Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Eén vierkante meter, meer heb je niet nodig om je eigen groenten te kweken. Een afgedankte zandbak, een vergeten stukje siertuin, een streepje gazon of simpelweg een hoek van je terras of balkon: voor een vierkante meterbak vind je altijd wel een plekje.
Eind vorig jaar kreeg ik enkele stekken van de zogenaamde Loganbes (Rubus × loganobaccus).
Nu blijkt het de wondermooie decoratieve Japanse wijnbes (Rubus phoenicolasius) te zijn.
Zelf groenten, bloemen of andere planten kweken in een verhoogde bak heeft veel voordelen zoals minder onkruid, gemakkelijker in onderhoud en beter bestand te houden tegen ongedierte.
Tuinieren kan soms gepaard gaan met rugklachten. Om rugvriendelijk te tuinieren hebben we hieronder enkele tips zodat het werken in de tuin zonder rugklachten kan verlopen. Volgt u even mee op de pagina van rugvriendelijk tuinieren :
Binnenshuis tuinieren, de nieuwe trend om zelf op kleine plaatsen groenen of kruiden te kweken. Kies voor de aangepaste verlichting zoals ledverlichting of natriumlampen bij het kweken binnenhuis
De aspergekweek kan je starten uit een éénvoudig zakje zaad, wil je dat het iets sneller gaat en wil je net iets meer investeren dan kan je ook reeds éénjarige planten aankopen.
Aanleg van een nieuw gazon met graszoden? Lees hier het stappenplan om stap voor stap zelf graszoden te leggen. Meer en meer mensen kiezen vandaag voor het plaatsen van graszoden.
Weet iemand of je de kunststoffen verhoogde groeibedden aan elkaar kunt koppelen? Mijn bedoeling is om van 2 bakken (bedden) van 97 x 97 cm 1 lang groeibed van 97 x 291 cm.
Waarom groeit deze cactus zo ongelofelijk slangachtig , zodat ik niet weet welke pot ik moet gebruiken ? Precies de zelfde groeien wel mooi recht naar boven , wat is hier loos ?
Omdat er achter de haag geen gras groeide, knutselde ik vorig jaar deze loopbrug in elkaar. De middelste planken buigen een beetje mee door wat het allemaal extra spannend maakt.
Dit boompje, wilde maar niet groeien en bloeien, dus kuilde ik haar in de herfst, om haar in het voorjaar een plaats te geven en KIJK nou! Dus laat ik haar maar staan.
Zou het dan toch aan het lukken zijn om mos op de fontein te laten groeien? Dit toefje zit er nu intussen al een paar weken op en lijkt zich stilaan uit te breiden .
Vroeger stond hier een oud schuurtje en groeide de Clematis langs de muur. Nu klimt de Clematis elke keer tussen alle bomen door naar boven en laat zijn bloemen zien!
Voortuin begint mooier te worden (harde werk voor oprit en parkingplaats begin te lonen nu de planten terug hun plaats innemen en beginnen te groeien) - juni 2014
Hierna nog afstrooien met split, dan zijn we pas echt tevreden; als volgend voorjaar de kleine plantjes gaan groeien en bloeien, dan kunnen we er van genieten.
Het "Balineese Hoekje" in onze serre moet elk jaar opnieuw ingericht worden, want er is geen verwarming in de winter. Zo staat het er nu weer bij begin mei 2015.
Mijn tuintje is eerder een border op 'etalage'-hoogte. Gemakkelijk om te onderhouden zonder bukken en leuk om alles van zo dichtbij te zien groeien en bloeien.
De geranium die buiten in een zak hang begint weer te groeien en zelfs hier en daar een knopje! Ik wilde het weggooien, maar de geranium wordt steeds groener, even wachten maar.
Vorig jaar een bellenboompje gekocht en dat heeft het niet gehaald maar het stekje wel . Deze weet nu niet goed of het naar boven of naar onder wil groeien .
De Franse Rozen-zonder-naam groeiden alvast als een bouquetje aan de struik; ik hoefde ze alleen nog maar af te knippen en in een vaas te zetten, et voilà .
Bananenplant. Deze bananen groeien naar omhoog omdat deze het vocht uit de lucht opnemen doordat de grond kurkdroog is, Tenerife kent geen natuurlijke riviertjes of stroompjes.
Ik had een paar palmpjes meegenomen uit Ticino ( op de grens van Zwitserland/Italie ) , een prachtig mediteriaan gebied .Ze beginnen ondanks dit koude klimaat aardig te groeien .
Voor de grote schoonmaak (2012): Jammer voor de merels, maar die hulst moest echt weg (en de coniferen daarachter ook). Hij groeide keihard en was al veel te groot om nog zelf te knippen.
De staanders van de vogelkooi staan bijna op hun plek, hier ongeveer de hoogte, 3 meter zodoende blijf ik niet makkelijk in het net haken en kunnen de leiboompjes mooi groeien.
Had ik een hele stellage gemaakt voor mijn muismeloen (links achter de stoel) Wat blijkt die wil beslist niet groeien maar er komen wel van die zure 'krengen' aan. In een pot had deze het ook wel gedaan.
Paarden maar naar hier gehaald ondanks de kersenbomen, maar schaduw hebben ze nodig met deze temperaturen . De twee rozenboompjes groeien geweldig en geen water of meststoffen gehad.
Verplant ik verleden jaar in oktober een hibuscus die tussen een ranonkelstruik groeide en zie dit jaar komt er krek op dezelfde plaats een hibuscus boven! Zeker een stuk laten zitten?
Door verschillend maaibeleid verschillende planten. Waar in de zomer het gras kort gehouden wordt groeien de Madeliefjes beter, dus nu een witte stroom tussen Echte sleutelbloem en Paardenbloem
Tien jaar geleden een grote steen over deze iris gelegd. Niet met opzet, de tuin was toen nog een wildernis en ik herkende lang niet alles wat er groeide.
Cupressus sempervirens "Pyramidalis". (na de snoeibeurt) Staat bij mijn in de recycle (rots)tuin, tussen alle horizontaal laag groeiende plantjes wilde ik wat verticale elementen (planten).
Dit hadden salixboompje moeten zijn die tussen zijn andere vriendjes stond ,iemand de ze weg deed omdat dit lelijke eendje het niet deed,gn groei of bloei.Ik wou hem dus ook een kans geven en tot mijn grote verbazing groeide er een lange scheut uit met wilgenkatjes .
De staanders van de vogelkooi staan bijna op hun plek, hier ongeveer de hoogte, 3 meter zodoende blijf ik niet makkelijk in het net haken en kunnen de leiboompjes mooi groeien.
Krulhazelaar (Corylus avellana Contorta) niet te verwarren met de krulwilg. Deze struik geeft hele mooie kronkellige takken, zelfs de stam is gedraaid, heel goed bruikbaar bij de bloemschik.
De aarbeien buiten onse tuin in de sloot ,deze week zijn we begonnen om ze opteeten ,ze groeien in een grote plastiek bak en deze hebben wij gekregen van een oude buurman , dus die kunje niet weg doen geen ruite in de tuin dan maar inde sloot achter de tuin in de mand mooi toch?
De rozen bloeien uitbundig Sedum spectabile 'Herbstfreude' heeft al redelijke schermen De herfstasters groeien enorm Nu nog even wachten op de Hydrangea paniculata 'Limelight' en de Hydrangea aspera sargentiana Dan is het plaatje compleet
Aan de dakgoot moet normaal de roos 'Leontine Gervais' van de hoek verder groeien maar de tak is telkens doodgevroren, idem voor klimplanten aan de balustrade (Clematis 'Honora', Lonicera henryi 'Copper Beauty' en klimroos 'Rosa 'Zephirine Drouhin')
Dit is bij achter als ik met de honden ga wandelen. Het is suikerriet, wat ongeveer 14 maanden moet groeien voor het in dit geval met een machine wordt kortgemalen, en de bladeren komen weer terug op het land.
Dit is een nieuwe aanwinst in onze tuin : Rhodochiton atrosanguineus of simpelweg het paars klokje genoemd. ik vind de bloemen zo speciaal en groeien in grote getallen op een rij, het heeft iets sprookjesachtig,past goed bij mijn andere hobby , elfjes boetseren.
Elk jaar komen ze weer tevoorschijn, deze onbekende plantjes met paarse bloemetjes. Ze groeien overal, maar vooral in het gazon, dus daar waar je ze eigenlijk niet wil.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
De laatste paar jaar zaaien de Dactylorrhiza’s zich kwistig uit en dit jaar is het de eerste keer dat er zo veel bloeien; ze zijn dus nog klein, maar het worden er steeds meer en ze groeien elk jaar groter. We hebben ons gerealiseerd dat we, in onze ijver om te wieden, (gras uit de tijm halen b.
Ik zou graag mijn blauwe regen verplaatsen. Verleden jaar aan het tuinhuis geplant maar daar hij een stevige constructie nodig heeft en niet onder het dak van mijn tuinhuis mag groeien zou ik deze op een andere plaats willen zetten.
Orchideeën zijn eigenlijk maar lelijke planten die, om goed te groeien en te bloeien, elk een tamelijk specifiek leefklimaat opeisen. Dat is soms niet goed verenigbaar met dat van onze leefruimten.
Door de ontzettend natte februari is het tuinwerk dit jaar een paar weken later begonnen dan gewoonlijk en het was meteen flink aanpoten. Door de zachte winter is veel door blijven groeien (vooral onkruid!
Ik heb bonen geplant begin april in de serre om eens te proberen vroeg boontjes te hebben . Maar tot nu toe gaat de groei zeer traag , ik denk een maand te vroeg.
Ik heb hier vaak de indruk dat aronskelken graag met de achterkant naar het publiek groeien! Er staan hier een aantal zeer mooie soorten maar vaak kijk je enkel tegen de achterkant van het schutblad aan.
Fuchsia "wassernymph'; bij de volgende snoeibeurt zullen de twee onderste 'armpjes' geamputeerd worden, om in de toekomst een hogere stam en een bredere 'parasol' te krijgen.
Heel apart de varen is vorig jaar aan de onderkant door het water gat gegroeid van de buxus pot , en zie nu is zij in vol ornaat weer aanwezig, vreemd maar we leuk om te laten zien.
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië.
Deze voormiddag m'n \"herfstpotje\" uit elkaar gehaald en alles alleen gezet zodat ze beter groeien. Ze staan al 2 maand in de hobbykamer omdat er een Kalanchoë bij stond ( die staat nu in de living.
Voor Hugo en Rika stek van Taxus , deze zijn ongeveer 1jaar nu en beginnen nu pas wat groei te tonen. Ik neem altijd bij deze stekken met een hieltje en zet ze dan op een licht plekje weg, hou ze zo droog mogelijk en zeker uit de zon.
WIJ HEBBEN MEE GEDAAN AAN DE OPEN TUIN DAGEN VAN GROEI EN BLOEI IN ALMELO DEZE TUIN IS GELEGEN ACHTER EEN OUDE WONING VAN 1896 DUS EEN MOOIE STADSTUIN VERSCHOLEN VOOR IEDER EEN
Dit begint er naar mijn mening toch meer en meer uit te zien als zo'n fontein die je in de Provence wel meer tegenkomt. De begroeiing lijkt ook stilaan aan te slaan!
Wij noemden dit de Ballenboom , geen idee hoe hij echt heet , de vrucht die je op de rechtse foto zit , was na 3 weken zo gegroeid dat hij klem zat.(foto middenonder
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Mijn Forsythia, toen we hier kwamen wonen was dit een flink uitgegroeide struik met maar een paar bloemen. Elk jaar heb ik hem terug gesnoeid, zodat hij nu weer "jong" kan beginnen.
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
Stukje achtertuin en volledige zijkant zijn schoongemaakt en hebben een vers laagje potgrond en gekleurde schors gekregen. Nog wat Hakonechloa macra 'All Gold' en Imperata cylindrica 'Red Baron' bijgeplant.
Bladbegonia is enorm gegroeid , er hebben voor het eerst heel kleine roze bloempjes in gestaan . We kunnen in elk geval flink gaan delen straks , hebben weer wat om uit te delen
Lophophora Williamsii, gezaaid in juni. Hebben een tijdje groeistop gehad door te warm te staan, maar zijn er sinds enkele weken weer bovenop aan het komen.
Na de krokussen en de hyacinten komen er nog wat mooie bloemetjes uit de mand gegroeid. Ben helaas het blad met de namen kwijt;maar denk dat er sneeuwroem tussen zit?
Iemand enig idee hoe ik hier van af kan komen? groen containers doen ze hier niet aan, tuinafval verbrand je gewoon maar dit spul wil niet branden en waar je het ook neergooit het groeit gewoon verder.
Deze tak van de klimmer hangt met een los koordje aan de Pechelbuis-boog - naarmate die tak groeit schuift ie met het koordje mooi mee langs de buis - het boogje ontstaat dan vanzelf .
En de tropische Doerian, ontgroeid uit een pit uit Indonesie die ik in mediterraanse potgrond heb gezaaid in onze muurkas dd 19-04-2014, groeit gestaag door ! Wat een verrassing dat ie ontkiemt is en het zo goed volhoudt.
De boomstronken en wortels van de bomen worden al overgroeid door de klimop en zijn straks niet meer te zien. Deze bomen waren vorig jaar omgevallen vanwege de storm.
Digitalis op komst met méér dan één stam, of verschillende vergroeide stammen. Ik heb geen foto van als die bloeit, ik heb 'm uitgetrokken denk ik toen ik 'm zag.
Ik zag een soort mosballen aan verschillende wilde rozen in de berm. Maar even op internet opgezocht wat dat was: Mosgal, slaapappel, bedeguar of rozengal.
Deze berk staat bij ons in de serre en gaat door het dak , het dak moet steed meer ruimte maken voor de berk want die groeit het water gaat langs de stam in de groen die wij hebben open gelaten voor de brek de berk verzorgt voor on bij warmte dat er schaduw is dus is hij belangerijk voor on s iedere 3 jaar wordt de berk terug gesnoeit anders word hij te hoog en dan gaat hij bij storm te veel heen en weer in het dak
Dit plantje groeit in mijn tuin , het is me verkocht als kruipend bonenkruid. Geloof toch niet dat het een kruid is , Is wel een mooi kruipend plantje en bloeit Als weegbree !
Met deze foto van mijn kleinzoon bij de compostbak won ik de tweede prijs in de categorie mensen in mijn tuin bij de fotowedstrijd van Groei en Bloei afd De Langstraat.
Deze roos cordana stond met kerst op tafel als miniroos , maar tot mijn verrassing is ze buiten uitgegroeid tot normale hoogte en heeft mooie roomwitte bloemen.
Rudbeckia is ontploft na terugkomen van vakantie . Rest is een beetje en rommeltje, nu tweede jaar tuin en we zien nu pas hoe wat groeit en hoeveel ruimte inneemt.
3 week terug deze plantenbak gemaakt om de schutting te laten begroeien. Heb er een hedera en een kamperfoelie in gezet, later komt er nog kattekruid bij in.
Fargesia murieliae groeit niet zo snel, maar is na een dikke tien jaar toch redelijk uit de kluiten gewassen De witte rododendron ondersteunt hem wel mooi.
Even een up-date van deze inmiddels mooie plant, hij is behoorlijk gegroeid en begint inmiddels als een echte Euphorbia zijn zaad door de woonkamer te schieten.
Avocado's nu, drie zijn er uitgekomen. Een gedulte-proef: de niet-gepelde staat sinds eind april en kwam drie weken later uit maar de drie gepelde avocado's staan al sinds begin maart en kwamen eind mei pas uit.
Massa's sneeuwklokjes en krokussen onder de struiken waar 's zomers toch niets groeit en die nu veel stuifmeel leveren voor onze bijen als de temperaturen wat hoger zijn.
Combinatie van planten in bakken, sommige ben ik aan 't 'redden' (of dat hoop ik toch) andere moeten nog uitgroeien (in de grijze ronde bakken staan speciale aronskelken).
Toen er in het land tegenover mijn huis nieuwe woningen werden gebouwd kwamen deze stenen tevoorschijn. Ik laat ze maar begroeien want ze blijven niet schoon.
Ik ben gek op Brem daarom staat zij op ereplaats langs pad. Deze witte, hoewel prachtig fonteinig en snelgroeiend, geurt echter helaas niet en wordt daarom dit najaar verplaatst naar de andere kant van de bak.
De begin zomer aangeschafte Mirtestruik groeit goed, in pot aan de voet van de Budleia. Het mooie kleureffect komt alleen door het avondlicht; niet aan de knopjes gedraaid.
In het gras groeit bij mij meestal het akker-vergeet-mij-nietje (Myosotis arvensis), ter vergelijking even het bekendere en grotere Bos-vergeet-mij-nietje (M. sylvatica) ernaast
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Dichtje week 4 Verwondering. Zo mooi, zo broos een roosje dat vorige zomer niet tot bloei kwam zonder zorgen van volgroeid zijn doorstaat ze in knop de winter beknot in schoonheid maar och, wat is dat sterk nog steeds zit ze op haar takje het kopje hoog en knikkend in de wind zo mooi, zo broos, zo roos.
Over het prieeltje groeit 'Ghislaine de Féligonde' samen met 'Kathleen Harrop' en 'Ghitta Renaissance'. In het hoekje bovenaan komt nog eventjes 'Maretto' koekeloeren.
Hier staat hij dus, de Strobilanthes Brunetthy. Ik stel me zo voor dat als hij wat uitgroeit, zich lekker verstrengelt in de Caryoptris x clandonensis 'White Surprise'.
De petunia blijft maar doorgroeien. Heel karwei elke dag de uitgebloeide bloemekes te verwijderen (staat er ook een op de andere hoek) en dan de rest van alle eenjarigen nog.
De Hebe begint nu pas veel bloemen te krijgen, heeft zeker gehoord dat hij weg moet. Er hebben ooit twee hebe planten ingezeten, waarvan er blijkbaar één dood is gegaan en verwijderd door de vorige bewoners.
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Deze heb ik al verschillende jaren maar deed het niet goed op zijn vorige standplaats, 2 jaar geleden verzet en zie nu hoe hij gegroeid is. Weet iemand zijn naam, het is een klimplant, bladverliezend en zou normaal bloemdragend zijn.
Het kleine plantje die Edwina eind vorig jaar gekregen had,is al serieus gegroeid en bloeit nu met fijne paars/blauwe bloempjes. Heb al 2x scheutjes van genomen.
Groeit en gaat als een speer Een verbetering was nodig: Een touw gespannen onder de aardbeien om insnijden van de bladstengels te vermijden. Bevloeiing werkt heel goed.
We zijn wel voorstander van een beetje gecontroleerde wildgroei - het oogt natuurlijker - en weet je wat zo een lekker gevoel geeft ? eens van de drang afstappen om te willen ingrijpen en tegen jezelf zeggen: "die laat ik nu eens geheel z'n gang gaan".
Kamerplantje kwam vorige week opeens iets uitgroeien en daar komt nu elke dag een bloemetje aan en valt de volgende dag weeral af. Plant is nu ongeveer 7 jaar oud ,nog nooit eerder waargenomen.
Misschien niet alles genoemd van de potpourri die hier te zien is maar ik vond het een gezellig doorkijkje. De papavers en goudsbloemen en zonnebloemen staan in bed 6, dat eigenlijk voor maïs bestemd was dit jaar.
Bruine vuurvlinder (Lycaena tityrus) vrouwtje Overwintert als half volgroeide rups tussen de afgevallen bladeren. De vlinders kan men nu vinden op struikheide en dophei.
Nieuwe lavendel plantjes gekocht en bij de Calocephalus gezet, want de Heucheria' s waren dood gegaan. De Calocephalus is een beetje uit zijn vorm gegroeid, maar heb begrepen dat als je ze snoeit, je voorlopig geen bloei hebt het eerste jaar.
Door z'n grillige groeiwijze een onmogelijke plant, maar nu heb ik het uitgevonden: in een orchideeënpot kan die door alle gaten heen piepen. Met z'n mooie groengele bloemen en wasachtig blauwgroen blad blijft het een blikvanger.
Deze berceau is begroeid langs de zijkanten met klimop "Hedera Hibernica " , en in het midden met 3 klimrozen " Bantray Bay , Alberic Barbier , en Phyllis Bide " met daartussen de clematissen " Piilu , Romantika , Arabella , en Duchess of Albany " .
Neofinetia falcata groeit epifytisch in Korea en Japan waar zij van nature voorkomt, maar in cultuur kan zij ook in een pot worden gekweekt; vraagt veel licht maar gelijktijdig een koele standplaats en een rustperiode in de winter. De bloei is van juni t/m augustus.
Stukje van de heraangelegde scheiding met de buren (we willen niet één zijn met de buren, toch?) - de Gust, of beter zijn zoon Jozef - maar we blijven hem Gust noemen omdat wij ooit één van hun eerste klanten waren voor tuinaanleg - is wat kwistig geweest met de arborescens klimop.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend De wilde liguster (Ligustrum vulgare) is een struikvormige plant uit de olijffamilie (Oleaceae). De plant komt van nature voor in de Benelux en op alle continenten behalve Amerika.
Even de loftrompet steken over dit bescheiden, mooie, makkelijke geraniumpje. Ooit als sliertig uitsteeksel uit iemands tuin meegekregen groeit en bloeit hij nu waar ik hem ook neerzet.
Deze zweefvlieg imiteert een hoornaar, daarom wordt hij ook wel hoornaarzweefvlieg genoemd. Het is de stadsreus (Volucella zonaria) De larve van de stadsreus groeit, zonder herkend te worden, op in een wespennest en hij brengt het er levend vanaf.
De bloemenborder met het "onaffe" terras erachter ben tevreden van de vorm, laat ze nu maar goed doorgroeien. Ook wel spannend: dit is de eerste keer dat ik vanalles gezaaid en gepland heb.
Nu we het overhouden en stekken van de Dipladenia en Mandeville een beetje in de vingers hebben, is het ons dit jaar gelukt de gele variatie te bemachtegen. Onafgebroken bloeit hij en groeit al redelijk.
Nieuw perk aangelegd met klimplantenboog in het najaar van 2014. Kan niet wachten tot ie volgroeid is Aan de dakpannetjes kun je zien hoeveel clematissen er tegen staan, voor de rest staat er nog een witte regen tegen om een mooi bladerdak te vormen en een klein blijvende hop voor de prachtige hopbellen
Nieuw perk aangelegd met klimplantenboog in het najaar van 2014. Kan niet wachten tot ie volgroeid is Aan de dakpannetjes kun je zien hoeveel clematissen er tegen staan, voor de rest staat er nog een witte regen tegen om een mooi bladerdak te vormen en een klein blijvende hop voor de prachtige hopbellen
Cortusa caucasica Vormt brede rozetten met zacht behaard diep gelobd blad. De harige stengels zijn bezet met losse trosjes van vijftallige klokvormige bloemen.
Mooi vers aangelegd fietspad langsheen de Moezel, tussen Cochem en Beilstein - verstevigde oevers met leisteen - alle materiaal vind je ter plaatse, gewoon uit de rivier scheppen.
De tijden veranderen de benaming ook , maar de planten blijven hetzelfde . ik laat jullie meegenieten van de begroeiing hier midden in de stad , vroeger was dit onkruid dat ze verwijderden .
Waar eerst de papagaaienkooi stond van een vorige eigenaar, volledig dichtgegroeid met Braam en brandnetels, hebben we dit jaar aangepakt. Het was veel "auwwww.
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Hier zie je ook de Rhododendron achter de boompioen staan die ik 'Heartbreak hotel' gedoopt heb. En je ziet dat het nog helemaal niet gelukt is om meer privacy te creeren door het klimrek te laten begroeien.
Kan iemand helpen? Ik vind dit op internet : De rode kelkzwam, Sarcoscypha coccinea, staat als zeer zeldzaam gecatalogeerd en elke nieuwe vindplaats betekent een kleine sensatie in Vlaams mycologenland.
Deze winterharde cactus de Echinocereus x roetteri, kan de winter in nederland makkelijk doorstaan. Het probleem met deze cactus is dat hij niet tegen veel vocht kan in de winter.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
De straatkant is een heg met rozen, doornloze bramen, druiven en kamperfoelie, met als ondergroei struikroosjes, lavendel, vingerhoedskruid,karmozijnbes, Rudbeckia, smeerwortel, scheefbloem, papaver en .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina