Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het zuiveren van water kan op meerdere manieren gebeuren. Eén daarvan de de helofytenfilter of ook wel moerasfilter genoemd. Specifiek voor de vijver is het belangrijk dat de meeste voedingsstoffen uit het water gehaald worden. Een teveel aan voedingsstoffen is een oorzaak van groen water.
Riet is een plant die vaak bij plassen en sloten voorkomt. Vaak wordt het bewust gebruikt bij sier- of visvijvers omdat het een goede filterende werking heeft. Riet heeft echter de neiging om nogal goed door te groeien en af en toe moet dit wel even gesnoeid.
Het gebruik van riet in de vijver (rietfilter), zorgt ervoor dat de waterkwaliteit beter wordt.
Bij de moestuin heb ik een handpomp, ik gebruik het water ook voor de pony's. Er zit wel veel heel fijn zand in, het zakt natuurlijk wel maar ik zou het er graag uitfilteren.
Beste mensen, Ik ben van plan mijn ouders hun vijver onder handen te nemen en heb enkele vraagjes zodat ik goed te werk kan gaan. De vijver ligt er ongeveer 15 jaar, we filteren met lavastenen maar deze zijn alweer dichtgeslibd dus is het water niet meer helder.
Dit is een openklappende klep in de afvoergoot van het dak. zo vangen we regenwater op in een waterton waarvan we in het deksel een opening gemaakt hebben - deze opening is afgemaakt met een heel fijn gaas om het water te filteren en het vuil uit de regenwaterton te houden.
Een grove tekening voor het idee, onderdelen en exacte maten is afhankelijk van wat ik op de kop kan tikken. Zoals ik nu denk ga ik gebruik van een voorfilter maken en bewegend bed als nafilter.
In de winter steeds de filter binnenzetten en de aanvoer leg ik dan gewoon in de moerasvijver . Deze nacht nog eens diep gegaan , - 7,4° en dan krijg je na een tijdje mooie ijssculptuurtjes .
Weer eens een soft focus geprobeerd , weer al een hele tijd geleden , komt dit keer redelijk uit met een rustige achtergrond . Ter info , je kunt dit doen met een speciaal filter op de lens of zoals in dit geval met een heel dun laagje vaseline op de lens aan te brengen .
Een heerlijk plekje voor stekjes; de bamboe afscheiding zorgt voor gefilterd licht. Er zijn nog een heleboel gaatjes in de rotsstenen waar ze naar toe gaan als de hitte voorbij is.
Zwemvijver met links het filtergedeelte reeds gecementeerd. Taxus in bollen was oude plant op het perceel en zal in de komende jaren verder vorm gegeven worden.
Pinus in linkerbovenhoek - niet-woekerende bamboe rechts (filtert zo mooi het licht in zomer als in winter) - en achteraan bij de 2e buur een reuze grote acer (makkelijk 8m hoog of zo) die fantaschtisch mooi oranje-rood-bruin gaat worden.
Ben bezig de vijverfilter zijn winteronderhoud te geven en binnen te plaatsen tegen de vorst. Toen ik naar binnen ging om wat spoelwater te halen was er al een roodborstje mijn werk aan het keuren.
Gisteren de keien hier gelegd en verkeerd geleverde wolfsmelk uit de achtertuin opgegraven en hier gezet. Tot gisteren was dit onkruid city, dus een hele verbetering!
De vijver ziet er niet slecht uit dit jaar. ik denk dat ik eindelijk een beetje evenwicht gevonden heb om niet teveel planten in de vijver te willen zetten.
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
Gisteren zag ik deze mol boven de grond kruipen en om mijn tuin wat te sparen heb ik hem toch maar een klap met de hark gegeven,ik ben er de ganse dag nie goe van geweest
Gisteren kreeg ik opeens hulp van 2 lekker montere kerels, die mij al eens hebben geholpen. De De rare kronkel van \"Samen sterk:\" borrelde in mij op.
Enkele wilde eenden dobberen rustig op de Maalbeek toen ik er gisteren middag voorbij reed naar mijn werk.Deze foto's zijn allemaal te Grimbergen genomen.
Doe zoals wij en kweek eens zelf oesterzwammen. Gooi filterzakjes met koffiegruis niet weg maar verzamel ze in een emmertje en kweek er oesterzwammen op.
Ik ben gisteren gaan wandelen bij ons in de omgeving , heeft niks met mijn tuin te maken maar ik vond het de moeite om is te tonen wat je bij ons kunt aantreffen
Gisteren de camera eens gericht op een spoor dat ik in de gazon zag toen ik het maaide. Deze ochtend bij het bekijken had ik al een mooi resultaat; twee bruine ratten.
Gisteren onze \"voederboom\" geplaatst en de eerste bezoekers waren er deze morgen al. Hier een koolmees die de weg gevonden heeft tussen de regendruppels.
Heerlijk een rondje door de tuin op eerste kerstdag nog nooit zo veel bloemetjes zien bloeien als dit jaar. Mijn man heeft gisteren het gras nog gemaaid.
Gisteren alle bladeren die aan de voordeur lagen in de potten gepropt en m'n andere er terug bovenop,zodat ze niet terug wegwaaien.Heb zo elk jaar verse bladgrond.
Volgende experiment met mijn petmuur: De uitlopers van de rij aardbeien van daarboven afleggen op het verdiep eronder. Gisteren hun 'navelstreng' doorgeknipt.
Ongeveer 15 jaar geleden een kaapse waterlelie inde vijver gezet en er nooit meer iets van gezien Nu gisteren bleek dat er nog leven in zat al waren het maar 3 bloemetjes
Heb gisteren nog een paar gele viooltjes gekocht en tussen de paarse gezet, dat fleurt op! De viooltjes met geel en paars hebben zich nog niet laten zien, dus vandaar even deze erbij gekocht.
Gisteren alles nog eens losgeharkt voor de regen van vandaag. Bloempotten aan en in de tuinhuizen gezet,tuinslang opgerold en in tuinhuis en de tafel aan de compostbakken gezet.
Gisteren het roze gieterbloempotje op de foto meegebracht naar huis voor mijn schattebout en vandaag was de kerstdecoratie aan de voordeur al vervangen door valentijnsdecoratie !
Sinds ik 5m naar beneden uit boom ben gevallen - én het overleefd heb - laat ik snoeien van de dode takken over aan specialisten. Gisteren is Fausto honderdjaar oude kastanje komen snoeien.
De Bletilla's staan nu volop in bloei; sterker nog, na die warme dag van gisteren al enigszins op hun retour. Toch wilden we jou, Lou, een foto van deze witte niet onthouden.
Alweer een duo rechtse is van gisteren , heeft zijn meeldraadjes al laten vallen. Niet alleen wij vinden de geur onweerstaanbaar de vliegeniers uit de buurt komen er ook in grote getale op af.
De bloemen en planten verpieteren en verdrogen, behalve de vlinderstruik - die krijgt iedere dag een emmer water - en de lavendel, die wel van wat zon houdt (gisteren 39gr), maar de vlinders floreren geweldig. Dus maar weer een kleine bloemlezing.
Goede morgen ik heb gisteren hemel vaartsdag weer 68 fotos gemaakt van onze tuin en steeds als je de details weer ziet dan geloof je je ogen niet dat dat bij je zelf is ,ik vindt het geweldig ik hoop dat jullie er ook plezier van hebt
Gisteren de uitgebloeide bloemen van de hortensia afgeknipt. Zag op deze site staan dat wanneer je met je hand over de bloemen ging en ze een knisperend geluid maakten je ze ze af kon knippen.
Vandaag en gisteren bezig geweest met de constructie van winterhokjes rond de Brahea Armata en Washingtonia robusta palmen. De bedoeling is om ze droog te houden zodat ze beter de koude weerstaan.
Dichtje week 2 Glimstraal Het morgenlicht van vandaag duurt ietsjes langer dan gisteren ach was ik maar een schemerlamp dan ging ik vroeger schijnen opdat de helleborus tot haar recht komt. eljo groet-je
Gisteren, de Liquidambar, laatste cadeau van mijn moeder, postuum. De mooie kleuren verschijnen pas later zie ik nu; in de herfst was ik teleurgesteld voor niets.
Gisteren en vandaag volop bijen, de spinnen halen nu hun slag thuis. Ze hebben de bijenactiviteit hoog in de "bollen" gespot en hebben hun netten daar zeer strategisch geplaatst vandaag is het smullen !
Gisteren toen ik in de kas kwam,was er een bloem open van de aasbloem,ik weet niet precies hoe hij heet,Huernia Species?ik weet wel dat hij behoorlijk stinkt en van die lekkere bromvliegen aantrekt.
Hosta in een mand zonder slakken ,, gisteren en vandaag is bij ons een merels nest uit gemoord waarschijndelijk een steenmarter, een heel bloedbad en de oudersmerels die totaal van slag zijn , ik heb geen oplossing .
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Edwina had gisteren een pakje zaad van een leerkracht gekregen waar niks op stond. Op aanraden van reakties op 't forum heb ik plaats gemaakt om alles op 1 plek te kunnen zaaien.
Na het zwart schilderen van de "kantdelen" was het al goed toeven onder het "open dak" van het nieuwe schuurtje. Gisteren tot 35°C RealFeel (R) op een thermometer uit de wind en in de volle zon.
Maandag bij de doe het zelf materiaal gehaald en gisteren afdakjes gemaakt voor de winter. De meeste rotsplanten kunnen goed tegen de vorst, maar veel regen in de winter is funest.
Gisteren een prachtige wandeling gemaakt in de Meinweg (in Vlodrop) paddestoelen te over. Ik waag me niet aan al die namen, want dat is best wel moeilijk, sommige lijken veel op elkaar en noem dan maar eens de exacte naam.
Gisteren, tijdens een bezoek bij een opticien, zag ik dit bloem(bol)stuk op de tafel staan. de Amaryllis is hier op een heel originele manier gebruikt met besneeuwde brillen en kerstversiering, liggend op een platte standaard, heel apart!
Achter huis zijn gisteren wat wilgentakken gesneuveld door een rukwind. Vanmorgen mijn versnipperaar klaargezet en er verdwenen heel wat dunnere takken.
Dat planten sterk zijn bewijzen deze narcissen. Gisteren heb ik een boomstronk(links boven op de foto wat zichtbaar) verlegd en de narcissen vonden toch de kracht om er onder naar boven te komen.
Misschien nu wel op haar mooist; toen ik deze gisteren had genomen dacht ik even kon mn moeder dit nog maar even zien. Ik had de borders voor haar aangelegd en zij heeft ze grotendeels gevuld.
Renovatie stukje border gisteren. De stekken van de Heuchera (CjdK dank) teruggeplant; de Astilbe die de Heuchera aan het vermoorden was, ernstig toegesproken; flink grond en turf toegevoegd; en woekerende Bonekruid verwijderd.
Gisteren mijn net zelfgefabriceerde vuurput aangestoken. Deze heb ik gemaakt met arduinen boordstenen rondom de put en afgewerkt met leisteen op de grond.
Nog een reeks bloeiers uit de voortuin. De pot met 3 Gaultheria mucronata's - Parelbes, veenmytre heb ik spontaan gekregen van iemand die dacht dat de vogels de bessen aten.
Gisteren de aangetaste buxushaag door buxusmot aan mijn kant willen verwijderen met een schup, maar geen beweging in te krijgen onwille van dolomiet. Dan maar met de heggenschaar alles tegen de grond gesnoeid.
Gisteren even wat boodschapjes gedaan op de fiets en tussen de middag en een haring plus broodje makreel gegeten op mijn favoriete plekje in het dorp. Langs het pleintje, fietspad en slootje is een tuin aangelegd door vrijwilligers.
Heb 2 kettingen voor de kettingzaag - één redelijk versleten om door aarde (dat maakt bot) en hout te zagen, gaat traag dus, en één nieuwke vlijmscherp - dat gaat als door gesmolten boter door het droge hout ! het zaagsel doe ik als ruwer materiaal op de komposthoop tussen grasmaaisel van gisteren.
Phlox zat binnen een paar dagen vol meeldauw , gisteren alles eruit gehaald en op een andere plek gezet . Had nu gelijk een prachtig plekje voor deze plant , grond flink diep losgemaakt en eerst potscherven en fijn grind in het plantgat gedaan .
De Romneya (Californische boompapaver) die, misschien door de afgelopen warme periode, nóg uitbundiger bloeit dan anders, oogstte gisteren op de Open Tuindag weer veel bewondering. Foto en gedicht van Eljo Een knipoog.
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
Gisteren heb ik ,al was het veel wind, toch wat tijd gevonden om enkele fotootjes te maken. Ik neem je mee op mijn ritje naar het werk met enkele situaties waar je in je haar zou krabben en andere mooiere taferelen.
Gisteren zag ik een lieveheersbeestje in een bak met water drijven en heb hem er snel uitgehaald door een stokje voor zijn snoet te houden en ja hij stapte er meteen op. Daarna heb ik hem in het zonnetje op een tegel gelegd.
Maar vandaag kan MAR zich de haren wel uit ’t hoofd trekken……want dit gebeurde gisteren: Niet goed uitgekeken, voeten niet opgetild, te hard gelopen……hoe dan ook, daar ging ik, rechtuit en plat en brak m’n pols….
De laatste dagen wel meer bijzondere bezoekers gezien in de tuin: gisteren een (boom)marter, die met een nieuwsgierig snuitje plotseling door de haag kwam, vanmorgen huppelde die met z'n ronde rug over het pad, te snel voor een foto natuurlijk. Even later een gesjilp en een plons bij de vijver: een ijsvogeltje vloog weg met z'n buit.
Na drie weken wat rustiger aangedaan ( Lumbago) ben ik gisteren toch wat kalmpjes aan begonnen. De border waar ik een grote struik uitgedaan heb ben ik stilletjes aan aan het "renoveren".
Het Gamma-uiltje is een heel gewone trekvlinder uit het Middellandse Zeegebied, die zowel overdag als 's nachts vliegt. Zijn naam dankt hij aan de zilveren comma ( Grieks: gamma) op de voorvleugels, hier goed te zien.
Ik ben van plan om de vorderingen in mijn tuin hier te documenteren. Dit gaat de "voor" foto zijn de tuin, hoe ie eruit zag toen ik de woning kocht (foto van de makelaar)
Buxus stekken water geven. Het gerucht gaat dat ge ze in 50% grof zand en goed dicht bijeen moet zetten zodat ze mekaar goed irriteren en beter wortels maken.
Gisteren heb ik een foto gemaakt van de zieke buxus in de tuin, ik heb die reeds enkele malen behandelt tegen ongedierte, maar toch is het zover dat die helemaal lelijk werd, kan die nog gered worden , bijvoorbeeld door snoeien of doe ik het beter helemaal weg. wie kan me raad geven, het is niet het enige exemplaar dat aangetast is, ook de kleine haagjes vertonen al zulke plekken.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Vorig jaar kwam ik deze schitterende bloem tegen in het wild een eindje verderop bij mij. Het lijkt wel een wilde orchidee, maar die zijn er toch niet in het wild in Nederland?
Onze water bron voor de vogels een pilaar en een zinken teil in de grond een klein bronnetje en je heb er jaren plezier van, dus ook de vogels en vergeet niet het klateren van het water die geeft een heerlijke rust
Een kauwtje wil lekker van de pindakaas snoepen en hij heeft al een tijdje gekeken hoe hij dat zou gaan doen en toen ging hij ervoor. Een schitterende vogel die ook wel erg brutaal is.
Mijn Kweepeer bonsai heb ik laten overwinteren voor het slaapkamer raam begin januari stond hij al in bloei tot de dag van vandaag ik ben super blij met mijn bonsai en hoop dat ie deze zomer vruchten geeft
Gisterenavond genoten bij onze buren van Londerzeel. In deelgemeente Steenhuffel waren nog enkele dorpsgenoten afgezakt om van het spektakel te genieten.
Nieuwe aanwinst, geen kaartje bij. Ben hem wel al verschillende keren hier op digi tegengekomen, had beter meteen naam kunnen noteren, want die ben ik alweer kwijt.
Het is weer herfst, we hebben heel veel lieve heersbeestjes. Wel hun hotel en voor alle insecten en vlinders die van overwinteren houden is het HDI Hotel des insectes bijna klaar
Heerlijke dag en prachtig weer gisteren Een uitstapje naar Een dijk van een tuin in Gameren. Weer helemaal onder de indruk van de aangelegde rotstuin en als je boven op de dijk staat zie je pas hoe laag alles achter die dijk is.
Deze brem is door de zware regenval doormidden gescheurd,zou ik hem helemaal tot vanonder afzagen,en komt ie dan nog wel terug?hier op de foto staat ie nog te schitteren vanuit verleden lente
De ene week stonden de tulpen "Early Harvest"er schitterend bij, ene week later met sneeuw lagen ze plat, maar direct daarna bloeiden ze gewoon verder. Hebben door het koude voorjaar bijna maanden gebloeid.
Normaal dulden ze elkaar niet samen aan het ontbijt maar deze keer bleven ze samen aan tafel, wel wat schichtig maar toch. Kwaliteit van de foto is wel minder door het reflecterende licht in het raam maar ik vond het toch de moeite waard om de foto te plaatsen.
Het lieveheersbeestje heeft het huisje op het terras gevonden om te overwinteren, nu nog een mooi plekje vinden op de sedum of op één van de andere planten in het huisje.
Net terug van een weekje vakantie in Engeland waar we een aantal schitterende tuinen hebben bezocht. Deze foto is gemaakt in Hidcote, één van de bekendste tuinen van Engeland.
Schitterend - letterlijk - de blaadjes glanzen als spiegeltjes vaak te "straf" om er een goede foto van te nemen. Je moet echt wat onderbelichten om details te zien
Boven het boerderijtje van onze "buur-boerin " vlogen vandaag 4 boerenzwaluwen. Spijtig van de foto,klein en wazig door hun snelheid dat ze door de lucht al kwetterend klieven.
Ik vond dit sterretje voor de deur , het had een glinsterende kleur Dit sterretje van goud , had het wel een beetje koud Ik pakte het voorzichtig op en zei , jij maakt ons allemaal heel blij Want ze krijgen allemaal met kerstmis , dit sterretje van mij
Graag wil ik jullie attent maken op de internetsite van Petra Tenge Een site met schitterende foto's van vlinders. DAGVLINDERS NACHTVLINDERS BLADROLLERS MOTTEN
Mijn patatenzak (uitprobeersel dat het zeer goed lijkt te doen, 5 verschillende soorten doen het allemaal schitterend, nu nog de opbrengst afwachten) - juni 2014
Net een feestje in de bak met sempervivum plantjes, maar zo blijven de vogels echt weg, want de extra stokjes en steentjes werkten toch niet helemaal. De stokjes wapperen in de wind en als de zon schijnt, schitteren ze ook nog!
Gisterenavond heeft onze tuin een gouden medaille mogen ontvangen bij “De Limburgse tuinaannemer 2017-2018 in de categorie 250-1000 m2. Superfier natuurlijk!
Dichtje week 52 Meer, meer meerkoetjes grazen in het drassig gras spetteren en koeteren daarna genoeglijk kwekkerend in het doorstromende water. Als een klasje, dat op schoolreisje is zie je het groepje genieten af en toe een duik.
Helaas heeft deze enorme beuk in onze achtertuin de storm van afgelopen Pinksteren niet doorstaan. De boom bleek aangetast door de honingzwam en had daardoor een heel zwak wortelgestel.
Ook hier is het goed om te weten wie we in de tuin hebben; een lid van een tuinclub die gisteren onze tuin bezocht pakte dit kevertje uit een plant en zette haar voet er op: een leliehaantje, dacht ze.
"Bomen" De oude eik glimlacht wanneer ik een verhaal vertel dat flink is aangedikt hij keurt het goed en "boomt" soms mee terwijl de geruwde bast mijn hand vertederd schuurt ondertussen glinsteren de grassen in omstuimig wuif omdat ook zij gezien willen worden. eljo-groet
Gedichtje week 35 3 x uitgelaten. Sprinten in het gras op blote voeten bochten nemen vol slipgevaar onderuit gaan en tóch schateren door de lieve snuit in zijn gezicht.
Eergisteren mij geamuseerd met nestkastje bouwen en s' avonds was er interesse van een koppel koolmeesjes, en ik die dacht dat het te laat op het seizoen was en dat de vogels eerst moesten wennen aan de aanwezigheid van nestkastjes
Ivoorzweefvlieg (Volucella pellucens) Deze zweefvlieg is een bestuiver van hoofdzakelijk witte schermbloemen en bloemen van de braam. Ze overwinteren in de grond.
Gisterenavond geproefd van onze notenwijn"notenporto" en hij is zachter van smaak dan vorige jaren. Eens andere wijn(Spaanse,anders altijd van de Lanquedocq ) gebruikt en minder alcohol per liter.
Dichtje week 27 Glimlach. Als een grauwsluier valt de zondag over mij heen vogels trekken zich er niks van aan en knetteren of zingen hun lied ook de planten en bloemen storen zich niet aan dit verre van zondagsgevoel en stralen hun oranje kleur zó dat mijn glimlach zich vanzelf ontplooit in reine warmte op naar het kopje wortelsoep.
Foto en gedicht van Eljo Bespiegeling De spiegelingen in het water zijn even later al weer anders door het veranderende licht. Ik vermoed dat de sterren in de nacht zich ook even willen zien door zich te presenteren op dit bijna hemels plekje.
En als er niet gebouwd kan worden aan het zomerhuisje dan gaan de paaltjes voor het nieuwe onderhoudsvrije hekwerk erin. Devies voor dit jaar is investeren in onderhoudsarme zaken in de tuin zodat aankomende jaren onbezorgde aandacht naar tuinwerk uit kan gaan.
Dit is de rups van de veelvraat, de nachtvlinder die ik vandaag heb laten zien. Hier in Frankrijk kunnen ze 8 cm lang worden in Nederland en België iets kleiner.
Herman van Veen 70 jaar Deze mens Deze mens is zacht als stromend water deze mens is fluisteren als het ruisen van de wind deze mens is kracht als essenhout deze mens is geluid als van een storm dit is een kind van Moeder Aarde deze mens is oer. Deze mens is geen geleerdheid maar wijsheid gegeven door het leven zelf deze mens wordt nóoit eens moe ik kijk verwonderd toe en word stil.
Vorige week alle Hortensia's samengezet,de Tamarix naar achteren gezet met ertussen Hemerocallis,Anemonen en Kruipploxen. Op het nieuwste perkje staan: Achillea's,Zijdeplantjes,Gaura en Akeleien.
Als ik over het gazon loop gaat m'n hoofd onwillekeurig naar beneden om deze te bekijken - zonder enig geluid of opvallende gestalte, in alle rust trekken ze toch de volle aandacht van de passant. zei iemand ooit dat planten niet konden rekenen?
Goede morgen allemaal voor mij maar ook voor DIGITUIN is het een BIJZONDERE DAG, IK PLAATS VANDAAG MIJ 1000 STE FOTO, IK WIL DIGITUIN HIER VOOR BEDANKEN DAT ZIJ MIJ MAAR OOK VELE TUIN LIEFHEBBERS IN STAAT STELD OM OP HAAR SITE DIT MOGELIJK MAAKT DAT DE VELE TUIN LIEFHEBBERS OP DEZE MANIER MET ELKAAR HUN LIEFHEBBERIJ KUNNEN DELEN EN VAN ELKAAR KENNIS KUNNEN PROFITEREN BIJ DEZE DIGITUIN VAN HARTE BEDANKT IK WEET BIJNA ZEKER VAN OOK VAN ONZE TUIN LIEFHEBBER/ VRIENDEN ,ENZ
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
Week nummer 48 Vandaag, rond 9 uur deed ik 16 Nijntjes boekjes en een knuffel op zijn kistje heb een liedje in mijzelf gezongen terwijl hij, door "Moeder Aarde" werd toegedekt. Het kwam zo: Een jongetje stond mij aan te kijken in een opwelling tilde ik hem op nam hem op mijn rug en ging gewoon door met het geven van tennisbal- spelletjes aan de vluchtelingen kindertjes.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Op 11 Maart 2019 ontving ik deze zaailingetjes die vermoedelijk van de trachycarpus fortunei palm zouden zijn. Ik zal ze verder zo goed mogelijk vertroetelen en zien waar ik er mee raak.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
Deze nu nog kleine boom,ziet er nu nog leuk uit,ieder jaar bescherm ik het tegen de vorst en zet het binnen in een lichte vorstvrije ruimte. Niet lang daarna worden de blaadjes geel en vallen af.
Hier kwam Pa met de hoofdmaaltijd, een dikke gezonde insecticidevrije rups. Aan het geluid in die holle boom te horen lustten ze nog wel meer zulke lekkernijen.
Op 17 juni 2018 zette ik deze advocadopitten op water met de bedoeling om er mijn eigen avocadoplantjes uit te kweken. Ik deed er meteen twee om bij uitval van een plantje nog een reseveplantje over te hebben om verder mee te experimenteren.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Heb je een spin al eens gevolgd bij het maken van het makkelijkste deel van haar web (moeilijkste lijkt me de basisvorm te maken, gespannen tussen hoge takken en andere uitsteeksels) .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina