OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Zowel onkruid als ongedierte dat we liever niet in onze tuin hebben. Vaak grijpen we dan naar chemische bestrijdingsmiddelen die jammer genoeg heel wat nadelige gevolgen hebben voor mens en dier. En omdat ieder stukje natuur waardevol is, is het goed te realiseren dat het ook anders kan!
Organisch tuinieren zit al een tijdje in de lift dus misschien is het wel opportuun om eens wat eigen bereidingen uit te proberen op het gebied van onkruidbestrijding. Producten zoals azijn, kokend water, zout en andere éénvoudige ingrediënten kunnen verschillende onkruidproblemen aan en zijn bovendien zeer goedkoop.
Een strak groen gazon! Iedere tuinier houdt er van! Niemand wil toch onaantrekkelijk bruin gras met onkruid tussen? In deze tekst vindt u enkele handige tips om uw gazon te verbeteren.
Wil je vanaf de eerste zonnige lentedag al volop van je gazon genieten, dan moet je nu in actie schieten. Pak het mos, het onkruid en de kale plekken aan, geef je gazon een flinke mestbeurt en maai het een allereerste keer. Bekijk hier de tips voor een perfect gazon
Onkruid om gek van te worden.
Een mooie tuin mooi houden is vaak een hele klus, zeker wat betreft onkruid. Wanneer de temperaturen warmer worden zijn ze daar die vervelende planten. Gisteren onkruidvrij gemaakt, morgen terug volop aanwezig. Om gek van te worden !
Velen weten echter niet wat het gazon nodig heeft en zien dit als een uitzichtloze situatie, die heel wat tijd vergt. Toch hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn.
Een prachtig gazon vraagt een goede de voorbereiding. Het resultaat is dat beetje extra moeite zeker waard. Ga hier in 6 stappen naar een perfect ingezaaid gazon...
Deze zomer had ik veel last van een onkruid dat ik niet ken (zie foto). Ik heb het een drietal maal bestreden met een onkruidverdelger voor in het gazon.
Fier op men gazon resultaat na 10 dagen toepassing van 7,5 kg/ are Floranid Permanent + 2 kg/are kieseriet en patentkali - onkruiden worden met hand verwijderd maar krijgen bijna geen kans
Mijn kip ruimt de boel na min rabarberoogst. Die mag ook iets doen voor de kost en bovendien doet ze dit graag want dan kant ze nog eens deftig onkruid pikken.
Er moet nog een bankje gestapeld, van oude stenen, Het pompoenenveld is helemaal onkruid vrij, Elke week, komt er een foto. Achterin (links), mocht ik nog takken weg laten snoeien.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
Gisteren de keien hier gelegd en verkeerd geleverde wolfsmelk uit de achtertuin opgegraven en hier gezet. Tot gisteren was dit onkruid city, dus een hele verbetering!
De eerste akker is vandaag gefreesd na er kunstmest over te hebben gestrooid en ik ben begonnen daar een net op te zetten voor de sla. Het is nog te koud om te planten dus ik kan rustig eerst het onkruid opwachten en dan nog een keer frezen of schoffelen.
Verleden jaar rond ongeveer dezelfde periode spotte ik de "avondroodrups". Vandaag eindelijk droog buiten en tijd voor wieden van onkruid en wie zie ik daar ?
Muurleeuwenbekje - staat graag tegen een muur maar doet het zeer goed als bodembedekker op een laag zand met kiezels. Bloeit maanden lang en verspreidt zich snel.
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Jakobskruiskruid (Jacobaea vulgaris) Informatieve site over dit inheemse onkruid: giftigheid voor zoogdieren, feiten en fabels, achtergrondinformatie en forum. http://www.
Dit plantje groeit in mijn tuin , het is me verkocht als kruipend bonenkruid. Geloof toch niet dat het een kruid is , Is wel een mooi kruipend plantje en bloeit Als weegbree !
De tijden veranderen de benaming ook , maar de planten blijven hetzelfde . ik laat jullie meegenieten van de begroeiing hier midden in de stad , vroeger was dit onkruid dat ze verwijderden .
Door de ontzettend natte februari is het tuinwerk dit jaar een paar weken later begonnen dan gewoonlijk en het was meteen flink aanpoten. Door de zachte winter is veel door blijven groeien (vooral onkruid!
Bij een buurvrouw die een tuin vol met onkruid (distels, paardebloemen etc )had wordt mijn eerste voorbeeld tuin voor het begin als tuinontwerper waar ik volgend jaar mee wil beginnen komen kronkelende paden in en wordt onderhouds vriendelijk. Ze heeft nog niet zulke groene vingers .
Naar het schijnt gaat fonteinkruid zowat in alle vijvers dood als ik gesprekken op het forum mag geloven. In deze vijver is het alvast een plant die het maar blijft doen, zij het niet uitbundig.
Denken en doen. Door zeeen ben ik gegaan brandingen hebben gedachten gekruld tot lokken in dalen van zwijgzaamheid klokten kleine golven tegen de wanden van mijn ziel in het kielzog van de tijd dreef dit gedicht naar de toekomst.
Daar ik het gras al weken niet gemaaid heb komen er in ons "wild gazon" enkele mooie bloemetjes in bloem. De akkerwinde en ook een mooi klein bloemetje .
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
Kruidentuintje met tijm, oregano, basilicum, snoeptomaatjes, peterselie gekrulde en platte, zurkel, bonenkruid, knoflook, dille, venkel, koriander, melissa, rozemarijn en laurier met nog een hoek rabarber en snijsla.
Allium cernuum -Indianen bieslook sier, eetbare bloemen, keukenkruid kleur lila-roze bloeit van juni tot juli familie Amaryllidaceae De Noord Amerikaanse indianen gebruikten deze als bieslook.
Gisteren de camera eens gericht op een spoor dat ik in de gazon zag toen ik het maaide. Deze ochtend bij het bekijken had ik al een mooi resultaat; twee bruine ratten.
De kleine is net zo groot als m'n duimnagel - er staan er verschillende in en rond het gazon - net als Ajuga reptans staan (en gaan) ze waar (naartoe) ze willen.
Dagelijks komt Eefke trouw naar onze vijver en vervolgens al lopend over gazon naar het terras waar ze luid kwakend eten komt vragen. Ze eet al makkelijk uit de hand !
De weg werd bedekt met een nieuwe laag fijn wit zand - zal "tegen aa beuzze" zijn van de slakken die vaak uit de border naar het vochtige gazon oversteken, en 's morgens terug de border in kruipen.
Verbaasd maar zeer blij verrast over het recuperatievermogen van gras/gazon! Amper een maand geleden was het gazon op sterven na dood, volledig uitgedroogd en geelbruin op een keiharde gescheurde en gebakken kleilaag.
Sint-janskruid (Hypericum perforatum) Wordt vaak verward met Jakobskruiskruid (Jacobaea vulgaris) Of wordt verbasterd tot Sint-jakobskruid, wat niet bestaat.