OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Als je er over nadenkt heeft hout als materiaal een enorme diversiteit die veel voorkomt in onze tuinen. Hout is een natuurlijk product en veelal is er een alternatief in kunststof, metaal of een ander materiaal te vinden. Toch blijft hout een prominente rol spelen en is bovendien een duurzaam en milieuvriendelijke keuze.
Acetyleren is het proces waarbij de eigenschappen van het gebruikte hout veranderen door de toevoeging van een grote hoeveelheid azijn. Hierdoor ontstaat accoya hout met een zeer lange levensduur
Ben je op zoek naar een toegangspoortje of tuinpoort voor de tuin of perceel? Ze bestaan in verschillende soorten en materialen. Hieronder wat meer info over de houten tuinpoorten
Door het natuurlijke uitzicht en de behandeling van hout kunnen bepaalde eigenschappen vragen oproepen. Vragen waar we een eenvoudige verklaring kunnen aan geven. In de meeste gevallen gaat het om eigenschappen die geen afbreuk doen aan de functionaliteit, de kwaliteit en de levensduur van het afgeleverde product. In de meeste gevallen is er dan ook geen sprake van een defect. We nemen elke eigenschap even onder de loep.
Tuinhout of hout bestemd voor buiten of voor in de tuin wordt tegenwoordig overal aangeboden en dit in tal van verschillende verschijningsvormen. We kennen houten nestkasten, houten voedertafels maar ook tuinpoorten en tuinschermen en de alomtegenwoordige moestuinbak of verhoogde moestuintafel
Composiet is een stevig en duurzaam materiaal dat kan gebruikt worden bij de aanleg van de tuin. Het vormt een prima alternatief voor hardhout zoals bankirai.
Als hout op een goede manier is behandeld en met zorg is gebruikt, dan mag het blootgesteld worden aan regen, sneeuw, zonlicht, … Sommige houtsoorten vragen meer onderhoud dan andere soorten.
Hakselen is het verkleinen van snoeiafval, zoals takken, haagscheersel en kleine stammetjes.
Het versnipperde hout, de gebroken schors en het versneden blad kunnen als mulchlaag gebruikt worden of ze kunnen gecomposteerd worden.
Hallo misschien zijn er hier mensen die mij een tip kunnen geven ik ben zo een beetje iemand die graag alles mooi aflijnt het liefst met natuurlijke materialen misschien moet ik dit niet eens doen ik weet het niet maar ik heb zo de neiging, als ik bijvoorbeeld een boom in de tuin zet, om de plaats waar de boom of iets anders staat, af te lijnen met hout.
Hallo ik zoek iemand die zijn pereboom nog moet snoeien en die dat hout kan missen ! het is namelijk voor mijn vlechtwerk is mooi hout met kronkel in en je zou er mij een groot plezier mee doen ik kom het zelf halen !
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Heb 2 kettingen voor de kettingzaag - één redelijk versleten om door aarde (dat maakt bot) en hout te zagen, gaat traag dus, en één nieuwke vlijmscherp - dat gaat als door gesmolten boter door het droge hout ! het zaagsel doe ik als ruwer materiaal op de komposthoop tussen grasmaaisel van gisteren.
Heb het maar met hout afgewerkt, is toch het mooiste, denk ik. In het vijvertje staat Carex; Juncus; Thulbachia; Hypericum; Nymphoides en Schizostylis coccinea.
Weer op pad geweest rond ons zomerhuisje in het gebied Delfse Hout. Kunst in het park, dacht eerst dat er echt iemand liep met hond, maar was een tekening.
Bijna 'baby-roos' als kleur. Is één van de weinige serrata's die bijna 'bollen' als bloemen geven op éénjarig hout, dus na eventuele vorst toch nog een overvloed aan bloemen.
Vandaag wat hout opgeruimd in de tuin wat ik een tijdje terug bij elkaar had geleg. Overal zaten er slakken, maar gingen er toen met een slakkengangetje vandoor, te onrustig!
Kijk Diety, dit is ons kippenhok . De deur en twee linkse vensters is mijn \"zaaghok + bergplaats voor het hout\" en via daar is er een achterdeur die naar het kippenhok leidt.
Pinussen hebben heel soepel hout dat onder het gewicht van pakken sneeuw niet afbreekt maar soepel meegeeft. Deze naald werd door de draad van een spinnenweb helemaal uit zijn normale stand getrokken.
Rechtsonder: het regenwatereservoir in de grote serre. Gemetseld met bakstenen, bepleisterd met verdichtingsmortel en dan nog eens aangestreken met 2 lagen Toroseal.
Kwam 4jaar geleden binnen als een enkel stammetje van nog geen meter, en gaat als een speer. Prachtige herfstkleur goud/geel, winter silhouet met rood hout.
En staat ook nog mooi in verschillende settings. Tip: gebruik waxinelichtje met een doorzichtig plastic cupje want deze geven ook licht naar beneden en zie je het hout.
En zo ziet nu de buitenkant van het "bos" eruit, waar eerst alleen oud hout en brandnetel stond, staan nu leuke struiken en grassen, die een kans krijgen. Voor de wandelaars, zal het leuker worden.
24 maart 2021 Het pimpelmeesje heeft vandaag al meerdere keren het nestkastje geïnspecteerd en driftig in het hout zitten pikken. Dus misschien heb ik geluk dat hij zo kort bij het raam een nestje maakt.
De blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea) Een van de grotere bijen in Europa. Niet agressief, maar zorg voor een plek waar zij haar eitjes kan afzetten, anders doet ze het in het hout in/van uw huis
Kaarsenhouder is van een half boomstamstronkje, gewoon 3 gaten in geboord met frees ofte een scharnierboor 32mm diameter. Wel opletten dat je het hele kot niet in de fik steekt mat al dat droog hout eromheen.
Stukje van de straat naast onze inrit - gratis bloemekes als welkom - u ziet ook wat "collateral dammage" van de voorbije stormachtige dagen - en wij klagen dat we teveel moeten doen om de natuur bij te blijven en te onderhouden ?
Er zijn gelukkig nog enkele zekerheden in deze wereld - Marei houdt niet van Paardenbloem, noch Buxusmot - Rhus woekert, net als Antwerpse Sterren, en Incalelie - Pinus Nigra Nigra is de mooiste boom op aarde (al zeg ik het zelf) - Hout is het mooiste materiaal om mee te werken (al zeg ik het zelf) - Belgiê brouwt nog steeds de beste bieren ter wereld (dat weet iedereen - en staat buiten kijf !) Nu is Mort Subite niet het allerbeste Kriek-bier, wel Lindemans en Eylenbosch, maar die zijn echt niet overal te krijgen.
Het grote wachten is op de volle bloei van de hydrangea's - de 'Twist and Shout', nog een kleine plant - laat nog niet teveel zien - voor deze is de "endless summer" nog niet begonnen en/of wacht hij/zij op betere muziek !
Loopt al lekker vol - zijtuin enkel met haagbeuk, verschillende Hydrangea soorten en kleuren, Alchemilla Mollis, Japanse anemoon (mooi blad is er al, bloem nog niet, of course), Thalictrum her en der ertussen, en een druivelaar op de warmste plek van de tuin .
Een van mijn favoriete planten voor een half schaduwhoek is de Tetrapanax, ik hoop hem dit jaar ergens tegen te komen en weer een hoekje te maken waar redelijk wat schaduw is. Het zal ongeveer gelijk worden aan dit, op de border stenen na.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Pissebed In achtertuinen komen vooral de ruwe pissebed en de rolpissebed voor. De eerste onderscheidt zich door ruwe bobbeltjes op de rugsegmenten; de tweede doet zijn naam eer aan en kan zich tot erwtgrootte oprollen als er gevaar dreigt.
In verlegenheid gebracht eljo 9 jaar er bewoog iets in het gras en ik sprong onder mijn rechter voet plette ik een beestje ik boog me voorover en keek onder mijn schoen tot mijn grote schrik zag ik een kleine vlinder dat nare gevoel, weet ik nu nog 60 jaar later Parijs zoveel mensen weggevaagd ik voel verbijstering en een kriebel in mijn buik van onmacht vlinders vliegen door mijn geweten ik was toen een kind en deed dom maar oh, wat heb ik ervan geleerd het goed en kwaad verschil bedremmeld loop ik de tuin in en beland bij de lange wal van oud hout de brandnetels ertussen in laat ik met rust meer kan ik niet doen eljo groet-je
De rivier de Metuje loopt door een caynon beneden de plaats Nove Mesto nad Metují en de plaats waar zich dit afspeelt heet Peklo. ( de hel) In de vroege 20 eeuw is dit prachtige gebouw, ontworpen door de architect Dusan Jurkovic in een stijl geïnspireerd door folk architectuur.
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
Boven - madeliefje voor, en rechts na 2 dagen na een behandeling met een piepklein beetje zout - dit wordt later geheel zwart en verdwijnt. Dus moeiteloos en kostenloos als je wil.
Oktober 2013 - de passiebloem doet het fantastisch tegen de schutting, hij houdt duidelijk ook van rozenkorrels; het Engelse gras dat eronder staat kan beduidend beter tegen hondenurine dan het gazongras!
Ik ben de naam van deze plant even kwijt, maar Ranonkeltje deze plant houdt echt van schaduw! Misschien iets voor jouw in dat stukje tuin waar je nog schaduwplanten wilt plaatsen!
Moet nog steeds zonder naam door het leven , Easy plant erkende de fout maar hebben niet vertelt wat het dan wel is . Niet zo erg , deze is zonder naam ook mooi .
19u16 - rosa "blue for you" (struik) - zelfde bloem zelfde dag zelfde uur - camera op auto en AWB - rechts "naturel" (zon even bedekt door wolk) en links "golden hour" (volle ondergaande zon) mvg hugo
Dit is een foto van het ronde perk waarvoor wij een plant zoeken die graag in de volledige schaduw staat en van vocht houdt. Graag een plant met roze, witte of paarse bloemen.
Helemaal blij met de twee katten haakjes gekocht van bij jullie, staat gezellig aan ons huis met die hangplantjes, en meteen ook duidelijk dat hier een katten mens woont en van de natuur houdt.
Op deze "killere" ochtend doet een zwarte kraai zich te goed aan de okkernoten die nog op het dak liggen. Hij trekt zich niks van de windhaan aan die hem in het oog houdt.
Mijn trots - een tweeling - Deze twee hou ik steeds samen - bedoeling is dat ze eeuwig een duo blijven - ook deze tweeling stelt het prima met grote scheuten zij-aan-zij.
Het vooruitziende en veel kordatere van aanpak NL kan binnenkort BE redden van de black-out dankzij export van electriciteit uit hun vele windparken rondom het Ijsselmeer. (hier gezien vanuit URK)
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend , en hou jullie gezond en veilig Groene stinkwants - Palomena prasina Sony RX10M3+Microscoop lens 4x--1/100sec-f4--iso 400
Deze tijm heeft zich op een zelfgekozen plekje bovenop een steen gevestigd; ik hou nauwlettend in de gaten dat 'ie ook alleen maar dáár blijft , daarom gaat 'ie regelmatig naar de kapper.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend ,en hou het veilig vrienden Oog van de groene schildwants[(Palomena prasina) Sony RX10M3+Microscoop lens 10x-1/100sec-f4-iso 320
Allium cernuum -Indianen bieslook sier, eetbare bloemen, keukenkruid kleur lila-roze bloeit van juni tot juli familie Amaryllidaceae De Noord Amerikaanse indianen gebruikten deze als bieslook.
De bloemen en planten verpieteren en verdrogen, behalve de vlinderstruik - die krijgt iedere dag een emmer water - en de lavendel, die wel van wat zon houdt (gisteren 39gr), maar de vlinders floreren geweldig. Dus maar weer een kleine bloemlezing.
De vijver en moerasvijver kreeg ook zijn winterschoonmaak, het was wel een zware taak. De zondag begint hier met regen,, hopelijk houdt het ook vandaag de zon niet tegen.
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
De paring van de blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea), in het voorjaar gefotografeerd. Ze kwamen uit de overwintering op een zonnige dag in februari (ja toen was het weer beter dan in juni ) Ze zitten nog in hun winterpyjama met houtstof bedekt en het eerste wat ze doen is.
In het voorjaar lavendel hidcote geplant. Hebben mooi gebloemd, maar nu zijn ze uitgedroogd en verhouterd enig idee waarom en wat ik moet doen om ze te redden?
Hier zie je enkele technische details van een Jumbo 747 - zoals we deze houtduiven noemen, vanwege de grote luchtverplaatsing bij opstijgen en landen - er zijn overwegend lichte materialen gebruikt zoals holle buisstructuren en waterafstotende resp. corrosie werende texturen, dit alles vervat in een tijdloos gestroomlijnd design.
Onze Lork is bijna verwerkt. Dat leverde genoeg houtsnippers om 50 m tuinpaden te bedekken en zeker voldoende brandhout om volgende winter ons huis warm mee te houden gedurende een tweetal maanden.
Houtsnijwerk van (wijlen) Jaromir Grunlich, had een van de grootste en spectaculairste rotstuinen in Tsjechie net buiten het plaatsje Sedlo?ov in de Orlické hory (adelaarsgebergte) Woonde 5 km van ons vandaan.
Even een bovenaanzicht van het mooiste stukje tuin tot nu toe. De losse steentjes tussen de houtsnippers worden nog vervangen door spijkers, maar deze zijn in bestelling!
Op de terreinen waar er volgend jaar een paar tientallen volkstuintjes komen, ben ik momenteel een bijenstal aan het optimmeren voor 4 à 5 kasten. Hopelijk valt het weer in de komende dagen wat mee, dan kan ik het dakje afdichten, gereed voor het sedumdak dat er ook nog op komt.
Dit houtduivennest wordt hopelijk ook nog eens betrokken. Ze waren er aan begonnen (zie eerdere foto's) maar nu staat het leeg (als ik maar geen leegstandbelasting zal moeten betalen)
Pimpel- en koolmees aan het eten terwijl er een andere koolmees al in het wachtrijtje zit. De houten stokjes heb ik er op geplaatst omdat ijzer in de winter toch koud aanvoelt.
Zo het oerwoud vordert gestaag, 2 Gojibessen geplant alle boompjes en struiken hebben de voor hun specifieke grondsoort gekregen, soms zelf samengesteld, soms kant en klaar, enkel zo als te zien is het veld erg nat, daarom maak ik mijn looppaden 10 centimeter lager met een worteldoek en houtsnippers erop, swinters watert het zo af en zomers bewaard het water.
Herman van Veen 70 jaar Deze mens Deze mens is zacht als stromend water deze mens is fluisteren als het ruisen van de wind deze mens is kracht als essenhout deze mens is geluid als van een storm dit is een kind van Moeder Aarde deze mens is oer. Deze mens is geen geleerdheid maar wijsheid gegeven door het leven zelf deze mens wordt nóoit eens moe ik kijk verwonderd toe en word stil.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Vandaag prachtige tocht over de Kalmthoutse heide, helaas flink uitgebloeid . Wel bijzonder hoe de natuur daar hersteld na bosbrand (wel met beetje hulp) Deze bomen stukje verder vroegen ons af of ze op deze manier omgewaaid zijn, of vanwege veiligheid omgetrokken.
De MAX voor R en mezelf - Alchemist voor R, wilde roos als in de duinen op een kastanje-houten hekje voor mij - roept zoveel herinneringen op - ravotten in het hete zand van het Boske in Duinbergen terwijl de familie een balleke sloeg .
Een haast onmogelijke plaats voor deze kolossen om via de veel te lichte takjes tot bij de bessen te geraken - en toch doen ze het, al wordt de struik heftig door elkaar geschud, zeker als er twee 747 in zitten (zo noemen we de houtduif - 747 - omdat ze veel wind maken bij landen en opstijgen) mvg hugo
Vogeltelling deze namiddag. 2 pimpel-en 2 koolmezen,1 roodborstje,1 winterkoninkje,1 heggenmus,2 eksters,4 tortelduiven,2 houtduiven en man en vrouw merel.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Toen ik op het werk een houten krat op het werk verzette hing deze aan de zijkant. Dacht eerst dat het dood was maar toen we het buiten gezet hadden vloog het rustig weg.
Holenduif , Hij is kleiner dan de bos of houtduif en heeft de witte ring niet om de nek , hij broed in een hol onder de grond , meestal verlaten konijnenpijpen .Zijn biotoop is dan ook meestal de duinen en de heidevelden .
Vermoedelijk betreft dit een Lissonota setosa, een vrouwtje. Met de lange legboor zet deze sluipwesp eieren af in houtvretende rupsen, larven en houtworm.
Ik zag een soort mosballen aan verschillende wilde rozen in de berm. Maar even op internet opgezocht wat dat was: Mosgal, slaapappel, bedeguar of rozengal.
Over een lengte van 12 meter ook alle coniferen verdroogd. Een begin gemaakt deze te vervangen door rondhout afwisselend met houtsnippers en boomstammetjes.
Mijn zithoek kwam steeds hoger te liggen van al mijn snipperwerk. De toplaag er af en toen een mooie laag grond weggeschept en in de kuilen van mijn verwijderde planten gegooid.
Naaldboom (naam?) waarvan ik de onderste takken -over de ondertse anderhalve meter van de stam zou willen afzagen, om ruimte te maken, eventueel voor houtopslagplaats.
Geinspireerd op de huisjes van een tuincentrum, zelf maar in de weer met afvalhout. Zo'n vogelrestaurant was niet moeilijk te maken en wordt regelmatig door allerlei clientele bezocht, echter komen er nog niet zo veel vogels eten als vorig jaar toen de temperatuur veel lager was.
Op de werkbank van het "bijenproject" ligt nog een dikke schijf die is afgezaagd van de kerselaar die plaats heeft moeten maken voor het pinusbosje. Met de gepaste gaten in deze schijf wordt het een pure "houtskeletbouw" voor bijen en andere what-nots .
Tonderzwam (Fomes fomentarius) Deze meerjarige houtzwam vormt hoeden die tot 30 centimeter dik kunnen worden en veroorzaakt met name op Beuken (Fagus sylvaticus) en Berken (Betula sp.) witrot.
Onder het nieuwe houthok hopelijk nog op tijd in oktober een riant onderkomen gecreëerd om n egel aan te lokken om volgend voorjaar te helpen met de naaktslakken overlast
Ik zag dat de buurman zijn heg aan het snoeien was en ik kon nog wel wat houtsnippers gebruiken. Uiteraard vond de buurman het geen probleem als ik zijn takkenzooi opruimde.
"monstertje" gespot! Blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea), dit is een grote en spectaculair ogende bijensoort met donker getinte glanzende vleugels.
Februari afsluiten met een TIKI carving projectje waarvoor de afgezaagde stam van één van onze berken prima kon dienstdoen, ‘t is eens wat anders dan brandhout zagen.
Wilde aardbei heeft dit bedje mooi ingenomen. Verder staan er varens en in de lente krokus, tulpen, bosanemoon en meiklokjes Tuurke houdt me gezelschap op m'n toer door de tuin, en probeert me te verschalken door van achter de boskes naar m'n knoesels te springen.
Steeds groen - vaste waarde in winter en zomertuin - beter dan plastic over/in/tegen uw omheining - is niet moeilijk te onderhouden, desnoods gewoon met de haagschaar effe erdoor, en de "lange tuten" gewoon weg/uittrekken (ze schieten wel makkelijk wortel, afleggers, dus niet te lang z'n gang laten gaan) - ik hou er wel niet van als ze hoog in de cypress klimmen - heb ooit één cypress geheel van klimop ontdaan - LASTIG - sedertdien hou ik ze onderaan aan de stammen in de gaten.
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
Vandaag de kou 20 Km getrotseerd met de fiets, wind tegen was het alles of niets. En onderweg foto's pakken, oei,oei,oei, mijn toestel bleef in mijn zakken.
Voor Hugo en Rika stek van Taxus , deze zijn ongeveer 1jaar nu en beginnen nu pas wat groei te tonen. Ik neem altijd bij deze stekken met een hieltje en zet ze dan op een licht plekje weg, hou ze zo droog mogelijk en zeker uit de zon.
Dichtje nog passend in week 3 Hulpeloos? Oh nee integendeel het slimme meidje laat vol gevoel haar kopje berustend hangen weet zich vertederd houdt haar blos nog even voor zichzelf.
Eerst wordt de bal gegooid door zijn baasje en holt de hond erachter aan. Dan verderop gaan liggen, met de kop tussen de poten en als het baasje vlak bij is, spuugt hij zijn bal uit en staart dan naar de bal in afwachting van zijn baas.
Geen paddestoelen. Fijngeknepen \"smurfenklei\" uit diepere lagen om te drogen in de zon (Heermoeswortels ook) en later te vergruizen en aldus de mineralen weer aan grond toe te voegen.
De eerste \\"waterige\\" sneeuwvlokjes komen hier naar beneden gedwarreld. Ondertussen dat ik dit hier schrijf zijn de vlokjes al natte vlokken geworden.
Wie dacht dat insecten niet onderhevig zijn aan ouderdomsverschijnselen heeft het wel degelijk fout. Zij hebben geen kinesitherapeuten, ondersteunende kousen of antirimpelcrème zoals wij.
De Durian: Het gaat nog steeds prima met de Durian gekweekt uit een pit meegebracht uit Indonesie. Het heeft de 'winter'overleefd, wel in de huiskamer hoor.
Met deze mooie zonsopgang (Vrijdag 18-12) wens ik "iedereen" op deze site prettige eindejaarsfeesten en een gezond 2021. Hou het veilig en geniet van de vele bubbels in uw eigen bubbel.
De bloemenborder is af nu nog bemesten, eventueel cocosschilfers op strooien in april en dat deel is klaar voor de moment. Eerste ding dat ik nu moet doen nadat ik mijn vlinderstruik snoei; is mijn gras beginnen afrijden vrees ik (daar hou ik niet van :s heb alleen maar gras omdat mijn hond dat nodig heeft).
Er was een moment waarop hij teveel schaduw kreeg en geen bloemen meer gaf. Ik heb hem uit de pot gehaald en met de grond die er nog aan zat in een emmer gezet.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
Ook hier is, na drie jaar geduld, de Geranium Maderense bloemstengels aan het vormen. Ik heb ondertussen ook geleerd dat de Acacia dealbata toch beter wat korter houd en in de winter ook nog wat meer vochtig.
De Bali - zithoek Ik woon op een chalet park met allemaal coniferen - en ik hou eigenlijk helemaal niet van coniferen - Toen was ik een keer in Alkmaar en kwam palmbladeren tegen - en het idee was geboren - Ik heb de palmbladeren op het prieeltje gelegd en het gaf meteen al een lekker sfeertje. Daarna Bamboe's langs de coniferenhaag gezet voor de pui - En van het één kwam het ander.
Zo, zijn we van die 2 BV's af - Dat de Pinus Nigra Nigra 'Austriaca' mijn favoriet is, weten sommigen al, of je moest zonet met de Pluto-shuttle geland zijn (en al Digituin, oeps Tuinvrienden lid.
BENGAALS IJS tijdens een heldere voorjaarsnacht. Net zoals bengaals vuur dat wel echt vuur is maar schijnbaar niet warm, is bengaals ijs ook wel echt ijs maar niet gevormd door vrieskou van de lucht rondom.
Vanwege R en mezelf het allerbeste toegewenst aan allen hier op Digituin die op m'n foto's en inzendingen gereageerd hebben, of die onuitgesproken ervan genoten of er zich aan geërgerd hebben. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebben kan, dus houden zo, of van harte beterschap gewenst.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina