menu
Tuinadvies

Tuinhuis in de tuin

Bij een peiling van Tuinadvies bleek dat bijna 3 kwart van de tuinliefhebbers een tuinhuis heeft.
Een klein deel van de bezoekers wist ons te zeggen dat hun tuinhuis 5 vierkante meter was of kleiner. Dit zijn eerder de tuinopberghokjes voor een grasmaaier, harden en schoppen onder te brengen.
Eenvoudig te plaatsen in een kleine tuin, en toch zit uw tuinmateriaal mooi en droog opgeborgen.

Bij de tuinhuisjes van 5 tot 15 m² zit het populaire 3 x 3 formaat van tuinhuisjes. Vandaar dat deze categorie ook door een groter aantal mensen wordt geplaatst. Dit formaat is ideaal voor de modale tuinliefhebber. Het meeste tuinmateriaal wordt hierin opgeborgen en vaak is er nog wat ruimte over voor onderbrengen van fietsen van de kinderen of de barbecue in de zomer.


Een aantal mensen gaven ook aan dat ze grotere tot veel grotere tuinhuizen staan hebben. Dit zijn dan de meer exclusievere tuinhuizen die niet meer als tuinhuis worden aanzien maar eerder als extra woning in de tuin.
Een tuinfeest in de zomer kan gewoon verder gaan in het tuinhuis wanneer het weer hen parten speelt. Of naast het zwembad of zwemvijver wordt een statig poolhouse neergepoot. Deze categorie van grote tuinhuizen behoort tot de meer exclusievere tuinen waarbij architectuur en design een grote rol spelen.


In de grote tuinhuizen worden dan ook vaak geen tuinmaterialen meer opgeborgen, maar maakt dit ruimte voor een eettafel of loungezetels.
Want geef nu toe? Wat is er gezelliger om in de zomeravonden te genieten van het geluid van shirpende krekels onder een tuinhuis naast een dampende zwemvijver.

Wilt u ook een tuinhuis in uw tuin? Bekijk dan hieronder even enkele voorbeelden van goedkope tuinhuizen of de meer exclusieve tuinhuizen.

tuinhuis tuinhuizen tuinhuisje kopenTuinhuis in de tuin
Tuinhuizen uit de categorie exclusieve en goedkope tuinhuizen.

Terug naar boven icoon