Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
In het bos waar ik altijd wandel, staan appelboompjes. Ik vraag mij echter af of het gaat om gewone, eetbare appelen.Vorig jaar heb ik bij Pelckmans met een verkoper alle alppelbomen bekeken en sierappeltjes zijn echt klein. Deze appeltjes zijn groen en momenteel zo groot als een mandarijn. Als ze eetbaar zijn, zou ik er wat kunnen meebrengen voor mijn konijnen. Maar hoe kom ik het te weten? Foto plaatsen??
normaal zijn die allemaal eetbaar,, om te weten of ze goed zijn moet je er eentje doorsnijden, als de pitten bruingekleurd zijn, zijn ze pluk- en eetklaar,, de één zal wel wat zuurder zijn dan de andere
als de pitten nog wit zijn kan je die zeker wel eten, maar dan zijn ze nog niet rijp, dus zullen ze eerder zuur smaken en zal her vruchtvlees ook veel harder zijn
maar hoe herken je dan een sierappel,want daar staat voor dat je die niet kan eten,sieraardbei hoe herken je dat dan en waarom kan je die dan niet eten ze lijken op de eetbare varianten gr an
waarom zou je die niet kunnen eten?? ze hebben alleen geen smaak, dat is alles,, d'er zit geen aroma in, volledig smaakloos maar zeker niet giftig of zo