OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een poes is een trouwe bondgenoot die je veel liefde en gezelschap geeft. Een goede verzorging is uiteraard belangrijk. Zeker als je een kitten hebt speelt een goede voeding een belangrijke rol voor zijn gezondheid.
Kattenliefhebbers hebben ongetwijfeld al eens meegemaakt dat hun kat diarree had. Een vervelend kwaaltje, maar wat zijn daar nu precies de oorzaken van? En hoe los je dit op?
Vele gemeentes organiseren in het voorjaar opnieuw kattenvang-dagen. Een leuke campagne die er voor zorgt dat het aantal zwerfkatten wordt teruggedrongen door middel van sterilisatie en castratie...
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Na het droeve nieuws wat ik in een andere topic plaatste nu dit weer. vannacht is mijn lieve kat overleden, hij is een dag niet fit geweest, vannacht om 3 uur overleden, zou het kunnen dat hij zijn baasje miste ik zou het niet anders kunnen bedenken straks komt mijn zoon om hem mee te begraven.
Toch maar weer naar beneden springen? Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat de kat niet meer in de buurt van het nestkastje kan komen en de ouders gaan weer door met voederen van de jongen.
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Als troost denken we dat we hem wel een fijn leven hebben gegeven. Hij kreeg zijn natje en droogje, veel aandacht, hij kon staan en gaan waar hij heen wilde en welke kat heeft een buitenverblijf met vloerverwarming gehad!
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Kan iemand mij zeggen wat te doen tegen de bladeren die verdorren bij mijn rhododendron,welke sproeistof kan ik gebruiken want ik denk dat het een schimel is.
Deze lieverd kwam vorig jaar in mijn tuin, toen was hij nog niet aangelegd. Hij krabte als een kat aan de achterdeur, net alsof hij iets nodig had, ik was net buiten en ik ben onmiddellijk een appeltje en wat water voor hem gaan halen.
Het lievelings plekje van Kroelie en met een schaaltje kattenbrokjes. Andere dieren lusten deze kattenbrokjes ook, dus als de kat van huis is, dansen de.
Onze katten trokken zich van de kou niet veel aan, ze wisten dat hun ontbijt aan de chauffage ging staan. Ieder aan één kant, en de rest van de dag; hand in hand.
Hier de blauw-oplichtende onderkanten van het blad van aardbei aandampende micro-druppels aan de fijn haartjes op bladeren doen ze oplichten als een kat-oog
Zitje bij het water bijna af ,nog wat verven en nog een kant dichtmaken dan kan ik het voorste deel kas slopen en de vijver afmaken ,morgen weer een dag nu effe zitten! pfff.
Spiraal aan het maken (klein labyrint) en meteen ging mijn kat er in liggen, terwijl ze voorheen nooit in die hoek verbleven. Hij had het helemaal naar zijn zin!
Deze cypress - tenonder gegaan aan mijn kettingzaag - heeft het goed vlaggen ! eigenlijk was het zo - onze jonge kat Tuurke was tot halfweg geklommen en geraakte er niet meer uit - zo wilden we na drie dagen zonder eten of drinken er toch iets aan doen.
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
De katten zijn op het moment zo in de rui, dat ik van het haar dat ik uit hun vacht borstel kleine bolletjes draai. Een beetje vreemd, maar wel decoratief.
De Monnikspeper kan ik dat niet kwalijk nemen; die is behoorlijk z'n verband kwijt sinds de kast erbovenopviel door storm begin dit jaar. Gelukkig is hij enorm gaan compenseren; heeft veel nieuwe takken gemaakt aan de gehavende kant.
Zwartkopmus volgens de kenners. Ze heeft nog ergens een nest, want telkens als de kat daar rondloopt komt de mus alarm 'slaan' en rare dingen doen om onze "rover" af te leiden.
Op het bankje ligt Kroel vaak met zijn bakje kattenbrokjes naast zich. De vogels loeren altijd of ze er van kunnen snoepen als Kroelie er even niet is!
Kaarsenhouder is van een half boomstamstronkje, gewoon 3 gaten in geboord met frees ofte een scharnierboor 32mm diameter. Wel opletten dat je het hele kot niet in de fik steekt mat al dat droog hout eromheen.
Onderweg in het gebied komt een kat luid mauwend ons tegemoet. Natuurlijk aaien we hem en gaan weer verder, maar onze vriend vind het veel te gezellig bij ons en loopt met ons mee en loopt ons voor de voeten, zodat we bijna struikelen!
Toen ik 10 jaar geleden de beukenhaag plantte zat er een frutselig plantje tussen. Dat heb ik toen tegen de kas aan in de grond gepland met dit resultaat.
Ineens na een maand komt Kroelie 2 weer even langs. Hij loopt een rondje om het huis en alles wordt bekeken, besnuffeld en word zijn geur hier en daar afgezet.
Op het strand kan je deze rolstoelen met grote banden huren. Wat had ik dat graag nog eens willen doen met mijn moeder, maar helaas is het er nooit meer van gekomen.
Heerlijk, dat het mais er taat, kan ik heel rusig, de brandnetels verwijderen en de troep, naar de andere kant van het bos brengen, zodat het daar rotten kan, ten behoeve van padden, egels en veel andere beesten. In de avond gaat aan de mais kant de zon onder en krijgt het heugera ´´en hortentiaveld volop het avondlicht.
Vandaag bij wijze van experiment wat lieveheersbeestjes-larven uitgezet op de kamperfoelie, tegen de bladluizen (die al aanwezig zijn). Ik ben eens benieuwd wat dat gaat doen.
Helemaal blij met de twee katten haakjes gekocht van bij jullie, staat gezellig aan ons huis met die hangplantjes, en meteen ook duidelijk dat hier een katten mens woont en van de natuur houdt.
Hier al wat meer blad afgedaan - ik schat dat ik nu 1/8 (mss 1/10) geplukt heb - en dat zijn 2200 + 2600 gr geritste druiven zonder steel. Daarvan 4x 75 cl sap in de fles.
Voor het eerst wat prutsen met mijn nieuwe Raynox 250 macro lens. Moet nog ff wennen, maar weet zeker dat ik hier straks hele leuke foto's mee kan maken ^_^ O ja.
We hebben er al heel wat bijeen verzameld - ze moeten dienen om een feest op te fleuren - in de lange bakken komt nog oasis en dan allerlei takjes met fris lentegroen, katjes of krulletjes en misschien ook blad van klimop.
Vorig jaar deze plant gedeeld en dat is goed uitgepakt , de primula's bloeien toch dat het een lieve lust is , dat is vast als dank voor het vele water wat ik er vorige zomer bij uitgegoten heb
En dan zeggen dat de bloemetjes water nodig hadden. Na wat opkuiswerk en een nachtje regen en wind is dit wat er nog staat in de tuin van onze zonnebloemen.
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
Een egel die s' avonds uit het bakje van Kroelie eet met kattenbrokjes, gefotografeerd door hert raam. Pas gebeurde het weer, maar heb daar geen foto van, vandaar deze wat oudere foto van dit jaar.
IK weet niet hoe deze plant heet , ik heb er zo 3 in mijn tuin, het is de eerste maal dat eentje bloeit (na 3 jaar rust)! Kan iemand mij helpen, wat moet ik doen met uitgebloeide bloemen ?
Het in gezaaide wildmengsel komt op, ik zie de siererwten in de akker al staan, ben benieuwd wat allemaal opkomt, hopelijk dit jaar wat meer klaprozen , dat viel vorig jaar iets tegen.
Al jaren heb ik in de perenboom, die dateert uit 1880, het gat wat in de stam zat bekleed met sempervivum. Toen het helemaal mooi vol was heeft in oktober 2018 de groene specht er in huis gehouden, hij maakte een gat tot helemaal in de linkse stam.
Dit is de kleine stamroos rose en zodra hij bij mij op zijn plaats staat komt er na een paar zonnige dagen ook weer luis in en ik bespuit dat s,avonds met vloeibare groene zeep gemengd met wat spiritus en verdun dat met wat water, het helpt wel.
Hydrangea 'Nikko Blue' (hier 2x) - heeft wat verzorging nodig - niemand wilde 'm wegens wat verdord blad bij Van Uytsel - enfin, voor 5 euro ipv 25/stuk kunt ge dat toch niet laten staan hé.
Kleine witte krab spin, zij kan van kleur veranderen als ze op een gele bloem zit maar dat duurt 10 tot 24 dagen, als ze daarna weer wit wil zijn dan duurt dat 10 dagen.
Vandaag alsnog maar even wat gezaaid, wellicht aan de late kant maar dat is niet erg. Dit project gaat er puur om dat ik de plantje's weet op te kweken en ok in leven weet te houden.
Uit onze oude rotstuin nog wat vetplantjes overgehouden en in twee teiltjes geplaatst bij het zonneterrasje in de hoek van de tuin. De vetplanten kan ik niet terugvinden op de site.
Na de storm van de afgelopen dagen komen er ineens zwarte of bruine vlekken aan de bladeren van mijn perenboompje. Weet iemand van jullie wat daar de oorzaak van kan zijn?
Met m'n nieuwe speeltje (sorry dat ik er over doorhamer) kan ik nu echt wel beter scherpstellen (in jullie en mijn voordeel dus!), Zelfs tussen de naalden door - dat kon ik met vorig compact toestel niet)
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina