Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ben een verwoede wijnmaker ,druiven en andere fruitwijnen. Maar droom al een tijdje om eens zelf schuimwijn te maken.Daar ik momenteel meer en meer witte wijndruiven heb zou ik me eens willen toeleggen om eens schuimwijn te proberen maken.
Weet iemand onder u hierover iets meer?
Viktor,ben ooit ook een verwoed wijnmaker geweest maar had zoveel wijn en die moest dan nog gedronken worden, ben 15 jaar geleden er mee gestopt,
tijdens mijn wijnmakersoeriode was ik lid van amateurs wijnmakers die regelmatig vergaderden en een informatieboekje uitgaven waar alles aan bod kwam zelfs schuimwijn en bieren maken,misschien is in uw omgeving ook een vereniging amateur wijnmakers waarbij ge u kunt aansluiten.
Te Geel is zo een vereniging maar is misschien te ver weg voor een Truienaar.
Kijk eens op internet misschien vind ge een adres in uw omgeving.
Bedankt Fons,ben ook lid van een wijnmakersclub,maar schuimwijn is daar nog niet aan bod gekomen. Misschien ook omdat het nogal veel haken en ogen geeft om dit juist te doen.
Ben wel geen Truienaar ,eerder uit de streek van Tienen.
schuimwijn maken is niet echt moeilijk. In feite komt het er op neer dat je een nagisting uitvoert op de fles (stevige, zware champagneflessen zu-in vereist).
Nadien moet je degorgeren (bezinksel verwijderen) doro de flessehals te bevriezen. Dit is de enige echt moeilijke en delicate stap.
Hiervoor kan je best een extra hulpmiddeltje maken dat de fles goed blokkeert, want als je bij het wegnemen van de stop de fles beweegt, zal door de druk de ijsprop worden weggeschoten (en ook een deel van de inhoude van de fles).
Zelf maak ik vooral schuimwijn van bessenwijn...
Als je meer specifieke vragen hebt, mail me dan maar...
Groeten en schol
Marc