Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Oorspronkelijk werd de Ecolat in de handel gebracht voor het creëren van een mooi horizontale vijverrand. Ondertussen worden ze door creatieve tuinliefhebbers gebruikt voor de meest diverse tuintoepassingen.
Een mooie afboording voor gazon, tuinpad, border, moestuin en vijver die duurzaam is en makkelijk te plaatsen.
Ecolat® is ecologisch: gefabriceerd uit 100% gerecycleerde kunststof.
Win een rol ecolat van 25 meter
Starten met een exotische tuin, of beginnen met een tropische tuin aan te leggen vraagt wat opzoekwerk. De website van Tuinadvies heeft een rijkelijk gevulde rubriek over tropische tuinen. Start hier uw zoektocht naar de aanleg van een exotische tuin.
Vijver aanleggen: Aan het begin staat een ontwerp Vijver, aanleggen, ontwerp, ontwerpen, vijvers, tuinvijver, aanleg, uitgraven, diepte, water, soorten, vissen, grootte, folie, vijverfolie
Deze rotstuin van het Provinciaal Domein in Huizingenwerd aangelegd naar aanleiding van de wereldtentoonstelling in 1958 en is met zijn 5 ha de grootste in zijn soort in België.
Goedenmorgen allemaal, Wat is het toch weer een prachtige lente ochtend vandaag hier in het Noord Hollandse ! Moest ik even kwijt Een dikke week geleden kouseband gezaaid in 12 potjes.
Hey , We zouden graag een moestuin aanleggen. Nu met de verbouwingen in ons huis hebben verschillende mensen meegeholpen en deze mensen hebben schadelijke stoffen gegoten op de plaats waar wij graag ons moestuintje zouden willen.
Dag iedereen, Door het loswerken van grond en toevoegen van bodemverbeteraar zit ik nu met een teveel aan goeie tuingrond. Tevens moet ik rond mijn nieuw aangeplante haag nog grond verwijderen alvorens ik schors ga gooien.
De Walvissen in het blauwe van de bloemen de walvissen zitten in een raam met 12 bevestiging ogen zijn van giet ijzer graag wil ik dat jullie mij er iets meer van kunnen vertellen ik heb de Walvissen / Dolfijnen in een antiek zaak gekocht, zij konden er niets van vertellen wie laat nu zo iets aparts maken in de gietijzertijd
Het was een werkje maar de brug voor de nieuwe vijver is af ,nu nog effe verven daarna bevestigen en dan verder met het afgraven van de vijver en het maken van de watervallen.
Wie kan mij vertellen wat dit voor aantastingen of ziekte is de bomen van mijn buur inmiddels heb ik geen plant meer staan ik heb mijn tuintjes totaal ontruimd, verwelkingsziekte ook alles van de andere buren is aangetast. Het begon bij de brandbacterie van buur zijn walnotenboom.
Deze tijm heeft zich op een zelfgekozen plekje bovenop een steen gevestigd; ik hou nauwlettend in de gaten dat 'ie ook alleen maar dáár blijft , daarom gaat 'ie regelmatig naar de kapper.
Ons bubbelbad, gemaakt van een recycling lichtkoepel, en met speciale verf geschilderd. In de bak is een pvc ring bevestigd met gaatjes , wanneer de compressor aan is ,dan hebben wij bubbels.
Salticus scenicus [springspin - zebraspin - harlekijn] Deze springspin heeft geen web, hij besluipt zijn prooi en springt er bovenop. Hij gebruikt een spindraad die hij bevestigd aan de ondergrond voor eventuele problemen.
Ik vind het jammer te moeten melden maar ik denk dat er mogelijk een foutje zit in de "toevalsgeneator" van de grote puzzel. Op de volgende foto is te zien dat alle vakken goed staan behalve 2.
Meerdere planten hebben zich mettertijd gevestigd in de buxus haagjes - allicht ook omdat de buxus vaak extra water krijgt en ze zo kunnen meegenieten.
Phuopsis, deze bodembedekker duldt geen planten om zich heen, maar ze is wel goed te beteugelen en bloeit heel lang, zowel met veel zon als wat minder zon.
Deze vlinder leeft nog wel maar het scheelde niet veel . Zat gedeeltelijk vast in een spinnenweb en de spin was al vlak bij toen hij zich nog wist te bevrijden .
Het "Spanjaardsgat" deel van het Kasteel van Breda, en ook bekend om de legende van het "Turfschip" dat gebruikt werd om soldaten in de vesting te krijgen om zo de Spanjaarden te verslaan (80 jarige oorlog met Spanje 1590)
Keizersmantel, vrouwtje, de eerste maal dat ik deze spot in mijn tuin, met dank aan de telekia speciosa. De vlinder heeft een \"hap\" uit haar rechtervleugel
Atalanta zat met dichtgevouwen vleugels op dit plekje maar na een klein tikje tegen zijn voelsprieten deed hij ze netjes open en weer snel dicht , had net genoeg tijd voor een foto alleen niet 100 % scherp helaas .
Hij deed zijn vleugels niet veel open maar hier bezoekt een Gehakkelde aurelia (volgens mij) onze duizendschoon die in de schaduw staan. Hij weet dus ook waar op het moment beter vertoeven is.
Het Gamma-uiltje is een heel gewone trekvlinder uit het Middellandse Zeegebied, die zowel overdag als 's nachts vliegt. Zijn naam dankt hij aan de zilveren comma ( Grieks: gamma) op de voorvleugels, hier goed te zien.
En toen zat er een Icarusblauwtje op de lavendel. De bovenzijde van zijn vleugels zijn prachtig blauw (Van het vrouwtje trouwens bruinachtig) maar blauw wilde hij niet poseren.
Nu gaan we naar Mappa Mundea, wat verderop in de dierenwinkel te vinden is. Onderweg zagen we net een medewerker van de winkel met een papegaai op zijn schouder lopen.
Ook een vlindertje wat vaak over het hoofd wordt gezien Koevinkje (Aphantopus hyperantus) Het vrouwtje heeft een goudbruine bestuiving aan de onderkant van haar vleugels
De Atlantikwall was een meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie, die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie.
Ik zou graag mijn blauwe regen verplaatsen. Verleden jaar aan het tuinhuis geplant maar daar hij een stevige constructie nodig heeft en niet onder het dak van mijn tuinhuis mag groeien zou ik deze op een andere plaats willen zetten.
Heb je zo’n bloem in de Hemerocallis, verwijder hem dan, zie link. De hemerocallis galmug, Contarinia quinquenotata Synopsis Diplosis quinquenotata, is een van de grootste bedreigingen voor de daglelie van de laatste jaren.
De bomen voor ons huis kleuren steeds roder, zo mooi! Ik dacht dat het de Japanse Esdoorn was, maar heb nu deze groene bolletjes in de bomen ontdekt en ga nu toch twijfelen, want het zouden toch van die vleugeltjes moeten zijn in de esdoorn ipv bolletjes De amberboom (Liquidambar styraciflua)
"monstertje" gespot! Blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea), dit is een grote en spectaculair ogende bijensoort met donker getinte glanzende vleugels.
Nog lastiger te fotograferen is de kolibrievlinder (Macroglossum stellatarum), die zijn echt snel. (Heb maar een simpele camera) Is bijna net zo snel met zijn vleugelslagen als een wolzwever (300 slagen per minuut !
De gouden sprinkhaan (Chrysochraon dispar) Een vrouwtje van ongeveer 2,5 cm groot. Een veldsprinkhaan (Acrididae) Vrouwtjes hebben hele korte vleugels.
Een prachtdag vandaag om te klussen in de tuin. De voederhuisjes bevoorraden, want deze bokaaltjes gevuld met pindakaas met vruchtjes van Natuurpunt vallen erg in de smaak bij mijn gevleugelde vriendjes
Als ik over het gazon loop gaat m'n hoofd onwillekeurig naar beneden om deze te bekijken - zonder enig geluid of opvallende gestalte, in alle rust trekken ze toch de volle aandacht van de passant. zei iemand ooit dat planten niet konden rekenen?
Gisteren zag ik een lieveheersbeestje in een bak met water drijven en heb hem er snel uitgehaald door een stokje voor zijn snoet te houden en ja hij stapte er meteen op. Daarna heb ik hem in het zonnetje op een tegel gelegd.
Dichtje week 50 Roodborstje In het naderend licht van het kerstfeest zoekt ze in elke boom een stukje Jezus Christus of zeg je God gewoon. Nu de dagen zich nog korten alle takken zichtbaar zijn zit daar rood geborst een vogeltje te wachten in verlangen de wereld is zó kaal ze fladdert zacht de vleugeltjes vouwt ze gedonst dan op trekt haar kopje naar het hartje toe en fluit heel zacht: "zou God.
Een hoop mieren in een mierenhoop! Dit is het dak van de koepel van de zwartrugbosmier (Formica pratensis) Let vooral op de grootte van de mieren en de grootte van het achterlijf.
Glasvleugelpijlstaart, een dag-actieve nachtvlinder die in Vlaanderen niet veel voorkomt, familie van de kolibrievlinder, De rupsen van de pijlstaart zijn vooral terug te vinden in Kamperfoelie.
Verleden jaar aangeplant en niet verwacht dat hij het zo goed zou gaan doen, blijkt nu te dicht op het pad te staan. En werd er op gewezen op de groeikracht door mede leden van onze tuinvereniging, maar werd ook gewezen op de mogelijkheid dat deze heester worteluitlopers maakt die spontaan voor de dag zouden komen.
Bijen die stertselen. Dit wil zeggen dat zij door , met het achterlijf omhoog, heel snelle vleugelbewegingen te maken, de geur van de koningin in de omgeving al waaierend verspreiden om de andere bijen duidelijk te maken waar de koningin zich bevindt en om hen naar de nieuwe verblijfplaats te lokken.
Week 1 ging in rust voorbij. De rode kleur van de bessen wakkerde mijn verlangen weer aan naar vliegende kleine vriendjes en in dit jonge jaar is delen fijn: Lieve gedachten.
Dichtje van week 15 Anna Paulownia Wanneer ze nieuwsgierig naar buiten treedt met haar vleugelachtig zachte huidje kan ik het niet laten haar te strelen. Mijn vingertoppen strijken behoedzaam over de uitspruitseltjes bewonderend bekijk ik de oude kleuren van haar bast een symbool van geluk.
Nogmaals de keizersmantel (Argynnis paphia), dit keer op de buddleja 'Miss Ruby' Het verschil tussen de keizersmantel en de overige parelmoervlinders is het ontbreken van de witte parelmoervlekken op de onderzijde van de achtervleugels. Zichtbaar op de tweede foto
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Roomvlek (Arctia villica) een nachtvlinder uit de onderfamilie 'Beervlinders', lijkt enigszins op de bonte beer (Callimorpha dominula) maar heeft een ander patroon aan de bovenzijde van zijn voorvleugels. Overal waar water en warmte is, kan men deze vlinder aantreffen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Cicaden (Auchenorrhyncha) ( Aphrophora salicina)---zijn een groep van insecten die vertegenwoordigd wordt door ongeveer 40.000 verschillende soorten.
Lang geleden - in heuglijke tijden - voordat de moesson begon 3 dagen geleden - zijn de mieren uitgevlogen. Jawel - ze kweken blijkbaar enkele (honderden) speciale zwaardere exemplaren met vleugels, ze begeleiden die dan naar de top van de staak van de composthoop in bekaert-draad, en op het topje ervan zeggen ze Adieu en vliegen ze dan weg met een missie.
Heb deze rupsen opgezocht en las het volgende: Jakobsvlinders zijn opvallende verschijningen, met rood-zwarte vleugels. Ze vliegen overdag; vooral in mei kun je deze vlinders vaak zien.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig weekend De Vlieg deze vlieg is kort geleden uit de pop gekomen is nog niet volledig op kleur en vleugels nog niet opgepompt De vlieg wordt geboren uit een eitje. Het wijfje legt bij voorkeur haar eitjes in mest, dode dieren, rottende voedingsmiddelen of compost.
Deze sabelsprinkhaan zat op de achterdeur van de buren. De Tettigonia viridissima [grote groene sabelsprinkhaan] Sabelsprinkhanen {Tettigoniidae} zijn een familie van insecten behorende tot de orde rechtvleugeligen {Orthoptera}.
De Clematis met roze bloemen voor de grijze muur en het roosje met witte bloemen voor de blauwe muur gezet. Nu maar hopen dat ze aanslaan en de winter goed doorkomen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Deze klimhortensia is ook een sfeerbepaler en is een witte wolk als zij bloeit in de lente. Voor mij een onmisbaar element inde tuin voorla om dat het een klimmer is die zich hecht zonder schade aan de muur toe te brengen.
Gisteren alles nog eens losgeharkt voor de regen van vandaag. Bloempotten aan en in de tuinhuizen gezet,tuinslang opgerold en in tuinhuis en de tafel aan de compostbakken gezet.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
De muur die er nu staat beschermd tegen een keer in de 50 jaar tegen hoogwater van de Maas (hier bij Neer. Het opzetstuk toont de bescherming voor een keer in de 250 jaar.
Toch nog een vlinder op de muur. De kleine vos (Aglais urticae) Ook een liefhebber van brandnetels De kleurenstelling schrikt zijn vijanden af (aposematisme)
Vlakbij de bank waar we het warmste zitten in de zon, met rug tegen de opgewarmde bakstenen muur, naar noordoosten beschermd door pavilloen. Genieten !
De oude bamboe (van recyclagepark gerecupereerd) is weg - die woekerde wel maar bedekte de muur goed. Nu staat er een niet woekerende soort, maar voor de zekerheid toch maar in een dubbele rhyzoomwerende folie 60 cm diep, je weet maar nooit.
De kleine vos (Aglais urticae) geniet van de zon! Niet de kleine vos, maar de grote vos (Nymphalis polychloros), met dank aan LT voor de opmerkzaamheid!
Aan de dakgoot moet normaal de roos 'Leontine Gervais' van de hoek verder groeien maar de tak is telkens doodgevroren, idem voor klimplanten aan de balustrade (Clematis 'Honora', Lonicera henryi 'Copper Beauty' en klimroos 'Rosa 'Zephirine Drouhin')
Zicht vanuit onze slaapkamer aan de Moezel - Sprookjeskasteel, knisperende blokjes in de haard - eens leuk voor de verandering (hebben we immers hier allemaal niet)
Aan de overkant zag ik deze eend boven op het dak van de sportschool zitten, op zoek naar een geschikt plekje voor een nest of wilde ze wat aan haar lijn doen!
Gisteren het roze gieterbloempotje op de foto meegebracht naar huis voor mijn schattebout en vandaag was de kerstdecoratie aan de voordeur al vervangen door valentijnsdecoratie !
Trekt enorm veel bijen aan en is zijn naam niet gestolen. Hij geeft mij proustiaanse herinneringen aan de de tassen melk met honing die mijn moeder mij vroeger gaf voor het slapen gaan.
De vakantietijd breekt weer aan; en ik wil iedereen van harte uitnodigen om aan de hand van ‘’n korte foto impressie ‘n kijkje te nemen in de prachtige tuinen van Marqueyssac, (wellicht 'n vakantie tip voor alle tuinliefhebbers) gelegen aan de Dordogne. Het is er echt genieten!
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina