Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een steunpaal is mede verantwoordelijk voor een krachtige ontwikkeling van het wortelgestel bij jonge bomen. Een goede ontwikkeling van het wortelgestel staat dan weer garant voor een goede groei. Het is dus belangrijk om pas aangeplante bomen dus de juiste ondersteuning te geven.
Hallo allemaal, Palmen, bonsais voor beginners, tropische planten en andere tuinplanten om te ruilen voor 1 of 2 grotere tuinplanten. Graag om te ruilen of verkoop ik weet niet van alles de naam.
Mijn Kweepeer bonsai heb ik laten overwinteren voor het slaapkamer raam begin januari stond hij al in bloei tot de dag van vandaag ik ben super blij met mijn bonsai en hoop dat ie deze zomer vruchten geeft
Vandaag de Paascactus en Luizenplant verplant. Een afgebeten Aloe Vera (Frosti bijt daar heel graag in) die na een paar weken in 't water mooie wortels had, geplant.
Door het mooie weer van enkele dagen geleden waardoor de temperatuur in de serre opliep tot 30°C en meer zijn de Frankenthaldruiven al goed uitgelopen. Ik zal geen twee weken meer moeten wachten om ze aan te binden aan de horizontale draden
Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Meestal zie je na een paar jaar, de buxus gele/bruine blaadjes krijgen, soms door droogte soms door uitputting van de grond.
In Pairi Daiza zijn er voor de liefhebbers verschillende grote rotspartijen, rots- of zelfs eerder berg-achtige japans-chinees geïnspireerde tuinen met zeer mooi geknipte coniferen, bonsai, e. a.
Ook hier is, na drie jaar geduld, de Geranium Maderense bloemstengels aan het vormen. Ik heb ondertussen ook geleerd dat de Acacia dealbata toch beter wat korter houd en in de winter ook nog wat meer vochtig.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Een tijdje geleden zag ik een Magnolia in bloei bij iemand hier vlakbij. Ik wist niet wat voor een boom het was, maar hij wad zo mooi dat ik op internet was gaan zoeken.
Nieuwe behuizing gekregen , de grootste die ik kon vinden. Er ging 50 l potgrond bij dus die kan er weer even tegen , gelukkig een pot met wieltjes er onder .
Ik blijf het indrukwekkende dieren vinden. En dat ze schade zouden doen aan je planten is volgens mij toch wat overdreven want ik merk er hier maar weinig van.
Links Donker paars is Lobelia Waterfall Blue, Grasje is Stipa tenuissima Oranje roos, naam kan ik niet terugvinden, komt van bij Casteels rozen in Putte
Ik heb de Hibiscus maar in de serre gezet want de nachten beginnen koud te worden. Ik wil hem wel binnen in de kamer neer zetten maar dat zal 'm niet worden met die wervelwind op vier poten.
Als jullie het niet vervelend vinden gooi ik de live-cam van de ooievaars in de Kasteeltuinen er nog een keer op. Het is zó mooi om te zien hoe de grote iedere keer zo gaat staan zodat de kleintjes schaduw hebben.
Een Thalictrum is het zeker, maar welke? Ik ben al een aantal malen op internet aan het zoeken geweest, maar ik vind dat daar ook veel fouten te vinden zijn - men verwart daar op sommige sites ook wel eens de thalictrums - en dus als iemand het zeker weet.
Helemaal achterin onder de kale bomen liggen veel bladeren en oude takken waar egeltjes soms hun winterslaap houden, maar ook veel insecten en andere dieren vinden daar een plekje.
Blad houdende planten sieren de herfst / wintertuin. De vele Heuchera's doen het prima maar ze verkleuren nogal door de tijd daarom zijn de namen niet gemakkelijk terug te vinden.
Uit onze oude rotstuin nog wat vetplantjes overgehouden en in twee teiltjes geplaatst bij het zonneterrasje in de hoek van de tuin. De vetplanten kan ik niet terugvinden op de site.
De overkapping is heerlijk om in te zitten, vooral vroeg in winter en vroege voorjaar als de zon er echt onderin schijnt. De jongens vinden het heerlijk om zich hier met vriend(inn)en terug te trekken.
'k was eerst niet te vinden voor die korte liliput-tulpjes zonder steel, maar nu staan ze toch mooi in boskes tussen an andere hoge paarse, en tussen de kleine viooltjes. Geeft van ver gezien wat hetzelfde effect als gele crocussen.
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' - staat nog niet op z'n ideale plaats, beetje in de verdrukking (wat wil je als alles al redelijk vol staat - iets anders wegdoen, vergeet het) .
Er moet nog een bankje gestapeld, van oude stenen, Het pompoenenveld is helemaal onkruid vrij, Elke week, komt er een foto. Achterin (links), mocht ik nog takken weg laten snoeien.
Het lieveheersbeestje heeft het huisje op het terras gevonden om te overwinteren, nu nog een mooi plekje vinden op de sedum of op één van de andere planten in het huisje.
Voor wie naar hier gekomen is om tips en advies te vinden - hier is er eentje - wij, persoonlijk, vinden hortensia's / hydranghea's het mooiste ogen als ze vanachter een mooi kortgeknipt haagje naar boven tevoorschijn komen - zo is de altijd wat kale onderkant van de takken onzichtbaar. Je kan ze ook met de liefde des vrouwenmantels bedekken.
HET DRAMA VAN HET HUWELIJK VOOR DEZE DUIVEN , NA DE KERKDIENST WORDEN ZE LOSGELATEN ,MAAR HET ZIJN GEEN REISDUIVEN , ZE VINDEN DE WEG NAAR HUIS NIET EN WORDEN UITEINDELIJK OP DE WEG ,ZOEKEND ACHTER WAT ETEN , DOOD GEREDEN .
Alweer een duo rechtse is van gisteren , heeft zijn meeldraadjes al laten vallen. Niet alleen wij vinden de geur onweerstaanbaar de vliegeniers uit de buurt komen er ook in grote getale op af.
Voor zover ik in mijn paddestoelenboek kan vinden moet dit de witte kluifzwam zijn. Vroeger werd deze wel ge-eten maar tegenwoordig wordt dit afgeraden, vanwege de giftigheid.
Eigenlijk had ik eerst deze foto willen plaatsen zodat die andere foto niet zo in beeld kwam. Dit voor de mensen die het niet zo'n prettig gezicht vinden.
Even terug naar de herfst,tijdens 'n prachtige wandeling heel wat foto's gemaakt , maar achteraf kon ik ze niet meer terug vinden. In de veronderstelling dat ik ze voor goed kwijt was stuitte ik van de week op de bewuste foto's op 'n externe schijf.
Experimental kitsch garden van R (en niet de Victorian Kitchen Garden die IK in gedachten had) - hier gaat voorlopig al onze nieuwelingen en overschot in tot we zien dat ze "pakken" en we een goede plaats vinden.
Nu gaan we naar Mappa Mundea, wat verderop in de dierenwinkel te vinden is. Onderweg zagen we net een medewerker van de winkel met een papegaai op zijn schouder lopen.
Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze oude hoeve, jammer, het was heerlijk om 's morgens van uit de keuken te kijken naar dit beeld,, nu word ze afgebroken, de uilen die er woonden zijn gevlucht, hopelijk vinden ze onze kerktoren, daar is het nu stil nu er geen misvieringen meer zijn.
De achterste plant is Solanum rantonnetii ´Variegata´ (nachtschade). De voorste stond geen naamplaatje bij en ik kan hem op google zo vlug niet vinden.
Een paar jaar geleden deze Conference bij een bouwmarkt (ja sorry, hij was natuurlijk in de aanbieding) gekocht, een miezerig staakje, maar ik zag in gedachten al schalen vol heerlijke peren. Het staakje flink vertroeteld en ziedaar, vorig jaar, twee miezerige bloesempjes.
Ben woensdag mijn allerliefste vrouwtje verloren aan het monster(darmkanker),Zij was mijn alles,mijn inspiratiebron,m\\"n leven .hoop dat ik dit ooit te boven kan komen,Ik kan er rust in vinden dat ze geen pijn meer hoeft te lijden.
Bruine vuurvlinder (Lycaena tityrus) vrouwtje Overwintert als half volgroeide rups tussen de afgevallen bladeren. De vlinders kan men nu vinden op struikheide en dophei.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Af en toe vallen er slachtoffers in de tuin. Met het afgelopen goede weer, was deze Europese hoornaar steeds opzoek naar prooien om zijn larven te voeden.
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Met massa's gezien tijdens een boswandeling in Zuidwest-Frankijk, enkele stonden al in bloei. De Witte affodil ( Asphodelus albus) kan je vinden in - Botanische Tuinen Utrecht - Hortus Botanicus Amsterdam - Hortus Alkmaar
Voor zover ik het kan vinden is dit de Aziatische hoornaar. [Vespa velutina] Dit monster komt van nature voor in Azië en is enkele jaren geleden in Europa terecht gekomen.
Heb deze rupsen opgezocht en las het volgende: Jakobsvlinders zijn opvallende verschijningen, met rood-zwarte vleugels. Ze vliegen overdag; vooral in mei kun je deze vlinders vaak zien.
Persicaria flink uitgedund - hoge takken eraf, nu zien we nog volop de kleine takjes met frisse blaadjes en volop bloemen - 't was trouwens weer bijtjesdag ! Oregano van her den der hier gegroepeerd.
Glasvleugelpijlstaart, een dag-actieve nachtvlinder die in Vlaanderen niet veel voorkomt, familie van de kolibrievlinder, De rupsen van de pijlstaart zijn vooral terug te vinden in Kamperfoelie.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
De Durian: Het gaat nog steeds prima met de Durian gekweekt uit een pit meegebracht uit Indonesie. Het heeft de 'winter'overleefd, wel in de huiskamer hoor.
Deze is van 17/06/2012 - @Lily - het buxoshaagje in rozentuin was nog OK. Hoge Sophora en Gleditia geven nog veel leuke en frisse schaduw op het gazon en de vijver.
Een imkerij-informatiestand en honingproeverij, maar ook met aandacht voor solitaire bijen. Er waren ook mezennestkastjes te koop en toevallig vloog er op de open tuindag ook net een nestje koolmezen uit.
Schrijfseltje 19 december kwart voor 11 in de avond. Kerstmis was vroeger zo onbevangen versieren, lichtjes en alles wat erbij hoorde heel veel liedjes zingen en zo.
Zondagochtend wandeling. Het water stroomt gedreven richting stad aan haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreidt er mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de Hand vloeibaar zo, speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht de nog kale bomen langszij en tóch het geruststellende geschater van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij de rivier nu belicht, door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen het denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik looop langs mijn Vechte ben open en vrij deze dag, zo begonnen voor mij.
Dichtje week 33 Wandeling langs de Vechte. Het water stroomt gedreven richting Nordhorn langs haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreid traag mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de hand vloeibaar zo speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht stoere bomen langszij en toch het geruststellende geluid van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij het gemoed nu belicht door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen, mijn denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik loop langs de Vechte open en vrij deze dag zo begonnen voor mij.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Vandaag naar de botanische tuin in Brno, Tsjechie geweest. Wij waren daar voor het eerst in 1991 op een vakantie en nu 24 jaar later met vrienden voor de tweede maal.
Ook hier is het goed om te weten wie we in de tuin hebben; een lid van een tuinclub die gisteren onze tuin bezocht pakte dit kevertje uit een plant en zette haar voet er op: een leliehaantje, dacht ze.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De tamme kastanje De tamme kastanje (Castanea sativa) is een loofboom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae), die van nature voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De boom kan een hoogte bereiken van 25-35 meter.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina