Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hoewel reigers zeer mooie dieren zijn, zijn het niet al te beste maatjes van vijverliefhebbers met vissen. Eenmaal ze jouw vijver weten te vinden komen ze dagelijks langs voor meer lekkers...
Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden. Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen.
Mooie natuurfoto's van bezoekers van Tuinadvies. Hier onder andere een koppel vechtende duiven, een mooie barnsijs op tak en een prachtig bloeiende hibiscus
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Doordat de mens steeds meer van het natuurlijk habitat van de wilde dieren wegneemt wordt het voor hen steeds moeilijker om te overleven. Vogels worden tijdens hun korte leven geconfronteerd met allerlei obstakels die vaak tot een fatale afloop leiden.
Muggen bestaan ongeveer 100 miljoen jaar hier op aarde. Dat was ook onder andere wat de film Jurassic Park ons leerde. Maar ondertussen zijn die muggen in ongeveer 3000 verschillende soorten geëvolueerd, elk met hun verschillend karakter naargelang de plaats waar zij voorkomen op aarde.
Ik heb in mijn hoogstamboomgaard enorm veel last van houtduiven (fruit is nauwelijks een erwt groot of het wordt van de takken gerukt en op de grond gesmeten en dat op dergelijke schaal dat ik zelf niets moet plukken). In de webwinkel worden vogelverjagers in de vorm van kunststof uilen e.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
HET DRAMA VAN HET HUWELIJK VOOR DEZE DUIVEN , NA DE KERKDIENST WORDEN ZE LOSGELATEN ,MAAR HET ZIJN GEEN REISDUIVEN , ZE VINDEN DE WEG NAAR HUIS NIET EN WORDEN UITEINDELIJK OP DE WEG ,ZOEKEND ACHTER WAT ETEN , DOOD GEREDEN .
Al weken proberen de tortelduiven hier een nest te maken op 5 hoog bij mijn moeder. Hoe lang zal het duren voordat ze begrijpen dat dit niet geschikt is!
Dit jaar gaan we proberen toch wat te oogsten voor eigen gebruik. Vorige jaren - met plezier - alles weggeschonken aan vogels, merels, lijster, duiven, .
Vandaag een dorstige jonge duif gered, als we het telefoonnummer opbelden dat aan haar pootje ging bleek het een duivenjong te zijn uit Aalst, we laten ze morgen in de vroegte weer los.
Het schuurtje deed bij de vorige eigenaar dienst als duiventil en dit zie je aan het speciale dakraampje waar de duif langs onder naar binnen kan vliegen. Voor de grap hebben we er een meeuw opgeplaatst
Vogeltelling deze namiddag. 2 pimpel-en 2 koolmezen,1 roodborstje,1 winterkoninkje,1 heggenmus,2 eksters,4 tortelduiven,2 houtduiven en man en vrouw merel.
Dit houtduivennest wordt hopelijk ook nog eens betrokken. Ze waren er aan begonnen (zie eerdere foto's) maar nu staat het leeg (als ik maar geen leegstandbelasting zal moeten betalen)
Prachtig toch, vandaag: pimpelmezen, koolmezen,vinken, tortelduiven, een gaai, het roodborstje, een heggemus, wat merels en daar bovenop een sperwer die de boel wat kwam verstoren!
Deze druiven zijn vorig jaar geplant een heel hek hebben man en zonen er voor neergezet. Tot nu toe zie ik nog niks wat op een druif lijkt, maar we hebben ook nog nooit eerder druiven gehad.
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
Druif leeggeplukt omdat ik de kozijnen wilde verven maar het niet durfde vanwege alle wespen. De druiven waren eigenlijk nog niet rijp, maar toch maar druivensap gemaakt en dat smaakte prima.
Hier zie je enkele technische details van een Jumbo 747 - zoals we deze houtduiven noemen, vanwege de grote luchtverplaatsing bij opstijgen en landen - er zijn overwegend lichte materialen gebruikt zoals holle buisstructuren en waterafstotende resp. corrosie werende texturen, dit alles vervat in een tijdloos gestroomlijnd design.
Avondlijke Schuifelaar gespot - Leslie de Lijster (eet trouwens onze blauwe druiven op die aan de gevel hangen, maar zij/hij MAG ! (wij nemen wel ons deel ook) mvg hugo
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Voordeel van zo'n grote tuin is dat feestjes buiten gevierd kunnen worden. De partytent staat klaar voor het verjaardagsfeestje wat vanavond gevierd gaat worden.
De namiddagploeg is al volop bezig met de productie van nieuwe appels voor het najaar! (Oftewel; de bijtjes zijn al volop bezig onze bloesems te bestuiven en ik ben hen daar erg dankbaar voor!
De druivenranken zijn nu kaal, alle bladeren zijn weggehaald en alleen een witte stam is er nu te zien, maar met een paar mensen is het atrium versierd en zijn er nu kerstlichtjes in de plaats van de bladeren te zien, heel gezellig.
Er wonen nu drie hommels en/of solitaire bijen in mijn insectenhotel. Nog een maandje en ze worden aan het werk gezet --> bestuiven van mijn moestuintje Weet iemand wat ze aan het doen zijn: ze vullen verschillende gaatjes met grond.
Hier al wat meer blad afgedaan - ik schat dat ik nu 1/8 (mss 1/10) geplukt heb - en dat zijn 2200 + 2600 gr geritste druiven zonder steel. Daarvan 4x 75 cl sap in de fles.
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
De rivier de Metuje loopt door een caynon beneden de plaats Nove Mesto nad Metují en de plaats waar zich dit afspeelt heet Peklo. ( de hel) In de vroege 20 eeuw is dit prachtige gebouw, ontworpen door de architect Dusan Jurkovic in een stijl geïnspireerd door folk architectuur.
Door het mooie weer van enkele dagen geleden waardoor de temperatuur in de serre opliep tot 30°C en meer zijn de Frankenthaldruiven al goed uitgelopen. Ik zal geen twee weken meer moeten wachten om ze aan te binden aan de horizontale draden
De Echinaceaborder staat in volle bloei, klaar voor de opentuindag in De Berceau op zondag 7 augustus in samenwerking met 2 andere tuinen nl. De Stuivenberg en Nevenst De Schoaper.
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
Dichtje week 11 (b) Speelplek der hormonen. Meneer Zwart u bent een sprankeling een hanig ding een bruisen en soms gnuiven u bent een volle kúkelboog een temperament van laag naar hoog een opvliegende niet te stuiten lentekriebel naar buiten.
Ik denk dat ik nu 1/3 geoogst heb. de andere 2/3 mogen nog wat rijpen - maar nu ik de bladeren wat weggenomen heb hangen de trossen veel meer in zicht voor merels en lijster, en wespen.
Zijgevel - erker met terras - rondom de tuinkamer in haagbeuk, binnenin hydrangea, Thalictrum en japanse anemoon die zo resistent is dat ie zelfs telkens weer de HDR makkelijk overleeft. Verder ook blauwe druiven (muur is bijna pal zuid)
Dichtje week 30 Geurende heimwee. Nog voor ik een taal bezat behoorde fluister van de wind tot mijn wereld kleurende kerries vervlogen opgenomen door palm en pisangblad het gebeurt elke keer weer het opzoek gaan naar het oer in mijzelf ogen dicht en snuiven de hunkering naar buitens boven een simpel bordje nasi.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
De straatkant is een heg met rozen, doornloze bramen, druiven en kamperfoelie, met als ondergroei struikroosjes, lavendel, vingerhoedskruid,karmozijnbes, Rudbeckia, smeerwortel, scheefbloem, papaver en .
Gedichtje week 27 Het nette theeroosje en het stoute fluitekruid. In overvloed Staat het fluitekruid te wuiven, soms wat genant door het overwoekerend gedrag.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Hierop komt dus dat 'eetdak' zoals Minouke het noemt. Rondom het tuinhuis bevindt er zich een pergola waar bessen en druiven aangebonden werden aan de voorkant en aan de achterkant werden er 5 perenbomen geleid waarvan de oogsttijd gespreid is tussen september en november.
Heerlijke dag en prachtig weer gisteren Een uitstapje naar Een dijk van een tuin in Gameren. Weer helemaal onder de indruk van de aangelegde rotstuin en als je boven op de dijk staat zie je pas hoe laag alles achter die dijk is.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Zo zag de boom eruit, geheel gevuld met "pluizen" en bijna geen blaadje meer aan de boom, nadat de rupsen vertrokken waren! Gelukkig herstelt de boom zich elk jaar weer.
Deze Malus (sierappel) is een prachtige boom geworden - twee jaar terug als vondelingske op een deftige plaats gezet - ik zal later de boom in z'n geheel eens tonen.
Soms zou ik willen ontwaken in de hangmat bovenin de kruin van "mijn" pinus - zo neerkijkend op de wereld (als boom wel te verstaan) - afstandelijk - en observeren wat "de mensen" zo allemaal doen onder mij (ik, de boom dus) .
Onze gewezen linde boom, met grote spijt in het hart hebben we deze zieke, al voor 2/3 dode boom die ooit zo prachtig is geweest en ons zoveel moois heeft gegeven zoals duizenden bloemenbijtje die op de lindebloesems afkwamen, moeten laten verwijderen.
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
Ongelooflijk, dat dit veld vorig jaar oktober is beplant en er nu zo fijn uitziet. Vandaag hebben we weer een dunne, bijn zonder bladeren boom omgezaagd.
Ik weet dat deze boom een Prunus is, maar welke soort is mij niet bekend. Hij bloeit 3x per jaar uitbundig, momenteel wat minder dan deze foto aangeeft, maar dat ligt ook aan de tijd van het jaar.
Bij de benedenburen in de tuin hebben ze pindazakjes in de boom hangen. Vanuit mijn keuken kan ik daar mooi naar kijken Halsbandparkieten komen er op af.
Zag vanuit de luie zetel binnen, een spechtenhol hoog in een (gehavende) boom in de tuin. Toen ik het ging fotograferen viel me ook nog een tonderzwam op.
Nadat ik al een paar vijgen rechtstreeks van de boom ingemaakt had, heb ik de rest toch maar verwerkt voor mindere tijden. Ze rijpen nu toch wel snel af.
Deze boombast valt van een dode boom af die op de erfafscheiding staat. In plaats van het weg te gooien, gebruik ik het als 'schalen' voor rozenkwartsen en elzenproppen
Kauw wachtend in de boom tegenover ons huis op dat ik weer weg zal gaan van het terras en weer op zijn lievelingsplekje kan gaan zitten samen met zijn maatje.
Op de terugweg nog deze mooie boom gezien met zijn mooie wortels. We hebben ook nog een bezoekerscentrum ontdekt in het bos, maar dat laat ik de volgende keer zien.
Prunus domestica 'Reine Claude d'oulleins' Dit jaar gaf de boom veel te veel vruchten. Ik ben bang het laatste keer, want vorig jaar was hij beschadigd door bliksem of veel wind.
Sinds ik 5m naar beneden uit boom ben gevallen - én het overleefd heb - laat ik snoeien van de dode takken over aan specialisten. Gisteren is Fausto honderdjaar oude kastanje komen snoeien.
De mooiste boom uit mijn tuin viel slachtoffer van de herfststorm van deze week. Gelukkig is de wind die nacht nog naar het noordoosten gedraaid, anders viel hij nog op de serre.
Helaas heeft deze enorme beuk in onze achtertuin de storm van afgelopen Pinksteren niet doorstaan. De boom bleek aangetast door de honingzwam en had daardoor een heel zwak wortelgestel.
Deze tamme kastanje heb ik 6 jaar terug gekregen als klein prikje en kijk nu eens wat al een boom. Weet niet precies wat de naam is maar hij doet het goed.
Steeds als ik uit het keukenraam kijk, zie ik van alles, daar onder aan de voet van de boom. Nu heb ik steeds het fototoestel bij de hand als ik in de keuken ben!
Op het bankje ligt Kroel vaak met zijn bakje kattenbrokjes naast zich. De vogels loeren altijd of ze er van kunnen snoepen als Kroelie er even niet is!
De halsbandparkieten waren weer eens in onze tuin, heel hoog in de boom. Ze kwamen zeker even kijken of er alweer lekkere hapjes waren zoals vorig jaar.
KELTISCHE BOOM HOROSCOOP (gezien in een park in Nederland - 12 bomen staan in een ronde aanplanting) Vijg - Ficus carica Hugo - de sentimentele - klopt bijna helemaal Populier - Populus tremula "Erecta" Rika - de onzekere - klopt van geen kanten
Meneer de ekster kwam ook weer eens buurten hij was vorig jaar mijn buurman maar de boom waarin ze hun nest hadden[ bij de buren] is gerooid dus is die op zoek naar een nieuwe plek.
De kastanje boom die ik zelf voor twintig jaar met een kastanje heb gepoot op de dag dat mijn eerste kleinkind is geboren bloed dit jaar voor het eerst dus pas na 20 jaar , opmerkelijk of normaal ?
De eerste bolletjes die ik in het najaar van 2013 had geplant, deden het vorig voorjaar goed. Later heb ik er lage kruipplantjes bij gezet, zodat het hopelijk dit jaar een vollere aanblik onder de boom geeft.
In de oksel van onze oude boom in het oude huis stond een plantje en vroeg me af of het nog ging bloeien voordat we gingen verhuizen. En ja, inderdaad, maar wat het voor plantje is weet ik niet.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae). Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet geurende bloemen.
Liep net een rondje door de tuin en hoorde steeds geklop van een specht. Steeds voorzichtig dichter naar het geluid gelopen en daarna geduldig gewacht met mijn camera in de hand en ja, daar kwam de specht tevoorschijn uit onze boom!
Appels ze zijn eetbaar en geschikt voor appeltaart en appelmoes het is een midi boom stam is 1m hoog en hij heeft 5 takken die vanwege de zwaarte van de appels opgebonden zijn anders hangen de appels op de grond
Deze nu nog kleine boom,ziet er nu nog leuk uit,ieder jaar bescherm ik het tegen de vorst en zet het binnen in een lichte vorstvrije ruimte. Niet lang daarna worden de blaadjes geel en vallen af.
De bloemen van de acacia zijn wit en vormen 10 tot 20 cm lange, sterk geurende trossen. De nectar kan 35 tot 59% suiker bevatten waardoor de boom veel bijen lokt.
Met mijn Aldi toestel kan ik geen scherpe foto's maken. Onder de Albizia staan:Magnolia watsonii, Viburnum shasta,Betula humilis, Sinocalycanthus hartlage wine,Decaisnea fargesi,Hydrangea quercifolia 'Little Honey' Viburnum plic.
Mijn mango boom van 40 jaar oud zat vol mieren. Maar dan ook heel veel trossen mieren Daarom had ik gevraagd of iemand hem een kopje kleiner kon maken.
Ineens staat Kroelie weer even in de spotlight op de site. Daarom zal ik nog wat foto's laten zien van Kroelie 2, de waarschijnlijke nazaat van Kroelie, die twee weken geleden weer even kwam kijken bij mij in de tuin.
Er is een winterkoninkje druk in mijn tuintje. Zo ontzettend leuk, doordat ik vorig jaar een groot deel van de tuin opnieuw heb moeten aanplanten (na 26 jaar gingen alle dennen kapot) staat er nog 1 boom, en net daar hebben ze bedacht een nestje te bouwen.
Een meezennestje is uitgebroken dat, in den wulgentronk gedoken , met vijftien eikes blonk; ze zitten in den boom te spelen, tak-op, tak-af, tak-uit, tak-in, tak-om met velen, en 'k lach mij, 'k lach mij, 'k lach mij bijkans krom. Guido Gezelle idd zalig om dat jonge grut bezig te zien
Ik weet niet of ik eigenlijk al eens verteld heb, dat we een Kaki boom in onze tuin hebben staan. Bloemen hebben we al eerder gezien, maar vruchten staan er dit jaar voor het eerst aan.
Met de toelating van Hugo/Rika plaats ik hier een foto van hen , iets bijgesneden , een prachtige silhouetfoto van een boom , mooi om naar te kijken, mag gezien worden , ik geniet van de pracht van de natuur en kan het niet laten om hem te delen met andere mensen . Met dank aan Hugo en Rika.
De Drakenbloedboom in Icod de los Vinos is geen boom maar wel een plant die tot 3000 jaar oud kan worden, deze is in tegenstelling tot wat men beweert geen 1000 jaar maar wel 400 jaar. Niet zo lang geleden heeft men door menselijk vernuft kunnen meten dat deze rond de 650 jaar oud is.
Door de late nachtvorst in het voorjaar, had ik heel wat dode, zwarte takken in mijn Liquidambar die ik die zomer heb ingesnoeid. Met als gevolg dat er nu een beetje een halve boom staat.
Mijn voornaamste wapens bij het vellen van een boom (heb er toch al verschillende grote achter de kiezen) - een fikse bijl - goed geprofileerde steel - oude nog ambachtelijk gemaakt - een nieuwe bijl (chinese, wit merk.
De roos in de pruimen boom is meer dan 40 jaar oud steed mee verhuist en nu alreeds hier 23 jaar , mijn vader had deze in de groente tuin staan en toen dat niet meer ging heb ik hem gekregen hij overleed in 1983 op 13 juni en ieder jaar op 13-juni komt de roos uit een geweldig moment dan , en dan denk hallo pa.
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
Met heel veel geluk en geduld worden deze kleintjes de bomen voor volgende generatie - ze trotseren weer en wind, staan op rotsen, in de branding en de stijve bries, bar klimaat, onreinheden in stadslucht, ook de drukte van het verkeer, warmte, hitte en erge koude - de boom voor alle werk dus - de Pinus Nigra Nigra - 360 zaden gezaaid in verschillende bakken, en na 3 dagen al zo'n 50 uitgekomen .
De laatste dagen wel meer bijzondere bezoekers gezien in de tuin: gisteren een (boom)marter, die met een nieuwsgierig snuitje plotseling door de haag kwam, vanmorgen huppelde die met z'n ronde rug over het pad, te snel voor een foto natuurlijk. Even later een gesjilp en een plons bij de vijver: een ijsvogeltje vloog weg met z'n buit.
De Tree of 40 Fruits is gecreëerd door Sam Van Aken, kunstenaar en kunstprofessor aan Syracuse University. Hij vatte het plan op om een complete boomgaard te verenigen in één boom.
Een tijdje geleden zag ik een Magnolia in bloei bij iemand hier vlakbij. Ik wist niet wat voor een boom het was, maar hij wad zo mooi dat ik op internet was gaan zoeken.
Dichtje week 50 Roodborstje In het naderend licht van het kerstfeest zoekt ze in elke boom een stukje Jezus Christus of zeg je God gewoon. Nu de dagen zich nog korten alle takken zichtbaar zijn zit daar rood geborst een vogeltje te wachten in verlangen de wereld is zó kaal ze fladdert zacht de vleugeltjes vouwt ze gedonst dan op trekt haar kopje naar het hartje toe en fluit heel zacht: "zou God.
Een 14 tal dagen geleden hebben mijn man en ik een eekhoornbrug gemaakt. In het gemeentebos achter onze tuin zijn op vraag van buren enkele bomen gekapt.
Het vrouwtje van de grote bonte specht was tegen de spiegel aangevlogen en in de waterval gevallen. Ik heb haar er uitgehaald en op een tafel neergezet zodat zij kon bijkomen.
Ik vind het momenteel erg lastig mooie foto's te maken; het groeit maar en doet maar allemaal en tegelijk: heel chaotisch. Maar dat kan ook mijn state of mind zijn.
Mijn voornaamste wapens bij het vellen van een boom (heb er toch al verschillende grote achter de kiezen) - een fikse bijl - met goed geprofileerde steel - oude nog ambachtelijk gemaakt - een nieuwe bijl (chinese, wit merk.
Staan bij mij in de straat, boom noni De beplanting van NONI is momenteel al over de gehele wereld verspreid. Zij bloeien het beste op een vruchtbare en vochtige grond met voldoende licht en hoge relatieve vochtigheid.
Toen ik buiten naar de brievenbus ging zag ik aan de overkant Kroelie 2, de waarschijnlijke nazaat van onze Kroelie. Luid miauwend kwam hij aan de kant van de sloot zitten.
Er zijn gelukkig nog enkele zekerheden in deze wereld - Marei houdt niet van Paardenbloem, noch Buxusmot - Rhus woekert, net als Antwerpse Sterren, en Incalelie - Pinus Nigra Nigra is de mooiste boom op aarde (al zeg ik het zelf) - Hout is het mooiste materiaal om mee te werken (al zeg ik het zelf) - Belgiê brouwt nog steeds de beste bieren ter wereld (dat weet iedereen - en staat buiten kijf !) Nu is Mort Subite niet het allerbeste Kriek-bier, wel Lindemans en Eylenbosch, maar die zijn echt niet overal te krijgen.
Hier kwam Pa met de hoofdmaaltijd, een dikke gezonde insecticidevrije rups. Aan het geluid in die holle boom te horen lustten ze nog wel meer zulke lekkernijen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De tamme kastanje De tamme kastanje (Castanea sativa) is een loofboom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae), die van nature voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De boom kan een hoogte bereiken van 25-35 meter.
De keuze van een Larix als schaduwboom boven de vijver, bleek na 25 jaar, niet zo'n goede keuze. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina