Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Met de killige en donkere dagen zoals nu begin november gaan de verkoudheden snel rond.
De term prikkel- of kriebelhoest is iets wat vaak besproken wordt. Dit kan soms lange tijd aanhouden. Er bestaan allerhande medicijnen voor, maar er bestaan ook handige natuurlijke middeltjes voor.
Planten die niet of niet voldoende beschermd worden zullen serieus afzien komende winter, vaak met afsterven tot gevolg.
Dit kunt u nu nog voorkomen door tijdig een beschermende winterhoes te voorzien.
De eerste nachtvorst hebben we achter de rug. Hoogtijd om de kwetsbare planten in onze tuin te beschermen tegen de koude. Vooral niet inheemse en tropische planten zijn niet bestand tegen vorst. Ook planten die in potten staan zijn gevoeliger aan lage temperaturen.
Opnieuw geen witte kerst dit jaar, het ziet er naar uit dat het jaar met te zachte temperaturen zal afsluiten. De tot dusver sombere en natte december maand eindigt in grijze en bovendien zeer korte eindejaarsdagen waarin de temperaturen net onder de 10°C schommelen. Opgelet, de nachttemperaturen schommelen rond het vriespunt!
Laat ons zeggen dat de januarimaand niet meer is wat ze moet zijn. Zouden de seizoenen nu werkelijk verschuiven. Het wordt opletten geblazen: lentebloeiende bloembollen komen al boven piepen en dit is toch enkele weken te vroeg. Het blijft jammer genoeg nat en zacht de komende week!
Kwam het net tegen op de website van Francois Hoes. Misschien zijn jullie hiervan reeds op de hoogte, maar op 22 en 23 september zijn het opendeurdagen bij hem.
Kon het niet langer aanzien de kale takken van de skimmia. Heb er enkele teruggeknipt en deze rieten hoes had ik nog van de kringloop en die kon er nu mooi overheen.
Dichtje week 14 Acer in lente tooi. Als kusjes in de wind hangen de opkomende blaadjes bijna verlegen aan de takken kijk hoe broos en zie hoe mooi ze blozen.
Dracunculus vulgaris: een geurtje dat blijkbaar erg aantrekkelijk is als je een vlieg bent. Ik beschrijf het altijd als de geur van een paard dat al een week dood naast de weg ligt (vraag me niet hoe ik weet hoe dat ruikt!
Kruidentuintje met tijm, oregano, basilicum, snoeptomaatjes, peterselie gekrulde en platte, zurkel, bonenkruid, knoflook, dille, venkel, koriander, melissa, rozemarijn en laurier met nog een hoek rabarber en snijsla.
Afzakkertje, slaapmutsje, borreltje, neutje of hoe je het ook noemen wilt. Ze zullen beide zeker smaken in koudere tijden, deze kersenbrandewijn en honinglikeur.
Vandaag is het Wereld Hondendag,Mijn lieverd gaat gn sec uit mijn gedachten en dit is ondertussen mijn zelfontworpen Gsm hoesje Voor altijd dicht bij mij.Het is morgen al 9 maanden ,waar is die tijd naar toe,ik mis ze nog heel erg.
Spiraal aan het maken (klein labyrint) en meteen ging mijn kat er in liggen, terwijl ze voorheen nooit in die hoek verbleven. Hij had het helemaal naar zijn zin!
Mijn zitsteen onder de berk, staat precies op een hoek zodat ik twee zichtlijnen kan overzien. Heb dan ook een andere kijk op de tuin als van het terras.
Dit zou een Romeinse wijnpers zijn - ze kenden natuurlijk alle goede wijnstreken op hun duimpje- zie hoe ze de schroef al hadden uitgevonden (Moezel-Rijn vallei)
Hoe kunnen we dit noemen. We zien de grote kerstversiering op een huis aan de overkant, met op de achtergrond het affakkelen van iets op het chemieterrein.
Ook hier staat al twee jaar een nep maar de sfeer is er niet op achteruitgegaan. Wat ik wel mis; de geur en daarna hoef ik hem niet in de tuin te planten.
Gisteravond kroop Frosti plots op de laptop,hij had een poes gezien. Maar toen ie zag dat ze niet bewoog legde hij zich dan maar volledig op de pc en viel in slaap.
Vers uit Bokrijk Eerst spierwit en bijna doorzichtig. Ben ook benieuwd hoe ze gaat verkleuren, de nerven komen eerst aan de beurt om dan volledig groen te worden.
Gele muurpeper-Sedum Elegans. Had een klein stukje in het kruikje gedaan, omdat een stukje van de grote plant was afgevallen en zie hoe mooi deze ook bloeit!
In deze kuip wil ik een bloemenzee van eenjarigen maken, maar tot die tijd dient hij als schuilplaats voor onze poes Mika, die als ze er zit denkt dat de vogels haar niet zien
Rudbeckia is ontploft na terugkomen van vakantie . Rest is een beetje en rommeltje, nu tweede jaar tuin en we zien nu pas hoe wat groeit en hoeveel ruimte inneemt.
Al weken proberen de tortelduiven hier een nest te maken op 5 hoog bij mijn moeder. Hoe lang zal het duren voordat ze begrijpen dat dit niet geschikt is!
Ongeveer een maand geleden heb ik nieuwe stekjes van de Graslelie in een pot gedaan en nu zit er al weer een nieuw stekje aan, ongelooflijk hoe snel dat gaat!
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
M'n mooie Hibiscus deze ochtend nog voorzien van bamboestokken en klimrekjes opdat ie morgen niet volledig openwaait of afkraakt.Heeft heel veel bloembotjes.
Aan de dakgoot moet normaal de roos 'Leontine Gervais' van de hoek verder groeien maar de tak is telkens doodgevroren, idem voor klimplanten aan de balustrade (Clematis 'Honora', Lonicera henryi 'Copper Beauty' en klimroos 'Rosa 'Zephirine Drouhin')
Wij noemden dit de Ballenboom , geen idee hoe hij echt heet , de vrucht die je op de rechtse foto zit , was na 3 weken zo gegroeid dat hij klem zat.(foto middenonder
Ik heb hier al zoveel mooie bloeiende Hotensia's voorbij zien komen, bij mij nu eindelijk 'n beetje kleur, wordt weer genieten. Hoe komt het dat ze bij mij zo laat gaan bloeien?
Even naar het plantencentrum geweest, waar ik eind februari weer kan beginnen, tot mei. Daar is me toch een afgeprijsde Orchidee aan de vingers blijven plakken.
Van de week op de sportschool had iemand haar Chihuahua meegenomen, hoe lief. Het lijkt een jong hondje, omdat ze zo klein zijn, maar deze dame is al 11 en een half jaar!
Bloeit die nu langer als anders of lijkt dat maar zo , is hoe dan ook nog wel mooi op het voorste stukje na waar de schilder met zijn steiger overheen is gereden
Mijn appelboompje van nog geen 1,5 meter hoog staat nu voor de 2e zomer, gekocht bij de Aldi voor iets van 3 euro! Moet je toch kijken hoe vol met appels hij zit!
Recent globaal beeld van beschreven \\"zuidelijke border\\", dwz tussen wilgentenen schuttinkje en hakselpad. Rechtsbovenin gemetselde bak zw-hoek met Cotoneaster.
Toch wel een mooie vorm van de Geranium - je let er eigenlijk niet zo vaak op - en je kan makkelijk het blad van eik, vijg, esdoorn en zo beschijven - maar hoe beschrijf je deze ?
Ik ben van plan om de vorderingen in mijn tuin hier te documenteren. Dit gaat de "voor" foto zijn de tuin, hoe ie eruit zag toen ik de woning kocht (foto van de makelaar)
Hoe komt het, dat SNEEUWroem bij mij pas in april bloeit? Ik heb er de vorige jaren en vorige tuinen op nagekeken, maar de vroegste datum was 27 maart.
In de hoek van de fietsenstalling - diep verscholen onder een grote hulst - heb ik 2 geheime luikjes die kunnen openklappen. Van daaruit heb ik een ideale donkere plaats om vogels op gazon en in quasi heel de tuin te observeren.
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Een kauwtje wil lekker van de pindakaas snoepen en hij heeft al een tijdje gekeken hoe hij dat zou gaan doen en toen ging hij ervoor. Een schitterende vogel die ook wel erg brutaal is.
De petunia blijft maar doorgroeien. Heel karwei elke dag de uitgebloeide bloemekes te verwijderen (staat er ook een op de andere hoek) en dan de rest van alle eenjarigen nog.
Elke morgen het hok openen en dan rennen ze(de kipjes) achter mijn sloffen aan naar de plek voor het raam, waar ik het voer uitstrooi.Elke dag het zelfde ritueel.
Franse geraniums winter klaar gemaakt, maar hoe krijg ik ze het allermooiste de winter door. Ze komen op zolder te staan in een vorstvrije, en verlichte ruimte.
Iemand enig idee hoe ik hier van af kan komen? groen containers doen ze hier niet aan, tuinafval verbrand je gewoon maar dit spul wil niet branden en waar je het ook neergooit het groeit gewoon verder.
Een karwei wat we uit handen hebben gegeven, 2 dagen lang de boomexperts aan het werk gehad in de oude eiken. Zo knap hoe ze daarboven in de takken klimmen en hangen en zo hun snoeiwerk verrichten.
Ik zat op het bankje buiten met Kroel en had even een zakje brood neergelegd om zo aan de vogels te geven. Deze kraai kon blijkbaar niet wachten: he, een zakje brood, hoe krijg ik dat eruit!
IK weet niet hoe deze plant heet , ik heb er zo 3 in mijn tuin, het is de eerste maal dat eentje bloeit (na 3 jaar rust)! Kan iemand mij helpen, wat moet ik doen met uitgebloeide bloemen ?
Van de week zomaar gevonden in de nabijheid van mijn bonte klimop, een kennis die bioloog is, heeft de plant als bremraap herkent. Hoe leuk kan een zeldzame plant zomaar zijn in mijn eigen lekkere beheersbare wilde tuin!
"Kapucijner" : toch al de eerste bloempjes en nu wachten op de peultjes om te zien hoe de erwtjes smaken. En zeg nu zelf; de erwt mag lang genoeg wegblijven dan kan ik langer genieten van het rode bloempje.
Vandaag is de kelk aan ons voorbij gegaan, op een andere dag gaat ie misschien boven onze kop, en liggen al m'n Pinussen omver - had deze in de gaten deze morgen, lijkt me niet zomaar een wolkje dat effe snel opstijgt.
In deze hoek van onze tuin leggen we altijd takjes, blad resten en dergelijke neer en de klimop bedekt dit alles. Het is al een aardig hoge berg geworden tussen de bomen.
Hier achter in het bos wordt vaak tuinafval gedumpt. Tijdens een wandelingetje met de honden heb ik wat van deze Vinca Minor mee genomen voor in een hangpot.
Amandelboompje in de hoek voor de zwarte kast wordt beschermd door randje goudsbloemen aan de voet, en van rechts door de kuisheidsboom die heel veel nieuwe uitlopers beneden heeft gemaakt ter compensatie van de vorig jaar afgebroken hoofdtak doordat hij de kast bovenop zich gestormd had gekregen.
Deze heb ik al verschillende jaren maar deed het niet goed op zijn vorige standplaats, 2 jaar geleden verzet en zie nu hoe hij gegroeid is. Weet iemand zijn naam, het is een klimplant, bladverliezend en zou normaal bloemdragend zijn.
Vandaag prachtige tocht over de Kalmthoutse heide, helaas flink uitgebloeid . Wel bijzonder hoe de natuur daar hersteld na bosbrand (wel met beetje hulp) Deze bomen stukje verder vroegen ons af of ze op deze manier omgewaaid zijn, of vanwege veiligheid omgetrokken.
Kirengeshoma palmata,Japanse wasbloem - vaste plant 90cm hoog, 3x verplant, ging niet goed in de zon en ook niet onder Taxus waar ze weinig vocht kreeg. Nu staat bij de muur in een hoek van de tuin, 90% in schaduw met veel licht en ze keek aan zon opgang.
De jutedraadjes die ik losgesneden had uit een oude zak zijn in trek - eerst eens stevig uiteenrafelen voor ze ermee naar het nest vliegen. Hoe meer draadjes je meeneemt, des te minder moet je vliegen (= energie gespaard) - dus best een bek vol .
Wat mooie gouden tarwe-aren moeten zijn, geeft de natuur nu een grauwe zwarte schijn. Dit is niet goed voor ons brood, spijtig genoeg; misschien enkele boerkes dood.
De vijver en moerasvijver kreeg ook zijn winterschoonmaak, het was wel een zware taak. De zondag begint hier met regen,, hopelijk houdt het ook vandaag de zon niet tegen.
Als jullie het niet vervelend vinden gooi ik de live-cam van de ooievaars in de Kasteeltuinen er nog een keer op. Het is zó mooi om te zien hoe de grote iedere keer zo gaat staan zodat de kleintjes schaduw hebben.
Gisteren toen ik in de kas kwam,was er een bloem open van de aasbloem,ik weet niet precies hoe hij heet,Huernia Species?ik weet wel dat hij behoorlijk stinkt en van die lekkere bromvliegen aantrekt.
De geur is overwelmend en je moet ervan houden. Ik las op het internet dat de geur te vergelijken is met de geur van wiet Nu versta ik waarom ik me soms zo gelukkig kan voelen op dat bankje De poes met naar Nepeta en ikke met Phuopsis
De oude buren ,blij gemaakt, met dit perkje. Het veld is van de gemeente en zag er niet uit, Nadat ik klaar was, keek ik vol verbazing, naar buurman Hans, De oude man liep voor het eerst, weer achter zijn maaimachine.
Mijn petunia's zet ik op een omgekeerde grote emmer om de uitgebloeide bloempjes eruit te knippen Ze kunnen niet meer op de grond staan vanwege hun omvang en ik hoef ook niet zo diep te bukken De tegels zijn 50 x 50 cm dus daar kun je ongeveer het formaat aan afmeten .
Met het mooie smaragdgroene "schild" van deze "gewone" vlieg bezet men gelukkig (nog) NIET de fameuze bol van Jan Fabre - ooit in het paleis van HM Paola, nu in een museum.
Dagje Den Haag, Scheveningen en de volgende dag naar Heenvliet naar mijn jongste broer. We zijn weer wat wijzer geworden hoe hij dat kruisen van dahlia bloemen toch doet.
Rosse metselbij , Osmia bicornis. De meest voorkomende wilde bij op mijn hotel, prachtig hoe zij in het boorgat eitjes legt en stuifmeel voor de larve erbij plaatst.
Heerlijke dag en prachtig weer gisteren Een uitstapje naar Een dijk van een tuin in Gameren. Weer helemaal onder de indruk van de aangelegde rotstuin en als je boven op de dijk staat zie je pas hoe laag alles achter die dijk is.
Van de week al de folie uit de kas verwijderd zodat er weer frisse lucht en licht in de koude kas kan komen, als cadeau kreeg ik mijn orchidee bloeiend met vijf bloeiende takken terug. Mijn vraag is hoe heet deze orchidee?
Mijn Polygala calcarea staat nu 2 jaar in mijn tuin maar heeft nog nooit 'n bloemetje laten zien, alleen toen ik hem kreeg (zie plantengids), weet iemand hoe ik daar iets aan kan doen, op het net vind ik niets maar daar ben ik ook niet zo handig in.
Uit onze oude rotstuin nog wat vetplantjes overgehouden en in twee teiltjes geplaatst bij het zonneterrasje in de hoek van de tuin. De vetplanten kan ik niet terugvinden op de site.
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Mijn cactus die de belgen onderweg weggehaald hadden, en een stuk voor mij meegebracht hadden, begint weer knoppen te krijgen. Ik ga elke twee dagen of zo als ik het niet vergeet fotos sturen.
Deze muurkas alias serre hebben we nu bijna al weer 3 jaar en het is een combinatie van moes - kruidentuin en terras. Heerlijk om in te dineren als het buiten de kas net iets te koud is.
In de hele border hadden we de planten al afgeknipt. Als laatste was de Molinia 'Transparent' aan de beurt, die al met zijn lange halmen over het tuinpad zwierde.
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
Mijn catalpa staat al jaren heel mooi, maar dit jaar kraken alle takken af aan de stam. Wij moeten er zelfs niet aankomen, ze komen zo los van de stam.
Doe zoals wij en kweek eens zelf oesterzwammen. Gooi filterzakjes met koffiegruis niet weg maar verzamel ze in een emmertje en kweek er oesterzwammen op.
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
Boven - madeliefje voor, en rechts na 2 dagen na een behandeling met een piepklein beetje zout - dit wordt later geheel zwart en verdwijnt. Dus moeiteloos en kostenloos als je wil.
Dichtje week 7 Roodborstje Elke morgen zit ze op haar plekje en kijkt hoe er ontbeten wordt wanneer wij bewegen maakt ze zich iets langer en kijkt onverschrokken de huiskamer in. Zij bepaalt wanneer ze opvliegt het genieten komt van twee kanten wij verzorgen zij slooft zich uit.
Heet, maar getemperd door de fijne schaduw van de "pin parasol", binnenplein, rustig, relax, in de hoek een klassieke gitaarspeler die zijn CD's verkoopt, een burcht hoog op een heuveltop vlakbij de stad, romeinse en moorse ruïnes, mooi aangelegde wandelpaden en promenades.
Deze (water ?)-muntsoort heeft een zeer voortvarend wortelverspreidingssysteem vandaar dat ik hem heb opgesloten maar de gevangenis wil nog niet erg onzichtbaar verborgen worden door de omgeving en is dus wel tamelijk lelijk.
't is wel al opletten geblazen met foto's nemen 's avonds - overal booby traps gespannen - hier alweer ene die zichzelf overtroffen heeft - langste draad 3m van ene niets vermoedende Japanse anemoon naar de Tibouchina ertegenover - hoe DOEN ze het .
Maar vandaag kan MAR zich de haren wel uit ’t hoofd trekken……want dit gebeurde gisteren: Niet goed uitgekeken, voeten niet opgetild, te hard gelopen……hoe dan ook, daar ging ik, rechtuit en plat en brak m’n pols….
Dichtje week 5 Vriendschap kent geen grenzen. Daarom blauwen wij ons voor jou en ook voor jou opdat de wereld vriendelijker wordt wij de herkenning aanreiken van het hemels blauw dat hier en daar zelfs in februari al te voorschijn komt.
Het gras wordt een speeltuintje van gemaakt, hier komt ook een speeltoestel in. De bakken zorgen voor afscheiding tussen het zitgedeelte en het speelgedeelte.
Als ik me niet vergis is dit zoals Marei al zei Ajuga reptans 'Atropurpurea' (kruipend zennegroen) 'k heb er eentje uit het gazon gehaald waar het zich goed voortzet.
Week 46 Grauw is niet blauw grijs is niet groen onder het grrrr van de dag gaan wij schilderen in de kelder want dat mag. Eerst maken wij allebei het gras dan ik (Zonne) een konijntje dat naar mij zwaait ook een varkentje huppelend in de wei daarna, een zonnetje want dat hoort erbij.
Is toch mooi herpakt, niet? zie hier hoe die aangetast was Vorig jaar maart, denk ik, begonnen met "Eminent" - Allez goed, 't een jaarke geen mooi zicht, maar niet onmogelijk.
Ik weet niet of jullie het verschil zien: maar ik heb van deze lentedag gebruik gemaakt om mijn pad voor het tuinhuis aan te leggen en alvast de worteldoek en wat steentjes weggedaan. Nu volgende week de afwerking en overwegen om te verhogen.
De thalictrum zien uit de grond komen reeds een tijdje geleden, zien groter worden, van vorm en kleur zien veranderen, en we zijn nog lang niet aan de eigenlijke bloei, de bestuiving en het uitzaaien - mensen dat is een wonder !
De bijen op de bloementrossen van de rosa Filipes Kiftsgate zoeken bij voorkeur de bijna nog gesloten bloemekes op, en ze wringen er zich geheel in, soms om slechts met moeite achteruit er terug uit te klimmen.
Hier nog eens de knabbelaar vanuit een andere hoek ik gebruik nu veelal PhotoScape en snij de foto's uit tot een vierkant. dan exporteer ik de foto, en daarbij geef ik de grootte aan van 700x700.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Dichtje week 8 Weer thuis. Hoewel de vrieskou deze dagen bespeelt en de zon haar best doet dit weer te verdrijven begint in huis het oer van gezellig bij elkaar mogen zijn een prachtig gevoel te krijgen.
Ons Babs heeft het lekker warm op ons bed (20/11/18 ,mijn man ligt al op zijn gemak ernaast,nu nog een plaatsje maken voor mezelf . Zolang ze bij ons kan zijn genieten we ervan ,want ze is nu al weer 10 Dagen ziek .
Deze voormiddag m'n \"herfstpotje\" uit elkaar gehaald en alles alleen gezet zodat ze beter groeien. Ze staan al 2 maand in de hobbykamer omdat er een Kalanchoë bij stond ( die staat nu in de living.
Zwartkopvuurkevertjes. De afgelopen week is vooruit gespurt wanneer ik de tuin bezie voel ik weer waar al die uren liggen en neem nu de tijd voor kuier.
Op 17 juni 2018 zette ik deze advocadopitten op water met de bedoeling om er mijn eigen avocadoplantjes uit te kweken. Ik deed er meteen twee om bij uitval van een plantje nog een reseveplantje over te hebben om verder mee te experimenteren.
Langs deze weg wens ik iedereen zalige Kerstdagen , fijne eindejaarsdagen en een gelukkig nieuw jaar 2017. En dat we ook in 2017 elkander mogen blijven tips geven , moed geven, blijven steunen in moeilijke tijden.
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
Dit weekend is de Wierdense Open Tuin dagen geweest veel bezoekers gehad, mooi over de heledag aanloop mooi weer geweest. Heb de bezoekers uitgelegt hoe onze tuin bekeken zou moet worden ik heb in de tuin 10 zitjes geplaats van uit deze plekjes kon men onze tuin bekijken en toen bleek, dat de tuin van ons tien verschillende tuintjes verscholen heeft die men zo al lopende normaal niet ziet hierdoor raakte velen erg onder de indruk, velen heb ik kunnen begeleiden en kunnen vertellen wat er in de tuinen gebeurd door de volgels kikkers en insekten als voor beeld veel merels wiening slakken enz.
Pennisetum Karley Rose gaat liggen bij elk regenbuitje en ligt nu dus al drie dagen. Het muskietengras ernaast is verpletterd en de hele tuin heeft geen oog meer.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Deze nu nog kleine boom,ziet er nu nog leuk uit,ieder jaar bescherm ik het tegen de vorst en zet het binnen in een lichte vorstvrije ruimte. Niet lang daarna worden de blaadjes geel en vallen af.
Hallo Lily, Naar aanleiding van jou rotstuin perikelen, laat ik je deze foto's zien van mijn recycle tuin. Eind jaren '80 kwam Wierd Newman met het idee om van oude materialen rotstuinen te bouwen.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina