Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Erfafsluitingen in kunststof: Er zijn verschillende soorten erfafsluitingen te koop in de handel. Afhankelijk van wat de wensen of eisen zijn kan men kiezen tussen beton, steen, hout of natuurlijke afsluitingen.
Niet veel tijd om een origineel Valentijnboeket in huis te halen? Geen paniek : koop een 2 tal mooie rode Amaryllissen en je kan aan de slag.: Amaryllissen met harten schakelketting
Op een terras of balkon met weinig plaats zorgen hangmanden voor een massa bloemen op ooghoogte, zonder dat ze plaats innemen. Als je ze regelmatig water geeft, heb je er de hele zomer geniet van. Let wel even op, wanneer je je hangmand vult; daar zijn een paar trucjes voor.
Windowfarming of raamtuinieren is de nieuwe trend in het verticaal tuinieren. Wil je een tuin maar heb je er de plaats niet voor? dan is de windowfarm iets voor jou!
Hallo, Ik ben op zoek naar minimum 100 proefbuisjes in plastic voor het maken van boeketjes en bloemstukjes voor het huwelijk van mijn dochter. Kan iemand mij helpen aan een adres (liefst Brussel of Vlaams Brabant) waar ik ze goedkoop kan inkopen want in een bloemenwinkel per stuk zal waarschijnlijk wel duurder zijn.
En staat ook nog mooi in verschillende settings. Tip: gebruik waxinelichtje met een doorzichtig plastic cupje want deze geven ook licht naar beneden en zie je het hout.
Heb 2 kettingen voor de kettingzaag - één redelijk versleten om door aarde (dat maakt bot) en hout te zagen, gaat traag dus, en één nieuwke vlijmscherp - dat gaat als door gesmolten boter door het droge hout ! het zaagsel doe ik als ruwer materiaal op de komposthoop tussen grasmaaisel van gisteren.
Het kasje voor de orgidias is ook zo goed als klaar, morgen kan ik er de planten in gaan zetten. 4 x 3 meter Het kasje afgekeken bij een kweker, die een soort gaas plastic gebruikt tegen de zon.
Een eenvoudig bewatering systeem meegebracht van Intratuin, nog geen 5 euro voor 6 stuks. Neem een plastic fles, snij de bodem eraf en draai het plastic buisje erop, steek in de grond en vul met water.
Net mijn bloemenzee terug opgehangen, de plastic hanger was bezweken onder het gewicht. Gelukkig blijven er nog genoeg bloemen over om verder van te genieten.
Deze cypress - tenonder gegaan aan mijn kettingzaag - heeft het goed vlaggen ! eigenlijk was het zo - onze jonge kat Tuurke was tot halfweg geklommen en geraakte er niet meer uit - zo wilden we na drie dagen zonder eten of drinken er toch iets aan doen.
De Clematis viticella ‘Purperea Plena Elegans’ heeft gevulde, roodpaarse bloemen, op lange stelen.Staat bij mij naast schuurtje klimt langs een ketting.
Had een stek gekregen van een Thunbergia mysorensis Maar van alles geprobeert maar er gebeurde niks, alleen maar rotten. Maar tot mijn verbazing een week geleden is er toch een scheut uitgekomen van een stek.
De aarbeien buiten onse tuin in de sloot ,deze week zijn we begonnen om ze opteeten ,ze groeien in een grote plastiek bak en deze hebben wij gekregen van een oude buurman , dus die kunje niet weg doen geen ruite in de tuin dan maar inde sloot achter de tuin in de mand mooi toch?
Steeds groen - vaste waarde in winter en zomertuin - beter dan plastic over/in/tegen uw omheining - is niet moeilijk te onderhouden, desnoods gewoon met de haagschaar effe erdoor, en de "lange tuten" gewoon weg/uittrekken (ze schieten wel makkelijk wortel, afleggers, dus niet te lang z'n gang laten gaan) - ik hou er wel niet van als ze hoog in de cypress klimmen - heb ooit één cypress geheel van klimop ontdaan - LASTIG - sedertdien hou ik ze onderaan aan de stammen in de gaten.
De klimhortensia staat weer in bloei. We hebben 'm daar gezet omdat er een versleten plastieken plantentunnel in de wei achter staat, zodat die een beetje uit het zicht is.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
Achter de tuin liggen vlakbij de weides met koeien en paarden, met de Koude Beek erlangs, en volop WIlgen. Deze zijn zaterdag gesnoeid door vrijwilligers die elk jaar een deel doen.
Naast het driehoekig hokje staat de Nolina Nesonii beschut voor de winterellende met een vlieszak en de voetjes met plastiek afgedekt zodat ze enigzins droog blijven.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
De Vlinderboom of Buddleja is aan deze kant van de schutting te zien, maar heeft besloten aan de slootkant de meeste bloemen te tonen. Helaas dus achter de schutting.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Dit is een plekej inde zon langs de schutting vlalbij het huis. Moet wel elke dag water hebben, omdat het potten zijn maar altijd fijn om naar te kijken.
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Achterste deel van de tuin, lastige plek voor planten. heb het opgelost door grind en nu lijkt de boomspiegel op water vooral in de zomer met rondom klaprozen erg mooi.
Stengelvanger (eigen fabrikaat) = geplastifieerde hardstalen draad zo spiraalvormig geplooid met een stukje van 5 cm dat als "scharnier" in de holte van een afgezaagde bamboestok past. Dient om planten te steunen met lange stengels die riskeren om te vallen.
Voor R en mijzelf ook mag het best wat meer winter worden - we verlangen naar de stilte na de sneeuwval, de gezuiverde lucht, en de stralende zon op klaar-blauwe hemel.
De Epipactis die is komen aanwaaien heeft een, voor ons, lastig plekje uitgekozen dicht onder de Bletilla's. Er is nauwelijks een behoorlijke foto van te maken.
De hesperis -achter bij de schutting- zorgt er weer voor dat dat het gat is opgevuld. Heb in het voorjaar twee toppen van deze plant aan de praat gekregen.
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
In de serre, dankbaar voor de beschutting tegen de felle wind die probeert aan de pannen te rukken en de bij wijlen overvloedige buien komen er steeds meer planten in bloei.
3 week terug deze plantenbak gemaakt om de schutting te laten begroeien. Heb er een hedera en een kamperfoelie in gezet, later komt er nog kattekruid bij in.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Hier vandaag wat grauw - maar anders zitten we hier met de breng-pizza in de late zonnestralen. De geur van Bobby James (niet in beeld) en de Kiftsgate moet dan optornen tegen pikante pepers, paprika en ansjovis .
Het is elk jaar een feestje als deze clematis gaat bloeien. Dit voorjaar heb ik hem helemaal tot de grond teruggesnoeid omdat hij nogal verwilderd was en onderin niet veel bloei meer zat.
Door de coronaperikelen is het lastig om aan leuke nieuwe rotsplanten te komen: alles is afgelast! Gelukkig verraste Jan Tholhuijsen ons met deze mooie Astilbe.
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
De kauwen waren opmerkelijk rustig vandaag - zaten mooi in koppeltjes op takjes in enige zeldzame zonnestralen te turen naar het lekkers op het gras - waar de jumbo's ze geen kans lieten.
Dit houtduivennest wordt hopelijk ook nog eens betrokken. Ze waren er aan begonnen (zie eerdere foto's) maar nu staat het leeg (als ik maar geen leegstandbelasting zal moeten betalen)
\"Wat de toekomst brengen moge\" Om haar heen houden de bloemen de adem in de tijd staat even stil evenals de bruid haar stralende houding duidt dat zij de toekomst met open blik tegemoet zal treden over 2 uurtjes klinkt haar \"Ja!\" eljo groet-je De bruid kennen wij niet, daarom des te mooier.
Ook inmiddels uitgebloeid maar kwam hem tegen in juli-map en vond hem zo stralend. Twee jaar geleden zag ik tropisch aandoende vogeltjes de zaden snoepen.
De werktafel met bijbehorende beschutting om op het veld lekker beschut te kunnen werken. Een zelf gemaakte lekker lichte aanaarder om de aardappels en peen te verzorgen met een laag extra aarde.
Het voormalig postkantoor en daarna belastingkantoor, heden een horeca gelegenheid, op de achtergrond "De Grote Kerk (Onze Lieve Vrouwe Kerk), en op de voorgrond het partyschip "Spinola".
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats - verdoken achter grote varens en onder hulsttakken - kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Nog lastiger te fotograferen is de kolibrievlinder (Macroglossum stellatarum), die zijn echt snel. (Heb maar een simpele camera) Is bijna net zo snel met zijn vleugelslagen als een wolzwever (300 slagen per minuut !
Luzula nivea, een kleinere en fijnere grassoort, ideaal om tussen hogere bloemen te planten, als beschutting, als steun. Ook heel handig om beetje de lelijke stengels/bladeren te camoufleren na de bloei van bvb papavers
Oktober 2013 - de passiebloem doet het fantastisch tegen de schutting, hij houdt duidelijk ook van rozenkorrels; het Engelse gras dat eronder staat kan beduidend beter tegen hondenurine dan het gazongras!
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Ergens in Duitsland, op de terugweg van een weekje Berlijn, zag ik een mega groot veld vol klaprozen. Hup van de snelweg af, kris kras over boerenlandweggetjes tot ik het veld gevonden had.
Ergens in Duitsland, op de terugweg van een weekje Berlijn, zag ik een mega groot veld vol klaprozen. Hup van de snelweg af, kris kras over boerenlandweggetjes tot ik het veld gevonden had.
Dichtje week 27 Glimlach. Als een grauwsluier valt de zondag over mij heen vogels trekken zich er niks van aan en knetteren of zingen hun lied ook de planten en bloemen storen zich niet aan dit verre van zondagsgevoel en stralen hun oranje kleur zó dat mijn glimlach zich vanzelf ontplooit in reine warmte op naar het kopje wortelsoep.
Dichtje week 18 5 mei bijna voorbij. De zon was zorgzaam deze dag ik kijk om mij heen zie stralend goud-geel-groen van deze vrijheid krijg ik nooit genoeg het kijken naar de verschillende kleuren of het nu past of niet het zal de plant of struik een zorg zijn ze gunnen zichzelf hun eigen tijd van ruimte nemen en soms help ik een handje mee.
Tweede aanplant fase gedaan en geplant Doronicum , Phlox 'The King' , Astilbe 'Red Sentinel' ,Erysimum 'Red Jep' ,Erysimum 'Yellow Bird' , Delphinium 'Summer Skies' en Hemerocallis.Hierna de 3de fase bamboes aanplanten en bamboe schermen voor de schutting.
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
Geen paddestoelen. Fijngeknepen \"smurfenklei\" uit diepere lagen om te drogen in de zon (Heermoeswortels ook) en later te vergruizen en aldus de mineralen weer aan grond toe te voegen.
De foto is zeker niet van hoge kwaliteit maar ik wou hem toch plaatsen om het verhaal. Wat u hier ziet is niet wat u spontaan zou denken, maar het omgekeerde.
Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Meestal zie je na een paar jaar, de buxus gele/bruine blaadjes krijgen, soms door droogte soms door uitputting van de grond.
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
Zwartkopvuurkevertjes. De afgelopen week is vooruit gespurt wanneer ik de tuin bezie voel ik weer waar al die uren liggen en neem nu de tijd voor kuier.
Ik vind het momenteel erg lastig mooie foto's te maken; het groeit maar en doet maar allemaal en tegelijk: heel chaotisch. Maar dat kan ook mijn state of mind zijn.
Dichtje week 29 Mijn buurman boer. Met zijn hand op mijn schouder kijkt hij mij doordringend aan en vertelt gedreven in het platte Duits over al zijn doen.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Zo, zijn we van die 2 BV's af - Dat de Pinus Nigra Nigra 'Austriaca' mijn favoriet is, weten sommigen al, of je moest zonet met de Pluto-shuttle geland zijn (en al Digituin, oeps Tuinvrienden lid.
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
Ik blijf het indrukwekkende dieren vinden. En dat ze schade zouden doen aan je planten is volgens mij toch wat overdreven want ik merk er hier maar weinig van.
Hier en daar verschijnen er elk jaar weer wel planten op plekken waar ik me niet van kan herinneren dat ik ze daar ooit gezet heb zoals hier tussen de varens aan het zonneterras
De roze \"Double Picotée\" en de donkere \"Double Slaty Blue\". Het is grappig om te zien dat de kleuren van deze laatste op foto heel anders lijken dan in werkelijkheid.
Een vijver vol salamanders! (Je ziet ze niet altijd, maar dat maakt het net interessant om aan tafel te zitten naast de vijver en af en toe verrast te worden door een kruipend of luchthappend exemplaar)
't Blijft toch een gek idee dat deze zelfde tuin over een maand of twee vol rozen staat van wel 1,5 meter tot zelfs 3 meter hoog! Voorlopig ziet het er eigenlijk best nog kaal uit met hier en daar bolgewassen die uitnodigen om van de zomer te dromen!
De gele lissen komen stilaan bovenpiepen. Over een paar maanden zullen zij weer fungeren als verloskwartier voor zovele libellen en waterjuffers die hier uit hun larvestadium het luchtruim zullen kiezen.
Naar het schijnt gaat fonteinkruid zowat in alle vijvers dood als ik gesprekken op het forum mag geloven. In deze vijver is het alvast een plant die het maar blijft doen, zij het niet uitbundig.
Hoewel ze niet volop in de zon staan, zijn deze tulpen na vorig jaar toch goed teruggekomen en zelfs uitgebreid. Ze staan wel kurkdroog in iets wat ik "warme schaduw" zou durven noemen (ze staan namelijk vlak naast een drukke weg en naast een tuinpad dat wél in de zon ligt en dus 's zomers heel warm wordt!
Gek genoeg lijken deze niet op de foto in de Plantengids (van ons forum), maar enig opzoekingswerk leert me dat dit toch echt wel de juiste T.pulchella violacea is .
Vorig jaar was dit nog een kamerplant. Voor we op reis gingen, gaf ik hem de vrijheid en nu de winter voorbij is, lijkt het me dat dit hem goed bevalt!
Vorig jaar bouwde ik deze omheining in wilgentakken om de pioenen te ondersteunen en dat gaf best een mooi effect toen alles in bloei stond. Dit jaar lijken ze echter maar iel op te komen .
Leopold II (Onze tweede haan) is echt wel aangenamer in de omgang dan zijn illustere naamgenoot. Kraaien doet hij nog altijd met een vreemd accent, maar ja, wat wil je; het is een Barnevelder-kriel, een Nederlands ras dus, die ik in Gent gekocht heb .
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
De aardbeitjes vormen al volop bloei. Dit jaar dek ik, als de vruchten beginnen rijpen, de boel goed af met een net zodat de merels weer niet met al dat lekkers gaan lopen!
Leuke kinderen heb ik toch! Toen ze hoorden dat er een merelpaar zat te broeden in de klimop werd dat stuk tuin meteen deskundig afgezet met kegels zodat ze er met hun gocart of fietsen niet langs zouden rijden.
Merelnestje in de klimop vlak naast het tuinpad. Er zitten twee, al vrij grote, kuikens in en pa en ma merel vliegen af en aan en plunderen de regenwormen uit mijn gazon!
Zou het dan toch aan het lukken zijn om mos op de fontein te laten groeien? Dit toefje zit er nu intussen al een paar weken op en lijkt zich stilaan uit te breiden .
Ik was foto's aan het nemen en schrok toen deze lieftallige dame ineens vlak naast me zat! Enige gereserveerdheid is onze kippen totaal onbekend, ze lijken soms zelfs aanstalten te maken om op onze schoot te gaan zitten.
Aan de uitlopers van Disporum zie je vaak niet wat voor plant het uiteindelijk gaat worden. Ik vind het grappig dat deze planten als ze nog zo klein zijn al hun bloemen een beetje laten zien terwijl ze nog lang niet aan het bloeien zijn!
Niet alleen de bloemen van rozen fascineren me. Ik verwonder me nog altijd dat de bladeren van verschillende rozensoorten en -variëteiten zo'n uiteenlopende vormen, kleuren en texturen kunnen hebben.
De namiddagploeg is al volop bezig met de productie van nieuwe appels voor het najaar! (Oftewel; de bijtjes zijn al volop bezig onze bloesems te bestuiven en ik ben hen daar erg dankbaar voor!
Je zou hier soms bijna vergeten dat Antwerpen zo dichtbij is en dat het dorp eigenlijk meer en meer aan het verstedelijken is. Jammer dat de weide achter de tuin op de gewestplannen staat ingekleurd als woongebied en dat het geheel eigenlijk al verkaveld is.
Ik heb hier vaak de indruk dat aronskelken graag met de achterkant naar het publiek groeien! Er staan hier een aantal zeer mooie soorten maar vaak kijk je enkel tegen de achterkant van het schutblad aan.
Een rijtje "foute" boshyacinten ('t Zijn Spaanse, vandaar). Gezien er hier in de buurt echter helemaal geen natuurlijke populatie inheemse boshyacinten is, zal de impact quasi nihil zijn.
Deze planten waren zo erg beschadigd door de vorst, dat ik de gelegenheid heb aangegrepen om ze even te verplanten. Nu ineens lijken ze toch nog mooi te gaan bloeien!
In het ene groente-en kruidenvak staan de aardbeien in bloei, in het andere heb ik rode pepers, rucola, koriander en snijbiet geplant. Als ik het goed inschat zijn dat wel zaken die ik regelmatig gebruik in de keuken .
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
De bloem van de aronskelk is helaas door de vorst beschadigd. Het blad ontvouwt zich nu echter majestueus en lijkt zich bijna als een cobra over de boeddha te buigen om hem tegen de regen te schutten .
Deze plantjes doen het goed tussen de steunen van de schommel. Het is dan wel de "foute" soort, maar gezien er hier geen natuurlijke populatie in kilometers omtrek voorkomt, zal het niet zo'n kwaad kunnen zeker?
Nieuw sinds vorig jaar en nu al een stevige "struik" met hier en daar al wat bloemen! Nog maar eens het bewijs dat je pioenen best koopt bij een goede kweker zodat je planten meteen een goede start hebben.
Het wat wildere hoekje bij het speelveldje; de omheining is niet om de planten binnen te houden, maar wel om eventuele ballen buiten te houden! En dat lukt behoorlijk (gelukkig zijn mijn kinderen geen grote voetballers!
Deze plant is al meer dan tien jaar oud en de stam is intussen mooi dik geworden. Met wat fantasie zou je hem zelfs bijna voor een miniatuur-baobab kunnen aanzien!
Dit begint er naar mijn mening toch meer en meer uit te zien als zo'n fontein die je in de Provence wel meer tegenkomt. De begroeiing lijkt ook stilaan aan te slaan!
Hier zie je mooi waar de naam "dubbelloof" van komt! Het fertiele blad ziet er heel anders uit dan het gewone blad en steekt op een bizarre manier recht omhoog.
Sarracenia purpurea: een onbenaamde cultivar die ik vorig jaar als kamerplant kocht en na langzaam wennen aan de zon in het veenmoerasje zette. Dit blijkt de meest winterharde Sarracenia in onze vijver tot nu toe!
Dit lijkt wel een beetje op een Drosera rotundifolia, maar die heb ik nooit geplant. Zou dit een zaailing kunnen zijn die "meegelift" is met de nieuwe Sarracenia-aankopen?
Typhonium venosum: staat nu al twee jaar zonder bescherming in de tuin en bloeit ieder voorjaar weer met die heerlijk ruikende bloemen! (Heerlijk ruikend, als je tenminste een vlieg bent en verzot bent op alles wat een lijkgeur heeft hé!
Typhonium venosum: staat nu al twee jaar zonder bescherming in de tuin en bloeit ieder voorjaar weer met die heerlijk ruikende bloemen! (Heerlijk ruikend, als je tenminste een vlieg bent en verzot bent op alles wat een lijkgeur heeft hé!
Paeonia "Duchesse de Némours": tot voor kort de enige pioenen die ik in de tuin had. Ondertussen is ook Paonia officinalis "Rubra Plena" aangeplant, maar op de bloemen zal ik nog even moeten wachten.
Dracunculus vulgaris: een geurtje dat blijkbaar erg aantrekkelijk is als je een vlieg bent. Ik beschrijf het altijd als de geur van een paard dat al een week dood naast de weg ligt (vraag me niet hoe ik weet hoe dat ruikt!
Overzichtsfoto: vooraan de siertuin, achteraan het speelveldje van de kinderen. Het "poortje" wordt stilaan ingepalmd door een doornloze klimroos (Zéphyrine Drouhin") en de beukenhaag krijgt stilaan de vorm van een kasteel: over een paar jaren hoop ik overtuigende kantelen te kunnen snoeien op de top van de toren.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina