Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Niet veel tijd om een origineel Valentijnboeket in huis te halen? Geen paniek : koop een 2 tal mooie rode Amaryllissen en je kan aan de slag.: Amaryllissen met harten schakelketting
Windowfarming of raamtuinieren is de nieuwe trend in het verticaal tuinieren. Wil je een tuin maar heb je er de plaats niet voor? dan is de windowfarm iets voor jou!
Mist wordt vaak geassocieerd met minder positieve zaken. Denk maar aan de talloze kettingbotsingen die gebeuren door dichte mist, de verkoudheden als gevolg van de natte killige mist.
Op een terras of balkon met weinig plaats zorgen hangmanden voor een massa bloemen op ooghoogte, zonder dat ze plaats innemen. Als je ze regelmatig water geeft, heb je er de hele zomer geniet van. Let wel even op, wanneer je je hangmand vult; daar zijn een paar trucjes voor.
Wat is onkruid? Voor de ene een vervelende plant die met alle mogelijke middelen uit de tuin wordt geweerd. Voor de andere een geschenk van de natuur die alleen maar voordelen biedt. Het is maar hoe je het bekijkt. Want eigenlijk bestaat “onkruid” niet maar is het een concept dat we zelf hebben bedacht.
Heb 2 kettingen voor de kettingzaag - één redelijk versleten om door aarde (dat maakt bot) en hout te zagen, gaat traag dus, en één nieuwke vlijmscherp - dat gaat als door gesmolten boter door het droge hout ! het zaagsel doe ik als ruwer materiaal op de komposthoop tussen grasmaaisel van gisteren.
Deze cypress - tenonder gegaan aan mijn kettingzaag - heeft het goed vlaggen ! eigenlijk was het zo - onze jonge kat Tuurke was tot halfweg geklommen en geraakte er niet meer uit - zo wilden we na drie dagen zonder eten of drinken er toch iets aan doen.
De Clematis viticella ‘Purperea Plena Elegans’ heeft gevulde, roodpaarse bloemen, op lange stelen.Staat bij mij naast schuurtje klimt langs een ketting.
Achter de tuin liggen vlakbij de weides met koeien en paarden, met de Koude Beek erlangs, en volop WIlgen. Deze zijn zaterdag gesnoeid door vrijwilligers die elk jaar een deel doen.
En staat ook nog mooi in verschillende settings. Tip: gebruik waxinelichtje met een doorzichtig plastic cupje want deze geven ook licht naar beneden en zie je het hout.
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
De Vlinderboom of Buddleja is aan deze kant van de schutting te zien, maar heeft besloten aan de slootkant de meeste bloemen te tonen. Helaas dus achter de schutting.
Dit is een plekej inde zon langs de schutting vlalbij het huis. Moet wel elke dag water hebben, omdat het potten zijn maar altijd fijn om naar te kijken.
Voor R en mijzelf ook mag het best wat meer winter worden - we verlangen naar de stilte na de sneeuwval, de gezuiverde lucht, en de stralende zon op klaar-blauwe hemel.
De hesperis -achter bij de schutting- zorgt er weer voor dat dat het gat is opgevuld. Heb in het voorjaar twee toppen van deze plant aan de praat gekregen.
In de serre, dankbaar voor de beschutting tegen de felle wind die probeert aan de pannen te rukken en de bij wijlen overvloedige buien komen er steeds meer planten in bloei.
3 week terug deze plantenbak gemaakt om de schutting te laten begroeien. Heb er een hedera en een kamperfoelie in gezet, later komt er nog kattekruid bij in.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Hier vandaag wat grauw - maar anders zitten we hier met de breng-pizza in de late zonnestralen. De geur van Bobby James (niet in beeld) en de Kiftsgate moet dan optornen tegen pikante pepers, paprika en ansjovis .
Het is elk jaar een feestje als deze clematis gaat bloeien. Dit voorjaar heb ik hem helemaal tot de grond teruggesnoeid omdat hij nogal verwilderd was en onderin niet veel bloei meer zat.
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
De kauwen waren opmerkelijk rustig vandaag - zaten mooi in koppeltjes op takjes in enige zeldzame zonnestralen te turen naar het lekkers op het gras - waar de jumbo's ze geen kans lieten.
\"Wat de toekomst brengen moge\" Om haar heen houden de bloemen de adem in de tijd staat even stil evenals de bruid haar stralende houding duidt dat zij de toekomst met open blik tegemoet zal treden over 2 uurtjes klinkt haar \"Ja!\" eljo groet-je De bruid kennen wij niet, daarom des te mooier.
Ook inmiddels uitgebloeid maar kwam hem tegen in juli-map en vond hem zo stralend. Twee jaar geleden zag ik tropisch aandoende vogeltjes de zaden snoepen.
De werktafel met bijbehorende beschutting om op het veld lekker beschut te kunnen werken. Een zelf gemaakte lekker lichte aanaarder om de aardappels en peen te verzorgen met een laag extra aarde.
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats - verdoken achter grote varens en onder hulsttakken - kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Luzula nivea, een kleinere en fijnere grassoort, ideaal om tussen hogere bloemen te planten, als beschutting, als steun. Ook heel handig om beetje de lelijke stengels/bladeren te camoufleren na de bloei van bvb papavers
Oktober 2013 - de passiebloem doet het fantastisch tegen de schutting, hij houdt duidelijk ook van rozenkorrels; het Engelse gras dat eronder staat kan beduidend beter tegen hondenurine dan het gazongras!
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Ergens in Duitsland, op de terugweg van een weekje Berlijn, zag ik een mega groot veld vol klaprozen. Hup van de snelweg af, kris kras over boerenlandweggetjes tot ik het veld gevonden had.
Ergens in Duitsland, op de terugweg van een weekje Berlijn, zag ik een mega groot veld vol klaprozen. Hup van de snelweg af, kris kras over boerenlandweggetjes tot ik het veld gevonden had.
Dichtje week 27 Glimlach. Als een grauwsluier valt de zondag over mij heen vogels trekken zich er niks van aan en knetteren of zingen hun lied ook de planten en bloemen storen zich niet aan dit verre van zondagsgevoel en stralen hun oranje kleur zó dat mijn glimlach zich vanzelf ontplooit in reine warmte op naar het kopje wortelsoep.
Dichtje week 18 5 mei bijna voorbij. De zon was zorgzaam deze dag ik kijk om mij heen zie stralend goud-geel-groen van deze vrijheid krijg ik nooit genoeg het kijken naar de verschillende kleuren of het nu past of niet het zal de plant of struik een zorg zijn ze gunnen zichzelf hun eigen tijd van ruimte nemen en soms help ik een handje mee.
Tweede aanplant fase gedaan en geplant Doronicum , Phlox 'The King' , Astilbe 'Red Sentinel' ,Erysimum 'Red Jep' ,Erysimum 'Yellow Bird' , Delphinium 'Summer Skies' en Hemerocallis.Hierna de 3de fase bamboes aanplanten en bamboe schermen voor de schutting.
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
Geen paddestoelen. Fijngeknepen \"smurfenklei\" uit diepere lagen om te drogen in de zon (Heermoeswortels ook) en later te vergruizen en aldus de mineralen weer aan grond toe te voegen.
De foto is zeker niet van hoge kwaliteit maar ik wou hem toch plaatsen om het verhaal. Wat u hier ziet is niet wat u spontaan zou denken, maar het omgekeerde.
Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Meestal zie je na een paar jaar, de buxus gele/bruine blaadjes krijgen, soms door droogte soms door uitputting van de grond.
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
Zwartkopvuurkevertjes. De afgelopen week is vooruit gespurt wanneer ik de tuin bezie voel ik weer waar al die uren liggen en neem nu de tijd voor kuier.
Dichtje week 29 Mijn buurman boer. Met zijn hand op mijn schouder kijkt hij mij doordringend aan en vertelt gedreven in het platte Duits over al zijn doen.
Zo, zijn we van die 2 BV's af - Dat de Pinus Nigra Nigra 'Austriaca' mijn favoriet is, weten sommigen al, of je moest zonet met de Pluto-shuttle geland zijn (en al Digituin, oeps Tuinvrienden lid.
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina