menu
Tuinadvies

Bouwvergunning tuinhuis

Vanaf 1 december van 2010 is de wet veel soepeler geworden op gebied van bouwvergunningen voor tuinhuisjes en andere kleine constructies.
In sommige gevallen blijft er een meldingsplicht bij de gemeente, maar dit belet niet dat u geen tuinhuis mag plaatsen, tenzij er een tegenbericht komt.

Het traject dat u moet volgen is eerst naar de gemeente gaan en daar op een formulier de melding doen van het tuinhuis, carport, veranda, ...
Na 20 dagen kunt u beginnen met de bouw, op voorwaarde dat er geen tegenbericht komt. Komt dat er toch kunt u vanaf nu geen beroep meer aantekenen bij de minister, maar wel bij een administratief rechtscollege.

Bijgebouwen en aanhangsels aan een woning mogen nu gewoon geplaatst worden, op voorwaarde dat ze kleiner dan 40 m² zijn.
Hiervoor moet er wel 20 dagen voor de aanvang van de werken een melding gedaan worden bij de gemeente, de rest kunt u doen zoals u dat wenst.
Ook voor vijvers en zwembaden tot 80 m² kunnen vanaf nu zonder bouwvergunning gebouwd worden.

Vandaar dat een tuinhuis bouwvergunning niet meer hoeft.
De achterliggende gedacht van het afschaffen van bouwvergunningen voor tuinhuisjes en andere tuinconstructies is het tegengaan van verloedering van percelen.

 

Goed nieuws dus mocht u op zoek zijn naar een tuinhuis.
Nu je geen bouwvergunning meer nodig heeft, kunt u dus zonder probleem een tuinhuis kopen. Bekijk hieronder meer over het gamma tuinhuizen.

Terug naar boven icoon