OPGELET: Beste klant, door het stijgend aantal orders omwille van COVID-19 kan het zijn dat uw bestelling één tot twee werkdagen later wordt geleverd. Dit onder meer door vertragingen bij onze logistieke partners. Dank voor uw begrip.
Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Op warme dagen kan een lekker schaaltje verse aardbeien deugd doen.
Zeker wanneer die aardbeitjes dan nog uit eigen tuin gekweekt werden. Er zijn vele lekkere recepten met aardbeien waarvan je heerlijk kan smullen.
Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan aardbeien. Heerlijk om van te snoepen, maar ook heel leuk om zelf in je tuin te zetten. De aardbei (Fragaria) is een makkelijke plant waar je al snel de eerste vruchten van plukt. De aardbeienplant staat als Tuinplant van de Maand juni eens lekker in de spotlights!
In de aanloop van de zomer is het inlands zomerfruit opnieuw erg lekker. Bekijk de voedingswaarde van de verschillende soorten zomerfruit. Aardbeien, bessen, frambozen, ... al dit lekker zomerfruit
Hallo allemaal, 2 vraagjes van een beginneling: 1) Kan ik op mijn volkstuintje het volgende in 1 rij planten: framboos - aardbei - framboos - aardbei - framboos - aardbei.
Moeten er in een serre ook netten gehangen worden over sla en kool tegen vogels en koolwitjes. Ik kan me voorstellen dat als de deur op warme dagen openstaat, er toch wat kan binnenglippen Groeten Olivier
Ik heb vandaag 20 aardbei plantjes Ostara gekregen. Het zijn nog relatief kleine plantjes, zie maar op de foto: [afbeelding verwijderd niet-https] Nu vraag ik mij af hoe ik deze best kan behandelen om liefst zo veel mogelijk aardbeien op te leveren.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
De deur zit bijna in de kooi, het net is opgehaald en ligt in mn achtertuin te wachten om ruim op maat gemaakt te worden. Ik ben er erg blij mee want de kwaliteit is nog veel beter als ik verwacht had, kun je nagaan dat ik de kooi inclusief netten en andere materialen voor een prikkie van een oude kersenkweker overkocht ( de man was in zn nopjes met mijn doel!
Bosaardbei ( Fragaria Vesca) Smaken beter dan de gekweekte aardbeien. Alleen oppassen dat de vos er niet tegenaan gepiest heeft, dus de onderste sowieso niet eten.
Hier de aardbeien die ik ontdekte in een stukje tuin in het park. De verbinding in het zomerhuisje is soms niet optimaal en krijg ik geen foto's op de site.
Groeit en gaat als een speer Een verbetering was nodig: Een touw gespannen onder de aardbeien om insnijden van de bladstengels te vermijden. Bevloeiing werkt heel goed.
Pineberry White Dream of ananasaardbei, hoewel ze toch meer naar aardbei dan ananas smaken Voordeel is dat de vogels ze (tot nu toe) met rust laten omdat ze denken dat ze nog niet rijp zijn
In het ene groente-en kruidenvak staan de aardbeien in bloei, in het andere heb ik rode pepers, rucola, koriander en snijbiet geplant. Als ik het goed inschat zijn dat wel zaken die ik regelmatig gebruik in de keuken .
Voor het eerst wat prutsen met mijn nieuwe Raynox 250 macro lens. Moet nog ff wennen, maar weet zeker dat ik hier straks hele leuke foto's mee kan maken ^_^ O ja.
De hosta,s verzet, naar een plek in het bos, waar de bosaardbei weg is gehaald. veel astilbes, die het niet goed deden op een plek elders, hier naar toe verzet.
Volgende experiment met mijn petmuur: De uitlopers van de rij aardbeien van daarboven afleggen op het verdiep eronder. Gisteren hun 'navelstreng' doorgeknipt.
De peren wachten ongeduldig op warmer weer opdat de bijen zouden vliegen. De aardbeien werden eerst een beetje opgepept in de serre en sommige rassen laten zich al tot bloei verleiden en ook het mandarijnboompje doet als een schuchtere poging tot bloei.
De aardbeitjes vormen al volop bloei. Dit jaar dek ik, als de vruchten beginnen rijpen, de boel goed af met een net zodat de merels weer niet met al dat lekkers gaan lopen!
Vandaag nog twee voren met compost gelegd, gedroogde koemest eroverheen gestrooid, ligt klaar om gefreesd te kunnen worden er komen dan op gevormde voren aalbessen, frambozen, bosbessen, cranberry, aardbeien en kruisbessen te staan.
Onze Opa is overleden na een langdurige periode van ziekte. Verleden week werd zijn as, in het bijzijn van familie en vrienden, uitgestrooid in onze tuin.
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
Foto uit de krant " Het laatste nieuws " regio Dender van 08/04/2015. De titel " Mooi weer lokt volkstuinders naar buiten " Met op de achtergrond mijn tuintje met de aardbeitoren.
De eerste aardbei van het jaar die ik heb kunnen redden van de slakken uit de serre. We hebben 'm in vieren moeten snijden omdat de jongens allemaal een stukje wilden proeven.
Hier de blauw-oplichtende onderkanten van het blad van aardbei aandampende micro-druppels aan de fijn haartjes op bladeren doen ze oplichten als een kat-oog
Weer zo'n mooi wild randje naast de weg. Gras mag mooi kort, maar de randjes laat ik zo, met gras, akelei, gebroken hartjes, wilde aardbei, OLVbedstro, (kleine) varens (de grote gaan er toch wel uit), Vrouwenmantel, boshyacint, en wat nog meer - alles wat zich daar goed voelt mag er staan
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Werk aan de winkel. 1e aardbei,1e oogst van volledig pakje erwten op versgemaakt groentenperk,3e reeks radijzen en sla en straks komkommers,mini-komkommers,aardappelen en venkel.
Ik vind het momenteel erg lastig mooie foto's te maken; het groeit maar en doet maar allemaal en tegelijk: heel chaotisch. Maar dat kan ook mijn state of mind zijn.
Wilde aardbei heeft dit bedje mooi ingenomen. Verder staan er varens en in de lente krokus, tulpen, bosanemoon en meiklokjes Tuurke houdt me gezelschap op m'n toer door de tuin, en probeert me te verschalken door van achter de boskes naar m'n knoesels te springen.
Over dit pad, dat de scheiding vormt tussen een border en het moestuintje, loopt een dubbele pergola die op een iets langere termijn een soort 'fruitloofgang' moet worden. Tussen de palen werden 3 perenbomen geleid en twee appelaartjes.
Gisteren en vandaag volop bijen, de spinnen halen nu hun slag thuis. Ze hebben de bijenactiviteit hoog in de "bollen" gespot en hebben hun netten daar zeer strategisch geplaatst vandaag is het smullen !
Hier doen ze het nog wel heel fijn maar het is duidelijk dat er nieuwe grotere bakken moeten komen. Ze blijven heel klein maar doen wel reuze hun best, smaken goed en staan heel leuk.
Aarbeien op een rug geplaatst, paadjes opgevuld, en de seringeboompjes zijn herplaatst, de poortwachters heten ze voortaan. Het terras is een stukje groter geworden vanuit praktisch nut.
Aarbeien op een rug geplaatst, paadjes opgevuld, en de seringeboompjes zijn herplaatst, de poortwachters heten ze voortaan. Het terras is een stukje groter geworden vanuit praktisch nut.
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Hier de 2 gekregen helleborissen (blauw van Marei) en ja dan maak je het perk netter.De salvia,s eruit en de chocolade plant begint goed groen te worden.
Moest wel een beetje opletten, want geen vangrails langs de weg, en als ik daar naar beneden keek was het zeker 4 tot 500 meter diep, maar wel een hele mooie route
Op een oor na gevild, deze klus; in oktober 2011 zetten we de eerste 35 m en in 2012 de volgende 35. Nu eindelijk de voltooiing, morgen nog 20 planten, een draad spannen om ze vast te zetten en dan is de beukenhaag van ruim 100 m een feit!
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
De aarbeien buiten onse tuin in de sloot ,deze week zijn we begonnen om ze opteeten ,ze groeien in een grote plastiek bak en deze hebben wij gekregen van een oude buurman , dus die kunje niet weg doen geen ruite in de tuin dan maar inde sloot achter de tuin in de mand mooi toch?
Een tijdje terug had ik deze en andere foto's gemaakt van de maan, maar was ze vergeten om op de site te zetten. Ik vind ze toch nog de moeite en bijzonder om het alsnog te laten zien.
Buxus stekken water geven. Het gerucht gaat dat ge ze in 50% grof zand en goed dicht bijeen moet zetten zodat ze mekaar goed irriteren en beter wortels maken.
Augustus 2013 - het egelhuis staat bij de heg, de courget doet het prima maar moet met de hand bevrucht worden, de aardbijen beginnen zich uit te breiden
Staat op de vensterbank (niet in volle zon) en wordt nu dus mooi paarsig. Net iets te donker om het paarse echt mooi duidelijk op foto te zetten helaas.
De phyllo cactus heb ik dit jaar maar even in de kamer gezet, de knoppen waren al zover dat ik hem niet buiten kon zetten Nu nog van de mooie bloemen genieten, er zitten nog 60 knoppen in
En hier staan er veel van in de Pinus-potjes - ga 'm niet bij plantenherkenner zetten, maar moest iemand er op vallen per toeval, of het gewoon weten wat het is, dan .
Het kasje voor de orgidias is ook zo goed als klaar, morgen kan ik er de planten in gaan zetten. 4 x 3 meter Het kasje afgekeken bij een kweker, die een soort gaas plastic gebruikt tegen de zon.
Een 'wilde' scheut van de japanse esdoorn. Als hij wortels krijgt, kan ik hem dan in een potje zetten en wordt het uiteindelijk echt een goede japanse esdoorn?
Vandaag moest ik de Phlox douglasii 'Crackerjack' tot even op de foto zetten, hij hangt in de rotstuin over een steen. Is wel een beetje aan de grote kant, maar het is een erg dankbare plant.
Dit jaar zijn de kattensnorren minimaal. Maar de hortensia heeft twee hele grote bloemen die op de grond liggen straks even in een vaas te drogen zetten.
De andere helft van deze dwerg Rhododendron is helemaal kapot. Ik wil er eigenlijk een andere neer zetten maar zolang hij mij bloemen geeft, kan ik hem niet eruit halen !
Eten op het strand in een eettentje op palen ivm hoog water. Daar zag ik deze grappige rolstoel, zodat invalide mensen ook op het strand kunnen komen vanwege de brede wielen.
Thalictrum - ook zéér dankbare plant - gaat alweer een tijdje mee hé. Zaait zichzelf uit waar het maar wil - elk jaar weer een verrassing (maar we zetten ze zo goed en kwaad als het kan toch weer ergens bij elkaar)
Deze stoere had meer dan de handen vol met een hoge borst op te zetten tegen eksters en kauwen, vlaamse gaai en bonte specht om het hoopje graantjes te verdedigen voor zijn gade en zichzelf.
De Franse Rozen-zonder-naam groeiden alvast als een bouquetje aan de struik; ik hoefde ze alleen nog maar af te knippen en in een vaas te zetten, et voilà .
Bij in actie op de Amerikaanse Sering. Eindelijk weer even tijd gehad om foto's te bekijken en zelf foto's op de site te zetten, we zijn druk bezig met inpakken voor de verhuizing aan het eind van de maand.
Lily Het straatwerk wat je linksonder in de foto ziet is een plaatsje van ongeveer 5 x5 m dus groot genoeg om de was te drogen En ik kan er zelf nog wat potten neerzetten
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
We zijn bezig met de grasmat weg te doen waar de struiken, vijver en bloemenweide komen. vrijdag 21 april gaan we 50 struiken gaan halen bij ecoflora in halle.
De blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea) Een van de grotere bijen in Europa. Niet agressief, maar zorg voor een plek waar zij haar eitjes kan afzetten, anders doet ze het in het hout in/van uw huis
Ik heb de Hibiscus maar in de serre gezet want de nachten beginnen koud te worden. Ik wil hem wel binnen in de kamer neer zetten maar dat zal 'm niet worden met die wervelwind op vier poten.
Wie nog oude "3 1/2 inch disketten" bakjes heeft kan ze perfect gebruiken als mini-serre. Onderaan gedraineerd, bovenaan deksel, en zelfs een slot erop dat niemand met je zaden gaat lopen.
Lobelia cardinalis 'Queen Victoria' Staat eigenlijk op de verkeerde plaats, ( te droog dus geef water iedere dag), maar ik wilde hem daar zetten om het kleuren contrast.
Vooraan in de tuin een stuk afgraven zodat het hopelijk meer waterpas wordt. Misschien kunnen we dan eindelijk een groot zwembad zetten zonder dat er aan 1 kant 10cm water staan en aan de andere kant 1m.
Mahonie - niet kapot te krijgen - staat sedert mensenheugenis ergens in de haag en we trekken 'm steeds maar uit, verzetten lijkt me quasi ondoenbaar, maar kijk hij is er alweer
Kon het niet langer aanzien de kale takken van de skimmia. Heb er enkele teruggeknipt en deze rieten hoes had ik nog van de kringloop en die kon er nu mooi overheen.
Ik voel me erg bevoorrecht, want ook de koningspage kwam uitgebreid langs. Hij had een voorkeur voor de lavendel, waar het nog steeds een ontzettend gegons is van de bijen.
Deze tijm heeft zich op een zelfgekozen plekje bovenop een steen gevestigd; ik hou nauwlettend in de gaten dat 'ie ook alleen maar dáár blijft , daarom gaat 'ie regelmatig naar de kapper.
Allez - hier een denkopdracht voor alle tuinadviseurs die hun gedacht kwijt willen. Voortuin beetje vrij gemaakt nu hebben we binnenin de (2) buxus-vierkanten 2m x 2m plaats voor iets anders.
't Is zo ver, vandaag vogeltelling en ze zetten allemaal hun beste beentje(pootje ) voor om met zo veel mogelijk te zijn . Hier botvinken samen met ringmussen aan het ontbijt.
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten. Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
Toen ik het mandje met sedum plantjes binnen ging zetten, zag ik een klein fel blauw knopje in de witte muurpeper. De andere dag was het eraf gevallen helaas.
Moestuin: vanaf begin maart als de grond niet te nat is, wordt de uitgespreide compost met de bovenste tuingrond goed vermengd! Daarna word de bovenlaag met een grelinette luchtig opgestaken.
Dichtje week 27 Glimlach. Als een grauwsluier valt de zondag over mij heen vogels trekken zich er niks van aan en knetteren of zingen hun lied ook de planten en bloemen storen zich niet aan dit verre van zondagsgevoel en stralen hun oranje kleur zó dat mijn glimlach zich vanzelf ontplooit in reine warmte op naar het kopje wortelsoep.
In de winter steeds de filter binnenzetten en de aanvoer leg ik dan gewoon in de moerasvijver . Deze nacht nog eens diep gegaan , - 7,4° en dan krijg je na een tijdje mooie ijssculptuurtjes .
Zo die staan ineens helemaal om mijn kerrie plant. Na drie jaar gaan ze ervandoor En ze vallen niet op behave twee groene stukjes die ik er tussenuit heb gehaald.
Mijn ( bijna) dagelijkse bezoeker heeft het vogelhotel goedgekeurd en moest daarna nog eens vanalles proeven.Na zich nog eens goed te zetten kijken naar mij was hij weg,lopend over de afsluiting.
De eerste akker is vandaag gefreesd na er kunstmest over te hebben gestrooid en ik ben begonnen daar een net op te zetten voor de sla. Het is nog te koud om te planten dus ik kan rustig eerst het onkruid opwachten en dan nog een keer frezen of schoffelen.
Er is een winterkoninkje druk in mijn tuintje. Zo ontzettend leuk, doordat ik vorig jaar een groot deel van de tuin opnieuw heb moeten aanplanten (na 26 jaar gingen alle dennen kapot) staat er nog 1 boom, en net daar hebben ze bedacht een nestje te bouwen.
Nu gaan we naar Mappa Mundea, wat verderop in de dierenwinkel te vinden is. Onderweg zagen we net een medewerker van de winkel met een papegaai op zijn schouder lopen.
Voordat ik de druifjes weer buiten ging zetten, hoorde ik gezoem in het huisje, een Blinde bij (Eristalis tenax) Die was meteen door de openstaande deur naar binnen gekomen, aangetrokken door de blauwe druifjes.
Dichtje week 8 Overloop Gierend walst de wind over het landschap vandaag is ze de baas en regent zich rijk zelfs in het nieuws voert ze de boventoon. De rivier geniet haar stroming golft voorbij oevers en schoont zich van gevallen blad dat ze op de kanten spuugt mollen zetten een spurt naar hoger land.
Bosanemoontje komen nu bij honderden in bloei. Raar hé, 's winters en na de bloei vind je boven en in de grond bijna niks hiervan, enkel fijne draadwortels bijna niet te herkennen.
't was vandaag volop bijtjesdag op de Vuurkaars en de Echinacea, maar hier zie je de duizendknoop (Persicaria) al ferm komen opzetten, en dan trekt ie quasi alles wat zoemt naar zich toe.
Ben woensdag mijn allerliefste vrouwtje verloren aan het monster(darmkanker),Zij was mijn alles,mijn inspiratiebron,m\\"n leven .hoop dat ik dit ooit te boven kan komen,Ik kan er rust in vinden dat ze geen pijn meer hoeft te lijden.
Als ik me niet vergis is dit zoals Marei al zei Ajuga reptans 'Atropurpurea' (kruipend zennegroen) 'k heb er eentje uit het gazon gehaald waar het zich goed voortzet.
Diep in de border onder de grote hazelaar en de prunus is het zalig om eens naar boven naar het bladerdek te kijken. Hazelaar neemt heel wat ruimte in en onderaan staat een unieke rhodo die in de verdrukking staat en die we willen verzetten - hebben alvast afleggers gemaakt.
Gedichtje week 27 Het nette theeroosje en het stoute fluitekruid. In overvloed Staat het fluitekruid te wuiven, soms wat genant door het overwoekerend gedrag.
Cortusa caucasica Vormt brede rozetten met zacht behaard diep gelobd blad. De harige stengels zijn bezet met losse trosjes van vijftallige klokvormige bloemen.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Dianthus - Steenanjer Z'n familieleden staan allemaal aan de zonzijde en zien er verpieterd uit terwijl deze zich achter een Kliko bevindt en er uitziet als een goudhaantje! Conclusie: een haag van Kliko's neerzetten en daar de anjers achterplanten?
Aan de voordeur en oprit een deel van de nieuwe bakken en manden geplaatst die vanachter stonden. De namen hieronder zijn enkel van de bloeiers en degene die nu boven komen.
Door de ontzettend natte februari is het tuinwerk dit jaar een paar weken later begonnen dan gewoonlijk en het was meteen flink aanpoten. Door de zachte winter is veel door blijven groeien (vooral onkruid!
Ik zou graag mijn blauwe regen verplaatsen. Verleden jaar aan het tuinhuis geplant maar daar hij een stevige constructie nodig heeft en niet onder het dak van mijn tuinhuis mag groeien zou ik deze op een andere plaats willen zetten.
Kaarsenhouder is van een half boomstamstronkje, gewoon 3 gaten in geboord met frees ofte een scharnierboor 32mm diameter. Wel opletten dat je het hele kot niet in de fik steekt mat al dat droog hout eromheen.
De vijver ziet er niet slecht uit dit jaar. ik denk dat ik eindelijk een beetje evenwicht gevonden heb om niet teveel planten in de vijver te willen zetten.
Euphorbia amygdaloides purpurea, vroegbloeier, best op een beschutte zonnige plaats zetten of in de winter bedekken met wat dennetakken, na de bloei de uitgebloeide bloemen met stengel en al afknippen, zo krijg je mooie nieuwe stengels die volgend jaar zullen bloeien.
't is wel al opletten geblazen met foto's nemen 's avonds - overal booby traps gespannen - hier alweer ene die zichzelf overtroffen heeft - langste draad 3m van ene niets vermoedende Japanse anemoon naar de Tibouchina ertegenover - hoe DOEN ze het .
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Mijn zwager (rechts) is bij zijn dochter in Rolde de oprit groter aan het maken. Hij heeft de stenen al eerder via markplaats verzameld en nu met hulp de klus geklaard bij zijn dochter.
Stekken van Buxus - het belang van de voorbereiding zie je hier. Links rij - gewoon takjes in de grond rap-rap Midden - 5 cm de onderste blaadjes van de takjes afgedaan - gaat al wat beter Rechts - beste resultaat, maar ook meeste werk, is als je de takjes van de blaadjes ontdoet en de takjes schraapt met een mesje (bvb zoals je wortels schraapt) tot op het hout, dus alle schors eraf.
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Na drie weken wat rustiger aangedaan ( Lumbago) ben ik gisteren toch wat kalmpjes aan begonnen. De border waar ik een grote struik uitgedaan heb ben ik stilletjes aan aan het "renoveren".
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Bloesems van de pruimenboom. Op het nieuws en de kranten spreken ze over vuurpotten om te vermijden dat de bloesems zouden bevriezen maar ik woon hier sinds 2008 midden in de fruitplantages (omgeving St-Truiden) en heb dat nooit gezien.
Clematis alpina - In onze tuin de "Francis Rivis" (= een man), in Plantenkiezer de "Frances Rives" (met e's, dus een dame) en "Pamela Jackman" (die ken ik zelfs.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
Misschien niet alles genoemd van de potpourri die hier te zien is maar ik vond het een gezellig doorkijkje. De papavers en goudsbloemen en zonnebloemen staan in bed 6, dat eigenlijk voor maïs bestemd was dit jaar.
Heb je een spin al eens gevolgd bij het maken van het makkelijkste deel van haar web (moeilijkste lijkt me de basisvorm te maken, gespannen tussen hoge takken en andere uitsteeksels) .
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Dit is eenBoompioen, roze-lila, erg mooi en stevig, gaf tot nu toe 1 bloem maar wel elk kaar meer hopen wij. De bloem is zeer groot en Annis kan het weten!
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina