Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Tips om zelf kippen te kwekekn:
Onze kippen in de tuin leggen (hopelijk) bijna dagelijks een eitje. Normaalgezien nemen we dat weg en zal de kip nog niet aan broeden denken. Zodra er een aantal eieren in hun nestje liggen bestaat de kans dat de kippen zich klaarmaken om te gaan broeden.
In de meeste gevallen willen we dat niet, maar soms zijn we juist wel op zoek naar kleine kuikens.
Bloedluizen zijn heel kleine (tot 1 mm) bloedzuigende mijten die zich ’s nachts met bloed van kippen en ander gevogelte voeden; overdag zijn ze bijna niet op te merken en verstoppen ze zich in kieren en spleten.
Hallo, Onze dikke zwarte kip (2 jaar oud) eet sinds enkele dagen bijna niet meer. Ze is wel nog redelijk vinnig en haar kam ziet er nog mooi rood uit .
Mijn kip ruimt de boel na min rabarberoogst. Die mag ook iets doen voor de kost en bovendien doet ze dit graag want dan kant ze nog eens deftig onkruid pikken.
Onze kippenfamilie aan hun nieuwjaarsmenu; Aardappelpurée met boontjes,rode kool ,pompoen en dit op een bedje van witloof. En zoals je ziet zit de baas op kop van het dinée.
Een bek vol - en nu wriemelen maar met de snavel tot de peul er afvalt en het binnenste pitje vrijkomt. Lief zo tot aan z'n knietjes, daaronder lijkt het meer een Tyrannosaurus Rex.
Een mini waterpartijtje, opgebouwd uit twee rechthoekige metserskuipen en een sober fonteintje. In elke kuip staat een witbloeiende mini-waterlelie en kikkerbeet.
Saracenia leucophyl red lip (afkomstig van deer park alabama ) enig in belgie ,niet te verkrijgen in de winkel.staat vandaag te pronken bij mijn verzameling vleesetende planten
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een nachtvlinder (Mot) Sony RX10M3- + microscoop lens 4x--1/100sec--f4--iso 100
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een insect (naam onbekend ) Sony RX10M3+microscoop lens 4x---1/100sec--f4--iso 100
Op de terugweg hoorden we een kabaal van vogels. Even verderop zagen we al vele nesten van de aalscholvers, wat leuk, die hebben ook de lente in hun kop!
Allium 'Ambassador' 31 januari 2015 Gisteravond eerst nog een regenbuitje op hun kop gehad en nu is de grond rondom hard van de vorst. Nou dan krijg je wel rode neusjes!
Aubrieta "Blaumeise", dit jaar nog groter geworden en wordt al een mooi tapijtje! Straks de tip van Marei weer uitvoeren, namelijk als ze zijn uitgebloeid van alles weer een laagje afknippen.
Had een flits, en een glimp van haar (wip)neusje gezien achter de haag - even bleef ze zitten Goed te weten dat de auto's nog geen vat op haar hebben gehad.
Op deze dijk lopen schapen met heel dikke staarten en ééntje die opvalt, omdat deze zich anders gedraagt, als een hond gaat de kop omhoog en komt kwispelend op ons af!
Denkelijk een Albino Sprinkhaan Deze 'Bleke bet' scharrelt de hele zomer al rond het huis. Hij/zij is best wel groot: van kop tot kont 7 cm (de poten niet mee gemeten!
Maar dit is nog fijner als je jeuk hebt op je kop, iets meer naar rechts graag! Op de achtergrond de Stena Line die door de Nieuwe Waterweg vaart naar zee, richting Engeland.
Overstekend wild, deze rups heb ik met een blaadje aan de overkant gezet, want op het fietspad is het niet veilig. Het lijkt wel of hij een soort antenne op zijn kop heeft!
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een wesp Sony slta58-Lens Tamron 90mm 1:1 macro +microscooplens 4x-- 175gestapelde foto's ---1/125sec-f 3.5-iso 400
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
En staat ook nog mooi in verschillende settings. Tip: gebruik waxinelichtje met een doorzichtig plastic cupje want deze geven ook licht naar beneden en zie je het hout.
In deze kuip wil ik een bloemenzee van eenjarigen maken, maar tot die tijd dient hij als schuilplaats voor onze poes Mika, die als ze er zit denkt dat de vogels haar niet zien
Kop op - de hemel kleurt mooi rood vanavond - ik laat LT de eer een foto van de rode schaapjes te plaatsen, die heeft meer horizon en is daarin gespecialiseerd - dus morgen prima weertje !
2015, en als we de kans hebben, dan doen we niets liever dan op onze bank onder de notelaar in de namiddag onze kop koffie drinken en intussen genieten van de vele vlinders en bijtjes
Deze middag had Frosti een klein eekhoorntje gepakt. Toen ik een uur later ging kijken,lag het volledig ontveld,kop afgebeten en met alle ingewanden "mooi" aan de voordeur.
16-4-2013 nieuwe aanplant bij en in de vijver(liriope spicata,aster dumosus'Prof.Anton Kippenberg',Iris 'Cats eye',Iris pseudacorus,Acorus gramineus,Rudbeckia'Maroccan sun',Poollicht en Hemerocallis'French lingerie')
Onze Opa is overleden na een langdurige periode van ziekte. Verleden week werd zijn as, in het bijzijn van familie en vrienden, uitgestrooid in onze tuin.
Kijk Diety, dit is ons kippenhok . De deur en twee linkse vensters is mijn \"zaaghok + bergplaats voor het hout\" en via daar is er een achterdeur die naar het kippenhok leidt.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Ik zag dat de buurman zijn heg aan het snoeien was en ik kon nog wel wat houtsnippers gebruiken. Uiteraard vond de buurman het geen probleem als ik zijn takkenzooi opruimde.
Ik was foto's aan het nemen en schrok toen deze lieftallige dame ineens vlak naast me zat! Enige gereserveerdheid is onze kippen totaal onbekend, ze lijken soms zelfs aanstalten te maken om op onze schoot te gaan zitten.
Wezen fietsen in de omgeving van het Verdronken Land van Saeftinghe In één richting kijkend, Natuur Puur (Zeeland), de andere richting kijkend Industrie Puur (havengebied en petrochemie Antwerpen) mvg Hugo
Er wordt andaag voor ons gezorgd .Recept:Water,vlinderstruikbloem, kippenvoer,suffinia, pasta, badzout, paprikapoeder,haarmousse,kipkruiden, honeyloops,dalia, handzeep, spaghetti, groene zeep heel belangrijk!
Elke morgen het hok openen en dan rennen ze(de kipjes) achter mijn sloffen aan naar de plek voor het raam, waar ik het voer uitstrooi.Elke dag het zelfde ritueel.
Foto van het kleine buurtschap Westkerke in de buurt van Scherpenisse. Het is gesticht in de 13e eeuw door het geslacht Westkerke en er zijn nog steeds resten over van de toenmalige vliet of vlucht berg .
Dichtje week 27 Avondschemer. Een dag na drukte wordt genoten door actief nietsdoen een bakje koffie hier een krantje lezen daar genieten van het mooie tennis op Wimbledon en iets later onder de overkapping even met de kippen keuvelen en samen schuilen voor een regenbuitje tot ze naar hun "tok-huis" scharrelen en het schuifje naar beneden kan iets later piepte de zon nog even door de wolken een zangvogel nam prachtig fluitend afscheid van deze dag de zon droop af door weer een buitje en ik sluit dit dichtje af in een soort "amen" gevoel.
Het paadje naar varkensstal. Daar hebben ook de konijnen en de legkippen hun hok en als de katten 's avonds niet tijdig binnen zijn slapen ze daar in het zachte stro.
Wil je rond het antwerpse machtige bomen zien - behalve dan in de bekende arboreta - bezoek dan eens MIDDELHEIM park, In drie aanpalende parken, ooit eigendom van adelijke families, staan mooie exemplaren van bomen. Daarin ook een permanente openlucht kunsttentoonstelling van beelden.
Onze nieuwste aanwinsten: Twee late kuikentjes van de legkippen waarvan de moederkloek heel blij is dat ze eindelijk weer eens een zandbad kan nemen. Een bastaardkrielkipje met een snor, speciaal aangeschaft om de eieren van de legkippen uit te broeden.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Vergeet-mij-nietje Plant Het geslacht Vergeet-mij-nietje telt enkele dozijnen soorten. De naam Myosotis komt van het Grieks en betekent muis-oortje.
Nog een stuk border afgewerkt met Heuchera's,heel kleine Buddleja's,Callicarpa, Hemerocallis,Pennisetum,Ceanothus. Enkel de Photinia's,Erysimum en de Cupressus zijn blijven staan.
Blinde bij (Eristalis tenax) op de cosmea. Alles aan de Nederlandse naam "blinde bij" is onjuist: dit insect is ondanks de naam geen bij maar een zweefvlieg en is al helemaal niet blind.
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
Deze sabelsprinkhaan zat op de achterdeur van de buren. De Tettigonia viridissima [grote groene sabelsprinkhaan] Sabelsprinkhanen {Tettigoniidae} zijn een familie van insecten behorende tot de orde rechtvleugeligen {Orthoptera}.
Deze persicaria is nog redelijk, maar de licht roze knip ik straks helemaal terug. Er staat tijdelijk een mini appeltje tussen die met allerhande stokken steun nodig had.
Spike al vroeg op bezoek - tussen de regendruppels - als ze met haar kop zo wat langer in het ovale putteke blijft, dan is zij (want geen rode vlek op de wang) alles lekker aan het aflikken .
Een grove tekening voor het idee, onderdelen en exacte maten is afhankelijk van wat ik op de kop kan tikken. Zoals ik nu denk ga ik gebruik van een voorfilter maken en bewegend bed als nafilter.
Viola Cornuta Sky Blue Martien, eetbaar bloemetje, langdurig bloeiend, als ze wat minder mooi worden knip ze dan af tot ongeveer 5-8 cm, geef ze goed water en wat meststoffen en je krijgt weer een nieuw bloei.
In het huisje zaten twee lieveheersbeestjes op een den. Blijkbaar was er een larve in het huisje gekomen, want ik heb nog nooit zo'n kleinlieveheersbeestje gezien.
Deze Dahlia's staan mooi in bloei, maar ik rooi ze zo snel de eerste vorst is geweest en laat ze op de kop drogen in de garage. Dan worden ze in februari voorgetrokken, zodat ik stekken kan nemen.
Een kop van een slang,maar wel een bijzondere, dus heb ik hem bij de speciaaltjes gezet. Had deze foto er van de week opgezet, maar is ineens verdwenen!
Vandaag is de kelk aan ons voorbij gegaan, op een andere dag gaat ie misschien boven onze kop, en liggen al m'n Pinussen omver - had deze in de gaten deze morgen, lijkt me niet zomaar een wolkje dat effe snel opstijgt.
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
't was weer uitverkoop bij Van Uytsel - H. 'Nikko Blue' op de kop getikt en meegenomen voor 5 ipv 25 EUR, en verder dit mooie geschenk van R aan H ( ) Echinacea purpurea staat er dan botweg op, maar aan de volledige naam met variëteit hechten ze daar blijkbaar geen belang.
Dichtje week 17 De wil van april. April weet wat ze wil eerst die donkere wolk vol hagel dan het helder blauw door schelle zon die schijnt alsof ze haast heeft want verderop wéér een donkere hagelwolk de lente lijkt speels op een wip te zitten en geniet er ook nog van.
De vakantietijd breekt weer aan; en ik wil iedereen van harte uitnodigen om aan de hand van ‘’n korte foto impressie ‘n kijkje te nemen in de prachtige tuinen van Marqueyssac, (wellicht 'n vakantie tip voor alle tuinliefhebbers) gelegen aan de Dordogne. Het is er echt genieten!
Van zodra R haar Kennel & Schmenger 's ( tja, ze heeft nu eenmaal een neus voor koopjes ) uitdoet komt Ms.T aangerend, legt zich er op en verkneukelt zich aan de geur, ze steekt haar neus en kop geheel in de schoen, en wordt er high van, en dat een flinke dut.
De Romneya (Californische boompapaver) die, misschien door de afgelopen warme periode, nóg uitbundiger bloeit dan anders, oogstte gisteren op de Open Tuindag weer veel bewondering. Foto en gedicht van Eljo Een knipoog.
Eerst wordt de bal gegooid door zijn baasje en holt de hond erachter aan. Dan verderop gaan liggen, met de kop tussen de poten en als het baasje vlak bij is, spuugt hij zijn bal uit en staart dan naar de bal in afwachting van zijn baas.
Onze tuin te zien vanop straat bij een druilerige dag, regendruppels op de lens verraden natuurs gedrag. Onze tuin achter de haag links en in de diepte rechts, Het zicht is eens averrechts.
Kleintjes steken de kop op en zuchten -oef we zijn er eindelijk - ze halen fris adem, want zo onder de grond is maar niks als erboven zoveel te zien is. Rondom blaadjes van de bosanemoon.
Wanneer de kolmeesjes uitvliegen - komen ze ofwel rechts in de Azalea terecht, ofwel links in de vijver, ofwel recht onder in een zacht bedje vol meiklokjes (mijn voorkeur) - Ms.T heeft huisarrest maar wordt voor de rust van ons geweten en ter compensatie en zoethouding vertroeteld met hapjes, snoepjes, crackers, paté, gentse kop, etc.
We zijn wezen wandelen in Zandvliet - aan de kust leek het me te koud met die gure wind. In de bossen is er bijna geen wind, enkel zoevend boven onze kop in de toppen van de hoge Pinus bomen, en is het zalig even op de berm in de zon te zitten met zicht op een open plein waar ze de oude bomen gerooid hebben om plaats te maken voor de vele zaailingen.
Borderschoonmaakactie met paar nieuwe vaste plantjes erbij. Voornamelijk bolletjes in dit middenstuk, voor later Geraniums, Knolspirea, Geum, Centaurea montana, Astilbe.
Deze is van 17/06/2012 - @Lily - het buxoshaagje in rozentuin was nog OK. Hoge Sophora en Gleditia geven nog veel leuke en frisse schaduw op het gazon en de vijver.
Verleden jaar aangeplant en niet verwacht dat hij het zo goed zou gaan doen, blijkt nu te dicht op het pad te staan. En werd er op gewezen op de groeikracht door mede leden van onze tuinvereniging, maar werd ook gewezen op de mogelijkheid dat deze heester worteluitlopers maakt die spontaan voor de dag zouden komen.
Dichtje week 6 Op naar morgen. Een beetje verloren loop ik naar het beeld en vertel haar: "Morgen krijgt hij, mijn Dick een verbreding in de halsslagader en dan, zal het weer goed komen hoor.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
Dit weekend is de Wierdense Open Tuin dagen geweest veel bezoekers gehad, mooi over de heledag aanloop mooi weer geweest. Heb de bezoekers uitgelegt hoe onze tuin bekeken zou moet worden ik heb in de tuin 10 zitjes geplaats van uit deze plekjes kon men onze tuin bekijken en toen bleek, dat de tuin van ons tien verschillende tuintjes verscholen heeft die men zo al lopende normaal niet ziet hierdoor raakte velen erg onder de indruk, velen heb ik kunnen begeleiden en kunnen vertellen wat er in de tuinen gebeurd door de volgels kikkers en insekten als voor beeld veel merels wiening slakken enz.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een mier Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep binnen de kolonie vormen de werksters, die onderling de werktaken verdelen.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina