Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een prachtig zelfgemaakt bloemstuk met zelfgemaakte recipiënten. Dit kerstbloemstuk kan nagemaakt worden, volg de stap voor stap foto's en beschrijving om zelf te leren bloemschikken
Kerst, de periode van kerstcadeaus, kerstbomen en andere decoratieve elementen in huis. De warme sfeer van Kerst komt boven wanneer er een mooi decoratief bloemstuk in de woonkamer wordt gezet.
We kunnen sinds enkele jaren van een exotische opmars spreken. Op één of andere reden vinden vele mensen hun rust in het kweken van of het houden van exotische dieren.
Ik heb sierschors in mijn tuin en vraag me soms af of ik afgevallen bladeren moet ruimen of gewoon laten liggen. Kan dat kwaad voor de sierschors als de bladeren beginnen te verteren?
Hallo iedereen ik ben studente interieurarchitectuur en heb een schoolopdracht op een museum te ontwerpen in een bestaand gebouw (nl de Floralieënhal te Gent). Aangezien dit gebouw in het Citadelpark staat en dit park ingericht is volgens de stijl van de Franse tuin, zou ik ook mijn museum inrichten als "franse tuin".
Pot met oase gevuld, wilgetenen krans erom leggen en vullen met krulhazelaar, franse tulpen, mos en eieren. prettige Pasen en groeten Vogelzang [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Vervellende Platanen. Bij deze bomen is het heel normaal dat de schors loslaat, maar door de hoge temperaturen en droogte gaat het dit jaar sneller en valt het meer op.
Yin & Yang symbool nu toch bijna klaar. Alleen nog meer grind er bij mikken en de Yin punt in het Yang gedeelte maken Ik had niet verwacht dat de schors het zó goed zou doen!
WIJ HEBBEN MEE GEDAAN AAN DE OPEN TUIN DAGEN VAN GROEI EN BLOEI IN ALMELO DEZE TUIN IS GELEGEN ACHTER EEN OUDE WONING VAN 1896 DUS EEN MOOIE STADSTUIN VERSCHOLEN VOOR IEDER EEN
De Franse Rozen-zonder-naam groeiden alvast als een bouquetje aan de struik; ik hoefde ze alleen nog maar af te knippen en in een vaas te zetten, et voilà .
Toen we ons franse huisje kochten bleek er ook een waterput bij te zijn, waarvan het water erg lekker was. Vooral voor de thee - het waterleidingwater hier bevat erg veel chloor.
De nieuwe pinda-silo schijnt te bevallen - uitgehold boomstammeke bekleed met schors - integreert goed met de Pinus - en voor één keer niet zelf gemaakt.
Dahliabollen van de franse buurman gekregen. Maar eerst even een plantgat maken - zo ging het trouwens met alles wat we hier in de tuin hebben gezet: de bodem is nogal rotsachtig.
Toch een beetje kleur erbij.Ook nieuwe boomschors (color wood) Ik weet juist niet of mijn viooltjes winterhard zullen zijn ,kheb die gekocht bij een handelaar in de straat die moest sluiten door covid regels.
Schorsvlieg (Mesembrina meridiana) Voedt zich met nectar en de larve eten veel eitjes van andere vliegen. De eitjes worden in paardenmest of in koeienmest gelegd.
Franse geraniums winter klaar gemaakt, maar hoe krijg ik ze het allermooiste de winter door. Ze komen op zolder te staan in een vorstvrije, en verlichte ruimte.
De vijver en moerasvijver kreeg ook zijn winterschoonmaak, het was wel een zware taak. De zondag begint hier met regen,, hopelijk houdt het ook vandaag de zon niet tegen.
Experimental kitsch garden van R (en niet de Victorian Kitchen Garden die IK in gedachten had) - hier gaat voorlopig al onze nieuwelingen en overschot in tot we zien dat ze "pakken" en we een goede plaats vinden.
In de hoek van de fietsenstalling - diep verscholen onder een grote hulst - heb ik 2 geheime luikjes die kunnen openklappen. Van daaruit heb ik een ideale donkere plaats om vogels op gazon en in quasi heel de tuin te observeren.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Voor wie niet weet waaraan ie begint - hier de afgedaagde stammen van de rambler roos "Bobby James" - doormeter is 6 cm voor de grootste. Daarnaast de schors van de oude gekapte kerselaar waar die op steunde - die was 25 cm diameter.
Voorkant van het gesloten deel van schuurtje met zwart geschilderde kant-delen (NB er moeten nog twee venstertjes met luikjes in) - In Nederland gebruikt men vaak kant-en-klare "potdekselplanken" die ook zwart maar aan beide lange kanten recht afgezaagd zijn. Dat vind ik niet mooi, mooier vind ik de schors-zijde van de plank.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
En hier is dan de gepluimde duif ,das het enige wat er nog van overschiet,daarna is ze zo ziek en moet alles er uit.De opkuis is voor mij Hier staat ze nog dik op .
Stukje achtertuin en volledige zijkant zijn schoongemaakt en hebben een vers laagje potgrond en gekleurde schors gekregen. Nog wat Hakonechloa macra 'All Gold' en Imperata cylindrica 'Red Baron' bijgeplant.
Nog maar 's een keer - wat een verschil in foto's en kleuren tussen de drie foto's hé - dit vind ik het best gelijken op wat je echt ziet - licht roze, glanzend.
Deze is een ander kalimeris; de vorige was 'Blue Star'. Er zou een verschil zijn in de tint maar eerlijk gezegd het is zo miniem dat je het amper ziet.
Dit weekend is de Wierdense Open Tuin dagen geweest veel bezoekers gehad, mooi over de heledag aanloop mooi weer geweest. Heb de bezoekers uitgelegt hoe onze tuin bekeken zou moet worden ik heb in de tuin 10 zitjes geplaats van uit deze plekjes kon men onze tuin bekijken en toen bleek, dat de tuin van ons tien verschillende tuintjes verscholen heeft die men zo al lopende normaal niet ziet hierdoor raakte velen erg onder de indruk, velen heb ik kunnen begeleiden en kunnen vertellen wat er in de tuinen gebeurd door de volgels kikkers en insekten als voor beeld veel merels wiening slakken enz.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Zondagochtend wandeling. Het water stroomt gedreven richting stad aan haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreidt er mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de Hand vloeibaar zo, speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht de nog kale bomen langszij en tóch het geruststellende geschater van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij de rivier nu belicht, door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen het denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik looop langs mijn Vechte ben open en vrij deze dag, zo begonnen voor mij.
Borderschoonmaakactie met paar nieuwe vaste plantjes erbij. Voornamelijk bolletjes in dit middenstuk, voor later Geraniums, Knolspirea, Geum, Centaurea montana, Astilbe.
Dichtje week 33 Wandeling langs de Vechte. Het water stroomt gedreven richting Nordhorn langs haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreid traag mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de hand vloeibaar zo speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht stoere bomen langszij en toch het geruststellende geluid van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij het gemoed nu belicht door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen, mijn denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik loop langs de Vechte open en vrij deze dag zo begonnen voor mij.
De kleine is net zo groot als m'n duimnagel - er staan er verschillende in en rond het gazon - net als Ajuga reptans staan (en gaan) ze waar (naartoe) ze willen.
Zelf gemaakt op de kleuterschool. Ik las ergens dat de bizondere conjunctie van Saturnus en Jupiter van 21 december jl die zelden voorkomt, wellicht ook de Ster van Bethlehem is geweest.
Ananas plant de naam weet ik niet mooie plant niet winter hard de plant gelijkt een beetje op kleine ananasjes, niet eetbaar er zullen wel nog foto's verschijnen.
Heb pas deze Rhipsalis gekocht, vond de vorm wel leuk. Nu blijkt dat je verschillende soorten hebt, hopelijk heb ik degene die ook bloeit, zou mooi zijn!
Door verschillend maaibeleid verschillende planten. Waar in de zomer het gras kort gehouden wordt groeien de Madeliefjes beter, dus nu een witte stroom tussen Echte sleutelbloem en Paardenbloem
Hier en daar verschijnen er elk jaar weer wel planten op plekken waar ik me niet van kan herinneren dat ik ze daar ooit gezet heb zoals hier tussen de varens aan het zonneterras
En oh, wat leuk, daar verschijnt zowaar een jonge halsbandparkiet. Die komt even kijken waarom al die vogeltjes zo druk doen en of er nog wat lekkers is.
Struikenboeket, Als ik weinig ruimte in een tuin heb kan ik verschillende bloeiende struiken bij elkaar planten. zoals voorjaarsbloeiers of verschillende bessensmaken.
Digitalis op komst met méér dan één stam, of verschillende vergroeide stammen. Ik heb geen foto van als die bloeit, ik heb 'm uitgetrokken denk ik toen ik 'm zag.
Onze Meidoorn in verschillende stadia' s. In de winter (eindelijk met sneeuw een foto kunnen maken), in de lente met rode bessen en witte bloesem en met groene blaadjes in de zomer.
Nieuwe aanwinst, geen kaartje bij. Ben hem wel al verschillende keren hier op digi tegengekomen, had beter meteen naam kunnen noteren, want die ben ik alweer kwijt.
ZOMERUUR niet vergeten (op klokjes zonder automatische aanpassing) Hier een ezelsbrugske (in het frans) mArs = Avancer l'horloge octobRE = REculer l'horloge Wie kent er trouwens een goed NL ezelsbrugske ? mvg hugo
Waar Layla eerst een meter naar beneden keek, kan ze nu uit de rivier drinken. Dit is het Überschwemmungsgebiet en als het zo doorgaat stroomt het land over.
Krijg niet zo goed het grijs blauwe kleurtje op de foto. Maar dit stekje van twee jaar terug gaat volgend voorjaar in de tuin op verschillende plaatsen.
Een nieuwkomertje bij Ville de lyon - vraag mij op foto niet deze van een rouge cardinal te onderscheiden, ik weet het alleen 'redelijk zeker' om dat ik de stam vanaf het naamplaatje volg.
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Rika heeft heel wat "verschillende soorten" (allicht druk ik me tuin-technisch niet correct uit) Akelei en heeft van elke kleur/vorm een fotoke genomen .
Had een grote bloempot gekocht toen de eigenaar zei dat als ik wilde, een bolchrysant gratis mocht meenemen! Ben gegaan voor geel, want je had nog wat verschillende kleuren.
De koolmezen hebben zich nog niet bij het voerhuisje laten zien aan de achterkant . Ontdekte er deze week wel in de bolboom in de voortuin , foto's door dubbele ramen .
De glanskop (Poecile palustris) of De matkop (Poecile montanus) Want daar zie ik het verschil niet tussen. Eigenlijk een insecteneter maar hij pikt af en toe een graantje mee.
Uiteindelijk, na veel verschillende plaatsen en na een jaar spoorloos te zijn geweest is de aronskelk kennelijk blij met zijn nieuwe plekje. en wij zijn er ook blij mee.
Op de terugweg veel akkerbouw, maar nu ipv zonnebloemen heel veel verschillende bloemetjes in de berm. Een prachtige lange weg om zo langs te wandelen!
Geef toe, ge moet het al héél goed kennen om hierin 4x dezelfde plant Helleborus Emma te zien - niet teveel op kleurverschillen/veranderingen betrouwen.
Hazenpootje (Coprinopsis lagopus): dit zwammetje dankt zijn naam aan zijn verschijning in jonge toestand. Wanneer de steel nog niet te zien is, steekt er enkel een donzig hoedje boven de grond uit.
Vier verschillende rozen van m'n vriend gekregen. Bantry Bay Azubis Paul's Scarlet Climber Händel Achter ons huis zit rozenkwekerij De Wilde waar hij deze heeft uitgezocht.
Vertrapt gras (door verbouwing aan huis), met verschillende hortensia's. In het middenperkje een olijfboom in het midden en eromheen weet ik zo niet (zoek het nog uit!
Een bezoekje gebracht aan de tuin van Verheggen in Lottum. Heel veel verschillende soorten Dahlia's die ondanks de stortbuien er nog prachtig bij stonden !
Clematis alpina - In onze tuin de "Francis Rivis" (= een man), in Plantenkiezer de "Frances Rives" (met e's, dus een dame) en "Pamela Jackman" (die ken ik zelfs.
Lampenpoetsers gras ook wel borstelveer gras genoemd in herfst tooi , ik wist niet dat er zo'n grote variéteit van deze plant bestond , op het internet zag ik er wel twintig verschillende .
Ken de naam van dit charmante bloempje niet. Heb hem gekregen uit de tuin van de buren waar hij prachtig lichtblauw bloeit en hier bloeit hij toch niet wit zeker.
Twee nieuwe rotsplantjes gekocht, jammer genoeg was er geen naam bij. Heb deze gesplitst en op verschillende plekken gezet tussen de sempervivum plantjes in de bak.
Sneeuwklokjes met op de achtergrond een van de eerste zaailingen van de Helleborus die in bloei staan. Zo leuk, op verschillende plaatsen staan er nu zaailingen in bloei.
Tja en omdat ze daar zo mooi staan, de overkant vol opschot van de vogelkers en heel veel brandnetel en wilde braam weggehaald en wat verschillende grassen neergezet. Het is toch nat weer dus het werkte goed.
Mijn patatenzak (uitprobeersel dat het zeer goed lijkt te doen, 5 verschillende soorten doen het allemaal schitterend, nu nog de opbrengst afwachten) - juni 2014
Er wonen nu drie hommels en/of solitaire bijen in mijn insectenhotel. Nog een maandje en ze worden aan het werk gezet --> bestuiven van mijn moestuintje Weet iemand wat ze aan het doen zijn: ze vullen verschillende gaatjes met grond.
Ik merk, 't was me nog nooit zo opgevallen, op mijn zwanenfoto collectie dat er verschillende zwanen en eenden, en zelfs de jongskes doen het al, met één poot naar boven zwemmen en met de andere peddelen? Soort RUGSLAG dus als het ware - kent iemand dat fenomeen ?
En staat ook nog mooi in verschillende settings. Tip: gebruik waxinelichtje met een doorzichtig plastic cupje want deze geven ook licht naar beneden en zie je het hout.
Het verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke Ginkgo biloba kun je zien aan de rechtse op de foto is een vrouwelijke die heeft vanaf de stam iets wat hangende takken. De mannelijke links op de foto heeft vanaf de stam opgaande takken.
Deze heb ik al verschillende jaren maar deed het niet goed op zijn vorige standplaats, 2 jaar geleden verzet en zie nu hoe hij gegroeid is. Weet iemand zijn naam, het is een klimplant, bladverliezend en zou normaal bloemdragend zijn.
Gisteren, de Liquidambar, laatste cadeau van mijn moeder, postuum. De mooie kleuren verschijnen pas later zie ik nu; in de herfst was ik teleurgesteld voor niets.
Zoals beloofd Lily de strobloemen eerste foto de plantjes die ik vanmorgen heb gekocht en de andere zijn mijn zelf gezaaide strobloemen . Een behoorlijk verschil hè vandaar dat ik ging twijfelen ?
Dit is nu een roos voor iemand die vlug uitgekeken is op een kleur. De bloemen veranderen constant van kleur waarmee je op dezelfde plant verschillende kleuren krijgt van roze, zalm tot geel, oranje, abrikoos tot soms creme.
Onze "tutterfrut" kussenset - vanwege de verschillende opvallende kleuren die ons doen denken aan de veelkleurige "fruttella" snoepjes - "Tutti Frutti" stond er op, maar als kind konden we dat niet goed uitspreken .
Wilde aardbei heeft dit bedje mooi ingenomen. Verder staan er varens en in de lente krokus, tulpen, bosanemoon en meiklokjes Tuurke houdt me gezelschap op m'n toer door de tuin, en probeert me te verschalken door van achter de boskes naar m'n knoesels te springen.
Lily,U vraagt en ik geef je een antwoordje. Het pad loopt naar een "kamer" met in het midden het rozenperk en er omheen een haag van verschillende soorten struiken.
In Pairi Daiza zijn er voor de liefhebbers verschillende grote rotspartijen, rots- of zelfs eerder berg-achtige japans-chinees geïnspireerde tuinen met zeer mooi geknipte coniferen, bonsai, e. a.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Loopt al lekker vol - zijtuin enkel met haagbeuk, verschillende Hydrangea soorten en kleuren, Alchemilla Mollis, Japanse anemoon (mooi blad is er al, bloem nog niet, of course), Thalictrum her en der ertussen, en een druivelaar op de warmste plek van de tuin .
Na verschillende keren verhuisd te zijn eindelijk juiste plek gevonden voor de gunnera, buizen aangesloten op regenwaterton (die elke dag gevuld wordt) die rond de gunnera liggen zodat hij constant water krijgt aangezien we (nog) geen vijver hebben
Let op de speciale kleuring van de blaadjes - sommige hebben halfweg het blad verschillende kleuren en andere haartjes en dus andere dauwwerking en lichtweerkaatsing - toch fijntjes allemaal hé.
Dichtje week 7 Roodborstje Elke morgen zit ze op haar plekje en kijkt hoe er ontbeten wordt wanneer wij bewegen maakt ze zich iets langer en kijkt onverschrokken de huiskamer in. Zij bepaalt wanneer ze opvliegt het genieten komt van twee kanten wij verzorgen zij slooft zich uit.
Dichtje week 18 5 mei bijna voorbij. De zon was zorgzaam deze dag ik kijk om mij heen zie stralend goud-geel-groen van deze vrijheid krijg ik nooit genoeg het kijken naar de verschillende kleuren of het nu past of niet het zal de plant of struik een zorg zijn ze gunnen zichzelf hun eigen tijd van ruimte nemen en soms help ik een handje mee.
Mooie rups. Kuifvlinder of helmkruidvlinder, moeilijk te onderscheiden volgens de vlinderstichting (zie link), hebben allebei toorts als waardplant en dat zal ik geweten hebben.
Ook ondervonden dat ik een beetje minder actief ben. Verschiet niet maar ik ben al een weekje weer aan het werk en daarom een echte "dank jullie wel" voor al de steun en lieve woorden die ik de laatste weken gekregen heb.
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Met heel veel geluk en geduld worden deze kleintjes de bomen voor volgende generatie - ze trotseren weer en wind, staan op rotsen, in de branding en de stijve bries, bar klimaat, onreinheden in stadslucht, ook de drukte van het verkeer, warmte, hitte en erge koude - de boom voor alle werk dus - de Pinus Nigra Nigra - 360 zaden gezaaid in verschillende bakken, en na 3 dagen al zo'n 50 uitgekomen .
Mijn voornaamste wapens bij het vellen van een boom (heb er toch al verschillende grote achter de kiezen) - een fikse bijl - goed geprofileerde steel - oude nog ambachtelijk gemaakt - een nieuwe bijl (chinese, wit merk.
Op deze rustige herfstdag zijn we uit de sleur gebroken en de wijde natuur ingegaan - op safari - om paddenstoelen te "trekken" - ik wilde eens zien hoeveel moeite het zou kosten om 10 verschillende soorten te zien in een doordeweeks bos als dat van Zandvliet - Grens BE-NL nabij Putte Berendrecht etc.
Bevruchte wespenkoninginnen zijn nu nog meestal in winterslaap. Als de temperaturen stijgen tot rond de 15° komen ze tevoorschijn uit hun winterschuilplaatsen en gaan op zoek naar een geschikt plekje om een nieuwe kolonie te stichten.
Hier doen ze het nog wel heel fijn maar het is duidelijk dat er nieuwe grotere bakken moeten komen. Ze blijven heel klein maar doen wel reuze hun best, smaken goed en staan heel leuk.
Niet alleen de bloemen van rozen fascineren me. Ik verwonder me nog altijd dat de bladeren van verschillende rozensoorten en -variëteiten zo'n uiteenlopende vormen, kleuren en texturen kunnen hebben.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Pissebed In achtertuinen komen vooral de ruwe pissebed en de rolpissebed voor. De eerste onderscheidt zich door ruwe bobbeltjes op de rugsegmenten; de tweede doet zijn naam eer aan en kan zich tot erwtgrootte oprollen als er gevaar dreigt.
Nogmaals de keizersmantel (Argynnis paphia), dit keer op de buddleja 'Miss Ruby' Het verschil tussen de keizersmantel en de overige parelmoervlinders is het ontbreken van de witte parelmoervlekken op de onderzijde van de achtervleugels. Zichtbaar op de tweede foto
Ik weet niet of jullie het verschil zien: maar ik heb van deze lentedag gebruik gemaakt om mijn pad voor het tuinhuis aan te leggen en alvast de worteldoek en wat steentjes weggedaan. Nu volgende week de afwerking en overwegen om te verhogen.
Vandaag zijn wij op tournee geweest langs verschillende kwekerijen, een leuker uitje ken ik niet! We begonnen in Zoelen, daarna naar de Hessenhof, Ede, toen naar Heerde (Pelargoniums/Fuchsia's), Zwolle (rotsplantenkwekerij) en tenslotte Gommer in Dalen met nóg meer Pelargoniums en Fuchsia's.
Mijn voornaamste wapens bij het vellen van een boom (heb er toch al verschillende grote achter de kiezen) - een fikse bijl - met goed geprofileerde steel - oude nog ambachtelijk gemaakt - een nieuwe bijl (chinese, wit merk.
In verlegenheid gebracht eljo 9 jaar er bewoog iets in het gras en ik sprong onder mijn rechter voet plette ik een beestje ik boog me voorover en keek onder mijn schoen tot mijn grote schrik zag ik een kleine vlinder dat nare gevoel, weet ik nu nog 60 jaar later Parijs zoveel mensen weggevaagd ik voel verbijstering en een kriebel in mijn buik van onmacht vlinders vliegen door mijn geweten ik was toen een kind en deed dom maar oh, wat heb ik ervan geleerd het goed en kwaad verschil bedremmeld loop ik de tuin in en beland bij de lange wal van oud hout de brandnetels ertussen in laat ik met rust meer kan ik niet doen eljo groet-je
De Tree of 40 Fruits is gecreëerd door Sam Van Aken, kunstenaar en kunstprofessor aan Syracuse University. Hij vatte het plan op om een complete boomgaard te verenigen in één boom.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Dendrobium is een groot orchideeëngeslacht met verschillende cultuureisen. Eén ding hebben ze gemeen: bij de juiste kweekwijze bloeien ze rijk en uitbundig.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Cicaden (Auchenorrhyncha) ( Aphrophora salicina)---zijn een groep van insecten die vertegenwoordigd wordt door ongeveer 40.000 verschillende soorten.
Deze nu nog kleine boom,ziet er nu nog leuk uit,ieder jaar bescherm ik het tegen de vorst en zet het binnen in een lichte vorstvrije ruimte. Niet lang daarna worden de blaadjes geel en vallen af.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
De hoornaar (Vespa crabro) is de grootste wesp van westelijk Europa. De steek van een hoornaar is pijnlijker dan die van een honingbij, maar bevat minder gif.
Ik zag een soort mosballen aan verschillende wilde rozen in de berm. Maar even op internet opgezocht wat dat was: Mosgal, slaapappel, bedeguar of rozengal.
Heb deze rupsen opgezocht en las het volgende: Jakobsvlinders zijn opvallende verschijningen, met rood-zwarte vleugels. Ze vliegen overdag; vooral in mei kun je deze vlinders vaak zien.
Wie dacht dat insecten niet onderhevig zijn aan ouderdomsverschijnselen heeft het wel degelijk fout. Zij hebben geen kinesitherapeuten, ondersteunende kousen of antirimpelcrème zoals wij.
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië.
Een kijkje in mijn hoofd. Het is stille zaterdag vandaag de wind trekt zich hier niks van aan treitert de tulpjes die één voor één hun bloemblaadjes verliezen.
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
Heb nog wat oude werktuigen en diverse uit onze vorige tuin op een foto gezet. 1 = Hoofdstel, deze hing buiten, we hadden er 12 verschillende (voor div.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag weidebeekjuffer (vrouwtje ) De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer uit de familie van de beekjuffers (Calopterygidae), die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt bij stromend water van redelijke kwaliteit. In het westen van Nederland is hij zeldzaam.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De tamme kastanje De tamme kastanje (Castanea sativa) is een loofboom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae), die van nature voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De boom kan een hoogte bereiken van 25-35 meter.
Bijna 'baby-roos' als kleur. Is één van de weinige serrata's die bijna 'bollen' als bloemen geven op éénjarig hout, dus na eventuele vorst toch nog een overvloed aan bloemen.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina