Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De aardappel is wereldwijd een heel belangrijk en populair voedselgewas en je kan er heel creatief mee omspringen in de keuken! Er zijn heel wat variëteiten en soorten: primeuraardappelen of bewaarsoorten, vastkokend of bloemend, elk met hun eigen smaak en textuur.
Door het heel slechte voorjaar in 2016 zijn er veel minder pootaardapelen beschikbaar. Zo zijn in veel tuincentra al verschillende variëteiten beperkt beschikbaar.
De aardappel is bij ons één van de meest gebruikte producten in de keuken. Met een aardappel kan je dan ook heel wat kanten uit en verschillende smaken creëren. Met een grote variatie aan rassen en bereidingsmogelijkheden is een aardappel nooit saai!
Overweegt u om zelf aardappelen te kweken? Wacht dan niet te lang om het pootgoed uit te kiezen. Zeker wanneer u op zoek bent naar een specifieke variëteit. In de meeste tuincentra zijn alle variëteiten momenteel al volop beschikbaar. Door uw pootaardappelen nu alvast aan te kopen, profiteert u niet alleen van dit ruime aanbod, maar heeft u bovendien nog voldoende tijd om de knollen te laten kiemen.
2 heerlijke zomerse slaatjes met aardappelen in de hoofdrol: Slaatje van aardappelen met rauwe ham en Lauw broccolislaatje met aardappelen en hazelnoten
Aardappelen kweken kan echt iedereen. Je hoeft zelfs niet altijd een tuin te hebben. Maar om de plant goed te verzorgen moet je eerst weten hoe een aardappel groeit.
Aardappelen, in België ook wel patatjes genaamd, zijn zeer lekker en veelzijdig te gebruiken in de keuken. Het is niet voor niks dat het één van de belangrijkste ingrediënten is in de keuken. Bij heel wat gezinnen maken ze dan ook deel uit van het dagelijks menu. Elke soort heeft zijn eigen smaak en textuur en de ene aardappel is al meer geschikt voor een bepaald gerecht dan de andere.
Aardappelen proef met vroege rassen aardappelen zoals red scarlet, premiere, berber, agata, amora, frieslander, rode en witte eersteling, anosta,... Grootste aardappels, opbrengst bij vroege aardappels.
2 gerechten met aardappelen in de oven - deze aardappelrecepten en andere gerechten met aardappelen leest u in de groentenrubriek met recepten van Tuinadvies
Zalig toch die gedachte dat het nieuwe moestuinseizoen niet zo veraf meer is. Binnen een paar maanden kunnen we ons terug uitleven in de tuin en met onze vingers in de aarde wroeten. Het maakt een mens gelukkig! Januari en februari zijn de maanden om ons voor te bereiden, om grootse plannen te maken en reeds zaden en pootgoed te bestellen zodat we alles tijdig in handen hebben en we zeker niks missen.
Hieronder enkele gerechten met zelfgekweekte aardappelen die gewokt kunnen worden op verschillende manieren.
Wokken is een bereidingswijze die overgekomen is uit Azie.
Het oorspronkelijke gerecht van een frittata komt uit Italië. De frittata vindt zijn oorsprong op het platteland waar veel armoede was, en waardoor de mensen soms niet dagelijks een vers eetmaal konden veroorloven
Van 12 tem 22 november is het Week van de Smaak. Meer dan ooit hebben we nood aan kleine dingen die ons gelukkig maken. In deze bijzondere tijden zit koken voor familie en vrienden er jammer genoeg niet in maar je kan nog steeds in jouw eigen gezin of kleine bubbel genieten van het samen koken. Ik stel jullie drie gerechten voor op basis van aardappelen die bijzonder lekker zijn, niet zo moeilijk klaar te maken maar ons wel een feestelijk gevoel geven en dat zelf op een doordeweekse dag!
Een overzicht van 3 originele aardappelhapjes om zelf te maken; Deze aardappelrecepten is een onderdeel van de grote rubriek van recepten op Tuinadvies
Verrassend, veelzijdig én snel klaar. Dat is wat de aardappel zo uniek maakt. Deze recepten zijn het perfecte bewijs dat de aardappel een schitterend product is. En niet alleen voor klassieke recepten. De aardappel is zo veelzijdig dat je er heerlijk mee kan experimenteren.
Iedereen kent wel de gewone aardappel maar de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een groente die bij weinigen in het dagelijkse menu voorkomt.
Met de eerste zonnestralen op onze huid en de lente in het vooruitzicht, beginnen onze groene vingers weer te kriebelen. In tegenstelling tot andere jaren, wordt februari een maand van zachte temperaturen met weinig en lichte vorstperiodes. Wachten tot het dooit hoeven we dus niet te doen. Al zijn de weergoden niet altijd even betrouwbaar en kan het tegen eind februari nog stevig koud worden, toch zijn er heel wat groenten bestand tegen deze koude temperaturen en klaar om vroeg in het jaar geplant te worden.
Als de zon even doorheen de wolken piept dan beginnen onze groene vingers te kriebelen. Voor het echte moestuinwerk is het nu nog wat te vroeg maar we kunnen wel al plannen maken en bepaalde voorbereidingen treffen.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina