OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Doordat de mens steeds meer van het natuurlijk habitat van de wilde dieren wegneemt wordt het voor hen steeds moeilijker om te overleven. Vogels worden tijdens hun korte leven geconfronteerd met allerlei obstakels die vaak tot een fatale afloop leiden.
Vervelende vogels: Vogels zijn voor velen een bron van overlast waarop zelden gepaste oplossingen worden gevonden. Geluidsoverlast, vogelpoep, leeggevreten fruitbomen en prachtige siervissen die zomaar verdwijnen.
Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden. Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen.
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Hoewel reigers zeer mooie dieren zijn, zijn het niet al te beste maatjes van vijverliefhebbers met vissen. Eenmaal ze jouw vijver weten te vinden komen ze dagelijks langs voor meer lekkers...
Muggen bestaan ongeveer 100 miljoen jaar hier op aarde. Dat was ook onder andere wat de film Jurassic Park ons leerde. Maar ondertussen zijn die muggen in ongeveer 3000 verschillende soorten geëvolueerd, elk met hun verschillend karakter naargelang de plaats waar zij voorkomen op aarde.
Dit weekend konden we tijdens het mollenweekend meehelpen met het in kaart brengen van de mol zijn leefgebied. We herkennen ze aan de vervellende hoopjes aarde waarmee het gazon plots bezaaid ligt. Niet te verwarren met die van een woelrat waarbij de vorm platter en onregelmatiger is en de ingang aan de zijkant zit. De reden waarom deze beestjes jouw tuin graag omwoelen is niet omdat ze hem niet mooi vinden, maar net omdat de bodem een uitstekende habitat is. Ondergronds bouwen ze hun territorium uit met loop- en jachtgangen die leiden naar ruimtes waar de mol leeft.
Ik heb in mijn hoogstamboomgaard enorm veel last van houtduiven (fruit is nauwelijks een erwt groot of het wordt van de takken gerukt en op de grond gesmeten en dat op dergelijke schaal dat ik zelf niets moet plukken). In de webwinkel worden vogelverjagers in de vorm van kunststof uilen e.
In november de mat erin gelegd en hij bijna totaal vernield door eksters. Ze prikken de matten los om zo larven te kunnen pakken hèb ik me laten vertellen.
Heel veel vogels zijn hier bij elkaar, ganzen, scholeksters en zelfs weer een tureluur. In de lucht staat de kleine stern te kijken of er nog een visje in het water te zien is.
Deze stoere had meer dan de handen vol met een hoge borst op te zetten tegen eksters en kauwen, vlaamse gaai en bonte specht om het hoopje graantjes te verdedigen voor zijn gade en zichzelf.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
Geen scherpe foto van deze ekster, maar ik had hem betrapt bij het baden in het vogelbadje en kwam vol kabaal het badje uit toen hij me zag, en weg was hij.
Meneer de ekster kwam ook weer eens buurten hij was vorig jaar mijn buurman maar de boom waarin ze hun nest hadden[ bij de buren] is gerooid dus is die op zoek naar een nieuwe plek.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Vandaag me eens geamuseerd met het maken van een overkoepeling opdat kauwen en eksters niet meer met het eten zouden weglopen. Er hangt nog een zak noten stevig vast aan een andere paal voor de eekhoorn.
Een nieuwe (= no. 28) op onze lijst van vogels die de tuin bezoeken - geen lijster, wel degelijk de Koperwiek (koppeltje samen op bezoek - weggejaagd door Ekster, maar de foto's heb ik toch nog snel kunnen maken )
Vogeltelling deze namiddag. 2 pimpel-en 2 koolmezen,1 roodborstje,1 winterkoninkje,1 heggenmus,2 eksters,4 tortelduiven,2 houtduiven en man en vrouw merel.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een mier Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep binnen de kolonie vormen de werksters, die onderling de werktaken verdelen.
Oorlogsverslaggeving lente 2014: De kauwen hebben de oorlog verklaard aan het eksterpaar bovenin de treurwilg. Na de eerste schermutselingen werden ze steeds brutaler en werd de groep kauwen steeds groter.
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
Nu ik eindelijk de slakken onder controle heb, beginnen nou deze beestjes mijn herfst asters op te vreten. Die herfst asters hebben het zwaar te verduren.
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
De keuze van een Larix als schaduwboom boven de vijver, bleek na 25 jaar, niet zo'n goede keuze. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.
Kijk Diety, dit is ons kippenhok . De deur en twee linkse vensters is mijn \"zaaghok + bergplaats voor het hout\" en via daar is er een achterdeur die naar het kippenhok leidt.
Op de koer een nieuw tuintje aangelegd rond de waterput. De bedoeling is om nog meer groene eilandjes te maken zoals wat verder rond de trog, aan de vensters en tussen de 2 garages.
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Voordeel van zo'n grote tuin is dat feestjes buiten gevierd kunnen worden. De partytent staat klaar voor het verjaardagsfeestje wat vanavond gevierd gaat worden.
Solidago spathulata var.nana, is weer eens iets anders dan de bekende, deze wordt niet hoger dan 15 cm, heeft gladde, lancetvormige bladeren en korte clusters van kleine, gele bloemen.
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Helaas heeft deze enorme beuk in onze achtertuin de storm van afgelopen Pinksteren niet doorstaan. De boom bleek aangetast door de honingzwam en had daardoor een heel zwak wortelgestel.
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
Voilà ze staan er alle tien (5 links en rechts) Kaartje geeft geen grootte aan maar zou 80 tot 120 cm hoog kunnen zijn. In elk geval frisse kleurtjes fris groen die al lichtroze kleuren.
De veelvraat vlinder (Macrothylacia rubi) Een grote dikke nachtvlinder die hier graag komt vanwege de braamstruiken. Dit jaar zijn de vrouwtjes een beetje de weg kwijt.
De nieuwe ''oosterse'' border weer gedeeltelijk beplant met de Fargesia mur.' Novecento',Phlox 'Delta', Veronica 'Rotfuchs' , Phlox 'Lavendelwolke' , Trollius 'Orange Princes' , Dendranthema 'Clara Curtis' en de Acer palmatum 'Orange Dream'.
John's Garden ( Ashwood Nurserie), Kingswinford, West Midlands. De eigenaar, John Massey, Heeft ooit een gouden medaille bij de Chelsea Flowershow gewonnen.
Wij hebben weer een nieuwe blik vanger in de tuin kunnen toe voegen deze zullen wij wel weer veel laten zien in onze foto reportage , wij zijn er weg van ,en ook deze komt grotedeel van de inbrengwinkel en de op bouw is een glazenschaal ooit gekregen van mijn vakbroeders de vaas waar het hoofdje op staat is van een pottenbakster van ruim 20 jaar terug aan de bodensee in duitsland en het hoofdje zwerft al jaren door onze tuin al met al mooi bij elkaar gezocht sootje maar we doen het er maar mee.
De rozen bloeien uitbundig Sedum spectabile 'Herbstfreude' heeft al redelijke schermen De herfstasters groeien enorm Nu nog even wachten op de Hydrangea paniculata 'Limelight' en de Hydrangea aspera sargentiana Dan is het plaatje compleet
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
En hier kwamen hele grote uitlopers aan die over de rest van de planten heen slingerden. De loten hadden niet de behoefte om omhoog te gaan dus heb ik ze een tijdje geleden terug gesnoeid.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina