menu
Tuinadvies

Muizenbestrijding

Net als onze nagels groeien ook de voortanden bij muizen hun ganse leven door en om ze kort te houden moeten ze deze tanden afslijten door veel te knagen. Als het kouder wordt zoeken vele muizen een schuilplaatsje in woningen waar ze hun knaagwerk verder zetten in het houtwerk maar ook in de elektrische bedrading. Daarnaast zijn het ook overbrengers van ziekten en plagen met de nodige stank- en lawaaihinder. (geknaag en gepiep onder het plafond of achter muren)

De veldmuizen die buiten leven veroorzaken op hun beurt schade aan plantenwortels waarbij ze volledige gazons aantasten en ze knagen ook aan bollen en knollen.

Schade voorkomen:

Muizen die in gebouwen nestelen gaan op zoek achter voedsel. Voorkom dat muizen makkelijk tot bij voedsel geraken.

Zorg ervoor dat muizen en ratten geen schuilplaatsen hebben rond het huis zoals lang gras, hoopjes snoeihout of andere. Schuilplaatsen voorzien voor hun belagers daarentegen is wel aan te raden. Daarbij denken we aan nestkasten voor uilen en torenvalken.

Je kunt ratten en muizen ook bestrijden met klemmen en vallen waarin lokaas is voorzien. Er bestaan ook vallen waarin je de muizen levend kan vangen om erna vrij te laten in de natuur.

Muizen levend vangen - Muizenbestrijding
Muizen levend vangen

Daarnaast bestaan er ook tal van bestrijdingsmiddelen tegen muizen en ratten in de vorm van graantjes, blokjes,....

MuizenbestrijdingMuizenbestrijding MuizenbestrijdingMuizenbestrijding MuizenbestrijdingMuizenbestrijding MuizenbestrijdingMuizenbestrijding
Terug naar boven icoon