Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Interessante tuingasten zijn het! Eén van de grootste wespen die je in jouw tuin kan treffen is de hoornaar of Vespa crabro. Ze zijn ongeveer tweemaal zo groot als een gewone wesp, bijzonder sociaal en behoorlijk zeldzaam.
Naaktslakken zijn een ware plaag bij tuinliefhebbers. Ze zijn vooral actief bij vochtig weer en veroorzaken aanzienlijke schade in de moestuin, bloemperken, … waar ze zich voeden.
Vanaf nu gaat het hard in de vierkante metermoestuin: na 15 mei is de kans op nachtvorst quasi nihil en mogen alle koudegevoelige planten naar buiten: tomaten, paprika's, pepers, boontjes en koolrabi.
Lees hier alles in de reeks van de vierkantemeter moestuin van Laurence Machiels
anti-knaagplanten: Anti-knaagplanten tegen konijnen en andere knaagdieren om ze te weren uit de tuin... Bekijk hier het volledige artikel over Konijnen en hazen weren in de tuin
Deze Sperwer zat plotseling in onze tuin, omdat deze de dode vogel ontdekt had in het gras! Wel gefotografeerd door het raam, omdat ik bang was dat hij anders weg zou vliegen als ik naar buiten zou gaan.
Een mannetje klein vliegend hert (Dorcus parallelipipedus), deze is doffer dan het groot vliegend hert (Lucanus cervus) en heeft veel kleinere kaken en is driemaal kleiner. Niet te verwarren met het vrouwtje van het groot vliegend hert.
De dagpauwoog (Aglais io) 's Winters hangen hier in de kelder soms wel 20 stuks in een diepe winterslaap. Zodra het in april buiten boven de 15 graden is vliegen de eerste generatie uit.
Dacht eerst dat deze bij dood was, maar lag waarschijnlijk net een dutje te doen, want even laten begon de bij weer te bewegen en van bloem naar bloem te vliegen!
Daar het buiten zo kou bleef heb ik de phyllo cactus maar in de kamer gezet,de knoppen kwamen wel maar voor buiten was het dit jaar te koud,vorig jaar had ik er op 7 juni buiten in bloei
De jutedraadjes die ik losgesneden had uit een oude zak zijn in trek - eerst eens stevig uiteenrafelen voor ze ermee naar het nest vliegen. Hoe meer draadjes je meeneemt, des te minder moet je vliegen (= energie gespaard) - dus best een bek vol .
De grote engelwortel (Angelica archangelica) met diverse zweefvliegen waaronder een paar bosbijvliegen (Eristalis horticola). De larven van de bosbijvlieg leven niet aan land maar in het water.
Boerke schreef:" De jongen worden drie tot vier weken door beide ouders gevoerd, alvorens ze uitvliegen. In de tweede helft van deze periode is dit nest eenvoudig te ontdekken, daar de jongen dichtbij het vlieggat continu om de ouders roepen".
Dichtje week 11 (b) Speelplek der hormonen. Meneer Zwart u bent een sprankeling een hanig ding een bruisen en soms gnuiven u bent een volle kúkelboog een temperament van laag naar hoog een opvliegende niet te stuiten lentekriebel naar buiten.
In Lottum een open tuin van de familie Verheggen bezocht. Heerlijk zo’n open tuin, je kunt rustig genieten en niet iedere keer opvliegen als je weer een klusje ziet.
Het vrouwtje van de grote bonte specht was tegen de spiegel aangevlogen en in de waterval gevallen. Ik heb haar er uitgehaald en op een tafel neergezet zodat zij kon bijkomen.
Spijtig dat ik de vijver zo moet beschermen tegen de reigers ,deze dagen vliegen ze hier over ,maar landen durven ze toch niet meer goed,daar er eens eentje in de draad is blijven hangen.de vissen zijn mij een beetje te duur om zo maar te laten vangen.
Merelnestje in de klimop vlak naast het tuinpad. Er zitten twee, al vrij grote, kuikens in en pa en ma merel vliegen af en aan en plunderen de regenwormen uit mijn gazon!
Halsbandparkiet in de straat. Eerst veel kabaal en langs de tak naar beneden klimmen en even later in een struik vliegen, ja daar hangt een zakje nootjes, vandaar!
Elke dag in de middag als de zon schijnt vliegen de zwaluwen een rondje om de kerktoren. Waarschijnlijk zijn daar vliegjes die afkomen op de warme leisteen van de kerk, die ze vangen.
Buiten waait het hard, maar binnen is het lekker warm. Deze mus heeft het goed bekeken en heeft een mooi plekje op de leuning van een bank uitgezocht en kijkt zo door het raam naar buiten.
De merel heeft het gevonden en smult er dagelijks van. Hij vertrouwd me voor geen meter want als ik ook maar even een voet buiten de deur zet vliegt die weg.
Gisteren toen ik in de kas kwam,was er een bloem open van de aasbloem,ik weet niet precies hoe hij heet,Huernia Species?ik weet wel dat hij behoorlijk stinkt en van die lekkere bromvliegen aantrekt.
Schorsvlieg (Mesembrina meridiana) Voedt zich met nectar en de larve eten veel eitjes van andere vliegen. De eitjes worden in paardenmest of in koeienmest gelegd.
De nog vrij lege rozenborder met als grote blikvanger de ondertussen best al grote Cornus controversa. Over een paar dagen staat hij weer in bloei en gonst het er van de zweefvliegen en bijen.
Het schuurtje deed bij de vorige eigenaar dienst als duiventil en dit zie je aan het speciale dakraampje waar de duif langs onder naar binnen kan vliegen. Voor de grap hebben we er een meeuw opgeplaatst
Laatste foto van de tuinbar oude stijl word gehalveerd en er komt een buiten bar die aansluit op het terras met BBQ plek En de bar binnen komt met uitkijk op de buitenbar en terras.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Alweer een duo rechtse is van gisteren , heeft zijn meeldraadjes al laten vallen. Niet alleen wij vinden de geur onweerstaanbaar de vliegeniers uit de buurt komen er ook in grote getale op af.
Zaadjes van links esdoorn - midden en rechts Pinus nigra nigra esdoorn kan ik missen, pinus verzamel ik nu, ligt met massa's rondom de denneappels en ook veel verderop want (rond-)vliegen als helicopterkes doen ze allebei erg goed. mvg hugo
De keizersmantel (Argynnis paphia) Deze soort begint nu te vliegen, maar twee maanden in het jaar waarneembaar. Rupsen van deze vlinder zijn gek op bosviooltjes en maarts viooltjes.
Vandaag me eens geamuseerd met het maken van een overkoepeling opdat kauwen en eksters niet meer met het eten zouden weglopen. Er hangt nog een zak noten stevig vast aan een andere paal voor de eekhoorn.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
Het huisje bij de vijver is eindelijk klaar aan de buitenkant geverfd en wel ,nu kan eindelijk de folie in de vijver (want anders kon ik de buitenkant niet meer verven. )en gebouwd worden aan de watervallen.
Een zeldzaamheid in de Lage landen; de stadsreus, een zweefvlieg die om en bij de 2 à 3 cm groot wordt en compleet onschuldig is. Familie van de zweefvliegen, de larve leeft in en rond wespennesten in de grond waar hij zich voed met dode en/of stervende wespen.
De peren wachten ongeduldig op warmer weer opdat de bijen zouden vliegen. De aardbeien werden eerst een beetje opgepept in de serre en sommige rassen laten zich al tot bloei verleiden en ook het mandarijnboompje doet als een schuchtere poging tot bloei.
Deze nestkast op een betere plaats gehangen en kijk het bruist er al van nieuw leven - maar 't gaat snel - jongen zijn al uit en de proteïnen worden aan de lopende band aangevoerd. Of ik de kleintjes die uitvliegen ga kunnen knippen voor Ms.
En ik maar denken dat de spin waar ik zo van schrok vanochtend toen ik de voordeur open deed, lekker buiten aan het spelen was ! Nee hoor hij zat gewoon binnen !
En ik maar denken dat de spin waar ik zo van schrok vanochtend toen ik de voordeur open deed, lekker buiten aan het spelen was ! Nee hoor hij zat gewoon binnen !
Dichtje week 19 Glans De morgen is met mij opgestaan doch buiten mij om ik heb er niet aan meegedaan en voelde stom de stip van mijn bestaan. eljo groet-je
De kuiflavendel ook even buiten gezet, in de zon, 's nacht moet hij terug binnen. Weet iemand of ik die nog korter mag snoeien, want hij is al terug groen aan t worden?
De paring van de hoornaarroofvlieg (Asilus crabroniformis) De grootste roofvlieg van de BeNeLux, hun voer bestaat uit vliegen, kevers en sprinkhanen. Ze gebruiken koeienvlaaien om hun eieren in te leggen.
Het oranjetipje (Anthocharis cardamines) op de wilde judaspenning (Lunaria rediviva). Het is een mannetje, want de vrouwtjes hebben geen oranje aftekening.
Het groot vliegend hert (Lucanus cervus) mannetje. De handschoenen zijn niet vanwege de enorme kaken, want het mannetje kan niet knijpen of bijten, dit in tegenstelling tot het vrouwtje, die dit wel degelijk kan.
Overdag slaap ik en tegen de avond vliegen we met de hele familie uit, opzoek naar insecten. De ruige dwergvleermuis (Pipistrellus nathusii) Wij hangen achter de luiken, ondersteboven en draaien ons even om als we moeten poepen of plassen.
Eenden gebruiken hun pootjes niet om voedsel vast te houden. Na de eendemaaltijd blijven alleen nog de korsten-ringen waar de kauwen dan mee wegvliegen om ze rustig ergens anders op te peuzelen.
De phyllo cactus heb ik dit jaar maar even in de kamer gezet, de knoppen waren al zover dat ik hem niet buiten kon zetten Nu nog van de mooie bloemen genieten, er zitten nog 60 knoppen in
Weg mooi weer, het is nu net half 1 geweest en het stormt hier en regen plus onweer! De tuinstoelen moeten even wachten voor we weer buiten kunnen zitten!
Ik zat op het bankje buiten met Kroel en had even een zakje brood neergelegd om zo aan de vogels te geven. Deze kraai kon blijkbaar niet wachten: he, een zakje brood, hoe krijg ik dat eruit!
Echinopsis, meer weet ik niet; al vijf jaar staat die hier en bloeide nooit. Dit voorjaar heb ik 'm buiten gezet en nu word ik in de avondregen verrast.
Tot mijn verrassing stond mijn orchidee prachtig te bloeien in de winterstalling(De kas)verstopt tussen alle andere bloemen die in de winter niet buiten kunnen. Wie weet tot welke fam.
Deze (een koppel) heeft ook het nieuwe eekhoornvoederbakje gezien al van ver komen aanvliegen - ze hebben wel scherp zicht hé - ze zien in de omgeving onmiddellijk wat er zoal van plaats of situatie veranderd is en komen het dan onderzoeken - Tuur ook trouwens.
Twee vinken in gevecht, reuze dominante mannetjes, belanden in de woonkamer, één vliegt weer naar buiten, de andere maar een handje geholpen. Wat een hoop kleuren heeft zo'n vogeltje, prachtig!
Week 1 ging in rust voorbij. De rode kleur van de bessen wakkerde mijn verlangen weer aan naar vliegende kleine vriendjes en in dit jonge jaar is delen fijn: Lieve gedachten.
Bloeit nog steeds met enige regelmaat maar er komt ook enorm veel blad bij . Heb hem al een grotere pot gegeven maar het nieuwe blad heeft bijna geen plaats.
De geranium die buiten in een zak hang begint weer te groeien en zelfs hier en daar een knopje! Ik wilde het weggooien, maar de geranium wordt steeds groener, even wachten maar.
Deze muurkas alias serre hebben we nu bijna al weer 3 jaar en het is een combinatie van moes - kruidentuin en terras. Heerlijk om in te dineren als het buiten de kas net iets te koud is.
Deze was de basis voor mn kleine 'Heemtuin' want hij woont hier van nature: vroeger was het hier een moeras. Het tuin complex ligt ook een paar meter lager tussen de stad en de opgespoten buitenwijk.
De Ribes sanquineum zit al in de knop Als experimentje een paar takken in de vaas gezet; en ja hoor ze zijn open gegaan. Weliswaar niet in de mooie rode kleur als buiten , maar toch alvast een beetje lente in de vaas.
De aarbeien buiten onse tuin in de sloot ,deze week zijn we begonnen om ze opteeten ,ze groeien in een grote plastiek bak en deze hebben wij gekregen van een oude buurman , dus die kunje niet weg doen geen ruite in de tuin dan maar inde sloot achter de tuin in de mand mooi toch?
Huismus - Passer Domesticus wilde terug naar buiten ( was aan de verkeerde kant in het tuinhuis ) er zijn de laatste dagen vele groepjes mussen in de tuin !
Het was maart 2020 de straten waren leeg, de meeste winkels gesloten mensen kwamen bijna niet meer buiten, iedereen wist wat er aan de hand was maar de lente wist het niet en de bloemen bleven bloeien en de zon scheen .
Half zeven ‘s morgens, nog behoorlijk fris, met de buitenlamp aan, wensen me de kleuren een goedemorgen. En ik ben heel blij om de dag zo te mogen beginnen !
De vijver ziet er niet slecht uit dit jaar. ik denk dat ik eindelijk een beetje evenwicht gevonden heb om niet teveel planten in de vijver te willen zetten.
Toen ik op het werk een houten krat op het werk verzette hing deze aan de zijkant. Dacht eerst dat het dood was maar toen we het buiten gezet hadden vloog het rustig weg.
Ongenode gast(2)dit mussenjong was in de kas op de een of andere manier in de kas beland gelukkig liet die zich makkelijk vangen zodat ik hem weer buiten heb losgelaten waar die hoort.
Dichtje week 30 Geurende heimwee. Nog voor ik een taal bezat behoorde fluister van de wind tot mijn wereld kleurende kerries vervlogen opgenomen door palm en pisangblad het gebeurt elke keer weer het opzoek gaan naar het oer in mijzelf ogen dicht en snuiven de hunkering naar buitens boven een simpel bordje nasi.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig weekend De Vlieg deze vlieg is kort geleden uit de pop gekomen is nog niet volledig op kleur en vleugels nog niet opgepompt De vlieg wordt geboren uit een eitje. Het wijfje legt bij voorkeur haar eitjes in mest, dode dieren, rottende voedingsmiddelen of compost.
Pad vooraan en rondom het huis - nu met fijn wit zand - ziet er als nieuw uit. Linksachter de oude pinus nigra nigra, midden één die ik zelf gezet heb, rechts voor de booghaag een nieuwe pinus van begin dit jaar, en rechtsonder enkele Pinus mugo mughus die al flink schieten.
Ik ging naar buiten omdat ik een Citroenvlinder zag fladderen. Om het hoekje keek mij een meesje aan, alsof hij wou zegen: "wegwezen, ik wou net gaan eten" !
Na de mooie dagen van donderdag en vrijdag,waar we heerlijk buiten konden zijn,was het vandaag een stapje terug en nog even genieten van de bloeiende orchideeen in de serre
Foto uit de krant " Het laatste nieuws " regio Dender van 08/04/2015. De titel " Mooi weer lokt volkstuinders naar buiten " Met op de achtergrond mijn tuintje met de aardbeitoren.
Deze roos cordana stond met kerst op tafel als miniroos , maar tot mijn verrassing is ze buiten uitgegroeid tot normale hoogte en heeft mooie roomwitte bloemen.
En zo ziet nu de buitenkant van het "bos" eruit, waar eerst alleen oud hout en brandnetel stond, staan nu leuke struiken en grassen, die een kans krijgen. Voor de wandelaars, zal het leuker worden.
Even in een stal kijken bij een boerderij waar van alles wordt georganiseerd. De koeien staan buiten, maar deze mussen zitten lekker binnen, lekker in het stro zitten en zoeken naar iets lekkers.
Grappig verhaal, inmiddels weten de bijen de weg naar binnen én terug naar buiten, wellicht geholpen door deze bieslook die om het hoekje van de deur staat. Je kan geen moment naar de plant kijken of er zit wel minstens één hommel op.
Deze morgen vroeg - bij een winters nevelig maar kordaat zonnetje - op safari geweest even buiten onze bebouwde kom - overal berijmde velden en restanten van vorige zomer.
Deze morgen vroeg - bij een winters nevelig maar kordaat zonnetje - op safari geweest even buiten onze bebouwde kom - overal berijmde velden en restanten van vorige zomer.
Deze morgen vroeg - bij een winters nevelig maar kordaat zonnetje - op safari geweest even buiten onze bebouwde kom - overal berijmde velden en restanten van vorige zomer.
Deze morgen vroeg - bij een winters nevelig maar kordaat zonnetje - op safari geweest even buiten onze bebouwde kom - overal berijmde velden en restanten van vorige zomer.
Deze morgen vroeg - bij een winters nevelig maar kordaat zonnetje - op safari geweest even buiten onze bebouwde kom - overal berijmde velden en restanten van vorige zomer.
Deze morgen vroeg - bij een winters nevelig maar kordaat zonnetje - op safari geweest even buiten onze bebouwde kom - overal berijmde velden en restanten van vorige zomer.
Ik vind de witte berken tegen de blauwe lucht ook zeer sierlijk. Heb ooit eens geprobeerd het sap van een berk af te tappen maar dat is me niet gelukt.
Deze lieverd kwam vorig jaar in mijn tuin, toen was hij nog niet aangelegd. Hij krabte als een kat aan de achterdeur, net alsof hij iets nodig had, ik was net buiten en ik ben onmiddellijk een appeltje en wat water voor hem gaan halen.
Vanop een hoogte - in de warme bries die over de heuvelrug gaat, tussen de golvende korenhalmen - kan je de omgeving goed zien - een leuke plek om te vliegeren trouwens (wat ik dan ook deed om te onthaasten - met verstand op nul en blik op oneindig
In verlegenheid gebracht eljo 9 jaar er bewoog iets in het gras en ik sprong onder mijn rechter voet plette ik een beestje ik boog me voorover en keek onder mijn schoen tot mijn grote schrik zag ik een kleine vlinder dat nare gevoel, weet ik nu nog 60 jaar later Parijs zoveel mensen weggevaagd ik voel verbijstering en een kriebel in mijn buik van onmacht vlinders vliegen door mijn geweten ik was toen een kind en deed dom maar oh, wat heb ik ervan geleerd het goed en kwaad verschil bedremmeld loop ik de tuin in en beland bij de lange wal van oud hout de brandnetels ertussen in laat ik met rust meer kan ik niet doen eljo groet-je
Wanneer de kolmeesjes uitvliegen - komen ze ofwel rechts in de Azalea terecht, ofwel links in de vijver, ofwel recht onder in een zacht bedje vol meiklokjes (mijn voorkeur) - Ms.T heeft huisarrest maar wordt voor de rust van ons geweten en ter compensatie en zoethouding vertroeteld met hapjes, snoepjes, crackers, paté, gentse kop, etc.
Grote gele kwikstaart komt juist uit onze moerasvijver. Links en rechts haar pluimen nog aan het goed leggen om in het midden mooi op de foto te staan.
Botanische pelargoniums en succulenten naar buiten gebracht, staan op beschutte plaats, beter hier dan in de kas waar de ruimte steeds kleiner lijkt te worden.
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Zandoogje had zich flink in de nesten gewerkt tegen de binnenkant van de lichtkoepel. Na een kwartiertje voorzichtig proberen vangen had ik hem en kon hij weer naar buiten
Beste tuinvrienden, deze pion (Peonia Sarah Bernhard) zou volledig roze moeten zijn, doch is deze alleen aan de buitenkant roze en de blaadjes binnenin zijn wit. Heeft iemand een idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn?
Voordeel van zo'n grote tuin is dat feestjes buiten gevierd kunnen worden. De partytent staat klaar voor het verjaardagsfeestje wat vanavond gevierd gaat worden.
Vandaag bezoek gehad buiten op het terras van dit naaksslakje. Zijn oogjes draaide eerst naar mij toe vanwege het fototoestel en gleed toen weer verder.
Kolibrie vlinder , het arme beest was mijn kweekhok binnen gevlogen en zat zielig tegen de lichtkoepel , met een beetje aandrang van een bamboestokje toch naar buiten kunnen loodsen ::
Ooievaars zijn zeer goede vliegers en vooral zwevers - je ziet ze bij warm weer langs de glooingen van het Moeseldal "roaren" op de warme opstijgende lucht, net zoals arenden en gieren.
Op het keukenraam komen s'avonds vele insecten zitten, aangetrokken door het buitenlichtje. Steeds weer spannend wat er nu weer zit zoals dit exemplaar van ongeveer 2 cm!
Zoals wel eens eerder gezegd, hebben vele bewoners hier een vogelhuisje van Jan de vogelhuisjes maker. Ik heb er nu ook een gekocht en opgehangen in het Atrium, voor de sier.
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
Niet direct een tuinplant, hoewel hij het zomers fijn vind om buiten te staan om in een regenbui zijn bladeren schoon te spoelen. Dracaena Fragrans Dorado laat zich nu van zijn mooiste kant zien met 3 bloemstengels en vult de kamer met een zware zoete geur.
Dichtje week 19 Wanneer mijn dromen woorden dromen wordt mijn fantasie mijn recht gaat de vis in mij bewegen en de vogel ze vliegt echt. Pakt een grizzly graag haar ruimten en de leeuwin ze sluimert zacht want als mijn dromen zinnen dromen is ook die fantasie mijn recht.
Lang geleden - in heuglijke tijden - voordat de moesson begon 3 dagen geleden - zijn de mieren uitgevlogen. Jawel - ze kweken blijkbaar enkele (honderden) speciale zwaardere exemplaren met vleugels, ze begeleiden die dan naar de top van de staak van de composthoop in bekaert-draad, en op het topje ervan zeggen ze Adieu en vliegen ze dan weg met een missie.
Het is buiten dan wel koud, maar in het orchideeënkasje is het intussen toch gewoon lente geworden en bloeien bijna alle Dendrobiums en nog veel meer deze Dendrobium farmeri brengt ons in Paassfeer.
Verleden jaar rond ongeveer dezelfde periode spotte ik de "avondroodrups". Vandaag eindelijk droog buiten en tijd voor wieden van onkruid en wie zie ik daar ?
Her en der diep-wijnrode kleuren - R heeft de tellers verzameld, de middelste bloemknopjes - of wat er van rest - afgeknipt, en de buitenste samengebonden, mooi voor boeketjes.
Als troost denken we dat we hem wel een fijn leven hebben gegeven. Hij kreeg zijn natje en droogje, veel aandacht, hij kon staan en gaan waar hij heen wilde en welke kat heeft een buitenverblijf met vloerverwarming gehad!
Het wat wildere hoekje bij het speelveldje; de omheining is niet om de planten binnen te houden, maar wel om eventuele ballen buiten te houden! En dat lukt behoorlijk (gelukkig zijn mijn kinderen geen grote voetballers!
We zijn nu ook nog wel, in diverse kamers van het huis, voor een paar weken verzekerd van Cliviabloemen en ook nog een paar Cattleyabloemen zijn in aantocht. Eigenlijk staan de serres te vol om er nog vlot in te bewegen, laar staan er te zitten.
Qua temperatuur zou deze plant wel buiten mogen maar ik durf haar nog niet bloot stellen aan die windstoten en stortvlagen die we nu krijgen. Ik heb haar drie jaar lang vertroeteld voor ze kon bloeien en ze zou me dat waarschijnlijk zeer kwalijk nemen en er de brui aan geven.
Een schaal met Mammilaria fragilis staat nu weer buiten na een droge overwinteringsperiode in de vorstvrije serre. Ze zullen nu binnenkort wel beginnen bloeien
Zaterdag onze moerasvijver uitgekuist en nu zien we onze gasten beter. Buiten het dagelijks bezoek van wat mezen, merels en een winterkoninkje was vandaag de grote gele kwikstaart weer te zien.
Foto en gedicht van Eljo "Loflied" Mijn handen gaan mijn voeten vooruit voelen, of ik niet droom dan vliegt er een Libelle voorbij alsof ze zeggen wil: "Voor mÍj, is dit gewoon!" Een praatje maken heeft geen zin want ik sta midden in een poétisch veld stil mee te wiegen.
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Heb deze rupsen opgezocht en las het volgende: Jakobsvlinders zijn opvallende verschijningen, met rood-zwarte vleugels. Ze vliegen overdag; vooral in mei kun je deze vlinders vaak zien.
Vandaag 21 en morgen 22febr. zijn weer de jaarlijkse Helleborusdagen bij de bekende kweker Bastin in Aabeek (L) zeer bekend in binnen- en buitenland om o.
Die rekjes zijn handig - maar ik zet onder alles nog eens extra wielekes - zo kan ik het interieur en de hele inhoud van de zagerij makkelijk verplaatsen, respectievelijk rekken met jongen Pinussen buiten in de zon rollen of terug naar binnen/overdekt indien nodig.
Dit plantje nieuw terug gezet op de plaats waar ik ze vorig jaar ook neer had gezet. Wat schetst mijn verbazing, er hebben er twee de winter overleefd !
De struik heeft waarschijnlijk enige tijd te droog gestaan bij de kweker of het tuincentrum . Bij het afhalen zaten er best veel knoppen aan alleen allemaal met een bruine rand , veel knoppen afgevallen en de rozen die opengaan wat lelijke buitenste blaadjes .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina