OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Opvallend gekleurde bomen zijn er nu overal. Veel bladverliezende bomen verkleuren prachtig voor ze hun blad laten vallen.
Enkele absolute herfstkleurtoppers behoren tot de esdoorns (Acer), een bomengeslacht met meer dan 150 soorten en vooral rijk vertegenwoordigd in Noord-Amerika en Japan.
Augustus is theoretisch gezien onze laatste zomermaand, maar je hoort ons niet klagen na een julimaand met hoge temperaturen. Na de hittegolf blijven de weergoden voorlopig onbeslist, tussen de buien door, twijfelen ze tussen zomer en herfst.
Acer pensylvanicum 'Erythrocladum' of de koraalesdoorn als mooie zeldzame boom voor in de tuin acer, pensylvanicum, Erythrocladum, koraalesdoorn, mooie, zeldzame, boom, tuin, kopen, enten, kwekerij,kweker, boomkweker
Verwelkom koning winter en geniet van een heerlijke kop thee! Doe af en toe een tuinklus en vergeet de tuinvogels niet. De tuin rust uit...dus wij doen dat ook, een overzicht!
Wil je mooie volwassen planten vermeerderen zodat de nieuwe planten dezelfde eigenschappen hebben? Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant. Hoe je moet stekken lees je hier.
Ik heb van een tuincentrum wat ophield met hun bestaan jaren geleden een acer cardinal gekocht voor een afbreek prijs. Nu heb ik hem al 3 jaar in de tuin staan maar telkens over leeft hij de winters bijna niet Hij vriest geheel tot de grond af waarna hij in het voorjaar weer onder aan de grond weer uit loopt Maakt dan div, lange scheuten met mooi blad maar meestal horizontaal.
Hallo mensen, Mijn esdoornboompje die vorig jaar nog erg goed ging, is dit voorjaar ook goed begonnen maar nu ineens worden de bladeren bruin tak voor tak. Ik zie er eigenlijk geen beesten opzitten.
Een 'wilde' scheut van de japanse esdoorn. Als hij wortels krijgt, kan ik hem dan in een potje zetten en wordt het uiteindelijk echt een goede japanse esdoorn?
Zaadjes van links esdoorn - midden en rechts Pinus nigra nigra esdoorn kan ik missen, pinus verzamel ik nu, ligt met massa's rondom de denneappels en ook veel verderop want (rond-)vliegen als helicopterkes doen ze allebei erg goed. mvg hugo
Buxus stekken water geven. Het gerucht gaat dat ge ze in 50% grof zand en goed dicht bijeen moet zetten zodat ze mekaar goed irriteren en beter wortels maken.
Voor Hugo en Rika stek van Taxus , deze zijn ongeveer 1jaar nu en beginnen nu pas wat groei te tonen. Ik neem altijd bij deze stekken met een hieltje en zet ze dan op een licht plekje weg, hou ze zo droog mogelijk en zeker uit de zon.
Uiteindelijk kwam het er netje's uit te zien, en dit jaar ga ik de kas gebruiken om zelf te zaaien en te stekken. Hier heb ik dan ook nog veel te leren en zal het met vallen en opstaan worden.
Ieder jaar een waar feest, en elk jaar weer groter en mooier deze japanse esdoorn. Wat mij eigenlijk wel verrast, daar onze tuin een zware kleigrond heeft die in de winter vrij nat is.
Toch wel een mooie vorm van de Geranium - je let er eigenlijk niet zo vaak op - en je kan makkelijk het blad van eik, vijg, esdoorn en zo beschijven - maar hoe beschrijf je deze ?
De bomen voor ons huis kleuren steeds roder, zo mooi! Ik dacht dat het de Japanse Esdoorn was, maar heb nu deze groene bolletjes in de bomen ontdekt en ga nu toch twijfelen, want het zouden toch van die vleugeltjes moeten zijn in de esdoorn ipv bolletjes De amberboom (Liquidambar styraciflua)
De fuchsiapergola met vooraan de Fuchsia "China Doll", voor alle baskets maken wij eind januari elk jaar opnieuw stekken. Deze pergola is de entree voor onze tuin.
Begin van het Japanse hoekje, twee Fargesia bamboes, een Japanse esdoorn, de lamp en later nog zwart gras (Ophiopogon planiscapus 'Niger') erbij gezet.
De hesperis -achter bij de schutting- zorgt er weer voor dat dat het gat is opgevuld. Heb in het voorjaar twee toppen van deze plant aan de praat gekregen.
Behalve zaaien en stekken is er met dit weer niks leukers dan knuffels maken voor m’n kleinkinderen…….als ik daarmee bezig ben kan wat mij betreft de winter niet lang genoeg duren
Deze Dahlia's staan mooi in bloei, maar ik rooi ze zo snel de eerste vorst is geweest en laat ze op de kop drogen in de garage. Dan worden ze in februari voorgetrokken, zodat ik stekken kan nemen.
Ik heb de beetje kale onderkant van de lonicera henryi dan maar wat opgefleurd met een pelargonium van drie meter hoog. Dan is deze dan ook weer in goed gezelschap.
Achteraan begonnen met de eerste perken en nieuwe beplantingen: rhododenrons (mogen gerust heel groot worden om die mottige muur aan het oog te onttrekken later) en een Japanse esdoorn. (september 2018)
Het verleden ingevroren tot een stillevel - Nenuphar, Esdoornzaad, Sophorablaadjes, algen, zaden van gele lis, kattestaart, hydrangea, en nog veel meer
Stekken die we gekregen hebben. Volgens de nomenclatuur van R gaan we volgend jaar een paar nieuwe soorten hebben, zoals de Hydrangea 'Wouwstraat' en de Hydrangea "Eerste Links Achter Het Poortje" .
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Citroen-Munt is echt een blikvanger door de rode stelen (in de nieuwe kruidentuin in verhoogd bed) - by the way van donkere stelen gesproken, R heeft mooie stekken van de Hydrangea Zorro opgekweekt. En nog zo'n 40 andere .
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Diep in de border onder de grote hazelaar en de prunus is het zalig om eens naar boven naar het bladerdek te kijken. Hazelaar neemt heel wat ruimte in en onderaan staat een unieke rhodo die in de verdrukking staat en die we willen verzetten - hebben alvast afleggers gemaakt.
Dit is voor mij nog een aandenken aan wijlen Bèr Slangen, oprichter van zijn gelijknamige rotstuin in Amby bij Maastricht. Jaaaaren geleden van hem blaadjes gekregen t.
Nu we het overhouden en stekken van de Dipladenia en Mandeville een beetje in de vingers hebben, is het ons dit jaar gelukt de gele variatie te bemachtegen. Onafgebroken bloeit hij en groeit al redelijk.
Pad naar achter langs de rozentuin (links achter de Rhodo) - rechts van het pad vooraan een Rhodo 'Azalea' (R moet gieren bij deze 'nieuwe' naam-indeling, en ik ook eerlijk gezegd) Achter de Azalea de opkomende Hydrangea 'Ayesha' - dat is heel het seizoen door een feest om zien. R heeft gelukte 3 stekken van takken die naar de originele plant/bloemvorm waren teruggekeerd.
Pad vooraan en rondom het huis - nu met fijn wit zand - ziet er als nieuw uit. Linksachter de oude pinus nigra nigra, midden één die ik zelf gezet heb, rechts voor de booghaag een nieuwe pinus van begin dit jaar, en rechtsonder enkele Pinus mugo mughus die al flink schieten.
Renovatie stukje border gisteren. De stekken van de Heuchera (CjdK dank) teruggeplant; de Astilbe die de Heuchera aan het vermoorden was, ernstig toegesproken; flink grond en turf toegevoegd; en woekerende Bonekruid verwijderd.
Spontane zaailing van Noorse Esdoorn laten staan naast de ouder. Het gaat om een bepaalde roodbladige cultivar (weet niet precies welke), bij het uitkomen van het blad in het voorjaar is het net zo mooi doorschijnend rood.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Vandaag eindelijk begonnen met het herinrichten van de voortuin , sering uit de grond gespit en gezaagd en op die plek de Buddleja op stam geplaatst rondom Aster,Physocarpus, Helenium, Caryopteris en Phlox geplaatst de Hortensia eruit gespit en vervangen voor een Japanse Esdoorn nu alleen nog de laatste Hortensia eruit en vervangen en in het voorjaar de laatste beplanting aanbrengen.
Ben niet zo'n fptograaf, maar op de vuurdoorn Pyracantha 'Orange Glow' bleef hij gewoon bezig lekker eten. Heb wel 30 foto's kunnen maken, waarvan er toch een stuk of 10 zijn gelukt
Hier en daar verschijnen er elk jaar weer wel planten op plekken waar ik me niet van kan herinneren dat ik ze daar ooit gezet heb zoals hier tussen de varens aan het zonneterras
Vlak voor we weer naar Frankrijk vertrekken nog wat foto's: Rosa Compassion weer bevrijd van de hedera, die in 11 weken flink uit de kluiten was geschoten.
Ik blijf het indrukwekkende dieren vinden. En dat ze schade zouden doen aan je planten is volgens mij toch wat overdreven want ik merk er hier maar weinig van.
De Waterhoentjes hebben hun plek gevonden en voelen zich in de tuin thuis, ze zijn er bijna de hele dag te bewonderen. Deze is wel heel relaxt even lekker uitrekken.
Dichtje week 8 Fé Brú en Ari staan in"mok" stand willen er nog wat dagen bij trekken daarom een grijze deken uit de "kelere" kast en laten het dalen over de wei. Uit het zicht klepperen de ooievaars: "T, is niet anders.
Hallo allemaal! Eljok heeft gevraagd om namens HAAR dit dicht te plaatsen: "Adem ons open" Nu de dagen alsmaar krimpen evenals mijn eigen huid bekruipt mij daar een klein gebed van voetstappen die gaan naar plekken die nog open staan.
Voor eeuwig en altijd met elkaar verbonden - hij, de wurger, zij de roos - de ene doet niet onder voor de andere, de ene met z'n vasthoudendheid, de ander met haar doornen - geen van beide geeft toe, en toch gaan ze samen verder moeten, en geen van beide wint.
De Meidoorn op de foto is ziek en zal moeten verdwijnen, heb me voorgenomen om in dat hoekje 'n rotstuintje aan te leggen, +/- 2,2 x 1,2 mtr. Wordt vervolgt!
Vanwege R en mezelf het allerbeste toegewenst aan allen hier op Digituin die op m'n foto's en inzendingen gereageerd hebben, of die onuitgesproken ervan genoten of er zich aan geërgerd hebben. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebben kan, dus houden zo, of van harte beterschap gewenst.
Ik kwam ergens deze artisjok plant tegen in een tuin. Uitgebloeid zien ze er ook nog indrukwekkend uit vind ik en had een artisjokplant nog nooit in het echt gezien!
Naar het schijnt gaat fonteinkruid zowat in alle vijvers dood als ik gesprekken op het forum mag geloven. In deze vijver is het alvast een plant die het maar blijft doen, zij het niet uitbundig.
Onze Meidoorn in verschillende stadia' s. In de winter (eindelijk met sneeuw een foto kunnen maken), in de lente met rode bessen en witte bloesem en met groene blaadjes in de zomer.
Zo - gaatje (van de foetsie-prunus) opgevuld door R - in het weekend moet ik wel het stenen boordje langs het gazon effe recht trekken (ttz krom, met de JUISTE kromming) want dat is iets voor de dienst "Infrastructuur" .
Mahonie - niet kapot te krijgen - staat sedert mensenheugenis ergens in de haag en we trekken 'm steeds maar uit, verzetten lijkt me quasi ondoenbaar, maar kijk hij is er alweer
De overkapping is heerlijk om in te zitten, vooral vroeg in winter en vroege voorjaar als de zon er echt onderin schijnt. De jongens vinden het heerlijk om zich hier met vriend(inn)en terug te trekken.
Twee nieuwe rotsplantjes gekocht, jammer genoeg was er geen naam bij. Heb deze gesplitst en op verschillende plekken gezet tussen de sempervivum plantjes in de bak.
Zo ziet de uitgebloeide herfstanemoon er momenteel uit. Ga ze afknippen of uittrekken Heb dit nooit eerder gezien omdat ik ze voorheen altijd voor de winter.
Deze foto heeft me doen besluiten naar Basel te trekken en er een tijd lang werk te zoeken. Wettsteinplatz, mooie bloemenperken (en niet alleen hier) in de aanloop naar de Wettsteinbrücke die licht-bergop naar het centrum leidt.
Muurleeuwenbekje - staat graag tegen een muur maar doet het zeer goed als bodembedekker op een laag zand met kiezels. Bloeit maanden lang en verspreidt zich snel.
Onze Lork is bijna verwerkt. Dat leverde genoeg houtsnippers om 50 m tuinpaden te bedekken en zeker voldoende brandhout om volgende winter ons huis warm mee te houden gedurende een tweetal maanden.
Tuinhuizen geverfd,klimrekken eraan,rozen ervoor in bakjes en de . Cupressus macrocarpa 'Wilma' - Cipres van vorig jaar naar hier gezet, samen met de nog bloeiende Deutzia 'Magical Silver Star' - Bruidsbloem.
Na de storm van de afgelopen dagen komen er ineens zwarte of bruine vlekken aan de bladeren van mijn perenboompje. Weet iemand van jullie wat daar de oorzaak van kan zijn?
Doornroosje heeft nog een budgetje uitgetrokken - na 100 jaar is een opfrisbeurt welkom - kosten noch moeite gespaard om de burcht wat op te frissen - mits kunstig gesmede bloembaksteunen.
Zowat iedereen in onze buurt zit met "de rups" op z'n buxus. Producten hiertegen zijn uitverkocht in de winkelrekken ben zelf ook heel de dag bezig geweest, grotendeels met de hand te verwijderen, en nadien met een product dat ik nog had staan te bestrijden.
Vorige week mochten de schilders met hun zware stellage oversteken. Maar dan had ik wel even hulp nodig met het snoeien van de vlier en koninginnekruid.
Die rekjes zijn handig - maar ik zet onder alles nog eens extra wielekes - zo kan ik het interieur en de hele inhoud van de zagerij makkelijk verplaatsen, respectievelijk rekken met jongen Pinussen buiten in de zon rollen of terug naar binnen/overdekt indien nodig.
Dichtje week 10 Lijnen trekken. Je hand opengeslagen in onbevangen vraag en wacht op antwoord ik kom je tegemoet streel stil met uitgestrektheid toppen levenslijnen in je hand die bij leven lippen worden en drink.
Dichtje week 27 Glimlach. Als een grauwsluier valt de zondag over mij heen vogels trekken zich er niks van aan en knetteren of zingen hun lied ook de planten en bloemen storen zich niet aan dit verre van zondagsgevoel en stralen hun oranje kleur zó dat mijn glimlach zich vanzelf ontplooit in reine warmte op naar het kopje wortelsoep.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Een koppeltje gespot in de hoge bomen van "den buiten" achter ons - ze zijn eerder al in onze tuin komen verkennen maar toen had ik de eekhoornhuisjes nog niet opgehangen. Hopelijk komen ze snel weer eens langs en ontdekken ze de 2 vrijstaande woningen (zal misschien niet snel gebeuren - ze leven graag heel ver weg in de wildernis.
De "Big Five": Links de bloeiende Meidoorn, daarnaast de blauwe Amerikaans Sering Yankee Point, daarnaast de Bloeiende Japanse Sneeuwbal Viburnum Plicatum' Watanabe', rechts de gele Brem en op de voorgrond de Amerikaanse Sering Çeanothus 'Çoncha'.
Gisteren heb ik een foto gemaakt van de zieke buxus in de tuin, ik heb die reeds enkele malen behandelt tegen ongedierte, maar toch is het zover dat die helemaal lelijk werd, kan die nog gered worden , bijvoorbeeld door snoeien of doe ik het beter helemaal weg. wie kan me raad geven, het is niet het enige exemplaar dat aangetast is, ook de kleine haagjes vertonen al zulke plekken.
Maar vandaag kan MAR zich de haren wel uit ’t hoofd trekken……want dit gebeurde gisteren: Niet goed uitgekeken, voeten niet opgetild, te hard gelopen……hoe dan ook, daar ging ik, rechtuit en plat en brak m’n pols….
Op deze rustige herfstdag zijn we uit de sleur gebroken en de wijde natuur ingegaan - op safari - om paddenstoelen te "trekken" - ik wilde eens zien hoeveel moeite het zou kosten om 10 verschillende soorten te zien in een doordeweeks bos als dat van Zandvliet - Grens BE-NL nabij Putte Berendrecht etc.
Voederplank-klever - wanneer het dak er af is komt ie makkelijker, gaat bijna 2x zo hard heen en terug als een doorsnee mees. Heeft blijkbaar ook iets stevigere poten, en langere klauwen.
Brede wespenorchis Epipactis helleborine Verleden jaar gered , stond te pronken op een bouwkavel. Het terrein was al een poos afgezet met bouwhekken en verwildert.
Euphorbia amygdaloides purpurea, vroegbloeier, best op een beschutte zonnige plaats zetten of in de winter bedekken met wat dennetakken, na de bloei de uitgebloeide bloemen met stengel en al afknippen, zo krijg je mooie nieuwe stengels die volgend jaar zullen bloeien.
Overzichtsfoto: vooraan de siertuin, achteraan het speelveldje van de kinderen. Het "poortje" wordt stilaan ingepalmd door een doornloze klimroos (Zéphyrine Drouhin") en de beukenhaag krijgt stilaan de vorm van een kasteel: over een paar jaren hoop ik overtuigende kantelen te kunnen snoeien op de top van de toren.
Als ik over het gazon loop gaat m'n hoofd onwillekeurig naar beneden om deze te bekijken - zonder enig geluid of opvallende gestalte, in alle rust trekken ze toch de volle aandacht van de passant. zei iemand ooit dat planten niet konden rekenen?
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Voor wie naar hier gekomen is om tips en advies te vinden - hier is er eentje - wij, persoonlijk, vinden hortensia's / hydranghea's het mooiste ogen als ze vanachter een mooi kortgeknipt haagje naar boven tevoorschijn komen - zo is de altijd wat kale onderkant van de takken onzichtbaar. Je kan ze ook met de liefde des vrouwenmantels bedekken.
De straatkant is een heg met rozen, doornloze bramen, druiven en kamperfoelie, met als ondergroei struikroosjes, lavendel, vingerhoedskruid,karmozijnbes, Rudbeckia, smeerwortel, scheefbloem, papaver en .
Boerke schreef:" De jongen worden drie tot vier weken door beide ouders gevoerd, alvorens ze uitvliegen. In de tweede helft van deze periode is dit nest eenvoudig te ontdekken, daar de jongen dichtbij het vlieggat continu om de ouders roepen".
Nogmaals de keizersmantel (Argynnis paphia), dit keer op de buddleja 'Miss Ruby' Het verschil tussen de keizersmantel en de overige parelmoervlinders is het ontbreken van de witte parelmoervlekken op de onderzijde van de achtervleugels. Zichtbaar op de tweede foto
Steeds groen - vaste waarde in winter en zomertuin - beter dan plastic over/in/tegen uw omheining - is niet moeilijk te onderhouden, desnoods gewoon met de haagschaar effe erdoor, en de "lange tuten" gewoon weg/uittrekken (ze schieten wel makkelijk wortel, afleggers, dus niet te lang z'n gang laten gaan) - ik hou er wel niet van als ze hoog in de cypress klimmen - heb ooit één cypress geheel van klimop ontdaan - LASTIG - sedertdien hou ik ze onderaan aan de stammen in de gaten.
De blauwe geranium die zich fraai vermengde met de knolspirea en rode geum onlangs overal tussenuit opgevist en aan stok gebonden. Zeer veel kleverige reigers-of ooievaarsbekken uitgeknipt.
Dichtje van week 32 Zijn stek. "Zeg man wat zit je daar op het bankje onder de oude appelboom het hoofd iets schuin starend naar wat of zit je gewoon te dromen?
In deze niet onderhouden achtergevel van een schoolgebouw - grenzend aan de beek - erg dicht struikgewas, netels, doornen en bramen, en wurgers, paardestaart en wat nog dat niet in de mooie tuin past.
Grote rozen teruggeknipt want we moeten ze verplaatsen - 2 x Guirlande d'Amour die verkeerd stond (1 staat juist, daar had ik al foto's van geplaatst) - nu nog zoeken waar naartoe ermee. verder een wilde roos mogelijk een scheut van een onderstam (?
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Over dit pad, dat de scheiding vormt tussen een border en het moestuintje, loopt een dubbele pergola die op een iets langere termijn een soort 'fruitloofgang' moet worden. Tussen de palen werden 3 perenbomen geleid en twee appelaartjes.
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
BENGAALS IJS tijdens een heldere voorjaarsnacht. Net zoals bengaals vuur dat wel echt vuur is maar schijnbaar niet warm, is bengaals ijs ook wel echt ijs maar niet gevormd door vrieskou van de lucht rondom.
De wens-droom van iedere tuinliefhebber. Als het iets zou helpen,zou de tuinliefhebber iedere dag op zijn knieen vallen en ongeveer zo bidden: Lieve Heer ,geef dat het vandaag zal regenen en verder iedere dag van ongeveer middernacht tot drie in de morgen,maar,zit U,het moet zacht en warm zijn,zo dat het in de grond kan trekken; geef dat het tezelfder tijd niet zal regenen op kamperfoelie,alyssum,helianthroop,lavendel en alle gewassen die U in Uw wijsheid kent als planten die weinig vocht behoeven-ik zal de namen op een stukje papier schrijven als U dat wilt-en geef dat de zon de hele dag schijnt,maar niet overal(bijvoorbeeld niet op de spiraea of op de gentiaan,zwaardlelie of rhododendron).
Speciaal voor jullie nog snel in de allerlaatste zonnestraal. Deze roos is een halve rambler - Alchemist terloops even de andere namen van enkele rozen in onze rozentuin - pimpinellifolia - lichtgeel - garden princes (geurend) en/of golden princes (geurend) - joro (?
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina