menu
Tuinadvies

Soorten regentonnen en de voordelen en nadelen ervan

Regentonnen worden aangesloten op een regenpijp om zo het regenwater op te vangen. Het opgevangen water kan dan ten gepaste tijde gebruikt worden voor het gieten van de planten in de tuin.

Soorten watertonnen of regentonnen:

We onderscheiden voornamelijk twee soorten regentonnen:

  • kunststof of plastic regentonnen
  • houten regentonnen of vaten

De meeste plastic regentonnen zijn groene ronde tonnen, maar de moderne kunststof regenton wordt tegenwoordig zo gemaakt dat je geen verschil meer ziet met de ouderwetse houten vaten. Sommige plastic regentonnen lijken dus op houten regenvaten en weer andere hebben een rieten look of rotanuitvoering.

Nadelen en voordelen van een kunststof regenton:

Dergelijke watertonnen zijn zeer handig in onderhoud. De klassieke ronde, goedkope waterton dien je wel op een verhoogstuk te plaatsen zodat een emmer of gieter er perfect onder past. Bij de decoratieve, exclusievere regentonnen zit de aftapkraan voldoende hoog en is een verhoog niet nodig.

Kopen van een houten regenton.
Een houten regenton oogt rustiek, maar heeft wel een vervelend ongemak. Als een houten watervat leeg en droog komt te staan dan leeft het hout en krimpt het. Bij het nadien terug opvullen van zo'n vat zijn er vaak problemen met ontstane lekken.

Bekijk de verschillende soorten regentonnen / watertonnen die te koop worden aangeboden in onze webwinkel

Terug naar boven icoon