OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wie houdt er nu niet van lieveheersbeestjes? Deze bijzondere diertjes, soms ook wel ‘kapoentjes” genaamd, worden aanzien als een teken van liefde, geluk en succes en worden vaak gebruikt om tuin en huiskamer op te fleuren. Lieveheersbeestjes zijn bovendien verzot op bladluizen en worden daarom ingezet als natuurlijk wapen om een bladluizenplaag te bestrijden. Een 100% ecologische oplossing!
Bladluizen zijn insecten met een steeksnuit die plantensappen uit de plant zuigen. Hierdoor gaan de planten slecht groeien. Bladluizen komen vaak voor op rozen maar ook andere vaste planten, bomen en zelfs groenten kunnen te maken hebben met een ware bladluizenplaag.
Vlinders en lieveheersbeestjes in de tuin zijn geweldig om te zien! Bovendien vinden je (klein)kinderen het betoverend om te blijven kijken naar een fladderende vlinder of de stippen van een lieveheersbeestje. Je kan de natuur een handje helpen om ze naar je tuin te lokken met de bloemenmengsels van DCM.
Naast honingbijen zijn er nog ontelbare insecten die bloemen bestuiven. Wat zou een fruitboom trouwens aan oogst opleveren zonder bestuivers? Om deze 'liefdesboodschappers' naar uw tuin te lokken heeft DCM vier bloemenmengsels samengesteld.
Op naar de langste dag van het jaar! Als alles goed gaat, staat je moestuinbak nu ongeveer vol.
Zorg dat je groenten nooit water te kort hebben, en vergeet vooral niet de eerste erwtjes te oogsten. En, hoe smaken je eerste zelf gekweekte aardbeien?
Ze hebben zo’n slechte reputatie, overwoekeren al snel volledige percelen en laten een brandende pijn achter als je tegen hen aanbotst. Toch zijn er verschillende eigenschappen die van dit ‘onkruid’ een positieve plant maken, dit zowel in de tuin als in de keuken!
Voor planten die om zure/zuurdere grond vragen wordt meestal turf gebruikt of potgrond die rijkelijk vermengd is met turf of veengrond. Dat gaat dan ten koste van unieke stukken natuur elders.
In het huisje zaten twee lieveheersbeestjes op een den. Blijkbaar was er een larve in het huisje gekomen, want ik heb nog nooit zo'n kleinlieveheersbeestje gezien.
Ik heb een Lieveheersbeestjes huisje gekregen en heb het in de tuin gehangen. Hierin zouden de beestjes kunnen schuilen en zo zou je ook meer Lieveheersbeestjes in je tuin krijgen.
Het lieveheersbeestje heeft het huisje op het terras gevonden om te overwinteren, nu nog een mooi plekje vinden op de sedum of op één van de andere planten in het huisje.
Vandaag bij wijze van experiment wat lieveheersbeestjes-larven uitgezet op de kamperfoelie, tegen de bladluizen (die al aanwezig zijn). Ik ben eens benieuwd wat dat gaat doen.
Gisteren zag ik een lieveheersbeestje in een bak met water drijven en heb hem er snel uitgehaald door een stokje voor zijn snoet te houden en ja hij stapte er meteen op. Daarna heb ik hem in het zonnetje op een tegel gelegd.
Het is weer herfst, we hebben heel veel lieve heersbeestjes. Wel hun hotel en voor alle insecten en vlinders die van overwinteren houden is het HDI Hotel des insectes bijna klaar
Week 1 ging in rust voorbij. De rode kleur van de bessen wakkerde mijn verlangen weer aan naar vliegende kleine vriendjes en in dit jonge jaar is delen fijn: Lieve gedachten.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
Van de week zomaar gevonden in de nabijheid van mijn bonte klimop, een kennis die bioloog is, heeft de plant als bremraap herkent. Hoe leuk kan een zeldzame plant zomaar zijn in mijn eigen lekkere beheersbare wilde tuin!
Dat begint nu toch al wel op een bloemenakker te lijken. Thuis heb ik daar niet echt plaats voor maar daar, op de volkstuintjes, kan ik mijn droom waarmaken.
In het gras, vlak bij de lelies deze zwam nog ontdekt, ja de herfst komt er ook weer aan. Ik ben weer thuis en stap ons mooie huis weer binnen, ja ik heb geen spijt om nu hier te wonen.
En zijn we thuis niet in de schuur de frees aan het oppoetsen dan zitten we aan de koffietafel moeders de vrouw gek te maken met tuinontwerpen en groenteplanning.
Zitje bij het water bijna af ,nog wat verven en nog een kant dichtmaken dan kan ik het voorste deel kas slopen en de vijver afmaken ,morgen weer een dag nu effe zitten! pfff.
Vorige week zat er en hommel op het terras en was heel traag, och arm beest. Toen ik een foto maakte deed hij zijn pootjes omhoog alsof hij naar me zwaaide.
Zoals je ziet is er nog veel gras over, waar we als de jongens ooit het huis uit zijn, nog veeeeel perkjes en onze grote droom een mooie vijver kunnen maken
Deze vogel - ter grootte van een merel - zat de hele dag almaar rare geluiden te maken vanop een dak in de buurt - Ik herken niet direct welke soort het is.
Voor het eerst wat prutsen met mijn nieuwe Raynox 250 macro lens. Moet nog ff wennen, maar weet zeker dat ik hier straks hele leuke foto's mee kan maken ^_^ O ja.
Vanmiddag dit beestje in de tuin, met ik denk prooi. Al moet ik zeggen, dat, de manier dat ze aan elkaar vast zitten\of vasthouden, niet op eten lijkt, ook niet op paren.
Vorig jaar deze plant gedeeld en dat is goed uitgepakt , de primula's bloeien toch dat het een lieve lust is , dat is vast als dank voor het vele water wat ik er vorige zomer bij uitgegoten heb
Hoi jungs, vergeet ook niet na de fabuleuze bloei eens naar boven in de bomen te kijken, want nu gebeurt het wonder ! fruit komt er aan (alhoewel deze niet echt eetbaar is - of toch ?
Heel de week weg gaan in het donker thuis komen in het donker, kijk wat ik iedere dag moet missen, de prachtige herfstkleuren die mijn planten nu vertonen
Onze Medinella , na de bloei is het de vraag ( doet i 't of doet i 't niet ) , en kijk eens wat een nieuwe scheuten hij aan het maken is . voor een zo moeilijke plant om te kweken ben ik heel blij er mee .
De Waterhoentjes hebben hun plek gevonden en voelen zich in de tuin thuis, ze zijn er bijna de hele dag te bewonderen. Deze is wel heel relaxt even lekker uitrekken.
Raadseltje - als de vorige al de laatste was, en er staat er weer één die nu echt wel de laatste is of de voorlaatste als er nog een laatste komt, wat was dan de vorige ?
Voor een close-up heb ik een goeie bukoefening gedaan. Want iedereen keer als ik hem goed in beeld had en op het knopje duwde, weigerde mijn iPad om een foto te maken.
Bloem nu helemaal open , gekregen in een pot maar deze is zo mooi , daar gaan we een mooi plekje in de tuin voor zoeken of vrijmaken . Het zal het laatste wel worden
Ik ben gisteren gaan wandelen bij ons in de omgeving , heeft niks met mijn tuin te maken maar ik vond het de moeite om is te tonen wat je bij ons kunt aantreffen
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Terug in onze tuin voor een hapje en drankje - ons petattenveld ligt mooi gefreesd - evt vind ik nog de tijd om een gracht 2 spa diep te maken voor de winter.
Dit is een schets dat ik zelf maakte dat het zou kunnen worden op het einde van de tuin met zicht op weilanden .Al één nog beter schets maken met de afmetingen .
Kauw wachtend in de boom tegenover ons huis op dat ik weer weg zal gaan van het terras en weer op zijn lievelingsplekje kan gaan zitten samen met zijn maatje.
Nu ik eindelijk de slakken onder controle heb, beginnen nou deze beestjes mijn herfst asters op te vreten. Die herfst asters hebben het zwaar te verduren.
Vermits de grond te droog en te hard is om te planten ben ik nieuwe plannen aan het maken voor het najaar. Want er is een deel van de border die ik zou willen vernieuwen
Yin & Yang symbool nu toch bijna klaar. Alleen nog meer grind er bij mikken en de Yin punt in het Yang gedeelte maken Ik had niet verwacht dat de schors het zó goed zou doen!
Buxus stekken water geven. Het gerucht gaat dat ge ze in 50% grof zand en goed dicht bijeen moet zetten zodat ze mekaar goed irriteren en beter wortels maken.
In de nieuwe tuin doen de rozen het niet al te best, en kijk, deze sukkel die in de vorige tuin ongelukkig was is hier happy. Ze is goed bezig met sterke nieuwe takken te maken.
Tussen de viooltjes zag ik een soort motje zitten. Helaas vloog het weg voordat ik het beter kon bekijken wat het was, maar vind het beestje wel parmantig zitten.
En ik werd omver geblazen door Fuchsia 'Blaze Away' En thuis realiseer ik me dat ik er maar 1 gekocht heb, ipv 3. Want dat zou de pot beter gevuld hebben.
Dichtje week 15 Vraag? \"Wanneer je er zo eentje bent die altijd in haar eentje zit dan zou ik toch liever dat, eendje willen zijn die niet zo solo zit.
Mijn mango boom van 40 jaar oud zat vol mieren. Maar dan ook heel veel trossen mieren Daarom had ik gevraagd of iemand hem een kopje kleiner kon maken.
In deze kuip wil ik een bloemenzee van eenjarigen maken, maar tot die tijd dient hij als schuilplaats voor onze poes Mika, die als ze er zit denkt dat de vogels haar niet zien
Deze Monarda was ooit een 'Jacob Cline' maar is de laatste 2 jaar van kleur veranderd, minder rood en echt ik zie ze nu veel liever. Ik denk dat ze zich gemengd heeft met de donkere 'Hartwood Wine' die een beetje verder staat.
Zon gaat nu achter de huizen onder , dus dat schiet weeral behoorlijk op . Nog even wachten en we kunnen aan de andere kant weer mooie plaatjes maken .
Voor alle lieve tuinvrienden mooie kerstdagen gewenst en de beste wensen, voor een goed en gezond 2019! Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur.
Even terug in de tijd naar Dijk van een Tuin op 1 mei 2015 Spring hier recht tot in de Helleborustuin en ga verder naar de formele tuin, en loop naar believen verder rond.
2015, en als we de kans hebben, dan doen we niets liever dan op onze bank onder de notelaar in de namiddag onze kop koffie drinken en intussen genieten van de vele vlinders en bijtjes
Kwam vanmiddag thuis uit tsjechie en zag deze Aquilegia flabellata 'Nana' daar staan, vragend om gefotografeerd te worden. Ik heb hem dan maar zijn zin gegeven.
Al weken proberen de tortelduiven hier een nest te maken op 5 hoog bij mijn moeder. Hoe lang zal het duren voordat ze begrijpen dat dit niet geschikt is!
Spiraal aan het maken (klein labyrint) en meteen ging mijn kat er in liggen, terwijl ze voorheen nooit in die hoek verbleven. Hij had het helemaal naar zijn zin!
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
Hier kon ik toch niet aan voorbij lopen zonder een foto te maken . Behoorlijk grote planten al met een nog veel behoorlijker prijs , voor 169 euro mocht je deze meenemen .
Vandaag viert Nederland Koningsdag, maar heel anders dan we gewend zijn, vooral thuis ipv feest op straat. De hond van de beneden buurvrouw blijft ook trouw achter het hek, onder de wapperende vlag.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
Het was een werkje maar de brug voor de nieuwe vijver is af ,nu nog effe verven daarna bevestigen en dan verder met het afgraven van de vijver en het maken van de watervallen.
Ben niet zo'n fptograaf, maar op de vuurdoorn Pyracantha 'Orange Glow' bleef hij gewoon bezig lekker eten. Heb wel 30 foto's kunnen maken, waarvan er toch een stuk of 10 zijn gelukt
Green Man beetje verstopt onder de coniferenheg en een jonge berk er overheen. Eigenlijk was dit een olieverdamper, maar ik vind hem in de tuin veel leuker staan!
Beste Elok hier speciaal voor u nog een paar foto,s uit China. Meen te mogen opmaken uit uw bericht dat u daar ook wel eens geweest bent,wil indien u daar prijs opstelt u persoonlijk wel wat foto,s mailen,maar zou dan wel een i mail adres nodig hebben?
Grutto in het weiland. Met een speciaal systeem maakt de boer dat er hier en daar water in het weiland staat, speciaal om het aantrekkelijk te maken voor de grutto.
De sierpruim heeft echt wel veel en grote rijpe vruchten. Merels eten zich te pletter, en we beginnen ons nu af te vragen of er geen receptje is om dit voor ons ook genietbaar te maken.
Sorry voor de slechte beeld kwaliteit maar zat net met de Tablet in de tuin waarmee ik deze heb kunnen nemen. Jonkie zit op lamp een heleboel bombarie te maken op moeders om wat te krijgen.
De fuchsiapergola met vooraan de Fuchsia "China Doll", voor alle baskets maken wij eind januari elk jaar opnieuw stekken. Deze pergola is de entree voor onze tuin.
Pineberry White Dream of ananasaardbei, hoewel ze toch meer naar aardbei dan ananas smaken Voordeel is dat de vogels ze (tot nu toe) met rust laten omdat ze denken dat ze nog niet rijp zijn
Hier op de foto is de Grafia golaka uitgebloeid maar blijft decoratief. De planten zijn erg geschikt om tussen de rozen te staan, maken amper blad die dan nog eens erg fijn gevederd is.
1 november : men herdenkt de doden : de kerkhoven kleuren in wit, geel, paars en bronskleurige chrysanten. Dit was de overheersende kleur die ik afgelopen dagen zag.
De Viburnum in de herfst van 2014 helemaal kaal gevreten door het viburnumhaantje. En dit jaar staat hij er weer fier en gezond bij in z'n mooie rode "jas" De bestrijding van het beestje is gelukt!
Deze lieverd kwam vorig jaar in mijn tuin, toen was hij nog niet aangelegd. Hij krabte als een kat aan de achterdeur, net alsof hij iets nodig had, ik was net buiten en ik ben onmiddellijk een appeltje en wat water voor hem gaan halen.
We zijn wezen wandelen in Zandvliet - aan de kust leek het me te koud met die gure wind. In de bossen is er bijna geen wind, enkel zoevend boven onze kop in de toppen van de hoge Pinus bomen, en is het zalig even op de berm in de zon te zitten met zicht op een open plein waar ze de oude bomen gerooid hebben om plaats te maken voor de vele zaailingen.
Behalve zaaien en stekken is er met dit weer niks leukers dan knuffels maken voor m’n kleinkinderen…….als ik daarmee bezig ben kan wat mij betreft de winter niet lang genoeg duren
Op de koer een nieuw tuintje aangelegd rond de waterput. De bedoeling is om nog meer groene eilandjes te maken zoals wat verder rond de trog, aan de vensters en tussen de 2 garages.
Het lievelings plekje van Kroelie en met een schaaltje kattenbrokjes. Andere dieren lusten deze kattenbrokjes ook, dus als de kat van huis is, dansen de.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina