tussenuit opgevist en aan stok gebonden. Zeer veel kleverige reigers-of ooievaarsbekken uitgeknipt.
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Wie kan mij vertellen wat dit voor aantastingen of ziekte is de bomen van mijn buur inmiddels heb ik geen plant meer staan ik heb mijn tuintjes totaal ontruimd, verwelkingsziekte ook alles van de andere buren is aangetast. Het begon bij de brandbacterie van buur zijn walnotenboom.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina