Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bloedluizen zijn heel kleine (tot 1 mm) bloedzuigende mijten die zich ’s nachts met bloed van kippen en ander gevogelte voeden; overdag zijn ze bijna niet op te merken en verstoppen ze zich in kieren en spleten.
Al te vaak zie je het. Mensen planten een boom in de tuin zonder al te veel na te denken over de gevolgen. Natuurlijk zijn de gevolgen behoorlijk logisch, een boom zorgt uiteraard voor schaduw en afval…
In de winter is er weinig werk in de tuin. Daarom werd de winter gebruikt om een nieuw kippenhok te maken, met onderren om marters en vossen te slim af te zijn.
Kijk Diety, dit is ons kippenhok . De deur en twee linkse vensters is mijn \"zaaghok + bergplaats voor het hout\" en via daar is er een achterdeur die naar het kippenhok leidt.
Ik zag dat de buurman zijn heg aan het snoeien was en ik kon nog wel wat houtsnippers gebruiken. Uiteraard vond de buurman het geen probleem als ik zijn takkenzooi opruimde.
Dit weekend de mussenflat opgepimpt en er een stoplicht van gemaakt. Vandaag hoog tegen de klompenhok opgehangen, hopelijk gaan de musjes nu niet meer onder de dakpannen van de klompenhok nestelen, ze komen er altijd klem in te zitten.
Het paadje naar varkensstal. Daar hebben ook de konijnen en de legkippen hun hok en als de katten 's avonds niet tijdig binnen zijn slapen ze daar in het zachte stro.
Onze kippenfamilie aan hun nieuwjaarsmenu; Aardappelpurée met boontjes,rode kool ,pompoen en dit op een bedje van witloof. En zoals je ziet zit de baas op kop van het dinée.
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
Ik was foto's aan het nemen en schrok toen deze lieftallige dame ineens vlak naast me zat! Enige gereserveerdheid is onze kippen totaal onbekend, ze lijken soms zelfs aanstalten te maken om op onze schoot te gaan zitten.
Onze nieuwste aanwinsten: Twee late kuikentjes van de legkippen waarvan de moederkloek heel blij is dat ze eindelijk weer eens een zandbad kan nemen. Een bastaardkrielkipje met een snor, speciaal aangeschaft om de eieren van de legkippen uit te broeden.
16-4-2013 nieuwe aanplant bij en in de vijver(liriope spicata,aster dumosus'Prof.Anton Kippenberg',Iris 'Cats eye',Iris pseudacorus,Acorus gramineus,Rudbeckia'Maroccan sun',Poollicht en Hemerocallis'French lingerie')
Nog een stuk border afgewerkt met Heuchera's,heel kleine Buddleja's,Callicarpa, Hemerocallis,Pennisetum,Ceanothus. Enkel de Photinia's,Erysimum en de Cupressus zijn blijven staan.
Wat ik al allemaal niet moet doen om Chevy uit dit stukje tuin te houden. Het ziet er niet uit, maar de planten hebben even geen last van die graver op vier poten.
Onze Opa is overleden na een langdurige periode van ziekte. Verleden week werd zijn as, in het bijzijn van familie en vrienden, uitgestrooid in onze tuin.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
We kwamen langs dit weiland, waar een koe met haar achter lichaam in de sloot lag. De boer kwam er net aan en bond twee touwen aan de voorpoten en aan de tractor vast.
Denkelijk een Albino Sprinkhaan Deze 'Bleke bet' scharrelt de hele zomer al rond het huis. Hij/zij is best wel groot: van kop tot kont 7 cm (de poten niet mee gemeten!
Er wordt andaag voor ons gezorgd .Recept:Water,vlinderstruikbloem, kippenvoer,suffinia, pasta, badzout, paprikapoeder,haarmousse,kipkruiden, honeyloops,dalia, handzeep, spaghetti, groene zeep heel belangrijk!
En nee ik ga ze niet opeten, want het zijn dunne lende's op lange poten, er hangt amper vlees aan. Hopelijk vind ik een adoptie gezinnen die een haantje voor hun hennetjes willen.
Deze buren knippen niet zelf denk ik - en de ijsco man moet hier ook niet komen - "allez, voor mij eentje met 22 bollen" (ze hebben zo 2 rijen staan langs de inrit.
Een bek vol - en nu wriemelen maar met de snavel tot de peul er afvalt en het binnenste pitje vrijkomt. Lief zo tot aan z'n knietjes, daaronder lijkt het meer een Tyrannosaurus Rex.
Dichtje week 27 Avondschemer. Een dag na drukte wordt genoten door actief nietsdoen een bakje koffie hier een krantje lezen daar genieten van het mooie tennis op Wimbledon en iets later onder de overkapping even met de kippen keuvelen en samen schuilen voor een regenbuitje tot ze naar hun "tok-huis" scharrelen en het schuifje naar beneden kan iets later piepte de zon nog even door de wolken een zangvogel nam prachtig fluitend afscheid van deze dag de zon droop af door weer een buitje en ik sluit dit dichtje af in een soort "amen" gevoel.
Kon het niet nalaten om een witlof wortel - die op het erf lag bij mijn zoon- op te rapen en in een pot met wat turf te poten. Het resultaat na 20 dagen in de kast v/d verwarmingsketel is niet verkeerd.
Nieuwe blaadjes in de buxus, hopelijk wordt hij weer mooi groen. In de gaten houden wanneer er weer gespoten moet worden, anders zijn de blaadjes zo weer weg gegeten!
Deze was de basis voor mn kleine 'Heemtuin' want hij woont hier van nature: vroeger was het hier een moeras. Het tuin complex ligt ook een paar meter lager tussen de stad en de opgespoten buitenwijk.
Ik heb de Hibiscus maar in de serre gezet want de nachten beginnen koud te worden. Ik wil hem wel binnen in de kamer neer zetten maar dat zal 'm niet worden met die wervelwind op vier poten.
Eerst wordt de bal gegooid door zijn baasje en holt de hond erachter aan. Dan verderop gaan liggen, met de kop tussen de poten en als het baasje vlak bij is, spuugt hij zijn bal uit en staart dan naar de bal in afwachting van zijn baas.
Enige tijd geleden you-tube filmpje gezien over deze plant, daarin werd beweerd na de bloei de bloemstengels afknippen en na 6 weken hebben we weer een volle bloeiende plant. Afknippen doe ik idd altijd maar de herbloei valt toch wel wat tegen hoor, zeker geen volle plant.
De Franse Rozen-zonder-naam groeiden alvast als een bouquetje aan de struik; ik hoefde ze alleen nog maar af te knippen en in een vaas te zetten, et voilà .
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Voor de grote schoonmaak (2012): Jammer voor de merels, maar die hulst moest echt weg (en de coniferen daarachter ook). Hij groeide keihard en was al veel te groot om nog zelf te knippen.
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Aubrieta "Blaumeise", dit jaar nog groter geworden en wordt al een mooi tapijtje! Straks de tip van Marei weer uitvoeren, namelijk als ze zijn uitgebloeid van alles weer een laagje afknippen.
Gisteren de uitgebloeide bloemen van de hortensia afgeknipt. Zag op deze site staan dat wanneer je met je hand over de bloemen ging en ze een knisperend geluid maakten je ze ze af kon knippen.
Mijn petunia's zet ik op een omgekeerde grote emmer om de uitgebloeide bloempjes eruit te knippen Ze kunnen niet meer op de grond staan vanwege hun omvang en ik hoef ook niet zo diep te bukken De tegels zijn 50 x 50 cm dus daar kun je ongeveer het formaat aan afmeten .
Zo ziet de uitgebloeide herfstanemoon er momenteel uit. Ga ze afknippen of uittrekken Heb dit nooit eerder gezien omdat ik ze voorheen altijd voor de winter.
Aardevrouw inmiddels grotendeels bedekt door het slaapkamer geluk Eerstdaags ga ik haar weer een beetje bijwerken, schouder even modeleren en haren knippen.
Ook al hebben we maar een kleine stadstuin er is veel te beleven. Op een zonnige zondag morgen een week of twee geleden zat op haar gemak, nadat ze haar buik had rond gegeten aan de rozijnen die ik voor haar neer leg, een lijster op haar gemak door de poten gezakt te genieten in het vogelhuis.
Even de loftrompet steken over dit bescheiden, mooie, makkelijke geraniumpje. Ooit als sliertig uitsteeksel uit iemands tuin meegekregen groeit en bloeit hij nu waar ik hem ook neerzet.
Door de ontzettend natte februari is het tuinwerk dit jaar een paar weken later begonnen dan gewoonlijk en het was meteen flink aanpoten. Door de zachte winter is veel door blijven groeien (vooral onkruid!
Voederplank-klever - wanneer het dak er af is komt ie makkelijker, gaat bijna 2x zo hard heen en terug als een doorsnee mees. Heeft blijkbaar ook iets stevigere poten, en langere klauwen.
Deze nestkast op een betere plaats gehangen en kijk het bruist er al van nieuw leven - maar 't gaat snel - jongen zijn al uit en de proteïnen worden aan de lopende band aangevoerd. Of ik de kleintjes die uitvliegen ga kunnen knippen voor Ms.
Dichtje week 10 Lijnen trekken. Je hand opengeslagen in onbevangen vraag en wacht op antwoord ik kom je tegemoet streel stil met uitgestrektheid toppen levenslijnen in je hand die bij leven lippen worden en drink.
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
Aarbeien op een rug geplaatst, paadjes opgevuld, en de seringeboompjes zijn herplaatst, de poortwachters heten ze voortaan. Het terras is een stukje groter geworden vanuit praktisch nut.
Aarbeien op een rug geplaatst, paadjes opgevuld, en de seringeboompjes zijn herplaatst, de poortwachters heten ze voortaan. Het terras is een stukje groter geworden vanuit praktisch nut.
Ondanks het feit dat deze blauwe druif veel trossen oplevert, zijn er toch steeds (en ook nu al) (te)veel bladeren met bruine stippen erop. Zint me niet .
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Euphorbia amygdaloides purpurea, vroegbloeier, best op een beschutte zonnige plaats zetten of in de winter bedekken met wat dennetakken, na de bloei de uitgebloeide bloemen met stengel en al afknippen, zo krijg je mooie nieuwe stengels die volgend jaar zullen bloeien.
Ene goede vriendin mocht uit onze tuin "alles komen plukken en afknippen" wat ze kon gebruiken voor enkele bloemstukken voor een bijeenkomst. Als een dief in de nacht is ze dan overdag wezen plukken, en als bedankje heeft ze dit achtergelaten.
Week 1 ging in rust voorbij. De rode kleur van de bessen wakkerde mijn verlangen weer aan naar vliegende kleine vriendjes en in dit jonge jaar is delen fijn: Lieve gedachten.
Ik denk dat ik nu 1/3 geoogst heb. de andere 2/3 mogen nog wat rijpen - maar nu ik de bladeren wat weggenomen heb hangen de trossen veel meer in zicht voor merels en lijster, en wespen.
Dichtje week 35 Cydonia,s geluk. Aangetrokken door het geel kan ik mij niet bedwingen een tak te buigen om de vruchten strelend te bewonderen fluweelzacht glimmen ze me toe even sluit ik mijn ogen spontaan komen smaakpapillen in beweging daarom vertroetel ik de vruchten door blaadjes weg te knippen opdat de kweeperen de zon kunnen vangen en zo een gezonde spirit krijgen zich nóg voller te zuigen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De gele lis (Iris pseudacorus) is een plant uit de lissenfamilie (Iridaceae). Het is een 0,8–1 m hoge oeverplant van zoet, stilstaand of langzaam stromend water.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Bella Anna van endless summer of Hydrangea arborescens 'Invincibelle' (Pink Annabelle) Ik weet het zelf niet meer (ik heb ze allebei) Kan iemand helpen?
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
We waren stomverbaasd dit gras in bloei te zien, staat hier sinds 1999 en zou bloemloos zijn. In ons klimaat komt deze Miscanthus bij hoge uitzondering in bloei.
Maandag 21 december 2020 De winter begint tijdens een hele natte dag met hoge temperatuur. De laatste blaadjes van de Acer in pot zorgde voor een trieste aanblik.
Dichtje van week 15 Anna Paulownia Wanneer ze nieuwsgierig naar buiten treedt met haar vleugelachtig zachte huidje kan ik het niet laten haar te strelen. Mijn vingertoppen strijken behoedzaam over de uitspruitseltjes bewonderend bekijk ik de oude kleuren van haar bast een symbool van geluk.
De "Hoge Brug" (Liefdesbrug) deze wordt gebruikt door verliefde stellen om er een slotje aan te hangen en vervolgens het sleuteltje in de haven te gooien, dit in navolging van de steden Rome en Parijs.
Deze stoere had meer dan de handen vol met een hoge borst op te zetten tegen eksters en kauwen, vlaamse gaai en bonte specht om het hoopje graantjes te verdedigen voor zijn gade en zichzelf.
'k was eerst niet te vinden voor die korte liliput-tulpjes zonder steel, maar nu staan ze toch mooi in boskes tussen an andere hoge paarse, en tussen de kleine viooltjes. Geeft van ver gezien wat hetzelfde effect als gele crocussen.
In deze hoek van onze tuin leggen we altijd takjes, blad resten en dergelijke neer en de klimop bedekt dit alles. Het is al een aardig hoge berg geworden tussen de bomen.
Krijg niet zo goed het grijs blauwe kleurtje op de foto. Maar dit stekje van twee jaar terug gaat volgend voorjaar in de tuin op verschillende plaatsen.
Persicaria flink uitgedund - hoge takken eraf, nu zien we nog volop de kleine takjes met frisse blaadjes en volop bloemen - 't was trouwens weer bijtjesdag ! Oregano van her den der hier gegroepeerd.
Vervellende Platanen. Bij deze bomen is het heel normaal dat de schors loslaat, maar door de hoge temperaturen en droogte gaat het dit jaar sneller en valt het meer op.
Een koppeltje gespot in de hoge bomen van "den buiten" achter ons - ze zijn eerder al in onze tuin komen verkennen maar toen had ik de eekhoornhuisjes nog niet opgehangen. Hopelijk komen ze snel weer eens langs en ontdekken ze de 2 vrijstaande woningen (zal misschien niet snel gebeuren - ze leven graag heel ver weg in de wildernis.
Week 47 Verstild een strakke ruis van stoere eucalyptusbomen overtroeven hortend ademhalen stapje voor stapje verdwijnt de berg onder de duwende hoge stevige schoenen stuwend bloed jaagt sprankelend de glazen druppels op het voorhoofd de drang om te klimmen levert veel op want nu sta ik op de top een sukkel op sokkel de adem stokt uitzicht geeft inzicht afdalen in een nieuw begrip verlicht verruimd verstild. eljo groet-je
Zandvliet biedt vele mogelijkheden tot wandelen - bv langs de Brabantse Wal - in het Zuid-westen van de Nederlands provincie Noord-Brabant - tot max. 22 m hoogte, was het lang geleden de oever van de Schelde.
We zijn wezen wandelen in Zandvliet - aan de kust leek het me te koud met die gure wind. In de bossen is er bijna geen wind, enkel zoevend boven onze kop in de toppen van de hoge Pinus bomen, en is het zalig even op de berm in de zon te zitten met zicht op een open plein waar ze de oude bomen gerooid hebben om plaats te maken voor de vele zaailingen.
De foto is zeker niet van hoge kwaliteit maar ik wou hem toch plaatsen om het verhaal. Wat u hier ziet is niet wat u spontaan zou denken, maar het omgekeerde.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend De paarse dovenetel (Lamium purpureum) is een kleine, in West-Europa algemeen voorkomende dovenetel die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De paarse dovenetel is een 10-30 cm hoge, een- of tweejarige plant die opvalt door de kleine, 1-2 cm grote roze tot paarse bloempjes.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag BOERENWORMKRUID - TANACETUM VULGARE De gele dicht op elkaar staande op knoopjes lijkende hoofdjes met alleen buisvormige bloemen vallen boven in de tuilvormige bloeiwijze van Boerenwormkruid, Tanacetum vulgare, direct op. De hoge planten vallen ook op door hun groei in groepen.
Ik vind het momenteel erg lastig mooie foto's te maken; het groeit maar en doet maar allemaal en tegelijk: heel chaotisch. Maar dat kan ook mijn state of mind zijn.
Aan de voorkant van de woonboerderij( op het westen) hebben een gazon met bloemen borders , veel rozen en andere planten en struiken.Onze trots één grote eik van ruim 100 jaar oud waar we veel plezier aan beleven.
Staan bij mij in de straat, boom noni De beplanting van NONI is momenteel al over de gehele wereld verspreid. Zij bloeien het beste op een vruchtbare en vochtige grond met voldoende licht en hoge relatieve vochtigheid.
Deze is van 17/06/2012 - @Lily - het buxoshaagje in rozentuin was nog OK. Hoge Sophora en Gleditia geven nog veel leuke en frisse schaduw op het gazon en de vijver.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Heb je een spin al eens gevolgd bij het maken van het makkelijkste deel van haar web (moeilijkste lijkt me de basisvorm te maken, gespannen tussen hoge takken en andere uitsteeksels) .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina