Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Kruiden geven extra smaak aan vele gerechten. In gedroogde vorm kan je ze in alle supermarkten verkrijgen maar als je ze vers kan verwerken smaken ze nog zoveel lekkerder!
Geen reden om zelf niet met een kruidentuin te beginnen: het is eenvoudig en je hebt er niet veel plaats voor nodig. Een hangmand, een bloempot op het terras of een vierkante meter tuin dicht bij de keuken en op een plekje in de zon is ideaal om te starten. Kruiden redden het niet in volledige schaduw.
Het is leuk om altijd verse kruiden in huis te hebben. Ze vullen de kamer met een heerlijk aroma en laten jouw gerechten nog beter smaken. Heel wat mensen kopen met die gedachte telkens weer hun verse kruiden in de supermarkt.
Het gebruik van verse kruiden tilt je warm of koud gerecht naar een hoger niveau. Ze brengen zoveel extra smaak aan jouw gerecht. Logisch dus dat er in bijna elke keuken wel 1 of meer potjes met verse kruiden staan.
Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit. Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke kennis of overdreven handigheid.
Scorpio, het achtste teken van de dierenriem (24 oktober tot 22 november), is zich sterk bewust van de mystieke betekenis die achter de alledaagse werkelijkheid schuilgaat. Bij de Schorpioen krijg je geen gemakkelijke uitleg over de zin van het leven. Geen oppervlakkigheid in de ontleding van buurmans psyche. Ik ken er die zo diep gaan, dat je schrik krijgt nog iets te vertellen.
Paddenstoelen zijn heel mooie en mysterieuze verschijnselen in de natuur. In de herfst, als de bodem in het bos vochtiger wordt, komen de paddenstoelen tevoorschijn.
Tot voor kort associeerden we de aubergine vooral met die prachtige diepe bordeaux-kleur en met moussaka, een recept waar de groente onmisbaar in is. Niet alleen zijn er veel meer gerechten waar je aubergine in kan gebruiken, er zijn ook veel verschillende vormen: lang en rond, groot en klein, van wit via geel en groen tot zachtpaars.
De tomaat staat in de Italiaanse keuken op een centrale plaats. Ze noemen de vrucht “Pomodoro” of “gouden appel” omdat de tomaten die oorspronkelijk uit Centraal-Amerika kwamen een gele kleur hadden. Pas later door kruisen en selecteren kreeg de tomaat een rode kleur
De dagen worden korter en de nachten frisser, maar in je vierkante metermoestuin is de zomer nog niet voorbij. Oogst à volonté, zaai en plant nog wat bij, maar denk ook al vooruit. Een miniserre boven je bak is nu geen overbodige luxe.
Van courgettes kan je een verrassend lekkere lasagne klaarmaken. Bij dit recept worden de traditionele lasagnevellen vervangen door plakjes courgette. Heel eenvoudig klaar te maken en heel rijk van smaak!
Zo eenvoudig het is om zelf je kruiden te kweken, zo eenvoudig het is om met die kruiden zelf je pesto te maken.
De smaak van zelfgemaakt pesto is heerlijk en kan je combineren in tal van gerechten. Heerlijk op een stukje stokbrood in de oven met wat Parmezaankaas, pesto in een couscoussalade gemengd en natuurlijk pesto in combinatie met pasta.
Er is niets dat boven de lekkere geur en smaak gaat van een vers geplukte tomaat. Zeker als je ze zelf hebt gekweekt en geoogst. Dit kan op een eenvoudige manier en je hebt er niet veel plaats voor nodig.
Zongerijpte kerstomaten uit eigen tuin - recepten met kerstomaten
De aardappel is bij ons één van de meest gebruikte producten in de keuken. Met een aardappel kan je dan ook heel wat kanten uit en verschillende smaken creëren. Met een grote variatie aan rassen en bereidingsmogelijkheden is een aardappel nooit saai!
Heerlijke amuses mogen niet ontbreken op het kerstmenu. Hier een aantal tips voor heerlijke aperitiefhapjes waar je zeker mee zult scoren bij jouw gasten en bovendien zijn ze klaar in een handomdraai.
Bij de aankoop van tomaat is het belangrijk op een aantal eigenschappen te letten. De tomaat moet stevig aanvoelen: niet te zacht, niet helemaal hard. Te rijpe tomaten verliezen wat van hun smaaksterkte en zijn ook moeilijker te verwerken. Tomaten mogen geen zachte plekjes vertonen, moeten glanzen en de steel oogt dan frisgroen.
Hieronder 3 verschillende bereidingen voor een lekkere tomatensoep. Kies tussen de tomatensoep met balletjes, tomatensoep met Finettes of de tomaat-aardappelsoep met spek. Deze en vele andere recepten vindt u op Tuinadvies
Snij de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes.
Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten.
Ik ben op zoek naar Agastache mexicana (Mexicaanse munt), Mentha aquatica (watermunt) en Mentha Lime (limoenmunt).Basilicum: spicy globe en napoletano.
[afbeelding verwijderd niet-https]Zo zag die er in 't begin uit - natuurlijk staat er teveel in, maar moest mijn planten ergens kwijt. Ik heb ze allemaal in de pot laten zitten zodat ze in de winter gemakkelijk binnen kunnen.
Ik heb net weer enkele bollen knoflook schoongemaakt , de tenen heb ik doorgesneden.De knoflook gaat in een grote glazen bokaal en ik giet er een liter olijfolie over.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina