OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Onze tuinen worden kleiner, en dus staat ook het gazon onder druk. Niet iedereen hoeft immers per se gras. Op die beschikbare ruimte kun je net zo goed een ruimer terras aanleggen, een grindtuin vol planten, of een (zwem)vijver om honderduit van te genieten.
Zelfs als je voortuin niet groter is dan een reepje tussen trottoir en voordeur, dan nog kun je er een opvallende binnenkomer van maken. Per slot van rekening is je voortuin wel het visitekaartje van je huis.
Brandend actueel spelen wij in op de waarschuwing van onze Vlaamse minister voor natuur, milieu en landbouw. In de toekomst krijgen we mogelijks te maken met waterschaarste! Met als voornaamste reden het feit dat het aantal vierkante meter verharding in ons land op korte termijn gestegen is van 4 naar 10%.
De laatste jaren veroorzaakt de klimaatopwarming ten gevolge van menselijke activiteiten heel wat problemen. Een toename van verhoogde temperaturen leidt tot een globale verandering in weersomstandigheden. Deze worden steeds extremer waarbij periodes van hevige onweersbuien worden afgewisseld door periodes van droogte en hitte. Wat kan jij doen om jouw tuin hiertegen te beschermen?
Tijd voor een nieuw terras? Er kan heel wat misgaan dus let op de volgende belangrijke factoren: Opletten voor veelgemaakte fouten bij aanleg van terras
Ik ben op jacht geweest naar zeer fijn grind voor het zaaiwerk. Dat was niet gelukt dus is was al begonnen met zeefen en de meeste zaailingen zonder jasje gedaan.
Yin & Yang symbool nu toch bijna klaar. Alleen nog meer grind er bij mikken en de Yin punt in het Yang gedeelte maken Ik had niet verwacht dat de schors het zó goed zou doen!
Achterste deel van de tuin, lastige plek voor planten. heb het opgelost door grind en nu lijkt de boomspiegel op water vooral in de zomer met rondom klaprozen erg mooi.
Een hele rij aangewaaide en uitgezaaide toortsen staat in een soort slagorde op de overgang van het asfaltweggetje naar het grind waar de stokrozen staan.
Phlox zat binnen een paar dagen vol meeldauw , gisteren alles eruit gehaald en op een andere plek gezet . Had nu gelijk een prachtig plekje voor deze plant , grond flink diep losgemaakt en eerst potscherven en fijn grind in het plantgat gedaan .
Opbouw van een kampvuurkring / Amfitheater met lange takken Corylus avellana (hzaelaar) maak ik een cirkel waarop ik bakstenen ga plaatsen. In de cirkel komt een worteldoek met grind, en een grote vuurschaal.
Zaterdag 20 februari 2021 De voortuin wordt een beetje onderhouds vriendelijker gemaakt. De Waldsteinias zijn gerooid, de vakken worden opgevuld met antiworteldoek daarop trays en die worden gevuld met castle grind.
Dit wilde roosje stond ergens onder, klein takje, waarschijnlijk letterlijk ooit aangewaaid. Ik heb het voorzichtig opgegraven, tussen het grind uit, en verplaatst naar een goede plek.
Moestuin: 2de helft van maart, als de grond niet te nat is, de groentetuin plant- en zaaiklaar leggen. Vanaf dan kan het tuinieren in volle grond beginnen !
Dahlia - een paar jaar geleden een mandje vol bollen van buurman verderop gekregen. Dus nu ieder jaar maar weer: voorjaar bollen in de grond en najaar bollen uit de grond.
Pas graszaad gezaaid en de eerst sprietjes komen al uit grond, komt er een mol langs! Langs de hele rand is nu de grond omgewoeld en een molshoop als toetje, pff!
Heb er vorige week een stuk tuin er bij gemaakt, nu moet om de vijver nog planten, maar ik moet het eerst uitgraven en andere grond opbrengen want ik zit hier op klei grond
Moestuin: vanaf begin maart als de grond niet te nat is, wordt de uitgespreide compost met de bovenste tuingrond goed vermengd! Daarna word de bovenlaag met een grelinette luchtig opgestaken.
Dit jaar heb ik veel rozenstruiken die veel te lange stelen hebben gekregen al heb ik ze in maart gesnoeid. Deze lijkt wel uit de grond te komen, maar de tak ligt gewoon op de grond.
Het Winterkoninkje zingt zijn liedje, daarna naar de grond om materiaal te zoeken voor het nest en weer terug op deze zelfde tak voor het liedje, weer terug naar de grond enz. Zo leuk om naar deze explosie van energie te kijken!
Er wonen nu drie hommels en/of solitaire bijen in mijn insectenhotel. Nog een maandje en ze worden aan het werk gezet --> bestuiven van mijn moestuintje Weet iemand wat ze aan het doen zijn: ze vullen verschillende gaatjes met grond.
Ivoorzweefvlieg (Volucella pellucens) Deze zweefvlieg is een bestuiver van hoofdzakelijk witte schermbloemen en bloemen van de braam. Ze overwinteren in de grond.
Gisteren de aangetaste buxushaag door buxusmot aan mijn kant willen verwijderen met een schup, maar geen beweging in te krijgen onwille van dolomiet. Dan maar met de heggenschaar alles tegen de grond gesnoeid.
Bananenplant. Deze bananen groeien naar omhoog omdat deze het vocht uit de lucht opnemen doordat de grond kurkdroog is, Tenerife kent geen natuurlijke riviertjes of stroompjes.
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
Dit jaar zijn de kattensnorren minimaal. Maar de hortensia heeft twee hele grote bloemen die op de grond liggen straks even in een vaas te drogen zetten.
Tuinwerken afbeelding 7 - 2016 - voorlopig resultaat van 50 vrachtwagens aangevoerde grond, hier zie je de terrassen. Verdere aanvulling moet er nog langs de rechterkant geschieden.
Toen ik 10 jaar geleden de beukenhaag plantte zat er een frutselig plantje tussen. Dat heb ik toen tegen de kas aan in de grond gepland met dit resultaat.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
Als takje van 20cm door iemand meegenomen uit Bulgarije. Takje in de grond gezet, glazen pot erover tot je uitlopers ziet en nu na een aantal jaar een prachtige rozenstruik.
Waar die van leeft begrijp ik niet , heeft geen grond voor zijn voeten en krijgt alleen een beetje water als het regent . En toch doet hij het al jaren zo.
De laatste spoorbiels (met dank aan Mien Ruys) uit de grond verwijderd. De balk is niet te tillen en dus maar een rustbankje van gemaakt in een uithoek van de tuin.
Een paar weken geleden heb ik, net als alle andere jaren, het blad van de Helleborussen tot op de grond afgeknipt. @Svoffel ik was wel wat langer bezig dan jij morgen
Allium 'Ambassador' 31 januari 2015 Gisteravond eerst nog een regenbuitje op hun kop gehad en nu is de grond rondom hard van de vorst. Nou dan krijg je wel rode neusjes!
Vandaag 3 maart 2021 Sem begint mooi uit te lopen. De uitlopers in de grond worden altijd verwijderd en met goede snoei wordt de struik in toom gehouden.
Hazenpootje (Coprinopsis lagopus): dit zwammetje dankt zijn naam aan zijn verschijning in jonge toestand. Wanneer de steel nog niet te zien is, steekt er enkel een donzig hoedje boven de grond uit.
De renovatie: we hadden extra grond nodig en konden dat halen op een bouwwerk van de gemeente; het laden door de werklui was heel wat gemakkelijker dan het lossen door ons.
Er was een moment waarop hij teveel schaduw kreeg en geen bloemen meer gaf. Ik heb hem uit de pot gehaald en met de grond die er nog aan zat in een emmer gezet.
Ik kan even niet op de naam komen maar ze worden bij ons veel aangeboden als kuipplant, alleen deze is ruim 3 meter hoog en breed, en staat op een verwilderd stuk grond.
De azalea’s die voor de winter de grond in gingen staan nu in bloei en kben heel blij dat ze bij mijn vader niet op de composthoop zijn geraakt.Nieuw leven is altijd mooi.
Een "regen van eikels uit de grote eik naast ons huis zorgt momenteel voor aardig wat werk. Om te voorkomen dat ze zich vastbijten in de grond is het dagelijks opruimen geblazen.
Mijn \"dode\" Phloxen eerst een 30 cm van de grond volledig weggesnoeid. Nu zit er volop nieuw leven in beide en komt er al een bloemetje terug piepen.
De beschermende constructie voor de grote Agave American in volle grond zal hopelijk ook dit jaar weer voldoende zijn om heelhuids het vriesseizoen door te komen, veel stro maar geen extra gloeilamp dit jaar.
Campanula in volle grond al lang uitgebloeit , maar in een pot met af en toe wat mest er bij doet hij het nog aardig. Dit is wel een foto van voor het ging regenen.
Vermits de grond te droog en te hard is om te planten ben ik nieuwe plannen aan het maken voor het najaar. Want er is een deel van de border die ik zou willen vernieuwen
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
Dit sukkelaartje was juist tegen onze ramen gevlogen en lag bewusteloos op de grond maar na een tijdje kwam hij er terug door. Nu vliegt hij weer vrolijk in de tuin rond samen met zijn partner.
De seringenboompjes staan er niet meer, zijn binnen 1 jaar alle 3 stukgegaan,spijtig genoeg en weet niet waarom. En de azalea zit in de grond, tussen de vinca.
Gisteren zag ik deze mol boven de grond kruipen en om mijn tuin wat te sparen heb ik hem toch maar een klap met de hark gegeven,ik ben er de ganse dag nie goe van geweest
In onze tuin - deze viezerikkken schijnen meer en meer voor te komen in BE/NL - Inktviszwam - al veel weggedaan eerder deze herfst, nu staan er weer zo'n 4 of 6 .
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
Renovatie stukje border gisteren. De stekken van de Heuchera (CjdK dank) teruggeplant; de Astilbe die de Heuchera aan het vermoorden was, ernstig toegesproken; flink grond en turf toegevoegd; en woekerende Bonekruid verwijderd.
We zijn bezig met de grasmat weg te doen waar de struiken, vijver en bloemenweide komen. vrijdag 21 april gaan we 50 struiken gaan halen bij ecoflora in halle.
Hij deed het niet goed in zijn sierpotje, uitgeplant in de volle grond en nu een prachtig exemplaar met zijscheut. De Hosta's in potten heb ik al naar de overwinter plek gereden die zijn al flink aan het afsterven.
Cortusa caucasica Vormt brede rozetten met zacht behaard diep gelobd blad. De harige stengels zijn bezet met losse trosjes van vijftallige klokvormige bloemen.
Op enkele plaatsen in de tuin hebben we bodembedekkers toegepast; het scheelt een heleboel wieden in de zomer; hier een strook tussen coniferenhaag en pad van Asarum europeum; vroeg in het voorjaar scheren we het vlak boven de grond af.
Gisteren mijn net zelfgefabriceerde vuurput aangestoken. Deze heb ik gemaakt met arduinen boordstenen rondom de put en afgewerkt met leisteen op de grond.
Mijn zithoek kwam steeds hoger te liggen van al mijn snipperwerk. De toplaag er af en toen een mooie laag grond weggeschept en in de kuilen van mijn verwijderde planten gegooid.
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Holenduif , Hij is kleiner dan de bos of houtduif en heeft de witte ring niet om de nek , hij broed in een hol onder de grond , meestal verlaten konijnenpijpen .Zijn biotoop is dan ook meestal de duinen en de heidevelden .
Elk jaar geniet ik weer van de Echiveria,'s winters zet ik hem in de kas,en in het voorjaar haal ik hem uit zijn pot,verwijder de dorre bladeren en krijgt hij nieuwe grond,en als dank,zie het resultaat.
Appels ze zijn eetbaar en geschikt voor appeltaart en appelmoes het is een midi boom stam is 1m hoog en hij heeft 5 takken die vanwege de zwaarte van de appels opgebonden zijn anders hangen de appels op de grond
Het is elk jaar een feestje als deze clematis gaat bloeien. Dit voorjaar heb ik hem helemaal tot de grond teruggesnoeid omdat hij nogal verwilderd was en onderin niet veel bloei meer zat.
Onze water bron voor de vogels een pilaar en een zinken teil in de grond een klein bronnetje en je heb er jaren plezier van, dus ook de vogels en vergeet niet het klateren van het water die geeft een heerlijke rust
Aralia californica, een giga plant; komt in maart met rode neuzen boven de grond en is vier weken later al een meter hoog; in de loop van de zomer verbloeien de bloemen naar een mooie aubergine kleur; dit is een geweldige bijenplant.
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Bijzondere lelies, drie jaar geleden , werden hier vlakbij leliebolletjes geplant, de machine verliet het land terwijl mijn man erlangs fietst en verliest een handvol bolletjes, in de fietstas en daarna de grond in gedaan en nu eindelijk dit resultaat. Een mooi kado' tje
Mijn bekerplantjes eerste seizoen in mijn zelfgemaakte moerasbak. Onderin zit er nog een bak met regenwater dat continu stroomt via pompje, zodat de grond continu vochtig blijft.
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Vandaag de meeste bloemen naar de achtertuin gedaan.Alle Alstroemia's en Echinacea's die in potten staan onder de tafel aan de Bamboe gezet,kan daar vliesdoek voor hangen.
Altijd naar de grond turen is ook niet goed voor de nek - dus even stretchen, en wat hing daar zo'n 3 à 4 meter boven ons aan een stam - een wespennest - papierwesp ? ze ware 2x zo groot als wat we zo in de tuin zien.
Langs de zandweg vlak bij ons huis komen de narcissen alweer te voorschijn. Deze zijn ooit in de grond gezet door de buurman die er zelf al lang niet meer is, maar elk jaar worden we weer aan hem herinnerd dankzij deze mooie bloemen!
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Enkele maandan geleden had ik op deze plaats abrikozen-pitten in de grond gestoken(in de serre) En kijk wat er nu staat;? Kent er iemand de naam van deze zwammen?
Ken de naam van dit charmante bloempje niet. Heb hem gekregen uit de tuin van de buren waar hij prachtig lichtblauw bloeit en hier bloeit hij toch niet wit zeker.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
De korenbloemen die je ziet is de stengels boven de petunia komen (omgeregend) uit de bak ernaast. Ik laat ze voorlopig hangen (een deel hang ook tegen de grond), want ze komen mooi uit.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
We hadden méér dan genoeg van deze veel te grote heester voor de plek waar die stond en hebben hem vorig jaar tot op de grond afgezaagd, maar vergeten hem te rooien. Nu staat die weer mooi klein te wezen en mag hij voorlopig weer eventjes blijven.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. kan iemand me zeggen wanneer ik de oude en jonge bollen kan terug planten?
Geen paddestoelen. Fijngeknepen \"smurfenklei\" uit diepere lagen om te drogen in de zon (Heermoeswortels ook) en later te vergruizen en aldus de mineralen weer aan grond toe te voegen.
De hele rand van de schuur zit vol met jonge musjes. Ze zitten te wachten op hun ouders die op de grond aan het foerageren zijn om de bekjes weer te vullen.
De heuvel heeft zijn uiteindelijke vorm en grote gekregen door de beschikbare hoeveelheid plaggen en, in de afgelopen 3 jaar afgegraven en opgespaarde, grond/zand uit de borders en vanonder al eerder weggehaalde tegels waar ik nu planten heb. Leuk werk zo'n heuveltje 'kneden' ?
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
Mijn petunia's zet ik op een omgekeerde grote emmer om de uitgebloeide bloempjes eruit te knippen Ze kunnen niet meer op de grond staan vanwege hun omvang en ik hoef ook niet zo diep te bukken De tegels zijn 50 x 50 cm dus daar kun je ongeveer het formaat aan afmeten .
Hier en daar een rode pluim bijgestoken van Pennisetum setaceum 'Rubrum' - dat oogt direct wat tropischer ( 't gedacht telt hé) - maar veel valt er nog niet mee te poetsen, want slechts hier en daar een pluimpie - volgend jaar gaan ze de grond in en dan hebben we 4 grote pollen - zo is het plan althans.
Dichtje week 41 Veerkracht. Zachtjes zuigt de grond aan mijn laarzen de afdruk van de voetstap glanst even op het bladerdek de aarde vangt de regen op en slurpt zich vol.
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
Omdat er achter de haag geen gras groeide, knutselde ik vorig jaar deze loopbrug in elkaar. De middelste planken buigen een beetje mee door wat het allemaal extra spannend maakt.
Vink - ze foerageren op de grond, net als de heggemus en de roodborst, ook al zitten ze onder een vogel-voederhuis dat vol lekkers voor het grijpen ligt - ze zijn handig met de bek en tong en knabbelen net zolang op een zonnebloemzaadje tot de binnenste kern vrij gekomen is. Alleen de roodborst durft wel eens tot in het voederhuis springen .
De nieuwe planten staan nog maar net waar ze moeten staan en Happy kan het weer niet laten.Als een slang sluipt hij rond de planten en duwt ze opzij zodat hij er kan liggen.
Vandaag eindelijk begonnen met het herinrichten van de voortuin , sering uit de grond gespit en gezaagd en op die plek de Buddleja op stam geplaatst rondom Aster,Physocarpus, Helenium, Caryopteris en Phlox geplaatst de Hortensia eruit gespit en vervangen voor een Japanse Esdoorn nu alleen nog de laatste Hortensia eruit en vervangen en in het voorjaar de laatste beplanting aanbrengen.
De restanten van een gierzwaluw (Apus apus) Ondanks de naam is het geen zwaluw, maar een aparte familie. Ze zijn razend snel (in duikvlucht 200 km/u) en kunnen maanden in de lucht blijven zonder aan de grond te komen.
De klim- en eenmaal bloeiende rozen zijn gesnoeid en voorzien van de nodige meststoffen; alle restanten van de Hosta's zijn opgeruimd, binnenkort steken honderden voorjaarsbollen hun neusjes boven de grond, de Ipheion en Muscari doen dat nu al. We hebben zo rigoureus geruimd om nu nog zoveel mogelijk slakken te elimineren.
Een zeldzaamheid in de Lage landen; de stadsreus, een zweefvlieg die om en bij de 2 à 3 cm groot wordt en compleet onschuldig is. Familie van de zweefvliegen, de larve leeft in en rond wespennesten in de grond waar hij zich voed met dode en/of stervende wespen.
Bosanemoontje komen nu bij honderden in bloei. Raar hé, 's winters en na de bloei vind je boven en in de grond bijna niks hiervan, enkel fijne draadwortels bijna niet te herkennen.
"OLD ENOUGH (62) TO KNOW BETTER, YOUNG ENOUGH TO DO IT ANYWAY" in plaats van verhuizen naar een kleiner huis met kleinere tuin, zijn wij net verhuisd naar een wel kleiner huis, maar wel met bijna 8000 m2 grond! (ca.
Zo die is gepimpt en hangt nu weer te wachten op een nieuwe bewoner ("het" loopt hier wel rond als een nomade maar hopelijk wordt "het" nu wat sedentair) .
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Kleintjes steken de kop op en zuchten -oef we zijn er eindelijk - ze halen fris adem, want zo onder de grond is maar niks als erboven zoveel te zien is. Rondom blaadjes van de bosanemoon.
Penny Lane, heb ik ooit ook gestekt en gelukkig maar want de roos waarvan ik de stek genomen had is verleden jaar doodgevroren. Deze hier heeft het overleefd, dat is mijn eerste roos die ik toen heel toevallig stekte.
2de dichtje week 1 Positief beleven. De hemel heeft een wolkbreuk ondergaan de tuin verzacht dit leed door de toppen van de bomen te gunnen dat ze zich eindelijk kunnen bewonderen.
De thalictrum zien uit de grond komen reeds een tijdje geleden, zien groter worden, van vorm en kleur zien veranderen, en we zijn nog lang niet aan de eigenlijke bloei, de bestuiving en het uitzaaien - mensen dat is een wonder !
Na de drukke zondag, die heel gezellig was (zo,n 100 mensen, oud en heel jong), op deze maandagmorgen een vroege wandeling langs de Vechte, Op deze plek zie je de aangevreten maisstengels, Op de volgende foto, het graspad, naar het water. Ik heb de "nutria" nog niet gezien, maar weet nu, dat ze er zijn, Het is hier de lage kant en de dieren zwemmen naar de hogere overkant en graven daar hun tunnels onder de grond.
Hij deed het niet zo goed in de pot, dus in een hoekje tegels eruit gehaald en een gat gaan graven. Gele zand en heel veel puin, zoals op de volgende foto te zien is.
Een eenvoudig bewatering systeem meegebracht van Intratuin, nog geen 5 euro voor 6 stuks. Neem een plastic fles, snij de bodem eraf en draai het plastic buisje erop, steek in de grond en vul met water.
Denken en doen. Door zeeen ben ik gegaan brandingen hebben gedachten gekruld tot lokken in dalen van zwijgzaamheid klokten kleine golven tegen de wanden van mijn ziel in het kielzog van de tijd dreef dit gedicht naar de toekomst.
Staan bij mij in de straat, boom noni De beplanting van NONI is momenteel al over de gehele wereld verspreid. Zij bloeien het beste op een vruchtbare en vochtige grond met voldoende licht en hoge relatieve vochtigheid.
Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Meestal zie je na een paar jaar, de buxus gele/bruine blaadjes krijgen, soms door droogte soms door uitputting van de grond.
Hallo Lily, Naar aanleiding van jou rotstuin perikelen, laat ik je deze foto's zien van mijn recycle tuin. Eind jaren '80 kwam Wierd Newman met het idee om van oude materialen rotstuinen te bouwen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Chaenomeles speciosa Chaenomeles speciosa : Japanse sierkwee , dwergkwee is een opvallende voorjaarsbloeiende heester die over het algemeen zeer rijk bloeit. In de wintertuin is de sierkwee een zeer gewaardeerde struik, aangezien de meeste planten tijdens dit jaargetijde in diepe winterrust zijn.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een mier Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep binnen de kolonie vormen de werksters, die onderling de werktaken verdelen.
De wens-droom van iedere tuinliefhebber. Als het iets zou helpen,zou de tuinliefhebber iedere dag op zijn knieen vallen en ongeveer zo bidden: Lieve Heer ,geef dat het vandaag zal regenen en verder iedere dag van ongeveer middernacht tot drie in de morgen,maar,zit U,het moet zacht en warm zijn,zo dat het in de grond kan trekken; geef dat het tezelfder tijd niet zal regenen op kamperfoelie,alyssum,helianthroop,lavendel en alle gewassen die U in Uw wijsheid kent als planten die weinig vocht behoeven-ik zal de namen op een stukje papier schrijven als U dat wilt-en geef dat de zon de hele dag schijnt,maar niet overal(bijvoorbeeld niet op de spiraea of op de gentiaan,zwaardlelie of rhododendron).
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina