Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Kruiden worden al eeuwenlang gebuikt omwille van de geneeskrachtige werking. Tegenwoordig worden kruiden vooral aan gerechten toegevoegd als smaakversterker. In dit laatste deel van “Kruiden eenvoudig te kweken en lekker in de keuken”, laten we je nog proeven van een aantal heerlijke verse kruiden!
Een buitenkeuken is al lang niet meer zo nieuw, maar steeds meer wint deze manier van koken aan populariteit. Een handige tuinliefhebber/klusser kan zelf aan de slag gaan om een buitenkeuken te bouwen en dat hoeft bovendien niet erg ingewikkeld te zijn. Uiteraard moet er een studie gemaakt worden op voorhand, zodat u later niet voor praktische of structurele problemen komt te staan.
Als alternatief bestaan er in de doe-het-zelf-handels ook verschillende kleinere modellen, zodat ook u aan de slag kunt met een buitenkeuken in tuin of op terras.
Denk je bij Salvia spontaan aan het keukenkruid? Of aan die felrode eenjarigen, die ‘s zomers openbare bloemperken vullen? Hoog tijd om kennis te maken met twee geweldige bloeitoppers van deze familie: Salvia microphylla en Salvia guaranatica.
De ui is een niet weg te denken ingrediënt uit onze keuken. Rauw is de groente niet zo lekker, maar gebakken, gestoofd of gedroogd vormt het een heerlijke smaakmaker in tal van gerechten. Door de grote consumptie in onze voeding, kan het zelf kweken van uien alleen maar een voordeel zijn. Veel werk vragen ze niet en kies je voor plantuinen, dan geniet je dat zelfde jaar nog van een rijkelijke oogst van top kwaliteit.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina