OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Eén vierkante meter lijkt klein, maar met een beetje puzzelen kun je over een heel seizoen wel tot 20 verschillende groenten kweken. Hoeveel vakken je in je moestuinbak maakt, bepaal je zelf: 9, 12 of 16.
Eindelijk kunnen de allereerste groenten de grond in! Zaai radijzen, snijsla, rucola, spinazie en erwten. Wil je in mei aardbeien eten, dan moet je ze nu planten. Is het nog veel te koud om te beginnen? Zet dan een plastiek koepel over je moestuinbak, als tijdelijke miniserre.
Vanaf nu gaat het hard in de vierkante metermoestuin: na 15 mei is de kans op nachtvorst quasi nihil en mogen alle koudegevoelige planten naar buiten: tomaten, paprika's, pepers, boontjes en koolrabi.
Lees hier alles in de reeks van de vierkantemeter moestuin van Laurence Machiels
Als alles goed gaat, valt er al wat groen in je vierkante metermoestuin te bespeuren. De radijzen, snijsla, rucola, spinazie en erwten staan nu boven, en de kropsla is aan het dikken, tot een kropje. Maar opgelet, er zijn kapers op de kust: de eerste slakken rukken uit!
We starten het nieuwe moestuinjaar in januari, een maand waar de tuinier meer aan het plannen is dan aan het handelen. Laten we dit jaar in de moestuin dan ook direct goed van start gaan. Het vroege voorjaar is tijdens de winter een stille periode in de tuin. Naast het verder oogsten van de wintergroenten, is het nu hét moment om oude zaden te controleren en nieuwe in huis te halen.
Februari is de laatste maand in rij van de meteorologische winter en vormt zo de overgangsmaand tussen winter en lente. De ideale periode dus om de moestuin te gaan voorbereiden.
Deze maand staat gekend voor zijn koude en gure dagen, al laten de weergoden het dit jaar wat afweten. We verwachten een periode van zachte temperaturen overdag afgewisseld met lichte vorstperiodes 's nachts. Start met een aantal moestuinklusjes en haal de lente toch al even in huis!
Eén vierkante meter, meer heb je niet nodig om je eigen groenten te kweken. Een afgedankte zandbak, een vergeten stukje siertuin, een streepje gazon of simpelweg een hoek van je terras of balkon: voor een vierkante meterbak vind je altijd wel een plekje.
Alles begint met een vierkante meterbak, uiteraard. Ben je een handige Harry, dan maak je je vierkante meterbak zelf, en anders er is meer dan keuze genoeg aan mooie en toffe kant-en-klare moestuinbakken.
Dit jaar ging ik volop voor een moestuin. Geïnspireerd door het concept van de vierkante meter moestuin reserveerde ik twee stroken van 5 x 1 meter om vanalles op te telen.
Vanaf november ben ik eigenaar van een goed onderhouden moestuin. Kennis van siertuinen heb ik genoeg maar nog weinig kennis op het gebied van moestuinen.
Beste tuiniers, Sinds kort beschik ik over een stuk grond van 500m². Samen met een vriend en zielsverwant willen wij onze droom waarmaken en een eigen moestuin beginnen.
Moestuin eerste jaar , gezamenlijk project onder drie buren, met als doel; verse groenten op biologische wijze geteelt, dus zelf bemest en geen chemische voedingsstoffen gebruikt. Eigen kweek en vooral gezond !
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
Ik zag dat de buurman zijn heg aan het snoeien was en ik kon nog wel wat houtsnippers gebruiken. Uiteraard vond de buurman het geen probleem als ik zijn takkenzooi opruimde.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Het ziet er maar een rommeltje uit en de bladeren waren een beetje rot maar de stengels waren voortreffelijk. Mocht iemand ervaring hebben met het kweken van gebleekte rabarber dan kan ik wel nog wat tips gebruiken.
Mijn kip ruimt de boel na min rabarberoogst. Die mag ook iets doen voor de kost en bovendien doet ze dit graag want dan kant ze nog eens deftig onkruid pikken.
Gedeelte met koolrabi, rode kool, spitskool, 2 soorten bloemkool (gewone witte en de groene "torentjes") en nog enkele radijsjes. De rest van het rijtje is al op gegeten!
Moestuin: 2de helft van maart, als de grond niet te nat is, de groentetuin plant- en zaaiklaar leggen. Vanaf dan kan het tuinieren in volle grond beginnen !
De tuin bij aankoop van ons huis: een wildernis met resten van een oude moestuin, boomgaard (met kersen-, krieken- en perenbomen, de ene al wat rotter dan de andere), coniferen, kasseien, afval.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
Deze reuze pastinaak haalde wij uit onze moestuin,gewicht 2,5 kg. Lekker verwerkt tot pastinaaksoep en geroosterd bij de eveneens geroosterde worteltjes.
De tuinen van Coursiana: domein van zes hectare, met 4 tuinen: de Engelse tuin, de bomentuin, de moestuin en de tuin met aromatische, medicinale en geurplanten. Al kuierend genoten van al dit moois.
Rechts van het pad een stuk ( B op een volgende foto aangegeven) dat ik momenteel aan het bewerken ben. De palen met frambozen en er achter de nieuwe moestuin.
Ik ben al weer zorgvuldig koolwitjes aan het kweken voor volgend jaar. Benodigdheden: een klein hoekje moestuin, enkele koolplanten en wat begrip en het geduld om nog iets later de poppen te laten hangen op muren, pergolapalen e.
Dit klein koolwitje vond ik 'snachts tijdens een ronde in de moestuin op zoek naar slakken die een hapje uit de groenten probeerden te stelen. Het voordeel van ze 'snachts te fotograferen is dat ze heel stil blijven zitten dus alle tijd om de flits en de camera te plaatsen.
Lily,U vraagt en ik geef je een antwoordje. Het pad loopt naar een "kamer" met in het midden het rozenperk en er omheen een haag van verschillende soorten struiken.
Er wonen nu drie hommels en/of solitaire bijen in mijn insectenhotel. Nog een maandje en ze worden aan het werk gezet --> bestuiven van mijn moestuintje Weet iemand wat ze aan het doen zijn: ze vullen verschillende gaatjes met grond.
Moestuin: vanaf begin maart als de grond niet te nat is, wordt de uitgespreide compost met de bovenste tuingrond goed vermengd! Daarna word de bovenlaag met een grelinette luchtig opgestaken.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
Mijn zwager (rechts) is bij zijn dochter in Rolde de oprit groter aan het maken. Hij heeft de stenen al eerder via markplaats verzameld en nu met hulp de klus geklaard bij zijn dochter.
Over dit pad, dat de scheiding vormt tussen een border en het moestuintje, loopt een dubbele pergola die op een iets langere termijn een soort 'fruitloofgang' moet worden. Tussen de palen werden 3 perenbomen geleid en twee appelaartjes.
Vandaag moest ik de Phlox douglasii 'Crackerjack' tot even op de foto zetten, hij hangt in de rotstuin over een steen. Is wel een beetje aan de grote kant, maar het is een erg dankbare plant.
Als de muurtjes weer recht staan leven we ons opnieuw uit op de aanleg van een rotstuin. Deze maakten we vorig jaar en die begint er al leuk uit te zien.
Deze moesten ze 30 euro voor hebben, heb er een gekocht voor 18 euro, zonder bloemen maar wel een mooie plant. En heb er natuurlijk nog meer gekocht, gek gek
Het verhaal achter deze maansteen rotsen, in 1991 bij een vriend een grote tuin aangelegd, met een grote rotstuin, (25 ton stenen) de maanrotsen waren toen ook van de partij. In 2003 neemt de zoon het huis over en ruimt de rotstuin, alles opgeslagen achter in de tuin.
In de nieuwe tuin doen de rozen het niet al te best, en kijk, deze sukkel die in de vorige tuin ongelukkig was is hier happy. Ze is goed bezig met sterke nieuwe takken te maken.
Van daag de laatste zaterdag van juni is de jaarlijkse paardenmarkt gehouden .Het was maar een verkorte editie , om 12 uur moesten de dieren van de mark weg zijn wegens de warmte .
Mijn allereerste plantjes gezet: een rijtje viooltjes, mijn buxusbol en een chrysant. Helaas moesten buxus en chrysant later rap verhuizen omdat het hier vooraan kletsnat werd in het najaar en winter.
@ Hugo, Het water sijpelde door de dijk waardoor we aan onze kant het ook niet droog hielden. De luiken van ons huis zijn al omlaag omdat wij, met alle andere bewoners, onze huizen moesten verlaten en verplicht evacueren.
Eergisteren mij geamuseerd met nestkastje bouwen en s' avonds was er interesse van een koppel koolmeesjes, en ik die dacht dat het te laat op het seizoen was en dat de vogels eerst moesten wennen aan de aanwezigheid van nestkastjes
Dit is voor mij nog een aandenken aan wijlen Bèr Slangen, oprichter van zijn gelijknamige rotstuin in Amby bij Maastricht. Jaaaaren geleden van hem blaadjes gekregen t.
Ik vind de witte berken tegen de blauwe lucht ook zeer sierlijk. Heb ooit eens geprobeerd het sap van een berk af te tappen maar dat is me niet gelukt.
Toen ik vroeg of er een restaurant in de buurt was, kreeg ik op mijn flikker En moesten we mee eten, zie een colombiaanse keuken. Het ziet er niet uit maar ze zijn wel heel netjes.
Tholen bestond vroeger net als de andere Zeeuwse eilanden uit allemaal kleine stukjes land die steeds weer bedijkt werden maar ook vaak weer aan het water moesten worden prijsgegeven . Vandaar dat het hier wemelt van de dijkjes en dijken die vaak aangeplant zijn met bomen.
Zicht vanuit Masca, de verloren stad van Tenerife, met zijn 68 inwoners ook de kleinste en hoogste, pas eind jaren 70 begin jaren 80 werd hier een weg aangelegd. Voorheen moesten de inwoners eerst een voettocht langs de kust doen van 4 uur en verder naar Masca op de rug van een ezel of ander dier, stel je voor dat je de melk vergeten bent als je thuis komt.
Uit onze oude rotstuin nog wat vetplantjes overgehouden en in twee teiltjes geplaatst bij het zonneterrasje in de hoek van de tuin. De vetplanten kan ik niet terugvinden op de site.
Moest wel een beetje opletten, want geen vangrails langs de weg, en als ik daar naar beneden keek was het zeker 4 tot 500 meter diep, maar wel een hele mooie route
Deze witte wisteria, moest weg bij mijn moeder in hartje zomer (juli 2013), ik dacht ik geef het een kans in mijn tuin, helaas vielen alle blaadjes uit, dacht dat die dood was.
Gisteren zag ik een lieveheersbeestje in een bak met water drijven en heb hem er snel uitgehaald door een stokje voor zijn snoet te houden en ja hij stapte er meteen op. Daarna heb ik hem in het zonnetje op een tegel gelegd.
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
Hallo Lily, Naar aanleiding van jou rotstuin perikelen, laat ik je deze foto's zien van mijn recycle tuin. Eind jaren '80 kwam Wierd Newman met het idee om van oude materialen rotstuinen te bouwen.
Het was even wat tilwerk maar nu hebben we er geen werk meer aan en net op tijd want na een avondje zingen moest ik krabben gisternacht het had gevroren.
Deze had ik onderweg gewoon bij een particulier gekocht, er zitten meer dan 10 knoppen in, moest er wel 22 euro voor betalen. maar ik vond hem zo mooi.
WIJ HEBBEN MEE GEDAAN AAN DE OPEN TUIN DAGEN VAN GROEI EN BLOEI IN ALMELO DEZE TUIN IS GELEGEN ACHTER EEN OUDE WONING VAN 1896 DUS EEN MOOIE STADSTUIN VERSCHOLEN VOOR IEDER EEN
En hier staan er veel van in de Pinus-potjes - ga 'm niet bij plantenherkenner zetten, maar moest iemand er op vallen per toeval, of het gewoon weten wat het is, dan .
Dat begint nu toch al wel op een bloemenakker te lijken. Thuis heb ik daar niet echt plaats voor maar daar, op de volkstuintjes, kan ik mijn droom waarmaken.
Hij/zij heeft snel door waar wat te halen valt. De foto is jammer genoeg van slechte kwaliteit, ik moest te snel handelen, hopelijk in de toekomst 'n betere foto.
Even terug in de tijd naar Dijk van een Tuin op 1 mei 2015 Spring hier recht tot in de Helleborustuin en ga verder naar de formele tuin, en loop naar believen verder rond.
Kweet niet of dit duidelijk is omdat ik heel vlug moest zijn en inzoomen ,maar kan iemand mij zeggen welk vogeltje dit is .Heel klein,lange staart ,lijktop een meesje maar zonderen kleuren
Dit was het zicht vandaag vanuit m'n luie relax - heb toch heel wat gedaan alvorens ik kon gaan liggen (en blijven zonder "nog aan iets te denken dat nog rap moest gedaan worden" .
Voor de grote schoonmaak (2012): Jammer voor de merels, maar die hulst moest echt weg (en de coniferen daarachter ook). Hij groeide keihard en was al veel te groot om nog zelf te knippen.
Foto uit de krant " Het laatste nieuws " regio Dender van 08/04/2015. De titel " Mooi weer lokt volkstuinders naar buiten " Met op de achtergrond mijn tuintje met de aardbeitoren.
De namiddagploeg is al volop bezig met de productie van nieuwe appels voor het najaar! (Oftewel; de bijtjes zijn al volop bezig onze bloesems te bestuiven en ik ben hen daar erg dankbaar voor!
Hommel steekt nog net zijn kont uit de akelei. Die beestjes zijn moeilijk te fotograferen, ze blijven niet lang stil zitten, of kruipen helemaal een bloem in.
De Meidoorn op de foto is ziek en zal moeten verdwijnen, heb me voorgenomen om in dat hoekje 'n rotstuintje aan te leggen, +/- 2,2 x 1,2 mtr. Wordt vervolgt!
Heerlijke dag en prachtig weer gisteren Een uitstapje naar Een dijk van een tuin in Gameren. Weer helemaal onder de indruk van de aangelegde rotstuin en als je boven op de dijk staat zie je pas hoe laag alles achter die dijk is.
Ook een vlindertje wat vaak over het hoofd wordt gezien Koevinkje (Aphantopus hyperantus) Het vrouwtje heeft een goudbruine bestuiving aan de onderkant van haar vleugels
En hier het begin van mijn hobby tuinieren. Was van de honderd volkstuintjes de eerste vrouw en mocht de boel ook met bloemen inplanten, om zo nog meer dames enthousiast te krijgen.
In wat voor album moest ik deze nu plaatsen , heb toch maar gekozen voor tuinfoto's al had natuur misschien ook gekund. Iemand wilde graag deze molen nog in volle zeilen zien ( ik meen van Joukje ) en vanmiddag zag ik dat het zover was en prachtig weer dus even er heen gefietst .
Hoewel er overal monniken stonden die beleefd doch dringend verzochten geen foto's te maken is het me toch gelukt . Maar omdat het allemaal wat snel en in het geniep moest is de kwaliteit niet geweldig .
Toch een beetje kleur erbij.Ook nieuwe boomschors (color wood) Ik weet juist niet of mijn viooltjes winterhard zullen zijn ,kheb die gekocht bij een handelaar in de straat die moest sluiten door covid regels.
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Mijn ( bijna) dagelijkse bezoeker heeft het vogelhotel goedgekeurd en moest daarna nog eens vanalles proeven.Na zich nog eens goed te zetten kijken naar mij was hij weg,lopend over de afsluiting.
Het hondje liep los, en zijn baasje was ons al voorbij gelopen. Het hondje keek naar ons en liep keihard de andere kant weer op, weg van ons en zijn baasje!
Vorige week tufstenen gehaald bij Cathy Portier voor mijn nieuw rotstuintje. 'De tufrots' Deze week bij een speciale kweker van saxifraga's 80 saxen gekocht en opnieuw gelabeld en ingeboekt in de Dbase.
De thalictrum zien uit de grond komen reeds een tijdje geleden, zien groter worden, van vorm en kleur zien veranderen, en we zijn nog lang niet aan de eigenlijke bloei, de bestuiving en het uitzaaien - mensen dat is een wonder !
Ivoorzweefvlieg (Volucella pellucens) Deze zweefvlieg is een bestuiver van hoofdzakelijk witte schermbloemen en bloemen van de braam. Ze overwinteren in de grond.
Dit jaar muurbloemen (tweejarig gezaaid) een maand geleden uitgedund en wat uitgeplant en wat volgend jaar moest gebeuren , gebeurt nu. Ze beginnen te bloeien.
Vandaag naar de botanische tuin in Brno, Tsjechie geweest. Wij waren daar voor het eerst in 1991 op een vakantie en nu 24 jaar later met vrienden voor de tweede maal.
Mijn bijenstalletje bij de volkstuintjes nadert zijn voltooiing. Enkel nog het groendak verder aanplanten en de wand voor solitaire bijen nog wat aanvullen.
Ook al hebben we maar een kleine stadstuin er is veel te beleven. Op een zonnige zondag morgen een week of twee geleden zat op haar gemak, nadat ze haar buik had rond gegeten aan de rozijnen die ik voor haar neer leg, een lijster op haar gemak door de poten gezakt te genieten in het vogelhuis.
De bloemenborder met het "onaffe" terras erachter ben tevreden van de vorm, laat ze nu maar goed doorgroeien. Ook wel spannend: dit is de eerste keer dat ik vanalles gezaaid en gepland heb.
Vandaag kregen de kinderen van de basisschool de Vrijdagmarkt in Brugge geen klassieke lessen maar mochten kiezen tussen verschillende workshops. Eén daarvan was het bouwen van een hotelletje voor solitaire bijen met recyclagematerialen, mijn stokpaardje.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Alle pinussen nigra nigra in het nieuw aangelegde bosje staan goed. Vond een denneappel met zaden in (verwonderlijk want er loopt hier een eekhoornje rond .
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Houtsnijwerk van (wijlen) Jaromir Grunlich, had een van de grootste en spectaculairste rotstuinen in Tsjechie net buiten het plaatsje Sedlo?ov in de Orlické hory (adelaarsgebergte) Woonde 5 km van ons vandaan.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Zo, zijn we van die 2 BV's af - Dat de Pinus Nigra Nigra 'Austriaca' mijn favoriet is, weten sommigen al, of je moest zonet met de Pluto-shuttle geland zijn (en al Digituin, oeps Tuinvrienden lid.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Juffertje-in-het-groen (Nigella damascena) is een eenjarige plant van het plantengeslacht Nigelle (Nigella) uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De soort wordt in tuinen als sierplant toegepast.
Op de terreinen waar er volgend jaar een paar tientallen volkstuintjes komen, ben ik momenteel een bijenstal aan het optimmeren voor 4 à 5 kasten. Hopelijk valt het weer in de komende dagen wat mee, dan kan ik het dakje afdichten, gereed voor het sedumdak dat er ook nog op komt.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De tamme kastanje De tamme kastanje (Castanea sativa) is een loofboom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae), die van nature voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De boom kan een hoogte bereiken van 25-35 meter.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina