Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/zoek/afbreekbare

menu
Tuinadvies

Je zocht op 'afbreekbare'

Biogroenten in opmars
Biogroenten in opmars
Groenten biogroenten biologische groenten kweken telen zaaien tomaten paprika

Lees meer

Wat kan je thuis zelf composteren?
Wat kan je thuis zelf composteren?
Wat kan je thuis zelf composteren - is het composteerbaar of niet - composthoop maken

Lees meer

Levenslang tuinieren
Levenslang tuinieren
Misschien had je er nooit tijd voor, maar wil je je na je pensionering wel op de tuin storten. Of was je al je hele leven een fervent tuinier, en wil je dat het liefst zo lang mogelijk blijven.

Lees meer

Waarom gezonde voeding voor dieren?
Waarom gezonde voeding voor dieren?
De consument wordt steeds kritischer en koopt meer en meer biologische producten. Mensen die kiezen voor bio, kiezen vaker voor een gezond voedingspatroon en gaan bewuster om met voeding. Als we voor onszelf een gezonde leefwijze belangrijk vinden, waarom dan niet voor onze huisdieren? Misschien minder logisch maar we willen voor hen toch ook het allerbeste?

Lees meer

Veilig bestrijden doe je zo!
Veilig bestrijden doe je zo!
Onkruid op het terras, een molshoop in het gazon of een leger plantenetende insecten in de moestuin? We zien ze elk jaar terug: de storende plagen en ziekten die hinderlijk of schadelijk zijn voor het leven in de tuin. Omdat chemische bestrijdingsmiddelen een toxische werking hebben op het ecosysteem, gaan kwekers en groenliefhebbers vaker op zoek naar alternatieve methoden. We zetten hieronder een aantal alternatieve bestrijdingsmiddelen voor je op een rijtje.

Lees meer

MULCHEN
MULCHEN
Als biotuinder ga ik uiteraard gaan mulchen, maar toch met de terugkerende warmtegolfpieken komt het onkruid sneller aan (en erdoor) dan er tijd is om weg te werken. Op zichzelf heb ik géén probleem met onkruid zolang het de groenten in hun groei niet hindert.

Lees meer

Anti worteldoek  bio gronddoek
Anti worteldoek bio gronddoek
Kent er iemand vertegenwoordigers of fabrikanten van anti worteldoeken of bio gronddoeken?

Lees meer

Egale gazon
Egale gazon
Een paar jaar geleden hebben we hier ingrijpende grondwerken laten uitvoeren (vernieuwen riolering, bezinkput, sceptische put, plaatsing hemelwateput.

Lees meer

Toon meer items ...