menu
Tuinadvies

Dopluizen bestrijden in Taxus en taxushagen

Uw taxushaag gezond houden.

Taxus wordt heel fel belaagd door dopluizen. Dit ongedierte zuigt sap uit uw taxus waardoor uw plant verzwakt en trager zal groeien. Hoe trager de haag groeit, des te moeizamer ze een mooi gesloten haag kan vormen.

Dopluis zit in de taxushaag in verschillende levensfases en naargelang hun levensfase zijn er verschillende insecticiden om deze plaag te bestrijden.

Vanaf begin juli na het uitkomen van de eieren zijn de luizen het best te bestrijden. Hiervoor is er het contactinsecticide OKAPI

Totaalinsecticide - Okapi - Dopluizen bestrijden in Taxus en taxushagen
Totaalinsecticide - Okapi
Dit bestrijdingsproduct is tevens geschikt voor alle soorten bladluizen op sierplanten, groenten, sierplanten, heesters en hagen.

 

. Voer bij voorkeur twee behandelingen uit met een tussenpauze van twee weken. Bestrijdt de dopluizen door in de haag te spuiten.

Na enige tijd krijgen de luizen een beschermend afdekdopje / schildje waarmee ze een stuk onkwetsbaarder worden. Via rechtstreekse bespuiting zijn ze dan ook niet meer te bestrijden. Vanaf dan moet je werken met een product dat door de taxushaag wordt opgenomen in de sapstroom. Als de dopluizen dan van de Taxussappen zuigen zullen ze zichzelf vergiftigen en sterven. Een ideaal systemisch insecticide hiervoor is GAZELLE. Dit product wordt opgenomen via de bladeren en wordt zo doorheen de hele plant getransporteerd zonder de plant schade te berokkenen. De dopluizen echter zullen de nodige dosis plantensap opzuigen om te sterven waardoor de haag weer ten volle kan groeien. Gazelle heeft ook een langdurige nawerking waardoor twee behandelingen per jaar volstaan om deze schadelijke insecten zeer goed onder controle te houden.

Bestrijding bladluizen en witte vlieg - Gazelle - Dopluizen bestrijden in Taxus en taxushagen
Bestrijding bladluizen en witte vlieg - Gazelle
Dit bestrijdingsproduct is tevens geschikt voor alle soorten luizen op sierplanten en tegen witte vlieg

Terug naar boven icoon