OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. De bloemetjes zijn er in het rood, paars, roze, wit, blauw en groen. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente. bekijk hier de 10 meest voorkomende soorten hortensia.
Hortensia's zijn zonder twijfel de tuinlievelingen bij uitstek: in bijna elke Vlaamse tuin groeit er wel minstens één. En terecht, want weinig planten bloeien zo uitbundig en lang, in zoveel verschillende kleuren.
Hydrangea paniculata of pluimhortensia als mooie witte hortensia voor in de tuin - hortensia snoeien, vermeerderen of stekken, bemesten, ziektes, online kopen hortensia's en andere planten voor de tuin
Het zonnig weer van de afgelopen dagen geeft ons nieuwe energie en laat ons dromen van de zomer. Het is het moment om de tuin beetje bij beetje op te ruimen en voorbereiding te treffen voor het nieuwe moestuinseizoen. We blijven de tuinvogels voederen en zorgen dat onze neerhofdieren een binnenverblijf hebben voor koude nachten! Want hou het weerbericht in de gaten, de nachten kunnen nog steeds dalen rond het vriespunt.
Hydrangea quercifolia of eikenbladhortensia: snoeien hortensia, soorten hydrangea vermeerderen, bloemen en bladeren van de hortensia, hydrangea quercifolia cultivars
Wij hebben in onze tuin een 'hydrangea serrata rosalba' staan. Maar ik vind hier heel weinig informatie over terug qua verzorging, snoeien, bemesting, standplaats, .
Stekken die we gekregen hebben. Volgens de nomenclatuur van R gaan we volgend jaar een paar nieuwe soorten hebben, zoals de Hydrangea 'Wouwstraat' en de Hydrangea "Eerste Links Achter Het Poortje" .
Hydrangea 'Nikko Blue' (hier 2x) - heeft wat verzorging nodig - niemand wilde 'm wegens wat verdord blad bij Van Uytsel - enfin, voor 5 euro ipv 25/stuk kunt ge dat toch niet laten staan hé.
Het grote wachten is op de volle bloei van de hydrangea's - de 'Twist and Shout', nog een kleine plant - laat nog niet teveel zien - voor deze is de "endless summer" nog niet begonnen en/of wacht hij/zij op betere muziek !
Hydrangea zorro, 't is nog een jongske en door de modder is 't misschien niet goed te zien, maar heeft zwarte bloemstelen. Dat maakt hem in mijn ogen zo mooi en speciaal.
Bijna 'baby-roos' als kleur. Is één van de weinige serrata's die bijna 'bollen' als bloemen geven op éénjarig hout, dus na eventuele vorst toch nog een overvloed aan bloemen.
De rozen bloeien uitbundig Sedum spectabile 'Herbstfreude' heeft al redelijke schermen De herfstasters groeien enorm Nu nog even wachten op de Hydrangea paniculata 'Limelight' en de Hydrangea aspera sargentiana Dan is het plaatje compleet
Op de Hydrangea "ayesha" - met normale bloem hier links afgebeeld - staan volgens R twee takken met geheel andere bloemen - hier rechts. Is dit een bekend fenomeen?
10 jaar geleden kocht ik deze Hydrangea paniculata 'Limelight' bij Piet Hortensia in Melle. Ze staan hier samen met de kogeldistel en een roze anemoon.
Bella Anna van endless summer of Hydrangea arborescens 'Invincibelle' (Pink Annabelle) Ik weet het zelf niet meer (ik heb ze allebei) Kan iemand helpen?
Hydrangea anomala var. petiolaris mag nog even blijven; hopelijk krijgen we dit jaar minder regen anders vrees ik dat ze ten onder gaat aan een schimmelziekte.
Vorig jaar hebberig geworden door een foto van Sophora haastten we ons in augustus naar Esveld en scoorden daar de Hydrangea involucrata Yoraku tama. Ze doen het prima.
Klimhortensia of Hydrangea petiolaris. Staat al enkele jaren op een heel droge plaats, deels onder een terras, en geeft nu toch welriekende witte bloemen.
Sinds ik 5m naar beneden uit boom ben gevallen - én het overleefd heb - laat ik snoeien van de dode takken over aan specialisten. Gisteren is Fausto honderdjaar oude kastanje komen snoeien.
Ik had hem hier al eerder laten zien, mijn stoute jongens geishas, en ik lees op internet dat hij/zij gesnoeid moet worden na de bloei. Ik ben een oen wat betreft snoeien en vraag me af of ik dat met dit kleine ding al moet doen na de bloei en na de bloei betekent hier (Zuid Portugal) winter met toch af en toe weleens nachtvorst.
Hydrangea paniculata 'Wim's Red' : de aanvankelijk witte bloemen verkleuren mooi donkerrood en blijven mooi tot een stuk in de herfst - voor mij een topper
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' - staat nog niet op z'n ideale plaats, beetje in de verdrukking (wat wil je als alles al redelijk vol staat - iets anders wegdoen, vergeet het) .
De kuiflavendel ook even buiten gezet, in de zon, 's nacht moet hij terug binnen. Weet iemand of ik die nog korter mag snoeien, want hij is al terug groen aan t worden?
Door mezelf geheel verkeerd aangepakt (waarom probeer ik het eigenlijk nog) maar nu door R op z'n plaats gezet, is helemaal bekomen, en herrezen uit zak en as.
De Hydrangea paniculata ' Vanille Fraise' met daaronder de Dianthus die ik van Marei heb gekregen. De scherm Hortensia heb ik ooit gekregen als kamerplantje.
Vanop het terras - Hydrangea is een witte, maar zijn eigenlijk zaailingen van de 'Blue Wave', denkt R - ze zijn zo blauw-achtig wit dat ze 's nachts a.h.
Het verleden ingevroren tot een stillevel - Nenuphar, Esdoornzaad, Sophorablaadjes, algen, zaden van gele lis, kattestaart, hydrangea, en nog veel meer
Op ijstocht in de tuin. 1e foto van binnen genomen, Andere foto's zijn:Lavendel,Dwergrhododendron,Spiraea japonica 'Genpei', Pampasgras,Bamboe,Lupine en Hydrangea.
Citroen-Munt is echt een blikvanger door de rode stelen (in de nieuwe kruidentuin in verhoogd bed) - by the way van donkere stelen gesproken, R heeft mooie stekken van de Hydrangea Zorro opgekweekt. En nog zo'n 40 andere .
Paarse rhododendron begint nu ook te bloeien. Afgelopen droge zomers hebben ze het wel zwaar gehad, veel blad afgevallen, maar ze bloeien er niet minder om.
@Lily, dit is een 'gewone' Ginkgo biloba die we door snoeien als zuil houden; neemt zo niet veel plaats in. We kochten hem voor vier gulden in 1998 bij een liefhebber, hij stond in een 9 cm potje; we kweekten hem op in een grotere pot en na twee jaar heeft 'ie deze plaats gekregen.
Dit is het tweede jaar en nu komen er eindelijk redelijk grote bloemen in deze Hortensia (Hydrangea Arborescens - 'Incrediball', Strong Annabelle. Deze variëteit heeft stevigere takken en zou tegen een stootje kunnen.
Zijgevel - erker met terras - rondom de tuinkamer in haagbeuk, binnenin hydrangea, Thalictrum en japanse anemoon die zo resistent is dat ie zelfs telkens weer de HDR makkelijk overleeft. Verder ook blauwe druiven (muur is bijna pal zuid)
Tuinlandschap met diverse kleuren: lavendel, troproos, Hydrangea en halfstammige appelbomen. In het midden verbergt zich een tonvijver gemaakt uit een oude metalen wasketel.
Loopt al lekker vol - zijtuin enkel met haagbeuk, verschillende Hydrangea soorten en kleuren, Alchemilla Mollis, Japanse anemoon (mooi blad is er al, bloem nog niet, of course), Thalictrum her en der ertussen, en een druivelaar op de warmste plek van de tuin .
Er moet nog een bankje gestapeld, van oude stenen, Het pompoenenveld is helemaal onkruid vrij, Elke week, komt er een foto. Achterin (links), mocht ik nog takken weg laten snoeien.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Hydrangea macrophylla 'Magical Noblesse' is een bolhortensia die in de maanden juli en augustus verkleurt van witgroen naar zachtgroen. In 2016 aangeplant.
Squirrel-view - vanuit de grote Pinus - op de zijtuin de grote witte Hydrangea's zijn 'Grant's Choice' - maar omdat ie zo mooi 's avonds oplicht, fosforescerend als het schuim op de golven van de Noordzee, noem ik hem nu 'Skuumkoppe' en tegelijk is het een herinnering aan dat superlekkere Texelse biertje !
Terwijl ik lekker binnen bij de kachel zit met een glas warme chocomel, geniet ik van het Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides 'Hameln') en de Choisya ternata 'Brica'. En natuurlijk ook de pluimen van de Hydrangea paniculta 'Phantom'.
Pad naar achter langs de rozentuin (links achter de Rhodo) - rechts van het pad vooraan een Rhodo 'Azalea' (R moet gieren bij deze 'nieuwe' naam-indeling, en ik ook eerlijk gezegd) Achter de Azalea de opkomende Hydrangea 'Ayesha' - dat is heel het seizoen door een feest om zien. R heeft gelukte 3 stekken van takken die naar de originele plant/bloemvorm waren teruggekeerd.
Deze persicaria is nog redelijk, maar de licht roze knip ik straks helemaal terug. Er staat tijdelijk een mini appeltje tussen die met allerhande stokken steun nodig had.